Dop

2010-01-30 21:14:25 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..



Nu är dagen D över och det blev över förväntan..
Det var länge sen jag skakade så mycket i hela kroppen, brukar aldrig vara så nervös inför att stå framför folk men idag oj oj oj! Skorpan har varit en KLIPPA hela dagen/kvällen, är så otroligt stolt över henne.
Nu blir det mammas bröd och kollaps i soffan och bara njuta att man inte har något att stressa över :)
Tack alla ni som var med och förgyllde vår dag och tack för alla otroligt fina presenter!!!



Min UNDERBARA familj <3


HETS vecka!

2010-01-29 21:44:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är det ord som passar in bäst känns det som...
Tisdagen började med att Ida kom hit på morgonen tog en mysig fika samt massa lek med Leah. Fick även otroligt fin påse med en massa god saker i så som olika thé smaker, kropps "butter" och en massa prover från body shop :). Blev sedan en tripp till centrum för handling och inväntan av BVC besök. Vi hade tur som fick Sofia och Astor som lite sällskap medan vi väntade.
Fick springa till bussen stressa hem och lämnade Leah till Ken och sedan var det bara att klä på sig igen och traska till parkeringen där Chrisse väntade. Vi skulle till ett nyöppnat tjejgym a.k.a Curves. fick en bedömning i både de ena och de andra men mest i mått och FETT% fy fabian alltså. En hemsk sanning vilket gav mig ännu mer pepp att ta tag i allt efter den här veckan när allt lugnat sig..De vill jag LOVA! 13 kilo kvar till drömvikten, nu är jag i allafall nere på inskrivningsvikten vilket är en milstolpe på vägen.

Onsdagen började med att Ken fick stanna hemma pga av feber/hosta/ont i halsen m.m. Och Leah hade varit ganska jobbig under natten så även vi stannade hemma och mös hela dagen med en pappa som inte mådde alls bra stackarn! Jag hade fixat barnvakt så Anna/Richard/Sofia/Niklas tog Leah när jag kilade iväg för att få naglarna fixade, som blev superfina! (bild kommer)

Torsdagen bestog av en massa bak av misslyckade cupcakes och sockerkaka. Så jag kommer att få skämmas imorgon när de läggs upp på faten..men men inte så mycket man kan göra. Tog såå otroligt mycket längre tid bara för att jag inte har varmluftsugn och kan bara grädda ett par muffins itaget. De första låg över HELA plåten = för mycket smet i formarna, de andra flöt ut lite mindre men blev absolut inte som jag ville. Så skratta inte åt dem imorgon ni som kommer att få se dessa haha!
Håret blev kort men det behövdes eftersom graviditet/amning/hormoner och sommar/hösten har satt sina spår, så de blev en färg som är så lik min egen som möjligt med några slingor med lite mörkare. Kort på detta kommer ni att få se efter dopet när lite dopkort kommer upp :)

Idag fredag har det blivit rullande av chokladbollar på morgonen, samt en snabbträff med kusinerna från göteborg som tog tåget upp idag. Sedan åkte vi hem till pappa och lokalen som väntade att bli upp-piffad, pappa och Lena fick ha Leah så att de skulle gå så fort som möjligt. De mesta blev klart men kommer att behöva åka dit innan vi åker till kyrkan för att lägga upp kakor m.m.
Nu är jag HELT slut och ska kolla på premiären av den nya komediserien på fyran "solsidan" och efter de blir det "sommaren med Göran", 100 spänn på att jag total däckar i soffan.
Provade även skorpans dopklänning i dag och hon blev ju sötare än SOCKER, vilket hon alltid är men nu asså oj oj oj!!! :) Tog massa kort men dessa kommer inte upp idag eftersom då har ni inget att sukta efter :D




Juste jag tror att Leah håller på att få tänder ser ut så iallafall..


Pappa tycker att de ska börjas i tid med "boxarguard"


Att sitta själv är absolut roligast just nu, men amningskudde får vara bak ifall att hon ramlar bakåt vilket händer en del :)

GRATTIS moster Malin på födelsedagen!!!



Birthdaystory

2010-01-27 09:34:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Blev en super mysig lunch/fika hemma hos Sofia på min birthday, fick två par leggins (har tjatat på mig själv att köpa nya ett bra tag nu så Sofia tröttnade väl :P) samt en JÄTTE fin glasskål med lock (bild kommer :)) Blev sedan en välbehövlig promenad hem så skorpan kunde sova en stund i allafall, eftersom hon har vänt igen och gått tillbaka till sina 30 minuters powernaps. Flickebarnet behöver otroligt mycket mer sömn än vad hon får nu men enligt BVC så är det kanske ännu en fas hon går igenom eller så är det tänderna som vi misstänker är på väg eller allt det som hon lär sig nu dvs sitta stå, försök till rullning m.m sk ÖVERSTIMULERAD..Sover inte skorpan bra på dagen betyder det dålig natt och så har det varit de senaste dagarna, men men vi skulle bara fortsätta som vi brukar så kommer hon falla tillbaka när allt lugnat sig.

Tillbaka till måndagen: Jag/Leah & Chrisse/Ellie gick hem till oss där Ken och fina blommor väntade, fick sedan reda på vad han hade gjort dagen innan och det var att jag idag onsdag ska få fixa mina naglar :), imorgon torsdag ska jag få till frisören och klippa samt FÄRGA håret. Det var ungefär två år sedan jag var där, så troligen kommer jag nog få klippa av allt slitet tagel :)
Blev sedan en mysig middag med fam. Junetoft/kedemar pettersson där vi firade mig, Ken och Stefan som alla har fyllt år under den senaste veckan.

Nu ska jag passade på att vila lite när skorpan tar sin powernap. Kommer återkomma med bilder på mina fina presenter samt naglar och hår :D







Happy birthday :)

2010-01-25 10:06:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Den lugna och mysiga helgen tyvärr över och nu längtar vi tills nästa helg då dopet står på schemat!
Vi har inte gjort så mycket förutom att vi bara har MYST vilket är i sin tur inte så lite, är så otrolig glad över min underbara familj att jag ibland nyper mig i armen för att verkligen försäkra mig om att det inte är en otrolig dröm :)

På schemat idag står "födelsedags"lunch hemma hos Sofia/Astor/Aurora!
Fick världens finaste sång imorse av söta Aurora, tack de värmde:)
Min man höll på med något skumt hela kvällen igår kväll, dvs något som är min present men man kan ju inte bli mer än nyfiken när han "går" på toaletten men man hör hur han pratar tyst i telefonen, SÖTNÖT. Vad det är återstår och se. Blir själv som ett litet barn fast jag inte försöker visa de haha.
Nej nu ska väskan packas innan skorpan vaknar igen.
Ha en underbar dag för det ska jag ha!





Överkörd

2010-01-22 21:57:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Promenad med Jill/Vincent & Chrisse/Ellie som slutade hemma hos oss, där barnen fick leka av sig. Ellie och Vincent lekte på golvet krypandes och Leah hängde glatt på i gåstolen (höll dock på att köra över kompisarna ett antal gånger:))
Fick avin till posten för att hämta Kens present vilket vi fick göra så fort han kom hem som de lilla barn han är :p, glatt överraskad så fick han ett par boxningshandskar av mig och Leah. Som han kunde använda till träningen!

Nu är det dags för filmen vi skulle ha sett under hela veckan men då var vi för trötta så nu blir det "Johan Falk GSI"

Sen blir det tack och god natt för vår del, har en dålig magkänsla som säger att natten blir lång, det återstår och se :)


Draft: Jan. 22, 2010

2010-01-22 10:46:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hittade nyss en sida där man kam göra lite roliga saker till bloggen så titta och njut :P


Dagens äventyr?

2010-01-22 10:24:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Veckan har gått som in i tusan fort tycker jag, kanske bara för att man har haft något varje dag att se fram emot. Är bara idag som jag inte har några planer, någon som har förslag på vad man kan göra fram tills klockan 16?
Fick precis reda på att min lillebror flyttar hit och blir granne med oss redan idag, så ikväll när Ken är på träning tror jag att vi kommer spendera lite tid där nere och se till att de inte kommer se allt för grön-j*vligt ut i lägenheten. Ska bli jätte roligt att ha honom närmare sig nu!
Får återkomma sen ikväll och berätta om dagens äventyr och vad Kens presnet innehöll om nu den nu hinner komma.





Leah & morbror Robban


Pappas födelsedag

2010-01-22 10:17:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


På schemat denna dag stog mamma-gruppen på tur. Dagens tema var tänder och en tandläkare från tandvården kom och berättade lite info. Hon var dock inte så bra, lite väl mesig skulle jag nog säga. Leah fick i alla fall välja sin alldeles första egna tandborste och hon valde en ljusrosa :)

Blev sedan en rask promenad hem med träningsvärk i HELA magen!
Jag och Leah bakade en födelsedags kaka till Ken eftersom det var hans dag, blev en sockerkaka med bärfyllning otroligt god! Leah bakade även en muffins som Ken fick :)
När han kommer hem tar jag en promenad med vår otroligt övertrötta dotter som nästan inte velat sova på hela dagen. Hon vaknar dock efter en kvarts sömn och hon ville absolut inte somna om, inte så mycket man kan göra då..Kens föräldrar kommer sedan över på fika, jätte mysigt!

Beställde Kens present häromdagen men den hann inte komma i tid, så han kommer få den så fort den landat i brevlådan:) Han är väldigt otålig ska jag säga er, nästan som ett litet barn när det gäller dessa saker och har frågat ut mig i två dagar nu vad han ska få. Men den här gången har jag gett mig fasen på att inte ska kunna avslöja innan han får den :) Det återstår att se!



20 januari

2010-01-22 10:05:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Onsdagen bjöd på trevligt sällskap av Jill & Vincent samt Chrisse & Ellie ner till öppna förskolan. Det tråkiga är att det börjar klockan 13.00 vilket är då skorpan vill ha sin lunch så när vi kommer ner så är det bara att göra och ge mat till henne. Vilket i sin tur betyder att vi alltid missar sångsamlingen vilket är lite tråkigt eftersom hon uppskattar verkligen sång och rörelse nuför tiden..hm jaja inte så mycket man kan göra åt den saken. Efter en liten stund var det dags för henne att sova, så Leah var inte så speciellt angagerad i själva öppna förskolan. Men de gör inget hon är bara glad att slippa vara hemma en dag till :).

Blev sedan "lite" handlande av mat på Ica i centrum. Det konstigaste är bara att i min hjärna så ska jag inte ha så mycket och det ser inte så värst mycket ut i korgen men så glömmer jag bort att jag ska få in allt under vagnen och sedan gå hem (i snösmojset). När jag efter mycket om och men kommer hem så stupar jag praktist taget på hallgolvet. Ett träningspass utan dess like med andra ord :)

Skorpan har fortsatt med att sova hela nätterna igenom så den här veckan har jag verkligen fått ladda upp mina batterier och är redo för vilken utvecklingsfas som helst :D (säger jag nu i allafall)


GRATTIS

2010-01-21 19:46:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Grattis VÄRLDENS bästa pappa på födelsedagen!





19 januari

2010-01-19 09:45:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon världen!
Här har vi haft en SUPER natt inatt. Skorpan somna utan problem vid 19.20 det brukar inte vara några problem att lägga henne. Men när jag vaknar av Kens väckarklocka vid 6 tiden och inser att Skorpan fortfarande sover i sin säng så somnar jag om med ett leende på läpparna och vaknar av att jag hör att hon vaknat och kollar då på klockan som visar 07.35 då blir leendet ännu större. Så idag är vi båda utvilade :)

I söndags bjöd jag över kens kompisar som tittade på när han spelade sin bandy match. De åkte med oss hem och började spela tv-spel (såklart)...Jag passade på att städa, ge skorpan mellis och tog sedan en promenad till Ica för att hon skulle få sova en stund. Jag fick sedan baknojja som jag kan få ibland och bestämmer mig för att bjuda över Sofia/Astor & Chrisse/Ellie på fika dagen efter. Det blev en super god sockerkaka med blåbär & hallon samt chokladbollar till min kära man som vi ABSOLUT inte fick äta upp på fikat :P

Tjejerna kommer över och vi fikar och pratar gamla minnen..det blev allt ifrån snigelslem till skolkatalogen från gymnasiet haha. Blev även ett supergott thé som Sofia köpt som hette Tyresös bärsymfoni på Kahls i centrum, detta kan vi starkt rekomendera!
Blev en tripp som vanligt känns det som upp till Ica för att inhandla mat till skorpan och vi gick in på 5 månaders burkarna då hon idag blir fatist hela 5 MÅNADER!! Herregud vart tar tiden vägen? Känns som om det var igår vi låg på BB och var så otroligt stolta över den lilla varelse som kommit :)


Någon dag gammal


1 månad gammal


2 månader gammal


3 månader gammal


4 månader gammal

5 månader gammal

Idag kommer Ida över till oss och hon skulle ta med sig sin bröllopsplaneringsbok som vi ska kika i! Ska bli otroligt roligt. Var ett tag sen vi träffades så de lär bli en hel del prat också.
Ska även senare på eftermiddagen åka till pappa för att kika på lokalen som vi ska ha dopfikat i, håller tummarna på att vi får tillgång till den dagen innan så att man slipper göra allt samma dag.

Nej nu är det dags för Leahs förmiddagslur. :)





Paradise

2010-01-17 10:48:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen blev trevlig med kalas och allt där till. Skorpan började med mellanmål vilket hon verkligen verkade gilla (fruktmos med ris :)). Vi blir sedan hembjudna till Anna & Richard för att boka på de som hända skall i augusti nämligen att vi ska åka till Turkiet!!! Ska blir så otroligt roligt att åka dit med våra små familjer. Vi kommer vara dom som alla andra hatar på planet med barn överallt som är överspända och två små knoddar haha..
Vi trodde att bokningen skulle ta en halvtimme men när vi kollar när vi efter mycket om och men bokat så hade de tagit tre!! :D
Vi kommer även att få fira skorpans 1 års dag där nere och vem skulle inte vilja fira den på ett ställe som detta?


Side resort och spa!

Skorpan var så otroligt glad hela dagen igår, plus att hon sov som en stock där borta hos A & R och även när vi skulle gå hem och bära henne till vagnen så var det inte mycket som kunde väcka henne den här gången. Hon vaknar sedan inte förrän klockan 3 första gången och sedan klockan 8!! Konstigt att hon alltid passar på att ta sovmorgon när det är pappamorgon :P. 

Idag väntar bandy och sedan hade jag tänkt att jag skulle städa av smutsrucklet här hemma. Pedant eller ej men när man ser fotspår på golvet så måste de verkligen skuras! Snart vaknar antagligen skorpan och då är det dags för mellanmål innan vi ska klä på oss och åka.







Åt skogen!

2010-01-15 21:31:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Natten gick käpp rätt...men inte är vi bittra för de eller jo Leah har varit bitter hela dagen just pga de. Blev ett samtal till Leahs farmor som gärna ville åka iväg med oss för att försöka handla lite till dopet. Så nu är även ballonger och lila ljusstakar avcheckade från listan :). Nej nu blir det fortsatt tittande på Let´s dance innan jag kommer att kollapsa.

Imorgon blir det kalas för Leahs morfar och sedan kanske de blir en resbokning till sommaren:)

Håller tummarna stenhårt för natten, kom igen nu skorpan!


Doppresent

2010-01-14 19:58:03 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår satte vi oss ner för att äntligen skriva önskelistan till dopet. Det var faktist inte lättare sagt än gjort men vi kom på en del saker i alla fall:
* Bidrag till en ny bilbarnsstol
*Gåvagn
*Gåbil
*Bobbycar
*Halsband med månadssten
*Namnsmycke
* Fotografering
*Astrid Lindgren dvd-box
Sedan kom vi inte på så mycket mer, men de som inte kommer på något eller vill så har vi även ett låst sparkonto för Leah som man kan få sätta in en slant till framtiden.

När vi satt och kolla och funderade så hittade vi världens coolaste gåbil, tänk om skorpan kommer äga en sån´ en dag då kommer hon verkligen vara coolaste i kvarteret! :)



Nu ligger skorpan i sin säng i sitt nya fina rum. Så nu är det faktist väldigt spännande och vi får se hur mycket sömn vi får i natt.

Mer om hur natten gick får ni läsa imorgon mina vänner, nu ska vi för första gången på många månder läggas och i sängen och TITTA på tv!







Nu är det dags...

2010-01-14 12:23:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Ken kommer att få en chock när han kommer hem. Har nämligen fått för mig att fixa i skorpans rum samt flyttat in hennes säng dit in. Så i natt is the NATT, kommer nog gå åt fanders men någon gång måste vara den första. Var så otroligt trött på att hennes rum har blivit ett jäkla avlastningsrum där allt som inte har någon plats i huset och som inte används så otroligt mycket får stå där inne. Så jag bestämde mig för om de inte används eller finner sig en lämplig plats så får de åka..Är så otroligt mycket grejjer förstår bara inte hur man kan hamstra så otroligt mycket, eller vad sägs om FEM kassar med barnkläder, tio tavelramar, målarburkar och mycket mer...

Nu har min otroligt gnälliga skorpa somnat om efter mycket gnäll. När hon vaknar kommer de mesta vara klart och då får de bli en promenad. Känner att båda måste få lite frisk luft i lungorna. Ska faktist passa på att prova sittdelen för första gången. Skulle gjort de igår men de blev inte av, så de blir spännande får berättta sen hur det kändes och hur det fungerade...Nej nu ska jag återgå till min otroligt äckliga korvstroganoff. Puss och kram ses på stan´


Tjejdag

2010-01-13 17:51:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Blev inget med öppna förskolan, istället blev vi hembjudna till Lynn & Spencer. Så där har 6 mammor och deras barn hängt idag och haft det jätte mysigt. Förutom min övertrötta skorpa som inte kom till ro i det otroligt varma huset. Men hon somna så fort vi kom utanför dörren, stackarn. Nu sitter vi här och leker lite innan det är dags för skorpan att gå och lägga sig. Ken har gått på träning så de blir en riktig tjejdag idag :)

Imorgon har vi inga planer än men det lär nog ändras under morgonen :)


Onsdag

2010-01-13 10:39:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Sprutan gick galant, mycket bättre än förra gången. Skorpan var lite kinkig igår men vi packade ner allt i vagnen och tog en promenad hem till Chrisse och Ellie för att invänta Sofia som skulle fixa naglarna i närheten. Blev sedan en promenad i de kalla vädret ner till Ti amo där jag fick in en iskall kebab med sallad. Kommer nog inte äta där på ett tag..Sedan mötte Ken upp oss vid centrum och det blev en härlig promenad hem = dagens steg samlade :)...Vid 17 tiden var det dags för besök i kyrkan och en träff med vår präst. Diskuterade upplägget och nu känns det som man har lite mer koll på läget :).

Dagen idag kommer nog bli så att vi drar ner till centrum och öppna förskolan med Chrisse & Ellie, Jill & Vincent. Kommer nog bli super mysigt nu när skorpan är lite äldre och kan vara med på ett annat sätt. Och det brukar vara en sångsamling vilket hon nog kommer att uppskatta mycket eftersom sång är något hon gillar starkt nu för tiden. När vi kommer hem sen måste vi ta tag i önskelistan till dopet, så många som frågar nu så de måste bli av :).

Nej nu ligger skorpan och sover så jag tänkte faktist passa på att försöka hinna hör och häpna platta håret och göra mig i ordning. Det var evigheter sen jag hann platta de och nu när hälften av håret ramlat av så kommer det nog gå rätt fort :)








Impuls

2010-01-11 10:04:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Idag har vi fått en sovmorgon, skorpan vaknade inte förrän klockan 6 imorse för första gången :D! så vi har varit halvvakna sedan dess, men vi gick inte upp förrän halv 8 då skorpan gav upp och ville leka. Gårdagen kan beskrivas med ett ord : IMPULS. Jag ligger i soffan och halv sover och får idén att jag ska äntligen måla om fondväggen i vardagsrummet eftersom det är något som jag har tänkt på väldigt länge nu. Eftersom jag slängt vår roller sen sist så blev det ett paniksamtal till fam junetoft/kedemar och de var så snälla som lånade ut en till oss. Efter att vi hämtat den och kollat på vår andra bandymatch för dagen var det dags att åka hem för att börja projektet. Då får Ken idén att han vill göra tv-möbeln som han lovat att han ska göra. Så han och hans kompis började med de på en gång när vi kom hem, så mitt målande blev liggande tills skorpan gått och lagt sig...Men det blev otroligt bra, precis som jag hade tänkt mig! Ska måla en sista gång idag förhoppningsvis. Sen är det bara att börja med de roligaste vilket är "piffningen" :)

Veckans schema ser ut så här än så länge:

Måndag: Ner till jobbet med Carro.
Hem och förhoppningsvis måla klart.
Kl 16 är det dags för Leahs andra spruta :(
Skriva ett träningsprogram till mig...

Tisdag: Inga planer för dagen men antagligen
städning..eller så har man en sjuk bebis från sprutan..
 Vid 17 tiden  ska vi vara vid kyrkan för att möta prästen.
Ska försöka komma ihåg fadder papprena då :D

Onsdag: Skriva en önskelista till dopet, samt en lista för allt som är kvar att göra!!!

Torsdag: Åka till Babyproffsen för att inhandla nya pyjamaser till skorpan

Fredag: Inga planer än

Lördag: Kalas hos pappa

Söndag: Hoppas på en dag med bara söndagsmys

Träffa Sofia och Astor någon dag också ska in i schemat men har vi inte riktigt bestämt vilken dag än.
Skönt att ha lite planer för veckan.


Fredagen spenderades med Sofia och Astor. Vi gick till centrum för att inhandla present och sedan till Lilla Italien där en sallad stog på menyn. Eftersom jag har börjat med min detox nu så är det bara grönsaker och proteiner som gäller typ för min del och en hej dundrande massa vatten såklart. Allt för att rensa kroppen på allt skit jag stoppat i mig den senaste tiden. Men snart så måste kolhydraterna in i kosten igen men självklart bra kolhydrater då...Inte lätt nu när hela min familj fyller år nu i januari + dopet. Men skam den som ger sig :)
Fick dock ett hemskt besked som ni kanske läste härom dagen så Ken kom hem och tog skorpan ett tag...

I lördags var vi som sagt på fias kalas, efter de gick vi hem. Jag gick ner till Nattis och träffade tjejerna innan de skulle ta sig in till stan för att fira Linas födelsedag. Sen bar det av hemåt för min del där vi bara hade lördagsmys Ken och jag <3



Leah fick sitta med oss under lunchen :)
Det var jätte roligt när pappa la handduken på huvudet


Busar med pappa innan kalaset


Kalasfin i mosters fina julklapp!






Hipp hipp hurra!

2010-01-09 12:41:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Grattis Sofia på 10-års dagen












Vila i frid...

2010-01-08 21:10:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Vila i frid



Min älskade Falcon som lämnades oss idag 2010.01.08











All the singellays...

2010-01-07 21:17:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ken har tjatat om hur dålig jag är på att uppdatera och jag kan faktist inget annat än hålla med honom..
De senaste dagarna har bestått av att ändra skorpans sovrutiner till att kolla på fotboll. Det är så att skorpan har vaknat mitt i natten och trott att det varit morogon bara för att hon sovit alldeles för mycket på dagarna. Så nu har det blivit lite mer försöka underhålla henne på bästa sätt på dagarna :) vilket verkar fungera.


Underhållning i pausen på ST-cupen


Som Sofia även kom 2:a i!

Carro var förbi idag och bemöttes av en gran som åkt ut på framsidan och ett monster berg av kassar med tidningar och kartonger och en frys som höll på att frostas av. Skorpan låg för tillfället och sov men när hon vaknat ur sin skönhets sömn och fick komma upp blev hon chokad av att skorpan hade blivit så stor :D. Till och med jag har märkt hur hon bara har växt och utvecklats till den lilla människa hon är. Nu är det roligaste att (fortfarande) springa i gåstolen, sitta/stå i knät, ligga på rygg och hålla i samt stoppa fötterna i munnen, men även att skratta när mamma/pappa leker med henne. Hon tycker även att det är super roligt att leka med tallriken efter att hon har ätit så man blir sådär extra kladdig och mysig!!!

Imorgon bär det av till jobbet för att hälsa på lite och känna av kaoset lite. Sen kanske det blir en dejt med Sofia, Arre och Astor. Måste i alla fall ner till centrum för att inhandla en liten födelsedagspresent till min brorsdotter Sofia.

 
Två fans som gillar "all the singellays" som Aurora säger a.k.a "All the singles ladies"
Leah dansade/hoppade när jag satte på låten :)

Har idag tagit tag i vikten en gång för alla. Så nu är det detox på hög nivå, vilket betyder inga kolhydrater, mycket vatten och minst en timmes promenad om dagen plus styrka på kvällen. Är så otroligt trött och vill få tillbaka energin genom energirik mat och mycket träning såklart, allt för att jag ska orka leka med Leah så mycket som hon bara vill samt att man mår så otroligt mycket bättre.
Har även beställt tårtor till dopet idag, det blir 3 vita prinsesstårtor med rosa ros (hade inte lila som jag ville egentligen men men..) Så nu är det bara att skriva upp vilka kakor som ska finnas, kolla in lokalen, köpa det sista, fixa termosar (från jobbet hoppas jag), kläder och gästlistan..har säkert glömt 1000 saker men de kommer nog upp snart.



2010

2010-01-01 21:19:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen börjar med att skorpan vaknar vid sju snåret. Upp och äta frukost vilket består av gröt för skorpans del men lite ersättning blir det i alla fall eftersom hon inte äter upp allt än. Skorpan gnuggar sig i ögonen redan vid frukosten, vilket betyder att hon egentligen är supertrött. Hon somnar om redan vid halv 9 men det blir inte någon långvarig sömn. Så vi tar en promenad upp till Ica för att inhandla de allra sista till nyårsmiddagen. Vid tre snåret tar Ken en "liten"  tupplur. Jag och skorpan dukar och fixar inför kvällen, vid fyra blir hon hungrig och får då majs och potatis vilket jag hade köpt dagen innan för att prova mat igen och som hon tycker om det! Det bästa är när man har ätit upp och får leka med tallriken!  Leah blir extas så fort jag ställer tallriken framför henne :). Ken vaknar halv 5 efter sin "lilla" tupplur :D



Roligt att "äta" själv :) (notera Ken i bakgrunden:))


Familjen Junetoft/Kedemar Pettersson anländer vid 19 tiden och vi sätter oss för mat (äntligen!). Typisk nyårs middag med Toast skagen som förrätt, fläskfile med potatisgratäng, sallad och tzatsiki och eferrätt skulle vara marängsviss men denna hann vi inte med eller rättare sagt glömde vi bort. För efter maten började vi spela ett nytt spel och helt plötsligt var klockan tolv och det var dags att gå ut för att skåla i skumpan. Vi kommer ut och det är vi och ett grannpar till ute på vår gård. Har aldrig sett så lite folk på nyårsafton i hela mitt liv :) Efter skålandet och rakettittandet gick vi in för att se om barnen hade vaknat, men ack så fel vi hade båda snarka ikapp. Blev lite mer spelande och tjejlaget (jag & chrisse) vann överlägset denna gång och då hade grabbarna tagit ut nästan alla "tjuvar" i spelet så de inte kunde skylla på att de var dem som gjorde att vi vann.
Halv 2 bestämde jag mig för att det var dags för sängen eftersom jag visste att skorpan skulle vakna när som helst och tur var det. Klockan tre vaknar hon och vill ha mat. Sen vaknar hon inte förrän halv 8, tack skorpan!



Nyårslöftet för i år är att vara så bra mamma,sambo,syster,dotter och faster som det går!





Gott nytt år!





  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu