Ynklig

2012-10-31 10:25:57 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nej hörrni, påväg mot dagis blev jag sämre och kände hur kroppen inte orkade putta vagnen framåt..Kean somnade direkt i vagnen och vaknade fem minuter efter att vi kommit hem. Så vilan jag räknat med nu är ett minne blott..Hoppas på att han kan tänka sig att vila någon gång efter lunch så att jag kan få vila lite jag med så att jag orkar resten av dagen..Handlade en massa clementiner (satsumas) som jag tänkte äta för att få i mig lite c-vitaminer.

Just i detta nu sitter jag med en varm filt i sackosäcken i lekrummet så Kean kan leka lite dvs trötta ut sig ;-) Håller tummarna för vila och vakna upp frisk!

Hoppas att ni får hålla er friska, för usch vad ynklig man blir när man är sjuk..






Morgonens tips!

2012-10-31 07:20:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


GOOO' MORRON GO' MORRON!
 
 
Här har ni en som gick och lade sig med en svullnande hals och vaknade upp med att ha väldans ont. Så dagens plan är att få i mig mycket mycket the', för halstabletter går inte att äta usch! nej dessa har jag förätit mig på de första året som jag började jobba på förskola..
Skorpan ska snart lämnas på förskolan och sedan får vi se vad vi ska göra vi får se inga måsten!
Igårkväll vid den mest kritiska tiden på dygnet så beslutade jag mig för att göra något roligt. Vad jag gjorde? Egen Play-doh deg, som är superlätt att göra! Vi har egentligen en massa olika små play-doh degar men när vi var på MAXI häromdagen så skulle jag hämta kanel och kardemumma å får då syn på Alun som man har i just Play-doh lera och tänkte att Leah skulle verkligen uppskatta om jag gjorde en liten deg till henne. Summan av kardemumman blev att vi satt och degade å degade i över en timme med alla pepparkaksformar, degredskap och kavlar..
 
Är du intresserad av att göra en egen play-doh lera? Well det här behöver du och såhär gör du :-)
 
 
Ingredienser:

4 dl vetemjöl
3 dl salt
2 msk alun
3 msk matolja
5 dl kokande vatten
karamellfärg


1. Blanda de torra ingredienserna. Var försiktig med alun som kan vara irriterande för huden när det är torrt. Så blanda degen själv.

2.När vattnet kokar, häll i karamellfärgen. Var generös med färg så blir det riktigt  färgad play-doh.

3.Häll oljan och det kokande vattnet över torrvarorna.(TIPS!! Häll lite vätska i taget och rör om, då det annars blir en massa klumpar) Blanda tills degen blivit smidig. Låt den svalna lite innan barnen får trycka in nävarna i den.

4.När barnen lekt färdigt  är det bara att stoppa degen i plastpåse eller burk med lock och spara i kylen, den går att använda många gånger.
 
     Morgonens tips från mig :-)
Nu ska frukosten plockas in, bajsblöja ska bytas och jag ska klä på oss alla tre. Brr idag är det kallt ute igen!
Hellre kyla än regn och storm, eller vad säger du?
 
 
 
Ha en underbar dag, ta vara på den för det ser ut att bli en riktigt sådan!
 
 
 
 
 
 
 
   
    

Pålägg?

2012-10-30 17:26:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej på dig!
 
Här har det varit full fart hela dagen så någon tid över har jag knappt haft, älskar sådana dagar. Vi började morgonen med sovmorgon(!!!!) till klockan sju och sedand tog vi det lugnt på morgonen orkade liksom inte stressa när vädret inte heller var det absolut roligaste heller. När Leah var lämnad tog jag å lilleman bussen ner till centrum och öppna förskolan för lite lek och sång. Japp jag tror tisdagar kommer bli vår öppnaförskolandag minsann, skönt att gå och leka direkt på morgonen och åka hem när det är dag för vila. Men idag åkte vi inte hem utan stannade kvar i centrum för lite lunch med min karl. Det är inte ofta det händer heller då han inte brukar jobba i närheten men idag så var han helt dyngsur och behövde åka hem för att byta allt från topp till tå och då passade vi på att äta tillsammans, MYS!
 
Efter att vi hämtat Leah så har jag och hon suttit vid matbordet och ritat prinsessor och Leah har skrivit en massa. Åh av alla ord i världen så ville hon lära sig att skriva pålägg hmm ja du jag har ingen aning om varför men så är det ofta med barn. De kommer på det mest konstiga ting ibland, det är de som är den stoa charmen med de hela  :-)
 
 
 
 
Kean var fasligt trött nu på eftermiddagen och sov i 2 timmar i vagnen å eftersom klockan visade fem så fick det vara dags att komma upp för annars kommer den lillemannen aldrig vilja sova ikväll.
 
I helgen var vi och storhandlade vilket verkligen behövde då skåp,kyl och frys ekade tomma. Ken och Leah åt som alltid på Mc'donalds efteråt..När vi sitter där kommer en som jobbar där fram till oss och frågar Leah om hon vill bli målad som en katt eller leopard. Hon valde katt (lejon enligt oss men men) och såhär blev resultatet
 
 
(Ni som följer mig på Instagram har ju redan sett detta, vill du också se bilderna i förväg så heter jag AnnaoLeah)
 
Här kommer lite andra bilder som lagts upp där den senaste tiden
 
 
 
Nej hörrni blev inte mycket roligare än såhär men nu måste jag börja med middagen till familjen.
Hoppas att ni inte har regnat/blåst bort inatt för jösses vilken storm det blev!
 
 
 
 
  
 
 
   

Världens häftigaste resa

2012-10-29 08:49:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Halloj!
Måndag idag och det betyder en ny vecka med en massa nya möjligheter. Det som inte var så bra förra veckan kanske man kan göra om till något positivt den här veckan. Ska inte inte yttra mig längre om hur min status är då det känns lite tråkigt att behöva skriva hur trött man är hela tiden..Måste ändra sömen,kosten och framför allt börja röra på mig så att kroppen får tillbaka sin naturliga energi, så ut med alla trötta feelings och in med the good one's!
 
Helgen har varit lugn med en massa praktista saker som har bockats av så som storhandling, räkningar, vika tvättberget,snabb visit till Ikea och lite annat.  Blev även en spontan dejt med min fina karl :-)
Idag väntar storstädning,bakning, badning, färga håret och mysdag med min fina mamma som kommer på besök. Så det är dags för oss att sätta igång om vi ska hinna med allt..Ken kommer bara komma hem en snabbis efter jobbet för snabbfix innan han ska iväg igen. Bajen spelar sin sista höstmatch på söderstadion och det kan man ju inte missa ;-) Så det är skönt att ha hela dagen och kvällen uppbokad för då känns det inte lika "jobbigt". För man ska inte sticka under stolen med att det är mycket jobb med två monster, framför allt de där jobbiga timmarna mellan 17-20 då de börjar bli hungriga och trötta..
 
Kommer ni ihåg att jag var sådär löjligt stolt över att skorpan kan skriva sitt namn? Nu sitter hon nästan hela tiden och skriver en massa namn och bokstäver.Så himla roligt när en "spärr" bara släpper och helt plötsligt kan dom bara mer och mer med just det som "släppt". Som i det här fallet, från att "bara" kunnat skriva sin första bokstav och någon annan enstaka bokstav till att helt plötsligt kunna skriva hur många bokstäver och namn som helst. Så himla häftigt att få vara med om allt sådant som händer :-)
 
 
Nej hörrni nu har jag inte tid att sitta här och skriva, måste börja med min to do lista så att den blir avbockad någon gång!
 
 
 
 
Tänk att den här lilla skorpan idag har blivit så stor å fin och kan så otroligt mycket. Världens häftigaste resa kan jag säga er!
 
 
 
 
 
Ha en underbar dag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
  
  

God lunch redan?

2012-10-25 09:29:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja det känns som det med tanke på att vi har varit vakna sedan strax innan fem imorse..inte okej tid att gå upp och tyvärr är inte Kean som Leah var när hon var liten och kunde ligga å mysa/småprata en timme eller två innan man skulle upp. Nope denna lilla man ska upp så fort han öppnat sina ögon..

Leah vaknar alltid när vi går upp oavsett om det är för tidigt eller inte och vill vara med oss. Så snutte fick följa med till dagis idag och förhoppningsvis sover hon en timme. Leah slutade sova för länge sedan men dagar som denna är det välbehövligt med lite sömn på dagen om man nu vill en glad liten tjej eller mamma ;-).
Därför ska jag passa på att vila nu samtidigt som Kean, så hörs vi sen!


Törnrosa

2012-10-24 10:42:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon, jösses vad kallt det börjar bli nu..brr!
 
Har varit lite frånvarande I know men har valt att prioritera bort bloggen den senaste dagarna och bara få vara med familjen. Men nu är jag tillbaka det vill jag lova :-)
 
Imorse var det inte skorpan jag lämnade på dagis utan Törnrosa, de har maskerad hela dagen och då skulle hon självklart vara prinsessan Törnrosa. Så förberedelserna började redan igårkväll med inbakadeflätor i hela håret just bara för att få ett lockigt prinsesshår. Ken och Leah åkte även ner till cetrum igår efter att Ken slutat jobbet för att handla en prinsesskrona. Ni kanske förstår att det var ganska så lätt morgon med påklädning och att gå till dagis. Leah brukar annars vilja stå på vagnen då hon inte "orkar" gå men imorse hade hon starka ben och skulle gå hela vägen. Min fina lilla prinsessa!
 
Innan vi skulle gå så bad jag Leah att börja klä på sig alla ytterkläder varpå Leah ropar:
- Men mamma skulle vi inte ta kort! Har du glömt det?
Tur att jag har en liten tjej med världens minne för annars hade jag inte kommit ihåg att ta kort på min lilla teaterapa Törnrosa :-)
 
 
 
 
Idag ska vi bara vara hemma lilleman å jag. Vi var nämligen på öppna förskolan igår och oh my vad han gillade de men efter sångsamlingen vid halv 10 lade sig han på mattan och ja då är han trött. Japp vi var där lite efter de öppnade så det va perfekt med lek på morgonen hem för att sedan vila i två (!) timmar hemma. Så dit kommer vi gå igen en sak som är säker! Jag pratade med Ken påvägen hem från öppna förskolan och han frågar lite vad vi gjort. När jag berättar att vi åkte hem efter sångsamlingen frågade han om vi föräldrar sitter å sjunger. Eh ja barnen som är mellan 2 mån-1 år brukar inte kunna sjunga så bra. Ken tycker det verkar lite jobbigt att sitta där å sjunga och säger att det kommer nog inte han göra när han är pappaledig haha, ja vi får väl se ;-) 
 
Skulle behöva städa men efter att jag damsugit undervåningen på det värsta igår så kom jag knappt upp ur sängen inatt när Kean ville ha välling och nu värker kroppen så jag måste tyvärr vänta snällt tills Ken komma hem så att han får hjälpa mig med det..Kean vilar just nu så jag ska passa på att njuta lite av lugnet med att titta lite på tv och bara vara, SKÖNT!
 
 
Ha en underbar dag
 
 
 
 
 
 
    

För det är ingen vanlig dag!

2012-10-23 14:08:49 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


 
 
För det är världens bästa mormors födelsedag idag!
Grattis älskade mormor(Sonja) på din dag önskar vi dig <3
 
 
 
 
 
 
 

Toasällskap i all ära..

2012-10-22 08:46:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ny vecka med nya möjligheter! Den här veckan ska jag gå och lägga mig i tid, vara glad å positiv, vara en bra mamma, partner och vän. Självklart är detta något jag inte bara vill vara den här veckan men den senaste tiden har jag sovit påtok för lite vilket gör att det blir svårt att vara allt ovanstående. Ska även ta mig ut från dessa väggar och ta mig i kragen å låta Kean få träffa andra på bl.a. öppna förskolan.

Helgen har varit helt underbar! Vi har gjort en massa praktiska saker tillsammans och myst en massa. Precis vad vi behövde, bara en massa tid tillsammans.

Planerna för idag finns inte utan jag ska in och leka lite med barnen i lekrummet nu innan duschen kallar. Ett absolut måste om ni frågar mig :-) Vill hitta på något roligt men vet inte vad, så har ni någon som helst ide' hit me!
Leah vill gå till lekplatsen men jösses det är ju iskallt ute å jag känner helst inte för att få dit. Känns även som vi har varit där en hel del den senaste tiden så något nytt är mer än välkommet!

Som småbarnsförälder är att gå på toa själv inte alltid en självklarhet, såhär ser det allt som oftast ut...mitt toacrew.

Ha en underbar dag och kom gärna med förslag som sagt!



TGIF!

2012-10-19 09:06:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Veckans bästa dag, inte sant?
God morgon!
En mycket bättre natt må jag säga, inte ett enda uppvak förutom vid fem snåret då han ville ha välling. Han vaknar dock vid sex och har varit supergnällig vilket betyder att han vaknat påtok för tidigt men men. Han ska snart vila och då tänkte jag passa på att sätta på en film, lägga fram lite pyssel till Leah så kan jag slumra till lite i soffan..När Kean sedan har vaknat vankas dusch, lunch och promenad till centrum där vi ska gå på "bio" som biblioteket anordnar. Sällskap får vi också av inga andra än Anna & Isak, ska bli så mysigt. Hoppas dock på att Kean sover denna tid då han inte är något vidare fan av att sitta still. Jag menar det kunde var roligt att någon gång få vara med och faktiskt göra de som vi ska göra tillsammans och inte bara behöva springa ut å missa allt men det återstår att se ;-)
 
Så förmiddagen blir väldigt lugn om ni frågar mig, eftermiddagen blir fullt ös och till kvällen väntar tjejkväll för min del. Jag ska hem till en av mina grannar, skönt att vara nära hem med sisådär 50 meter från dörr till dörr. Kommer dock bli en ganska så tidig kväll känner jag på mig då jag ska samla så mycket sömn som det bara går och om Ken känner sig bättre imorgon så är det höststädning för hela slanten och sedan bara en massa mys med familjen. Det var några helger sedan vi bara kunde mysa hela familjen eftersom två helger har vi tillbringat på sjukhuset och förra helgen var Ken iväg och jobbade. Så en myshelg hoppas jag på, vad ska du göra?
 
Nu på morgonen har jag fixat litet på bloggen, kände att det var ett tag sedan, vad tycker du? 
 
 
 
Ha en underbar fredag!
 
 
 
 
 
          

Tv-dag

2012-10-18 22:51:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Åh som jag har längtat, äntligen ligger jag i sängen i hyffsad tid. Kunde självklart blivit mycket tidigare men torsdagar är min tv-dag då det först är kockarnas kamp och efter det kommer Hela Sverige bakar. Det sistnämnda är en stor favorit och det grundar väl sig i att jag själv älskar att baka. Har ni inte sett programmet tycker jag att ni ska ge det en chans :-).


K har känt sig krasslig sedan förra helgen men idag när han kom hem såg man verkligen att han inte mår bra. Å när han är sjuk så är det sömn som gäller, så det var bara att tvinga honom att vila i soffan fast att han kände att han ville umgås med oss såklart. Men det är bättre att han sover och blir bättre nu till helgen än att dra ut på't. Så nu har han sovit mer eller mindre sedan han kom hem med undantag för middagen och läggningen. Om det inte är barnen som är sjuka så är det någon av oss..

Själv fick jag vila en längre stund på fm så lite ny energi fick jag allt. Lite tavlor, klädhängare och bokstäver fick komma upp lite här å var. Har inte velat sätta upp en massa innan man känt av vart allt ska få för plats. Men nu blev jag trött på att vänta och körde på ändå, så tråkigt med helt vita väggar överallt blir inte samma myskänsla som jag är ute efter. Fast det får inte bli för mycket men lite här och lite där så växer nog känslan fram. Nu saknas bara två fåtöljer, en mysig matta och lite annat smått å gott sedan är iallafall vardagsrummet "färdigt"..

Till helgen kommer även en sotare hem till oss för att kolla braskaminen, tänk när man kan få tända en brasa i den. Mysfaktorn kommer stiga med minst 110%! Ett sånt där fult skyddsgaller måste även införskaffas för att skydda våra små. Framför allt den minsta som idag gärna står och leker på/vid just kaminen (fast han inte får ska tilläggas!)

Sov gott på er och jag ber till högre makter om sömn inatt. Tjillivippen! 

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1489222/images/2012/pic_50806b14e087c34aeb413c6a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1489222/images/2012/pic_50806b14e087c34aeb413c6a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1489222/images/2012/pic_50806b14e087c34aeb413c6a.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1489222/images/2012/pic_50806b14e087c34aeb413c6a.jpg" class="image">


Regnrusk, tornbygge & sömnbrist

2012-10-18 09:57:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är det redan torsdag och är det bara kg dom tycker att veckan har gått i en rasande fart?
Gårdagens middag var super trevlig och såå god! De fick bli pilgrimsmusslor till förrätt och ryggbiff till varmrätt, sedan var magen överfull så en efterrätt fick inte någon som helst plats :-).
Hemma hade det gått bra, Kean hade vaknat precis efter att jag gått men hade somnat om efter att min bror lugnat ner honom. Skönt att veta att man har ytterligare en som kan hoppa in som barnvakt, precis vad vi behöver!

Nu på morgonen har skorpan lämnats och det duggade bara när vi gick så jag struntade i att ta med regnskyddet till vagnen och när vi kommit halvvägs så öppnar sig hela himlen. Så ni kan tänka er hur blött allt och alla var när vi kom fram men framför allt när vi kom hem..det negativa med hösten om ni frågar mig, regnet alltså.

Jag tog fram klossarna för att lära Kean hur man bygger och det tog inte länge innan han fattade galoppen och kan nu sätta klossarna på varandra och bilda ett litet litet torn :-)


Snart ska han sova och jag ska passa på att vila jag med. Det är något som stör honom på nätterna vilket resulterar i mycket skrik, tårar och väldigt störd sömn. Därför är energin på minus och jag drömmer att få den att ligga på plus så att jag orkar göra saker både hemma och komma iväg. Skulle gärna vilja åka ner till öppna förskolan så att Kean får träffa andra barn och slippa vara hemma hela tiden. Så jag håller tummarna för att det vänder snart för att orka göra andra saker :-)

Dags att få honom att somna, lättare sagt än gjort ska jag säga er..
Ha en underbar dag trots regnet!



Darrande röst

2012-10-17 19:52:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej igen!
Sitter på bussen påväg mot svärfars 65-års middag. Vem är barnvakt undrar kanske ni? Min lillebror säger jag med lite darr på rösten haha nej det blir nog bra. När jag åkte hemifrån låg båda barnen i sina sängar och förhoppningsvis inte gör ett knyst förrän vi kommer hem iallafall. Håller tummarna för det så slipper både jag och brorsan bli nervösa ;-). Japp det är första gången han är barnvakt eller sovvakt som han sa.
Själv sitter jag för mig själv på bussen med överdrivet hög musik i öronen och njuter av egentiden, behöver mer sådant känner jag och det kommer de bli då jag ska ta tag i träningen och kosten igen! Å då blir det jag, musiken och spåret som ägna mycket tid tillsammans, vi behöver de min kropp och jag.

Nej nu ska jag gå av, ta hand om dig! Så hörs vi imorgon 



Första gången

2012-10-17 16:04:25 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Halloj!
Satt och skrev till dig vid lunch men min övertrötta son vaknade mitt i allt och höll på att stöka en massa. Så därför fick jag inte iväg det..


Hur som haver, igår satt Leah med sitt jobbarskrivblock som hon fick av sin pappa i helgen. Hon satt och skrev en massa olika bokstäver en stund och visade stolt upp varje bokstav som hon kunde (bl.a. A, L & K). Jag frågar om jag ska skriva hela hennes namn och inte bara den första i hennes namn. Sagt och gjort skrev jag hennes namn högst upp på pappret, någon minut senare har hon SJÄLV skrivit sitt namn och är så nedrans stolt över sig själv vilket man kan förstå. Som förälder blir man så otroligt mallig när man får vara med om alla förstagångensaker som ens barn gör. Och ja igår var självklart inget undantag, stolt, stoltare, stoltast det sistnämnda var jag . Blev alldeles varm i själen, min stora lilla skorpa!

Titta så fint hon skrev  är det typ inte det finaste du sett?!?!





Femte

2012-10-16 13:45:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Efter nästan 2 1/2 timmes sömn vaknade han upp som en liten solstråle full med energi och på bushumör som alltid ;-). När vi skulle borsta tänderna upptäckte jag att en femte tand är på G, så nu har jag en förklaring till kinkigheten och allt som hör där till :-). Här håller vi på att rensa, vika och fixa med det gigantiska tvättberg som blev efter magsjukan och det tar ett tag kan jag säga. Vi har även tagit upp en byrå till Keans rum så lite omstuvning bland kläderna blir det på samma gång. Ser ut som hela havet stormar för tillfället men i slutändan kommer det bli kanon ska ni se. Dags att fortsätta!


Hör har ni en kille som går mer än vad han kryper nu och som ni kan se är han överlycklig. Det går väldans fort med så en bra bild i farten är ganska svårt :-)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1489222/images/2012/pic_507d48729606ee5fe64aafd3.jpg" class="image">


Krasslig skatt

2012-10-16 09:45:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Blev fullt ös hela dagen igår och hann inte uppdatera, så är det tyvärr vissa dagar :). Jag hade nämligen turen att Chrisse var hemma med sin Leo igår och som ville hänga med oss. Jag ville som sagt bara komma hemifrån och förhoppningsvis slippa gnälliga/trotsiga små skatter. Chrisse kom då med den bästa idén som botar dåligt humör nämligen att åka till Ikea, LOVE LOVE LOVE!
Det positiva med att åka tillsammans med en tjej är att det absolut inte finns någon som helst stress, har man glömt att kolla på en avdelning man vill åker/går man tillbaka till just den avdelningen och man får inte bara trevligt sällskap utan även en massa tips och hjälp. Hittade en del saker som jag behövde hem samt kika lite extra på andra saker :-)
 
 
Idag är Leah som alltid på tisdagar på dagis och det var som vanligt en överlycklig tjej som fick komma till kompisarna, som hon längtat! Kean däremot är inte alls på topp, han var gnällig hela dagen och blev superförkyld nu under natten och han somnade påväg till dagis vilket han aldrig gör. Jag brukar få "tvinga" honom att sova vid 10-11 tiden och nu har han snart sovit i två timmar, mammas lilla hjärta.
Så idag får det nog bli en liten kurerar dag med en massa kärlek,lek och mys, samt lite fix med allt som måste fixas här hemma å ja det är en HEL del som måste hitta sin plats. För om allt får en plats slipper man ha en massa saker som bara ligger överallt och just nu känns det som om allt ligger just överallt och när man städar så känns det ändå inte som om man har städat. Förstår ni hur jag menar?          
 
Här är en liten liten skatt som blir "stor" och hela 9 månader imorgon(!!!)  
 
Jag skulle ju överraska min karl med myskväll igår, blev tyärr inte så då jag inte hann handla allt som behövdes men nu imorse gjorde jag det så ikväll blir det myskväll tillsammans med min underbara karl. Tror att han kommer bli väldans glad :-)      
 
 
Nu ska jag passa på att titta lite på tv innan min lilla skatt vaknar. Ett tips idag är att klä på er en massa kläder när ni ska ut för usch vad kallt det blåste kallt ute. Fast vi ska inte klaga, för jag såg nu på vädret att många delar av norrland hade fått snö... brr! Håller tummarna för att snön håller sig ifrån stokholm ett tag till!
 
 
 
 
Tjillivippen!
 
 
 
 
 
 

Suck!

2012-10-15 08:18:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Trött, PMS och gnälliga/trotsiga barn, så jäkla dålig kombo..så den här måndagen kunde väl ha börjat en aning bättre än vad den gjort. Helst av allt så skulle jag vilja ligga och halvsova i soffan hela dagen, MEN det går såklart inte. Därför är det bara att rycka upp sig, ta en Ipren mot värken, duscha och se livet från den ljusa sidan helt enkelt! Tror att Chrisse är hemma idag så jag hoppas på att hon vill göra något roligt idag, skulle vara skönt med lite vuxet sällskap en dag som denna.

Funderar även på att överraska min karl lite ikväll med en myskväll på tu man hand (efter att barnen lagt sig). Ni vet ost, kex, baguetter, räkor och allt som hör till. Bara för att visa uppskattning för hur mycket han betyder för mig! Tror jag kör på de jag ;-)


Hoppas att ni har vaknat på rätt sida idag! Ha en underbar måndag <3


God morgon!

2012-10-14 09:02:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här är vi utvilade som aldrig förr, helt underbart :-) Jag och Leah bestämde att hon skulle få sova i pappas säng nu när han är borta så kunde vi titta på film innan vi somnade. Halv nio stängdes Barnen i Bullerbyn av och efter lite bök somnade både jag och skorpan. Kean vaknade någon gång inatt kommer inte ihåg när men det var bara en eller två gånger så det spelar ingen roll och den där lilla saken tokdäckade vid kvart i sju igårkväll och sov till kvart över sju imorse. Så klaga på att jag är trött ska jag inte göra idag, åh vad min kropp och själ behövde den sömnen!
 
Sitter just i detta nu i köket och har precis ätit frukost å tittar ut och möts av ÖSregn. Jag som tänkt att vi skulle ut och leka lite nu på förmiddagen innan kalaset i eftermiddag men den planen stryker jag med andra ord så frågan är vad vi ska göra istället. Duscha och fixa lite här hemma är ett måste, måste även kolla vad som skett med vår tvättmaskin då den började låta väldans konstigt igårkväll och med tanke på att den kanske är 1-1,5 år gammal ska  den INTE ha gått sönder. Jag kan inte leva utan min tvättmaskin med tre lortgrisar i familjen så är tvätt- och diskmaskinen min stora hjälp här hemma! Håller tummar och tår för att den inte gått sönder..
 
 
Nej dags att plocka undan frukosten och allt annat innan duschen väntar för barnen. Ha en underbar söndag trots skitvädret :-)
 
 
 
 
      
      
 

Besvikelse

2012-10-13 10:49:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagens mässa var en ren besvikelse. Inte alls många montrar som föregående år och inte alls speciellt bra erbjudanden på de produkter som såldes men vi hade roligt ändå. Väl hemma väntade en underbar middag med en massa skratt och god mat.
Kom inte i säng förrän vid ett snåret och som tur är fick jag "sovmorgon" till kvart över sju, då ville lilleman inte sova mer :-).

Ken är iväg och jobbar å vi har en riktigt mys förmiddag där barnen leker tillsammans i lekrummet och jag ligger faktiskt i soffan och tittar lite på tv, lyx! Vi har inga som helst planer för idag men solen visar sig från sin bästa sida. Så efter Keans vila blir det nog någon form av utomhusaktivitet, då vi missade förra helgens fina väder..Själv kliar det i shoppingtarmen men idag blir det inget kommunalt åkande med två barn, räckte och blev över igår. Vi får se vad dagen bjuder på, tar den som den kommer med andra ord :-).


Igår fick Leah sitta i en riktig brandbil, världens lycka när hon väl vågade sig upp. Vi gjorde en massa annat också, hon var väldigt nöjd med dagen ska tilläggas. På vägen hem frågade jag henne om hon var trött nu efter dagen, varpå hon svarar -nej mamma jag är inte alls trött.
Två sekunder sitter hon helt utslagen i baksätet, lilla skorpan!



5 timmars sömn, check

2012-10-12 08:31:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Fem timmars sömn resulterar i väldigt svullna ögon och illamående..Och ja jag ska inte klaga då vi somnade otroligt sent men att bli väckt kl 04 av en liten herre som ligger och gråter/gnäller i sömnen och inget gör att det blir bra förutom att hålla honom mot bröstet och vagga fungerade någorlunda. Men eftersom jag städade igårkväll så kom jag knapp upp ur sängen när jag hörde Kean vara ledsen första gången, världens smärta av att bara vända sig i sängen...Så att hålla i bebis då fungerar inte speciellt bra, men som tur är har jag världens bästa karl som tar över efter ett tag (och ja barnen somnar alltid när han tar över..) men även han gav upp efter ett tag och tog ner Kean för att byta blöja och försöka somna i soffan. Ungen hade tydligen nästan somnat på skötbordet och sov sedan som en stock i soffan, jag fick därför ta ner mitt täcke och krypa ner brevid och där sov tills Leah väckte oss..
Vet inte riktigt hur jag ska orka idag men det är bara att bita ihop! Snart ska vi göra oss iordning för kl 11 är det BVC besök för att kolla Keans vikt, enbart för att se att han inte tappat allt för mycket under alla sjukdomar. Efter det bär det av mot Älvsjö och UNDERbara barnmässan, å jösses vad har jag gett mig in på..Två barn och tusen andra människor som inte bryr sig om några andra än sig själva Tjiho! haha självvalt återigen jag vet men jag förstår inte hur jag kan utsätta mig själv för allt sådana saker :-)
Det bästa är att Ken kommer efter jobbet och vi får åka bil hem iallafall alltid något!
Väl hemma sedan kommer vi ha syskonmiddag hemma hos oss, alla mina syskon med respektive kommer (samt barn) och jag kan inte minnas när vi gjorde de sist bara vi syskon?
För er som inte vet har jag tre syskon så vi är alltså fyra med mig. Så med respektive och barn så blir det mat för ett helt kompani känns det som :-) Vi tänkte laga vår favvo pasta och hoppas på att det blir succé. Sängarna behöver bäddas och tvätten kan faktiskt få åka in i garderoberna så slipper de se allt sådant tråkigt. Undervåningen fick sig som sagt en omgång igår och övervåningen får bara plockas iordning med tanke på kroppsmärtan som finns i kroppen idag. Men lite skit i hörnen gör väl ingenting försöker jag intala mig själv.
Det blir inte en allt för sen kväll då Ken åker i ottan för jobba långt borta och kommer inte förrän på söndag, därför behövs sömn så jag orkar vara en bra mamma.
 
Nej hörrni dags att ta tag i dagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ställa om,present & lekplats

2012-10-11 13:10:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 
Oj jag måste verkligen vända tillbaka dygnet för det här funkar inte! Vi har som tidigare sagt börjat titta på SoA nu på kvällarna och den serien gör att man verkligen fastnar och man vill bara se nästa och sedan nästa avsnitt. Detta gör att tv:n inte stängs av förrän vid tolvsnåret och barnen vaknar allt mellan 6-7 på morgonen och min kropp behöver MINST 8 timmars sömn för att fungera en hel dag. Så med för lite sömn i kroppen gör att jag går halvt sovande fram till Keans nap på förmiddagen och då lägger jag mig själv och sover. Detta gör ju att man inte alls är trött på kvällen och man orkar ligga uppe till tolv utan problem och det blir en ond cirkel..Så imorgon när Leah är hemma är det perfekt att börja om :-)
 
Här har vi(!) precis ätit lunch, japp nu har han börjat att äta mat igen!! Gott tecken på att det här är på väg att vända, vågar egentligen inte skriva det då det allt som oftast betyder otur för vår del men men. Vi ska alldeles strax göra oss iordning och masa oss till förskolan för att hämta skorpan. Sedan ska vi ta en tripp ner till centrum för att titta på present och finaste Leo som fyller hela 2 år idag, HIPP HIPP HURRA! Och vi ska på kalas på söndag å då ska man självklart ha med sig en present, tror dock att vi bara kikar idag för imorgon vankas det UNDERbara barnmässan och där finns alltid en massa fint man kan köpa.
Ni som läst här ett tag vet att GEGGAMOJA är ett favorit märke som gör supermysiga kvalitets kläder av alla dess slag. Geggamoja kommer som i vanlig ordning vara på mässan och eftersom Kean har vuxit ur sin mössa för läänge sedan så ska jag speciellt kika på en mössa till honom då resten av familjen redan har varsin eller ja Leah har väl 3-4 stycken...;-)
 
Ken jobbar över idag så det kommer inte bli någon stress hem utan vi kanske passar på att leka på lekplatsen när vi ändå är där nere, då vet jag en liten tjej som skulle bli överlycklig. Hon har tjatat varje dag om den där lekplatsen sedan vi var där sist så ja jag slår nog till och låter henne gå bananas. Nej hörrni dags att hoppa ur myskläder och göra sig iordning!
 
 
 
        
 
 
 
 
   
   

Dear Santa!

2012-10-10 20:42:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 
Hej kära tomten!
Som du kanske vet så vill Leah gärna ha en massa hårda paket, MEN kläder är alltid ett måste. Så snälla du kan väl snegla på önskelistan på de mjuka paketen, för de är to die for!
 
(kläderna är från NoaNoa, How to kiss a frog & Ralph Lauren och bilderna är tagna från kidsbrandstore.se )
 
CARDIGAN CARDIGAN
XENIA DRESSYANG DRESSEDI DRESS
LS CARDIGAN WITH PEPLUMLS LONG CABLE CARDIGAN W/BELT
 
 
 
 
Åh tomten en sak till, Leah är världens bästa tjej,dotter och storasyster men det vet du redan :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sådan mor sådan son

2012-10-10 12:06:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ingen mat vill grabben ha i sig men en bit bulle och ett Mariekex slank ner på två sekunder. Ibland är han så lik mig att det är skrämmande! :-) Som nu när jag mår dåligt så får bara lukten av mat magen att slå två varv men en kanelbulle slinker ner lätt som en plätt!


En påse hundskit...

2012-10-10 09:20:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Halloj!
Blev inget uppdaterande igår då jag mådde som en påse hundskit i stort sett hela dagen/kvällen och vaknar å mår som en påse hundskit idag med..Så en ny tetra blåbärssoppa fick inhandlas idag och kommer att få vara min näring för idag. Får även bli vila när Kean vilar för att återigen försöka samla lite energi..Det är en långdragen sjukdom det här som mer än gärna får ta och ge sig när som helst om ni frågar mig!


Igår när vi hämtat Leah så stod självklart lek på schemat inne i lekrummet. Leah ville leka med sina gummor (dockor) och hon skulle vara mamma å jag fick vara mormor. Vi bytte klädet på alla barnen, gick till doktorn, frisören och hade sångsamling. Fantasin flödar som aldrig förr och det var en trött liten tjej som somnade igår kväll efter en heldag på dagis och som sagt en massa lek hemma.

Vi skulle ha tagit en promenad tillsammans med Chrisse och hennes lilla prickigkorv till son som har åkt på vattkoppor. Men som jag känner nu får det bli en hemmadag idag med usch vad tråkigt!
Nu väntar en lång varmdusch för oj vad kallt det var idag, är fortfarande frusen efter promenaden fram och tillbaka till dagis. Men man vaknar till iallafall alltid något ;-)


Ha en underbar onsdag!



Det vardagliga!

2012-10-09 10:56:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God förmiddag!
Vi började denna tisdagsmorgon med "sovmorgon" till kvart över sju och sedan en mys morgon. Efter den här veckan har satt sina spår både psykiskt och fysiskt å därför struntade vi i att stressa utan vi bara var tillsammans.

När Leah var lämnad och vi kom hem var jag helt slut, har inte fått i mig så mycket mat i kroppen då även jag fått en sväng av magsjukan. Fast jag har "bara" haft illamående, magkramper och tappad aptit (PEPPARPEPPAR igen..) Fick köpa med mig blåbärssoppa hem och tänkte passa på att vila nu när Kean ska vila, så att jag laddar på mig lite energi och kan känna mig frisk jag med.

Åh vad jag älskar att få vara hemma igen, man ska verkligen uppskatta allt runt omkring sig för när man tas bort från det för en stund är det de sakerna man saknar. Ta hand om dig och alla runt omkring dig!

Nu måste jag som sagt passa på att vila :-) bjuder på en bild från imorse då jag hade min glada och spralliga lilla kille vid frukostbordet igen <3


Pepparpeppar!

2012-10-08 20:46:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vågar inte skriva att det börjar bli bättre med alla sjukdomar här hemma för då kommer bara nästa, för sådan tur har vi ju haft den senaste veckan..
MEN imorgon pepparpeppar så är det en "vanlig" tisdag med dagislämning, jobb för karln och mysdag för mig och Kean. Snälla kära gode gud låt det bli så nu, vi behöver en vanlig vardag som man annars tycker är såå långsam och tråkig :-)
Nu har vi fått "låna" Leahs tv in till vårt sovrum och vi ska börja kolla på vår nya dvd-serie-box som ken har köpt till "oss" haha SoA (sons of Anarchy) och ja jag tokgillar serien men jag kanske inte hade valt att köpa serien, där är vi olika min karl å jag. Åh efter en natt/extremt tidig morgon kan jag nästan lova att jag somnar innan första avsnittet är slut.
 
 
Sov gott!
 
 
 
 
   

Finally home!

2012-10-07 22:33:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Äntligen hemma hos världens bästa skatt, min skorpa bara min! (okej grabbarnas med...)



Såhär firade vi att få vara tillsammans igen, vi var lejon (tigrar) och vi skulle skrämma elefanterna (grabbarna) för vi var jätte hemska om ni frågar madam <3


Skit!!!

2012-10-06 15:27:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


När vi äntligen har fått komma hem så hinner vi bara vara hemma i ett dygn innan nästa sjukdom kommer..Min stackars lilla skrutt har blivit magsjuk deluxe och man tror att det ska komma under tag och sedan blir det bra. Men sådan tur har inte min lilla kille. Han har kräkts och haft diarré sedan sju igår och det har varit non stop sedan dess och har inte får hålla kvar något. Vi har haft kontakt med sjukhuset och nu på förmiddagen beslutade vi tillsammans med sjukhuset att vi skulle komma in och här är vi nu. De försökte sätta en slang genom näsan vilket gick bra, dock en hemsk upplevelse för oss men framför allt Kean. Slangen fick tyvärr inte vara kvar så nu ligger han med Emblakräm lite överallt för att vänta på att få nål och vätska på så sätt.
Så jobbigt allt dom händer just nu, alla sjukhusbesök, alla sjukdomar, alla upplevelser och att vara ifrån Leah. Hoppas på att detta fungerar nu så att vi kan åka hem och bara vara vår lilla familj. Vi behöver det nu!



BLOPPIS?

2012-10-05 13:11:49 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


 
 
 
Funderar på att ha en liten bloppis igen men denna gång kommer det att vara klädpaket som gäller. Det kommer att vara allt ifrån 50/56 till 86/92 (tjejkläder är detta..) Är detta något utav intresse eller ska jag strunta i detta?  
 
 
 
Tjilivippen!

babbel

2012-10-05 08:09:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kean väckte Leah vid 06.10 med att ropa det högsta han kunde i vårt sovrum, till slut var det någon som reagera eller ja ville reagera och då var det bara att kapitulera och inse att om barnet går och lägger sig tidigt (dvs 19.15) så gå och lägg dig själv i tid. Kean har nämligen sovit nonstop från 19 tiden alltså till 06.10 dvs 11 underbara timmar. Jag och andra sidan gick och lade mig vid 23 tiden och kunde inte somna på en stund pga helvetessmärta i kroppen eller framför i ryggen som ilar ner i höfterna ner till benen. Bara av den anledningen borde jag gått och lagt mig tillsammans med Leah iallafall (20.00) men nej nej, dumma dumma Anna!
Hursomhaver kan inte vara bitter över något jag själv skapat nämligen sömnbrist utan är bara otroligt irriterad på mig själv,that's all! 
Kean vaknade imorse utan några som helst problem att andas, låter bara yttepytte ansträngt men sen så är han ÖVERALLT just nu och kan lika gärna bli anfådd från det liksom. Idag är det hemma-mys-dag för hela familjen och vi ska städa,städa, rensa, rensa och fixas här hemma, oj att göra allt det där är kanske inte så mysigt haha jaja det ska göras sedan kan vi mysa ;-)
Vi skulle ha haft middag med Keans gudfar Dennis m. familj men efter alla omständigheter vill vi bara ta det lugnt, samt att vi inte ville smitta lilla Noah som är cirka tre månader.
 
Super tråkigt inlägg sorry bara en massa babbel om allt å ingenting...Bättre senare That's a promise!
 
 
 
För det är FREDAG idag, underbara FREDAG idag!
 
 
 
 
   

Lättnad!

2012-10-04 14:26:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tack för att ni höll era tummar för det hjälpte som jag sa :-) (pepparpeppar) För idag beslutade överläkaren att vi fick åka hem på permission med cortison och koksaltslösning som han ska få andas in. Så skönt att ha hela familjen hemma igen!
Nu ska jag och skorpan baka bullar som alltid på kanelbullensdag :-) oj vilken lättnad i hjärtat!


Torsdag?

2012-10-04 08:44:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon, torsdag?? Ja jag tror att det torsdag rätt mig om jag har fel :-), har ingen koll just nu vad för dag det är då alla dagarna känns oändliga. Jag åkte hem igår för att få vara med skorpan, duscha och få några sovtimmar. Var väldans svårt att somna bara, känns absolut inte bra att bara vars halva familjen hemma och andra halvan på sjukhus. Jag brukar ha svårt att sova bara när Ken är ute, så med den här situationen förstår ni kanske att det tog många timmar för mig att somna.. Men jag fick absolut fler timmar i kroppen än natten till igår, kroppen behövde de så att jag kan ha nya krafter till denna långa dag. Håller tummarna stenhårt på att Kean låter mycket bättre idag och att han får komma hem!

För tillfället sitter jag på bussen med en full proppad väska med nya kläder och lite annat som behövs till Kean. Leah var super glad att få komma till dagis men man märker på henne att det tar på henne det här också, mitt lilla hjärta. Måste vara svårt att förstå allt som händer och att det bara är en av oss hemma. Nu måste jag kliva av bussen och springa till den andra för att hinna med den.

Håll tummarna för oss idag, kan ni inte göra det? Tror att det kan hjälpa :-) 



Nästuss

2012-10-03 13:41:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Som ni kan förstå så är inte bloggen prio just nu utan att få mitt lilla hjärta frisk.
Vi åkte in igår igen och efter två nya inhalationer ventolin denna gång mot eventuell astma gav inget resultat. Denna gång ville de dock inte skicka hem oss utan låta oss vara kvar för observation med inhalationer med adrenalin varannan/var tredje timme. Ken fick åka hem vid två snåret för att hämta skorpan för att vara med henne. Då det är svårt för henne med allt sol händer också, får man inte glömma!

Jag och Kean lekte lekte å lekte med de få saker jag packat ner, tills vi klättrade på väggarna. Fick då lite permis och passade på att gå ut för att få i oss frisk luft och gunga lite. Läget blev lite bättre med all medicin men inte mycket så vi fick stanna över natten. Han har som tur är sovit relativt bra och så gott som hela natten, moi å andra har sovit som en kratta vilket man gör när barnen mår dåligt, sjuksköterskor och läkare kommer in titt som tätt. Så det var väldans skönt när Ken kom tillbaka imorse för av vara med oss och kunde hjälpa mig med vårt lilla energiknippe. Japp energin är okej inte alls lika som vanligt men ändå med tanke på omständigheterna enorm. Så sysselsätta honom i ett rum timme in å timme ut är inte så lätt, skönt att få variera lite då med mamma och pappa :-).

På förmiddagen fick vi en remiss till öron/näsa/hals akuten där vår lilla superman fick en kamera genom näsan och ner i halsen för att se vad det kan vara. Han var så duktigt och de gick över förväntan super bra. De tror dock att det fortfarande är ett kruppvirus men det kan kanske kanske vara en inflammation, får se vad överläkaren har att säga nu. Återkommer så fort vi vet och har tid.

Här har ni vår solstråle med tussar i näsan innan kameratitten :-)

Ta hand om er!



Lägesrapport..

2012-10-01 12:03:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kean vaknade igår på morgonen efter en natt utan andningssvårigheter och bara en massa sömn. Andningen var dock mycket ansträngd när han kom upp liknande dagen innan, inte lika ansträngt men han hade ändå väldigt jobbigt. Försökte med att sätta honom i ett bad för att få det att släppa, åka och kolla på kusinen som spelade fotboll för att få i sig frisk luft men när vi ätit lunch hemma hos Malin och Diego blev andningen värre och han blev mer tilltagen. Så det var bara att skjutsa hem Malin,Diego och Leah hem till oss för att sedan packa väskan för att åka in igen..Det "positiva" är väl att Kean är så lite och har den sjudomen han har med tanke på att vi får ett rum och läkarkoll med desamma. Två inhalationer med adrenalin och kortison för att få det att lätta, vilket det dock inte gjorde..Så efter ytterligare två timmar får han en inhalation igen och han somnar i min famn helt utmattad. Tillsammans med läkaren beslutade vi oss för att åka hem så att han fick sova ordentligt alternativet var att sova över för att väcka honom för att ge ytterligare en inhalation. Natten har varit sådär känns som det har börjat lossna och han har hostat ganska mycket och nu på morgonen har energin sakta men säkert börja komma tillbaka och andningen börjar bli bättre. Håller verkligen tummarna för att han blir bättre! 
Tack Malin & Diego för all hjälp!
 
 
Ken är hemma idag om vi nu måste åka in igen, samt att vi försökt att få en tid hos vårdcentralen för att få en dokumentation från krocken. Men det var ju lätt..försöker ringa närsjukhuset istället för att kanske få en tid, hoppas på det!
 
update: Vi fick tid på narsjukhuset, yes!
 
Nu får det vara slut på allt tycker jag, tycker inte ni det?
 
En rolig sak vi har gjort idag är att vi har bokat Disney on Ice i december som jag, Ken och Leah ska gå på och för några veckor sedan var vi och hämtade ut en loppispåse från loppi.se och där fick man ett specialerbjudande med bättre priser. Leah är superuppspelt för att få se alla prinsessorna, Musse och alla hans vänner, allihop i en smäll! Passa på att boka ni också tror att det kan bli superroligt för alla :)
 
 
 
 
 
 
Ny vecka nya möjligheter!
 
 
 
 
 
    
 
            

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu