Nu är vi på junibacken tillsammans med res...

2010-12-30 10:56:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img14054 (MMS)

Nu är vi på junibacken tillsammans med resten av stockholms befolkning ;-) när som helst börjar Pippi teatern och Leah sitter klistrad :-)


Pippi, Madicken, Karlsson m.m here we come!

2010-12-30 09:19:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här sitter jag och äter frukost efter att jag tagit mig äran att sova till halv nio. Anledningen til att jag fick sova till halv nio är för att jag var uppe inatt och tog hand om Leah som inte ville sova och karln låg å sussade sött så där är andlednigen till att jag tog sovmorgon på "hans" dag :)
Nu efter frukosten väntar påklädning innan vi ska åka till Junibacken som vi bestämde igår. Hoppas på att Leah tycker om de! Uppdatering om vad hon tycker får ni självklart om en stund.

Ha en underbar dag såhär dagen innan nyårsafton!


Another story

2010-12-29 13:52:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Nu är andra dagen av fotbollstittande över och vi har fått i oss lite lunch innan Leah fick lägga sig. Ken ska snart på träning och jag tänkte då krypa ner i soffan å mysa framför tv:n. Kroppen är fortfarande inte van med att få så mycket sömn nu när Leah bytt halv 6-6 till halv 8-8 :) Inget jag klagar på precis om ni förstår vad jag menar. När vi vilat klart tänkte jag planera lite inför nyår som ska spenderas med Chrisse,Stefan, Ellie & Leo, vi kör som förra året men en lugn och mysig nyår utan någon som helst hets på bästa festen, maten osv. Utan vi ska avnjuta en tre rätters middag som följs av lite sällskapsspel, en underbar nyårsafton om ni frågar mig :)



Ännu en historia som igår....
Måste bara skryta lite till med Leah och pottan. Idag efter lunchen så frågade jag om hon ville kissa, hon springer då glatt tilll toaletten och vi sitter där båda två dvs jag på toaletten och Leah på pottan. Jag frågar om de kom ngt kiss och hon svarar - Neej kish, hon hinner bara ställa sig upp när jag ser på henne att hon gör nr 2 ansiktsuttrycket och sätter henne snabbt som tusan på pottan igen. Där sitter hon ett tag innan vi tittar om det kommit ngt i pottan, och i pottan låg både nr 1 & 2, är hon inte duktig eller vad!?!





Mormor/Håkan tog ett supersött kort på Leah när hon fick slicka av vispen & ja hon är som sin mor som älskar grädde ;)


Mammas lilla prinsessa :-)

2010-12-29 12:38:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img32947 (MMS)

Mammas lilla prinsessa :-)


Stoltaste morsan istan!

2010-12-28 21:55:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Det är jag idag ska jag säga er :) Vi tar det hela från början så ni verkligen förstår varför jag är så himlans stolt. Igår fick skorpan åka till farmor och leka medan vi andra i vår familj gjorde det praktiska(läs:tråkiga) sakerna dvs byta julklapp och storhandla. När det var gjort och vi inte hittat ngt på BR leksaker som Leah behövde så tog vi istället pengarna och åkte snabbt förbi coop innan vi hämtade upp skorpan.
På coop visste jag nämligen att dom hade Baby Björn pottstolar som vi önskat till Leah. Leah har nämligen den senaste tiden velat ta av sig blöjan och hon har då fått sätta sig på toaletten för att visa att om man inte har blöja måste man kissa någon annanstans och helst då i toaletten och inte golvet. Därför har jag iallafall känt att om hon ändå har intresset varför då inte gå hela vägen liksom och därmed kommer pottan in i bilden.
Så igår när vi kom hem och packat upp alla miljoner kassar så ställde jag in pottan i badrummet, men Leah tänkte inte mer på de. Men imorse så fick hon syn på den och tyckte det var en lattjo liten pryl som man kunde sitta i :)

Efter de fick hon sitta på den när det var dags för att byta blöja osv..Och redan då fattar hon hela grejjen med att sitta där eftersom jag säger att man ska kissa i pottan och hon tittar på mig, säger Kissa! och trycker utav bara den. Den gången kom det ingenting förrän blöjan åkt på och hon antagligen suttit på pottan å tagit i för mkt ;)
När vi sedan kom hem nu ikväll från A&R så var klockan väldigt mycket och dags för att göra oss iordning. Vi gjorde våra vanlga rutiner förutom just att vi sätter oss på pottan innan vi tar på den nya blöjan.
Och för att hon tycka att det är ännu roligare så sätter jag mig på toaletten 20 cm brevid och säger att jag "-Kissar". Leah tittar då på mig och säger -Kissa och ser så där söt ut som bara hon kan göra. Helt plötsligt ändras ansiktsuttrycket till ett lite mera chockerat uttryck och hon reser sig från pottan och pekar -KISS!
Och ja min lilla tjej har kissat för första gången i sitt lilla liv på pottan!!!
Där har jag gjort en kort historia väldigt lång för lite kiss men oj så stolt jag är :D



Måndagsmys med bästisen Ellie :-)

2010-12-27 18:51:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img10638 (MMS)

Måndagsmys med bästisen Ellie :-)


Såhär tittar vi på Kalle Anka ;-)

2010-12-27 13:42:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img61324 (MMS)

Såhär tittar vi på Kalle Anka ;-)


Måndag

2010-12-27 10:20:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här är vi utvilade hela familjen, har glömt hur det känns när Leah sover så länge som till kvart över åtta. Me nu ska jag faktiskt inte påstå att hon inte vaknat på morgonen för det har hon både vid 04.15 och 06.00. I med lite vällning fösta gången och andra gången av jag upp så hon fick komma in i vår säng ch där somnade hon om (KORS i taket!) till just kvart över åtta, HALLELULJA. Och som ni kanske förstår så har hon haft ett toppen humör hela morgonen, vår gamla superglada lilla tjej!

Idag vet jag inte riktigt vad som väntar men jag tror att vi tänkte passa på att storhandlaoch betala räkningar, så är det klart sedan för den här månaden liksom :).Senare så ska vi ut och åka lite pulka, det är de nya roliga saken att göra. Speciellt nu när hon fått en babypulka av sin morbror ;)

Nej nu ska jag dricka upp mitt thé innan jag ska göra mig i ordning för dagens äventyr. Ha en underbar dag idag!


-Måla! Ropar Leah när hon öppnar upp en av...

2010-12-26 09:43:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img18580 (MMS)

-Måla! Ropar Leah när hon öppnar upp en av sina julklappar hon fick. Hon är i målar riket ;-), om en timme beger vi oss till mellandagsrean innan det är dags för att fira julafton nr 3!


Merry Christmas

2010-12-25 23:15:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God Jul på er såhär dagen efter :) Hoppas att ni fick en lika mysig julafton som vi fick. I år kändes ingen stress vilket var otroligt skönt om ni frågar mig. Vi började med att packa in allt som vi skulle behöva under dagen och det kändes som om vi packade ner halva lägenheten(som vanligt). När allt var packat så begav vi oss till svärmor/farmor & svärfar/farfar för jullunch och en massa mys, innan det var dags för paketöppningen. Tydligen kom inte mitt blogg sms fram men när klockan slog 15.02 sov skorpan och Ken, tjugo minuter senare vaknar Ken och jag passar på att vila. Så så mycket av Kalle såg vi inte haha men skönt och behövligt var det iallafall. Tack snälla ni för alla fina julklappar! När alla vaknat var det dags att packa ihop oss igen för att åka vidare till min familj för att fortsätta firandet där. Även där väntade paketöppnande och besök av den "läskiga" tomten som Leah inte alls ville komma nära utan mamma fick rycka in som en mellanhand när hon skulle få paket :)
När tomten gått var det dags för oss vuxna att få leka lite och öppna presenter. Vi började med att alla hade köpt en present för 200:-, sedan fick man ta en nummerlapp (antal lappar beroende på hur många medspelare man är).Efter det får den som fick nr1 börja att välja en present, när det sedan är tvåan:s tur att välja så får denna person antingen välja ett paket ur högen eller 1:ans öppna paket och så fortsätter det tills alla paket på bordet är tagna.  En lek som jag verkligen rekommendera, lite svårt att förklara men hoppas att ni förstår..

Som ni kanske förstår så var det en överlycklig liten tjej som hade tusen nya saker att leka med under dagen och oj vad hon har lekt! Nu sussar hon sedan några timmar tillbaka och jag håller tummarna för en bra natt men en inte allt för tidig morgon...

Här är lite bilder från gårdagen & som ni vet tycker jag bilder säger mer än tusen ord:














God morgon denna julaftonsmorgon. Här har ...

2010-12-24 07:36:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img70196 (MMS)

God morgon denna julaftonsmorgon. Här har vi varit halvt vakna sedan 6 men idag sa jag ifrån så jag gick inte upp förrän kvart över sju ;-) Leah höll på med allas julklappar och fick därför öppna ett paket som visade sig vara från farbror Dennis m. .familj och det var en telefon som sjunger sånger om djur, siffror de olika djurens läten m.m. En riktig hit iallafall, nu ska vi göra oss en riktig mys frukost. Ha en underbar julafton & ta hand om dina nära och kära det är de julen är till för. Inte bara en massa paket... Kram!


Dan´ före dopparedan´

2010-12-23 23:37:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sista arbetsdagen för det här året är avklarad idag och sedan dess har vi "bara" njutit. Eller där ljög jag allt, en hel del stress måste jag faktiskt erkänna att jag kännt av i min kropp.. Och nu äntligen så är alla julklappar inslagna, kakorna bakade, kläderna fixade och nu ska jag sitta ner i en sekund och njuta lite till.

Imorgon ska den allra sista julklappen fixas då det inte fungerar att göra en sak som får ut den här andra saken om ska bli en julklapp..svårt att förstå kanske men men så är det när man ska försöka hålla klapparna hemliga :) Men fungerar inte den planen jag funderat ut nu så får den här personen vänta till på söndag/måndag och eftersom den här personen är en vuxen person så hoppas jag att det inte gör ngt.

Måste bara berätta, Leah & jag gjorde pannkakor idag. Leah var jätte hungrig och fick börja med maten medan jag stekte de sista pannkakorna. Det tog 2 minuter sen var en hel stor pannkaka uppäten, jag gör självklart en ny till henne och jag hinner bara sätta mig ner vid bordet och börja på min första då hon säger -Mera!
Hon fick då min påbörjade halva och satt med den en stund. Nu kommer hela poängen, jag åt tre pannkakor och kände mig nästan spyfärdig efteråt (grädde & sylt blir en mäktig pannkaka) och min lilla tjej äter 2 ½ pannkaka!. Är det jag som äter lite eller hon som äter mycket!?!


Nej hörrni nu blir sängen för mig, tidig morgon och en lång kväll väntar.
Ha en underbar dan´ före dopparedan <3


Pinsamt...

2010-12-22 21:52:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


..men med för mycket jobb, för mycket saker på att-göra-listan, för få timmar på dygnet så har jag faktiskt inte haft en enda sekund över till att blogga och som plåster på såren så är stress magen tillbaka vilket ger en fruktansvärd smärta vid typ solarplexus området..då märker man att man lever :(

Idag slutade jag för en gångs skull tidigt (14.30) bara för att jag erbjöd mig att öppna på förskolan. Man måste passa på att vara snäll mot sina kollegor när man kan, och idag var en sådan dag jag kunde öppna då Ken är hemma med Leah och är pappaledig. När jag kom hem hade karln dammsugit och dammtorkat extremt noggrant ivardagsrummet, så skön att slippa göra det själv :). Blev att vi packade bilen med en massa skit som skulle till återvinningen och en OH som jag lånat av Carro för evigheter sen.
Vi drog ner till centrum för att handla min unisex present för 200:- som vi ska köra en lite paketlek för oss vuxna på julafton. Men när vi kom hem så hade vi allt förutom en sådan present som jag skulle köpa för jag har idétorka eller jag hittade massor men de kostade för mycket så självklart ska jag stressa de sista imorgon som alla andra. Jag har ju varit klar med resten av julklapparna för länge sedan just för att slippa stressa men men...typiskt mig

När vi kom hem drog Ken ner till in bror  medan jag och skorpan stannade hemma, det var strax dags för sängen och jag hade ingen ork att packa ner alla Leahs saker så vi fick stanna hemma. Jag & Leah har pyntat vår underbart (gigantiska!!!)  fin julgran. Leah fattade direkt att kulorna skulle vara i julgranen, att de sedan fick ligga på grenarna hör inte hit ;) fint blev det i allafall. Eftersom temat går i vitt/grått i år så går granen helt i silver, den brukar annars vara svart/silver eller svart/guld men nu är den vackrare än någonsin! Ska försöka ta ett bra kort på den så får ni se. 
Och ja vi skulle köpa en liten gran och valde faktiskt en liten gran, MEN eftersom det var ca
-15 grader ute så spelade det ingen roll att de tog bort nätet utan granen var som en isklump. Så vi fick chansa och det var inte alls superlång och såg inte alls at vara super tjock heller. Jag trodde mer på att vi skulle ha kvarterets fulaste gran med tanke på att vi inte fick se den men jag kan nästan slå vad om att vi har den finaste :) 

Nu ska lite julklappar fixas innan jag ska krypa ner i sängen för att ladda batterierna för imorgon, då en super skön dag väntar. Jobbar nämligen 08.30-13, inte alls dum arbetstid om ni frågar mig ;) Men efter jobbet blir det fullrulle med en massa städ och bak.



Ha en underbar kväll <3
 


Vår eftermiddag

2010-12-19 20:56:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Målandet gick som en dans. Vi började med att måla som "vanligt" på pappret och så långt är det inga problem utan det är färgen kommer på Leah som det brukar bli jobbigt för henne, vilket hon självklart till slut fick. Men då började jag måla min hand och då fortsatte hon att måla på sin. Till slut hade både hon och jag målarfärg nästan överallt på kroppen vilket Leah tyckte var jätte roligt att få måla både på sig själv & på mammas mage, arm etc. Det fick även bli en fin familjetavla med allas handavtryck på som självklart ska hängas upp på vår vägg ;)

Efter målningen åkte vi (läs Leah) pulka ner till A&R för lite fika och självklart fick dom smaka på vår rocky roads godis, vilket dom tyckte var jättegoda så det var ett plus. Sedan var det dags att gå hem vilket Leah inte ville då hon ville stanna kvar för att leka men är det middagsdags så är det. Lillebror fick även komma upp för att få i sig lite mat.

När middagen var avklarad så har jag suttit och förberett inför mina hembesök imorgon. Usch känner mig nervös och oerfaren, men för att lugna ner mig lite tänkte jag gå ner till jobbet för att kopiera de sista papprerna och få lite feedback om hur de andra brukar göra.

Den här veckan ska Leah få njuta av att få vara med sin pappa hela dagarna :) Vill också vara hemma och bara mysa tillsammans med dom, men på torsdag efter klockan ett så är jag ledig t.om den 11 januari så jag ska inte klaga. Då kan jag njuta av dom så mycket som det bara går, att vara med min lilla familj är det bästa här i livet!

Nu väntar Ken och serien Solsidan :)

Ha nu en underbar fjärde advent!


Här kör vi lite kladdterapi, Leah är en li...

2010-12-19 15:32:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img25240 (MMS)

Här kör vi lite kladdterapi, Leah är en liten tjej som inte tycker om att bli kladdig så vi mjukstartar med lite målarfärg ;-)


Leah sover & Ken sover = egen tid

2010-12-19 12:44:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är alldeles knäpp tyst i lägenheten och jag njuter av "ensamheten". Tänkte sitta lite framför datorn innan jag ska ta tag i lite jobb som jag måste göra innan jag ska på mitt allra första hembesök imorgon. Att handla gran är på listan men det är frågan om vi orkar gå ut i den här stormen,vi får se annars får det bli imorgon.
Nej lite egentid var det ja :)


Ny har jag precis äntligen tagit hand om L...

2010-12-19 12:23:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img40159 (MMS)

Ny har jag precis äntligen tagit hand om Leahs garderob och rensat ut alla kläder, strumpor och skor som blivit alldeles för små. Jag trodde inte vi hade så mycket kläder i strl 80-86 men där hade jag fel och nu är garderoben överfull med kläder..det enda leah behöver är leggings och lite fler strumpor så det ska införskaffas :-). Nej nu ska det tydligen läsas snövit, namnet passar bra en dag som denna eller hur?


Rocky road godis

2010-12-18 21:49:12 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..




Färdigt på:
40 min
Ingredienser

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.



(bild & recept är hämtat från www.recept.nu)


Det är lika gott som det ser ut!




Lördag

2010-12-18 21:46:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Leah ligger och sover sött i sängen sedan en timme tilbaka :) Idag har vi som tidigare visat åkt pulka för första gången innan det var dags för lite lunch som blev en ganska sen lunch med tanke på att det tog ett tag för oss att gå ner till A&R och sedan åka hem. Eftersom jag inte var hemma förrän vid ett snåret och skorpan slog upp ögonenvid fem halv sex (men somnade om till slut till halv åtta) så hade jag alldeles för lite sömn i kroppen. Så jag passade på att vila samtidigt som Leah. Hon somnade vid halv ett och vi vaknade inte förrän halv FYRA! Jag märkte knappt att Ken kommit hem från jobbet och att han duschat å allt sånt. Jag som är otroligt lättväckt haha men när jag behöver sömn så sover jag som en stock :)

Efter vilan har vi busat massor, bakat rocky roads godis (SUPERGOTT & super enkelt att göra), pusslat, fixat juletiketter och baddat ögonen x-antal ggr..
Ögonen ser bättre ut men inte helt bra så nu innan läggning var det inte bara vitaminer och hostmedicin utan även nässug, nässpray, koksaltslösning i ögonen och sist men inte minst vasselin för att minimera risken för ihopkladdning. Måste bara säga att jag är så stolt över Leah för hon är så otroligt duktig med alla dom här sakerna som måste göras. Hon säger för nej såklart när man ska göra allt men sedan ligger hon helt stilla och låter oss göra det utan kamp.. mammas duktiga tjej!

Jag skulle slå in alla julklappar var det tänkt nu när allt annat är fixat, men självklart hittar jag inte tejpen så jag fick helt enkelt strunta i det idag och handla en ny tejp imorgon...Att det alltid är så när man har bestämt sig för att göra ngt. Man lägger tex tejpen alltid på samma ställe och ser den jämt när man öppnar det skåpet som den ligger i och när man väl ska ha den så är den spårlöst borta. Varför är det alltid så?!

Imorgon blir det ingen speciellt lång sovmorgon för min del då Kens bandy börjar klockan nio och då måste jag självklart ta hand om Leah. Så jag tror att det får bli så att vi följer med för att hejja på pappa. Leah står alltid när vi kolla på Ken och ropar - Hejja pappa, hejja pappa! sötnöt ;)
Sedan bär det av för att hitta de rätta granen, och i år har jag lovat familjen och mig själv att ta en liten gran och ingen gigantisk som jag alltig gör. Tycker dock att små granar ser så fjuttiga ut..Så den dagen jag köper hus ska jag ha en gigantisk gran :D

Nej nu ska jag försöka ringa til Spanien igen och se om min syster-yster svarar .Måste få flygtider m.m då Ken ska hämta dom på torsdag. 
För nu är det bara 5 dagar kvar tills dom äntligen kommer!!!! 


<3


Hon gjorde det! Efter att hon dragit docka...

2010-12-18 12:26:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img12028 (MMS)

Hon gjorde det! Efter att hon dragit dockan halvan vägen och gått själv resten ner till kusinerna för att hämta lite saker till hennes ögon så satte jag henne i pulkan tillsammans med dockan och nappen å började köra försiktigt. Från början var det lite protester men sedan upptäckte hon att det inte var så farligt utan rätt så roligt :-)


Leah bekantar sig med den obehagliga pulka...

2010-12-18 10:52:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img27013 (MMS)

Leah bekantar sig med den obehagliga pulkan..det är bästa att dockan får provåka innan Leah gör det ;-)


Måste bara..

2010-12-17 15:37:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





visa den här underbara bilden på mina älskade brorsbarn!

Niklas (kicklas) Isak (isash) & Sofia (sia)





Den fungerar :)

2010-12-17 15:34:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu fungerar bloggen igen som tur är :)
Hade något roligt att skriva igår men jag kommer självklart inte ihåg vad det var för ngt haha, så kan det gå när man har ett minne som en gudfisk!
Idag gick allt super bra på jobbet och jag skulle precis ta upp alla barnen från vilan då Leahs dagis ringer och säger att lilla skorpan åkt på ögoninflammation..suck..dagis har sina för och nackdelar å då är det största nackdelen alla sjukdomar. Så nu baddas det för fullt med koksaltslösning så hoppas vi på att de försvinner!!!

Ikväl väntar en underbar tjejkväll med Therese (TP) och Ida ska bli supermysigt då det var så länge sedan vi hade en riktig tjejkväll.
Nu ska alla Leahs sovsaker från dagis och sängen tvättas innan resten av lägenheten ska dammsugas, gäller att passa på medan innan energin försvinner.

Sedan vill vi passa på att gratta "tant" Carolin som fyller år idag, HIPP HIPP HURRA!







Går tydligen inte att logga in på min blog...

2010-12-16 21:44:03 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Går tydligen inte att logga in på min blogg så jag kan tyvärr inte uppdatera er någe vidare bra...men men så är det och så får det vara. Ligger redan i sängen och planen är att få så mycket sömn som jag kan, för imorgon är det fredag och en underbar helg väntar! Kram


SMS-inlägg

2010-12-15 22:16:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img46227 (MMS)


SMS-inlägg

2010-12-15 22:15:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img46228 (MMS)


SMS-inlägg

2010-12-15 22:15:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img46229 (MMS)


Foton

2010-12-15 22:10:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..






En liten tomte kom för att titta på sin kusin :)


Min lilla tomtegumma



Lite konstigt var det allt med alla mammor & pappor som kom samtidigt..



Efter lucian åkte hon kanan konstant (inget ovanlig:), ni förstår kanske varför hon önskar sig en sådan ;)


Japp kana var det ja, inte lätt att få fina bilder där inte.


Fika hann vi med en snabbis innan det var dags för att åka kanan igen med favoriten Niklas



Till min stora besvikelse blev det inga superbra kort och deras "lucia tåg" var att barnen fick sitta tillsammans med sina föräldrar i en ring och sjunga väldigt trist det med måste jag säga!


Nu väntar sängen då klockan ringer klockan sex om nu inte Leah vaknar tidigare vill säga...

<3









Jag ber om ursäkt

2010-12-14 21:31:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Ja jag vet att jag lovade er bilder men tyvärr så har batterierna tagit slut så jag får inte igång kameran och kan därför inte ladda upp biderna från idag..men jag lovar att nya batterier ska inhandlas imorgon så att ni får se bilderna på vår underbart söta tomtegumma :)

Nu ska jag duscha innan jag ska sova för imorgon väntar en tidig morgon igen & jag lovar bilderna kommer upp imorgon!


Inget uppvak inatt!!

2010-12-14 12:46:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Känns lite tråkigt att jag inte har så mycket att skriva om nu såhär på dagarna. Känns lite tråkigt att skriva vad som händer på jobbet eftersom det händer ungefär samma saker varje dag förutom alla underbara kommentarer som bara barn kan säga :)

Nu är det bara tre timmar kvar tills Leahs livs första luciatåg går av stapeln och kameran är självklart laddad! Ken vet inte om han skulle hinna dit tyvärr håller tummarna för att han ska få se henne vara tomtegumma.

Natten har varit heeelt underbar måste jag bara tillägga, när min klockan ringde klockan sex imorse hade inte skorpan vaknat en endaste gång på hela natten utan jag fick väcka henne tjugo i sju så att vi skulle hinna till dagis i tid. Det känns lite i mammahjärtat att behöva väcka henne när hon för en gångs skull sover så sött men men så ser tyvärr dagens verkligehet ut..Och idag har jag varit supertrött är väl inte van att få så många timmars sömn i kroppen längre haha.

Självklart kommer jag uppdatera er efter luciatåget med förhoppningsvis en massa fina bilder!


glömde en sak :)

2010-12-13 22:24:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Glömt att visa bilder från Sofias blogg på Leah och Astor, på Astors 1-års kalas :)


Vackrare kan man inte bli!


Leah med sin Astor ;)



Kladdkakor

2010-12-13 22:20:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen börjar lida mot sitt slut och det känns verkligen ska jag säga er. Med det menar jag att det känns att man har haft en liten tjej som varit ledsen hela natten & även om Ken tog henne de första 2 timmarna eftersom jag skulle jobba och han skulle vara hemma så är det väldigt svårt att somna när man hör hennes hjärtskärande gråt. Sedan har det varit full rulle på jobbet med en massa luciatränande, jullunch och till slut det efterlängtande luciatåget. Dom var superduktiga mina små söta barn att man bara vill äta upp dom!

Imorgon väntar Leahs livs första luciatåg och hon kommer var söt som socker vill jag lova :)
Till luciafirandet hade jag självklart skrivit upp mig på att baka (jag har ju så otroligt mycket tid över nu för tiden.....) så bakat är vad jag har gjort nu hela kvällen hoppas att kladdkakorna smakar gott, lite pinsamt annars att vara känd för morsan som bakar äckliga kladdkakor haha.
Ken hoppas att resten av föräldrarna inte äter/tycker om så mycket för det betyder att han får äta upp dom hemma sen sötnöt.

Nej det är dags för packning av luciakläder, framtagning av mina kläder, ta bort sminket, borsta tänderna och däcka i sängen. Ber till gudarna att natten inte blir den samma som natten till idag.

Nattinatti!


Ledsen skorpa..

2010-12-13 12:53:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Inatt har vi haft en ledsen liten tjej igen..usch hon var ledsen mellan 01-04 och somnade till slut om efter lite välling och tröstande. Så imorse var det en trött mamma som gick upp till jobbet medan de andra två snarkade ikapp i vår säng, men jag hade lite tur så skorpan vaknade innan jag skulle gå så jag fick min hejdå puss iallafall :)
Idag är det ju Lucia för hela slanten och självklart ska det firas på jobbet, kommer bli så fint när alla barnen är klädda i vitt, rött eller brunt och sjunger alla fina lucia sånger. Tyvärr så kommer jag komma hem sent idag med men men snart är allt med julen över och förhoppningsvis inga fler övertidsdagar..

Mys lite extra såhär på Lucia <3


Baka baka liten kaka

2010-12-12 22:10:01 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är alla rum dammsugna och skurade, tvätten är ihopvikt å inlagd, alla nya bankort är aktiverade, räkningar inlagda, sängen har fått nya lakan och garderoben är rensad = en produktiv söndag med andra ord!

Men det mysigaste av allt är ändå lussbullarna som jag & Leah bakade i mellan alla måsten. Hon hjälpte till med att hälla i socker, blanda och smaka. Hon tycker det är jätte roligt att få stå på pallen med sitt lilla förkläde och hälpa till med allt. Vet dock inte vad jag gjorde för fel med degen men det måste blivit för mycket mjöl och för lite vätska..den blev alldeles för fast redan innan jäsingen men det var inte tanken att vi skulle ha en massa lussebullar som jag sedan skulle gå å småäta på tills de tar slut utan att Leah skulle få vara med under hela processen för att sedan få baka. Hon knådade degen lite men att smaka var ändå det bästa, fast det fick bara bli en liten bit deg och sedan lite russin istället :)





Att få röra om helt själv var superroligt!

Ser ni hur glad man kan vara för att få dega lite :)


Att klättra upp på diskbänken lite diskret för att sno alla russin skrämde slag på mamma!(självklart stog jag precis intill henne)


Leker med mjölet innan det är dags för riktiga bakningen.

Baka baka liten kaka, rulla rulla liten bulla!


Att titta på de fina bullarna var ett nöje för sig :)

Bagarna väntar på att bullarna ska gräddas färdigt.


Imorgon ska Ken vara hemma med skorpan som fortfarande är dålig imagen. Men det är där vi har vårat lilla dilemma...Leah hålle på att få två av sina stora tänder uppe och när hon får tänder så blir hon dålig i magen men är sitt vanliga jag (dvs inte magsjuk). Men eftersom jag själv arbetar på en förskola så vet jag att jag själv skulle ringa hem ett barn om dom bajsat löst såhär i magsjuke tider..Men jag ska ringa hennes pedagoger imorgonbitti och höra hur dom tänker. Fast det känns sisådär att vara hemma och vabba med en liten tjej som är helt på topp (förutom kliande tänder) och bara vill leka med sina kompisar. Håller tummarna för att dom förstår vår situation tror inte ni att dom gör de?




Ha en fortsatt underbar tredje advent & en mysig Lucia imorgon <3




Kära tomten!

2010-12-11 21:36:48 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Kära tomten!

Även detta året önskar jag mig ett fett bankkonto och en smal kropp i julklapp.
INTE tvärtom som du uppenbarligen trodde förra året....


Tack på förhand!


Nacka forum

2010-12-11 21:34:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Alltså någon större storstädning blev det inte...jag skrubbade rent kaklet och diskbänken i köket, dammade av överallt och städade handfat/toalett i badrummet. Men imorgon ska soffan dammsugas, sängen ska få nya lakan, dammsugning och torkning av golv så det står härliga till! För nu orkar jag inte leva i "missär" längre haha usch fortfarande inte van med att inte få ha lika städat som jag hade innan jag fick barn men men :)

Efter att skorpan vilat fixade vi oss iordning för att Leah skulle få åka hem till farmor/farfar & hundarna för lite lek. Jag & Ken åkte iväg till Nacka forum för att handla klart de sista julklapparna och då tyckte vi att det var bättre att Leah fick vara där hos dom eftersom att gå runt/åka vagn i ett köpcentrum med en massa massa människor känns inte alls snällt och Leah tycker det inte är speciellt roligt heller. Dessutom blev vi klara med alla klappar efter 1 timme det kallar jag effiktivitet! Nu är det bara inslagningen kvar men det är de roliga :)

När vi precis kommit in i nacka forum och var påväg mot Zara så kom alla personer från Idol emot oss med värsta klungan av människor som vi mer eller mindre blir mosade av när de tryckte sig fram för att få röra dessa personer..de hade signering av sin nya cd och tydligen framfört sina låtar.

Nu blir det Sex & the city och lördagsmys för hela slanten <3


Så fick de bli

2010-12-11 09:00:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Blev inget inlägg igår men det var inte så konstigt eftersom jag slutade 17 och efter jobbet så gick jag förbi Chrisse som varit så snäll och fixat vitaminer till skorpan. Sen gick jag och min kurrande mage hem för att pussa på skorpan å karln. Vi lagade mat och packade alla Leahs sovsaker för att sedan sticka ner till Chrisse,Stefan, Ellie och Leo för lite Idolfinalmys och en massa bus för småtjejerna. Som vanligt blev det sent som det alltid blir när vi träffas :) Vi fick väcka Leah för att sätta på overallen innnan vi satte oss i bilen. Väl hemma la vi henne i sängen och hon somnade om nästan på en gång, men nu kommer jag till det bästa! Leah som har fått som vana att vakna vid kvart över sex (SENAST) men imorse slog upp sina vackra ögon vid halv ÅTTA!!! & det behövde en trött mamma ska jag säga er :)

Idag måste det städas här hemma, det är så äckligt att jag vill inte ta i hemmet med tång, så en storstädning står på schemat. Efter storstädningen tänkte jag att vi skulle gå ut lite för att få lite frisk luft innan vi hittar på något mysigt.

Ha en underbar lördag <3


 


För tillfället är jag i haninge centrum oc...

2010-12-09 18:17:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img61617 (MMS)

För tillfället är jag i haninge centrum och har lite egentid (handlar julklappar) med min underbara brorsdotter och svägerska. Jag njuter ska jag säga :-)


Hemma hos oss ser det nästan alltid ut såh...

2010-12-09 10:43:44 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img27855 (MMS)

Hemma hos oss ser det nästan alltid ut såhär..vi är jätte duktiga på att tvätta och mindre bra på att vika och lägga in kläderna. Men är det bara i vår familj som karln i huset jämt har mest kläder som ska läggas in? Högen till vänster är Kens och högen till höger är min (som är ovanligt stor) har ni så också?


Massa saker i huvudet

2010-12-09 08:10:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon världen!
Här har vi precis ätit frukost och ska se lite hur Leah mår innan vi bestämmer oss för precis vad vi ska göra idag men en liten lista har jag i huvudet..
*Vika och lägga in tvätt
*dammsuga/skura
*Fixa frimärken till julkorten
*Ringa några samtal

ja har en massa saker i huvudet :) Så vi får se vad det verkligen blir. Leah sitter i detta nu i sitt rum och tittar i sin bok och sjunger lilla snigel så jag passar på att kika runt på nätet innan vi gör oss iordning.


Ha en underbar dag och GRATTIS på namnsdagen till alla er som heter Anna idag ;)!



Sjuk..?

2010-12-08 22:41:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sjuk å sjuk kan jag inte påstå att skorpan är. När vi kom hem så åt hon upp sin mat som en häst och ville sedan hugga in i min. Okej dålig i magen är hon och efter lunchen kom det mera..men sen har det inte varit ngt mer. Hon sov länge vilket hon alltid gör hemma,hon tar igen efter sina korta powernaps på dagis MEN efter vilan har hon varit solstråle hela dagen och somnade glad utan skrik (som det varit den senaste veckan) och inget mer bajs har kommit. Men hon får vara hemma imorgon så får vi se om magen är med i matchen igen eller inte :)

Efter middagen satte vi oss i vår UNDERBARA nya bil och åkte förbi farmor/farfar en sväng,blev tyvärr inte en lång visit då Ken hade träning halvåtta och Leah brukar somna vid den tiden. Väl hemma var hon som sagt på strålande humör och hade inga tankar på sova så vi sjöng till Bä bä och lilla snigel som är favoriterna för tillfället. Sedan Leah började på dagis så har språket bara flygit iväg i rasande fart och nu är det meningar som det står härliga till! Allt från att sjunga otroligt många ord i bä bä till att prata meningar som man verkligen förstår så himla coolt!!!

När skorpan somnade vi halv nio tiden satte jag mig med de sista julkorten som kommer läggas på lådan väldigt väldigt snart :) Nu är det mys i soffan innan sängen.

ps. Nu är det bara 15 dagar kvar innan min älskade syster-yster landar i Sverige <3


Fick ett samtal från Leahs dagis som sa at...

2010-12-08 12:15:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img51986 (MMS)

Fick ett samtal från Leahs dagis som sa att hon antagligen blivit magsjuk..så efter 1 1/2 dags jobb blev det att gå hem igen. Håller tummarna för att det inte kommer kräk också. Nu ska vi vila och sedan blir det en myssjukdag här hemma. Sen ska ni få se bilder på vårat nya vrålåk :-)!


Sorry

2010-12-07 20:04:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är ledsen men jag är alldeles för slut för att skriva idag..har varit vaken sedan halv sex imorse och jobbat från 8-19 så ni kanske förstår att tröttheten är ett faktum + att snutten är glömd på dagis så läggningen är inte på topp för tillfället...


Ikväll när Ken var på träning så passade v...

2010-12-06 19:51:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img27470 (MMS)

Ikväll när Ken var på träning så passade vi på att göra apelsiner med nejlikor. Eller jag stoppade i nejlikorna och leah sparkade boll med apelsinerna. Och nu luktar det verkligen jul här hemma med både pepparkakshus,pepparkakor,granris och nu apelsinerna. Det endast som saknas för tillfället är julgodiset. Så om ni har ngt gott och enkelt recept på julgodis please update me :-)


Hm lite väl tidigt att bli en datanörd tyc...

2010-12-06 19:47:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img42514 (MMS)

Hm lite väl tidigt att bli en datanörd tycker ni inte de:-)?


Ikväll skulle vi göra fina pepparkakshjärt...

2010-12-05 19:21:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img41979 (MMS)

Ikväll skulle vi göra fina pepparkakshjärtan med namn men de gick inte som planerat så vi öste på med glasyren istället :-)


Ha en super mysig andra advent önskar vi t...

2010-12-05 18:50:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img73194 (MMS)

Ha en super mysig andra advent önskar vi till er!


igår/idag

2010-12-05 10:06:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår blev det biltittande i Danderyd innan vi åkte till IcaMaxi för storhandling och det säger jag er åk ALDRIG dit på en lördag! Fy bubblan va folk det var, men efter att vi plöjt oss igenom folkmassan och "alla" varor nedpackade fick vi äntligen sätta oss i bilen. Självklart glömde jag en del som jag alltid gör, spelar liksom ingen roll om jag gör en inköpsista eller inte.
När vi kom hem fick jag lägga mig för att vila då kroppen sa emot...Efter en timmes vila så var jag någorlunda med i matchen igen. Innan det var dags för att Leah att sova så kom familjen Juneoft/kedemar förbi och Leah fick springa av sig med Ellie vilket hon älskar!

Idag har vi inga speciella planer förutom bandyn halv 2, men jag får se om vi kan åka på den eftersom skorpan brukar sova vid den tiden..det märker vi :)
Städa här hemma skulle behövas göras lite mer men eftersom energin inte finns i kroppen får vi även där se hur det blir med den saken. Nu ska jag ta en dusch, kolla leah som ritar i sitt rum innan jag väcker Ken som fick somna om när jag gick upp efter vår minst sagt mindre roliga natt med skorpan....


Lördag

2010-12-04 07:32:31 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon lördag!
Här slog någon upp sina vackra ögon halv sex, vilket jag inte trodde efter gårdagen och eftersom hon inte ville ha välling igår kväll utan ville ha det vid ett i natt.. Själv känner jag mig lite bättre yrheten har för tillfället försvunnit men hela vänstersida av halsen har svullnat istället suck..Idag är det mycket måsten som ska hinnas göras bla storhandling då kylskåpet/frysen/skafferiet EKAR tomt.

Härom dagen så gick jag för en gångs skull ut i skogen och fixade lite granris och lingonris,jag var ju tvungen att göra klart adventsljus"staken" och såhär blev det:







Ígår när vi var hemma och inte var på topp så fick Leah smaka lite på en lussebulle "bujje" om Leah får säga det själv. Samtidgt rensade jag ur in handväska och där låg Leahs nya lackskor som hon självklart var tvungen att ha på sig:







Nu ska vi göras oss iordning och börja struktuerar upp dagen :)


Vår dag

2010-12-03 19:33:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I 1 ½ timme fick vi vänta innan vi fick komma in till doktorn..Alltså hade det bara varit jag som skulle dit hade jag inte klagat men när man har en dotter som har en massa energitoppar och sedan en massa energilösa dalar så är det inte lätt att underhålla henne i ett väntrum utan leksaker.Endast ett par böcker fanns det att läsa men dessa var ju roliga i fem minuter..hm undrar hur dom tänker dära?!?

Fick bli en snabblunch i centrum innan vi gick till apoteket för lite slemlösanade till skorpan och sedan till bussen, eftersom jag visste att jag skulle ha en tjej som skulle somna i vagnen på vägen hem. Då kommer nästa grej som inte gjorde min dag bättre bussen var 20 minuter försenad, 20minuter av min sovtid försvann där men som tur var hade jag en liten trött tjej som tog en 2 timmar nap idag så lite sömn fick jag i allafall ;)

Sen har tillståndet inte blivit bättre vilket jag trodde, men skorpan var solstråle (vilket hon inte varit på länge) och har varit solstråle hela dagen/kvällen. DET har gjort min dag, är min tjej glad så kan ingen sjukdom göra mig dålig. 
Nu ska skorpan smörjas in efter ett mysbad med pappa sen blir det fredagsmys som består av 2 alvedon, 1 Ipren och lite dricka :) För imorgon hoppas jag att jag mår bättre för då är det mycket som måste göras!
  


Nu sitter vi i väntrummet och väntar. En a...

2010-12-03 10:23:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img41586 (MMS)

Nu sitter vi i väntrummet och väntar. En annan snäll mamma bjöd leah på ett kex och gissa vem som är supernöjd för stunden ;-)..om man inte var sjuk innan så blir man det när man sitter bland alla andra som hostar och snorar ikapp här i väntrummet..


Vårdcentralen nästa..

2010-12-03 08:31:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag totaldäckade tydligen i soffan igår efter att jag skrivit inlägget och tur var väl de eftersom skorpan inte hade sin bästa natt inatt. Ken tog henne såklart men när vi bestämde oss för att ge henne en alvedon så fick jag gå upp å leta efter dessa och ge henne de. Sen har både hon och jag sovit dåligt inatt, så idag är vi båda hemma för att kurera oss.

Jag har ringt vårdcentralen och ska ner till deras öppna mottagning vid 10 så ska dom få titta på oss båda men först och främst på skorpan. För första gången i mitt liv kom jag fram till vårdcentralen på första försöket! Å som grädde på moset fick jag prata med världens trevligaste sjuksköterska :)

Sen får det bli att åka hem och vila vila vila, usch vad jag ogillar att vara sjuk. Tyvärr är detta baksidan med det jobb jag har, om man har varit borta ett tag så försvinner det immun man byggt upp och man får allt som tänkas kan.
Nej om vi ska byta blöja på Leah innan vi kollar upp när bussen går och hoppar ur pyjamasen för att hoppa i myskläderna!

Hoppas att ni är friska & krya!


sjuk..

2010-12-02 19:38:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag mår som en bajskorv för tillfället så jag ska krypa ner i sängen, ta alvedon och ber till Leah att sova inatt. Känns inte alls roligt att stanna hemma efter nio arbetsdagar men just nu känns det inte rätt att gå till jobbet när man inte kan utföra jobbet som man ska...
Nu väntar sängen!


Tidig rast = "tidig dag"

2010-12-01 12:04:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag slutar jag för en gångs skull halv fyra och då ska jag springa upp till Leah för en mysdag. Vi har en enorm lista som vi måste beta av, så jag tror att det får bli en snabbis ner till centrum för att handla sidenband och gardinfästen innan vi åker hem för städning och julfix :).
Nu blir det på med hörlurarna för att vila hjärnan lite innan det blir fullrulle igen!


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu