Spöket Laban

2011-08-31 17:14:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Inte en endaste droppe hade kommit i vare sig Leahs säng eller i vår säng, min STORA duktiga tjej! Hon hade inte haft blöja på sovvilan på dagis idag heller :) Tänk om det är så att hon kommer vara helt blöjfri from med nu jösses vad skönt det kommer vara då i januari att bara ha en unge som har blöja, det skulle vara drömmen. Men allt går självklart i Leahs takt och inget som pushas eller tvingas på.

Idag efter jobb och dagis så har Leah fått leka med grannen en stund innan hon kom in för att pyssla lite och nu är det filmstund för hela slanten Spöket Laban snarare bestämt. Dom har ju verkligen moderniserat Spöket Laban filmer något, för så som dom är idag är kommer jag inte ihåg att det var eller rätta mig om jag har fel?!



Börjar känna mig dålig men det var väl bara väntat eftersom halva förskolan barn och personal känner sig halv risiga med snoriga näsor, halsont och hosta. Själv är jag  varken speciellt snorig eller hostig men ont i halsen å franför allt bihålorna som gör ont. Så nu är strepsils och koksaltslösning som gäller för bihålsinflammation tänker jag inte få! Och framför allt inte nu när min kära mormor kommer :)


Fick precis ett spontansamtal från Chrisse och vi drar helt själva till Blomsterlandet idag istället vi skulle dit imorgon efter jobbet egentligen. Men att åka såhär på kvällskvisten tackar jag inte nej till :)
Så nu måste soppan göras iordning så att det bara är för mig att dra sen när Ken kommer hem från golfen!





I detta nu

2011-08-30 20:44:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


ligger min stora tjej utan blöja men med trosor och pyjamas på. Hon har inte kissat på natten i ca 1 ½ vecka och idag vågar/orkar jag prova utan. Vi får väl se sen imorgon hur det gick men med plastad skydd under lakanet så här jag skyddat sängen så gott som det går för det värsta i allafall och lakanen måste ändå bytas i hennes säng :).
Så håll tummarna!!!

Idag efter jobbet kom Ken och hämtade mig innan vi åkte och bytte bil å hämtade skorpan på dagis. Och för en gångs skull så gungade hon inte när vi hämtade henne vilket hon gör varenda dag(!) utan hon cyklade och det var väldigt svårt att få henne därifrån. Men vi hade ett ess i rockärmen och lockade med att åka in till stan för att köpa en ny hammarbytröja till henne och lillebror. Vi var förbi där i söndags men då var det stängt tyvärr så Leah blev heelt till sig när vi kom in i en affär med bara hammarby saker. Och nej det är inte jag som har tutat i henne det där vilket jag inte tror att ni tror utan det är ju karln min som har printat in allt som har med bajen att göra. Så ett liten tjej med ut med en "coolin tröja" enligt henne själv ;)

Fick precis reda på att min underbara mormor kommer till Stockholm/tyresö på fredag och oj vad jag ska kramas då. Saknar henne så!!


Nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen då det var två enormt trötta tjejer som tvingade sig upp imorse. Det tog ungefär 5 väckningsförsök innan ens Leah öppnade ögonen och den damen vaknar liksom sin mor om man tappar en nål i golvet. Så ni kan förstå att det är två styckna som är stort behov av sömn! :) Därför går jag och lägger mig pronto  ;)!





Det ska börjas i tid. - mamma ja spela gol...

2011-08-29 19:02:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110829185 (MMS)

Det ska börjas i tid. - mamma ja spela golv e pappa gör!


Stolt tjej i sin nya fina väska ;)

2011-08-29 15:11:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110825175 (MMS)

Stolt tjej i sin nya fina väska ;)


Många bollar i luften

2011-08-29 06:54:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hann inte blogga då jag tog tag i min enorma att-göra-lista som jag haft i huvudet den här veckan men som jag inte orkat att bocka av. Men eftersom jag skickat iväg med att spela golf så passade eftermiddagen superbra till att städa vår jätte jätte jätte smutsiga lägenhet och vika den enorma högen av rentvätt. Så nu har jag en renluktande hem jag har och som jag ÄLSKAR det!
Nu ska jag försöka få liv i min super trötta dotter som ligger och slö kollar på svt barn (bolibompa). Idag vankas en ny dag med dagis och jobb men som tur är så är mina måndagar korta så att jag hinne med allt som ska hinnas med då det är träningskväll för hela slanten :)! OCh idag ska jag äntligen få träna!!


Ha en så pass bra dag man kan ha på en måndag ;)




Tur för oss så hittade vi en lekplats prec...

2011-08-27 12:23:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110827181 (MMS)

Tur för oss så hittade vi en lekplats precis där ken jobbar. Så han kan jobba i lugn och ro å vi gör oss av med lite energi under tiden :)


In manglad

2011-08-27 09:06:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mellan två personer som tror att dom är lika stora som flodhästar. Ken kom hem från sin frimafest vid ett tiden inatt (kors i taket;) och eftersom han inte druckit hallonsaft hela kvällen så fick jag lägga mig i mitten när skorpan kom in till oss. Så Leah tog upp hela min sida samtidigt som hon råkade slå till mig varje kvart plus en karl som sover som en stock och som utan som helst förvarningen helt plötsligt ligger med halva förlamade kropp över min så att jag håller på att kvävas. Och ja jag funderade på att lägga mig ute i soffan men då vet jag att en liten krabbat följer efter så det var det inte värt...Så lagom manglad känner jag mig idag, men vad gör det när man vaknar till ett solsken och värme! Idag ska vi följa med Ken på ett jobb innan vi ska åka å byta mina leggings och köpa present till en tjejkompis som jag ska hem till ikväll.


Humle och dumle aka Ken & Leah



Åh måste berätta igår var det första gången som jag kände kotten i magen vända på sig så att hela magen rör det sig åt alla olika håll. Jag kände även första sparken utanpå magen i tisdags nu ska bara resten av familjen få vara med om det här coola som händer inuti min mage!


Kärlek är vad jag känner idag, UNDERBART!



För det är fredag idag!

2011-08-26 07:28:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


En meningn jag brukar sjunga med glatt humör på jobbet för alla barnen och personal. För det finns väl inga dagar som är bättre än fredagar?! Igår sket vi i allt vi skulle ha gjort igår och min snälla karl och min underbara dotter gick snällt med mig i Sickla så att tjocka tanten ska få lite nya kläder. Magen bara växer och växer (mycket snabbare än förra graviditeten!!) Och den här gången jag ju lovat mig själv att inte bara har mammaleggings och en stor tunika. Så ett par mammajeans, linne, lackleggings (i som måste bytas då mitt ghetto arsle inte fick plats), halsduk och sedan hämtade vi min beställda cape så var superfin :). Men imorgon får det bli en tripp till haninge centrum för att byta mina leggings som jag tänkt ha på mig då jag ska bort imorgon kväll.

Nu ska vi fixa oss för snart vankas det dagis och jobb!

Tack Linda för förklaringen lät ju skit enkelt, ska verkligen testa det lovar jag :)

Ha en underbar dag och njut av att det är fredag!!!


här har det snurrats..

2011-08-25 07:54:55 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


i sängen hela natten för min del har inte kunnat sova en blund känns det som. För en gångs skull behövde jag inte gå på toaletten så jag vet inte alls vad det var för ngt, inte fullmåne va?

Igår efter mitt möte på jobbet så bar skutan av till IcaMaxi och gud vad jag älskar när allt är betalat uppackat och färdigt. För när man öppnar kyl/frys eller skafferi så väller det ut olika slags mat m.m ur skåpen man vet liksom inte riktigt vad man ska välja.
Idag när vi kommer hem så ska maten lagas som vanligt, tvätten ska hängas och vikas in, plocka ur diskmaskinen och lägenheten ska dammsugas(!!!) så slipper jag göra det i helgen :) Sen ska jag ta mig ut i spåret, bevis kommer sedan ;)
Nu är det undanplock av frukosten och påklädning för oss båda innan dagis väntar igen!

Ha en underbar dag!



Behöver er hjälp :)

2011-08-24 14:20:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Förra vintersäsongen tror jag att det var så hade Kappahl en super superfin kabelstickad overall som jag bara vill ha. Men självklart har dom inte den denna säsong, har du eller vet du någon som har en som vill sälja? Vill att min lilla bebis ska ha en sån!!
Klicka för att stänga fönstret


När jag var på underbaraBARN mässan förra året så fick man "dagispåsen" som är fylld med en massa saker samr att påsen är suverän sedan  just till dagis för att alla saker som ska med hem till helgen osv. Men nu är det såhär att man kan hämta ut en nya "dagispåse" 26-28/8 på Åhlens i stan och jag kommer inte kunna hämta ut min men om du vill ha en dagispåse passa på att hämta ut ett ex, supersmart som sagt. Först till kvarn gäller ;)
(http://www.dagispasen.se/ )



Min coola lilla skorpa!

2011-08-24 10:19:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110824174 (MMS)

Min coola lilla skorpa!


Gör jag fel?

2011-08-24 08:35:12 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon! Här har vi haft en underbar natt med en massa sömn, det är bara jag som måste skutta till toaletten en gång i kvarten men jag börjar bli ganska så van nu :). Det blev inget samtal till VC idag då det första Leah säger när hon vaknar är att hon vill ha frukost och välling. När hon fått i sig en flaska ropar hon på mig som står i köket för att göra min gröt att hon vill ha mer välling som även den flaskan slank ner med ett naffs. Så idag får det bli välling för hela slanten så att hon får tillbaka energin. Det är väl inte fel med det? Att strunta i att ringa om hon nu verkar bättre?

Idag ska vi ta en promenad ner till centrum för att hämta ett paket som kommit med posten, jag tror att det kommer från Spanien.. ;)Inte till mig utan till min lilla 2 åring såklart! Ska även ta en snabbis på H&M när jag ändå är i centrum men sen får det bli bussen hem (har lovat Leah att åka bussen annars hade jag gått) och dom små liven glömmer inte så lätt längre ;) Nu blir det skumbad som lovat innan vi gör oss i ordning!

Juste jag har aldrig handlat från hemsidor som är från ex UK (www.asos.com) Så hur funkar det?
Som sagt jag är rookie på det planet :P


Skumbad var det ja! Ha en underbar HÖSTdag för det är vad de är idag <3




Leah förra hösten!







Trodde jag ja..

2011-08-23 21:53:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag trodde skorpan var på bättringsvägen men ack så fel jag hade. Eter att vi tagit en liten promenad i området (mest för att få i sig lite frisk luft och komma ut) blev Leah väldigt ledsen och jag känner på henne å hon kokar! Jag kollar tempen som visar 38.8, min lilla skrutt..Försöker fråga om hon vill ha mat (lockar med korv som är favorit) och hon vill ha säger hon men så fort hon börjat äta blir hon ledsen och säger aj. Så antagligen har hon väl ont i halsen för hon har det senaste dagarna fått i sig dryck av alla dess slag och välling har knappt kommit i..Ken åt tårta efter maten och fråga om hon ville smaka, hon smakar och spottar ut och säger -Inte gott!
och då var det grädde hon fick in i munnen. Min dotter är som jag och vi ÄLSKAR grädde så när hon säger sådär vet man att hon inte mår bra. Får bli ett samtal till vårdcentralen imorgonbitti så får dom ta en titt!

Annars har det inte hänt så mycket annat än att vi har lekt, degat, målat och hoppat i sackosäcken..Så ni förstår att jag är något uttråkad, Leah också. Men imorgon har jag lovat att vi ska bada skumbad och prova Leah badkritor. Åh förhoppningsvis får vi tid hos doktorn och nej jag kommer inte acceptera att få sitt på den öppna mottagningen med henne om det är de dom tror här ska jag kräva en akuttid! :)

Nu ska jag mysa lite med min karl innan sängen kallar, måste förbereda mig för en dålig natt igen...





Bara för att..

2011-08-23 12:40:15 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


jag håller på att bli rund om magen så betyder väl inte det att jag inte kan köpa snygga mamma/kläder? Men det känns lite så när man kollar på alla fula mammakläder som finns...Men jag har gett mig tusan på att jag ska hitta snygga kläder som min växande mage får plats i! Den här gången ska jag inte bara gå runt i mammaleggings och en stor tunika dagarna i enda utan nu ska jag verkligen känna att jag kan klä mig snyggt ;) Så ett par snygga jeans, linnen,blusar och klänningar ska införskaffas vill jag lova. Bara om några dagar kommer min nya as snygga cape-jacka som magen också får plats i och som jag längtar!!
Har ni några bra sidor där de säljer snygga mammakläder?


bild tagen från www.google.se


Nu ska jag passa på att vila samtidigt som skorpan <3



Hemmadag

2011-08-23 09:05:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej hej hallå dagboken!
Det blev ingen övningskörning igår och inte heller ngt MMA pass för min del. När Ken kom hem passade jag på att gå på promenad i skogen samtidigt som jag letade efter lite kantareller men jag hittade bara en sketen kantarell. Okej kanske inte optimalt att leta nere vid Alby (friluftsgård) för där är väl alla och plockar, i allafall det var inte det jag skulle komma fram till utan påvägen hem från promenaden så fick jag samma typ av smärta som jag hade i helgen. Så ett MMA pass var ju bara att glömma, men då får det bli en massa powerwalkpromenader med stavar den här veckan för att kompensera.

Sömnen har nästan varit helt obefintlig inatt då min lilla brasa kom in till oss redan vid halv elva och har inte mått så bra såklarrt. Hon har vaknat och varit superhet, ledsen och allt där emellan så jag tror att jag kommer ta min en nap tillsammans med Leah idag på dagen. Idag är Leah otroligt mycket bättre om man jämför med igår febern är knapp och humöret är på topp. Men det blir en mysig hemmadag idag med lek och lite plock för min del som vanligt men bara lite ;)



Braskamin!

2011-08-22 13:09:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev inte en lång arbetsdag som jag räknat med tyvärr då jag fick ett samtal att mitt lilla hjärta hade 39 graders feber. Och OJ vad det värker i mammahjärtat när man får ett sådant samtal! Så efter lite fix å trix på jobbet sprang jag upp till dagis för att hitta en sittandes halvsovandes braskamin och hon mådde så otroligt dåligt. Så ner med henne i vagnen in på Ica för att handla extra alvedon, då jag inte visste om vi hade några hemma eller inte och man kan aldrig ha för mycket alvedon nu på hösten/vintern...Sen hem snabbt som tusan så att skorpan fick komma hem och få i sig alvedonen å vila. Så det är vad hon gör nu och jag funderar på att lägga mig brevid henne och somna till en stund till Oprah, japp låter som en utmärkt idé ;)


Kärleken i livet




Måndagmorgon

2011-08-22 06:39:29 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja det är måndagmorgon, behöver jag säga mer? Ögonen går knappt och tröttheten är extrem, men jag får självklart skylla mig själv då jag inte kom i säng förrän vid halv tolv  och nu upp kvart över sex.
Idag hoppas jag på att jag mår bättre så jag kan övningsköra och sedan träna efter jobbet! Så håll tummarna för mig idag :)
Nu ska theét drickas upp och minimonstret ska väckas, Ha en underbar dag idag, även fast det är måndag & glöm inte paraplyet för det vankas regn som vanligt...


Inte så bra..

2011-08-21 21:51:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har inte mått så bra de senaste dagarna men därför har bloggen fått lida men imorgon är det en ny vecka och nya tag som gäller å å lovar jag att jag är tillbaka ;)


Och det som fanns i paketet var en kassa-a...

2011-08-19 07:15:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110819167 (MMS)

Och det som fanns i paketet var en kassa-apparat :)


För det är ingen vanlig dag för det är Leh...

2011-08-19 07:13:12 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20110819165 (MMS)

För det är ingen vanlig dag för det är Lehs 2 års dag HURRA HURRA HURRA!!! Leah ble väldigt ganska så glad när hon ser vad som fanns i paketet ;)


Bakdag igen :)

2011-08-18 20:01:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Dan´före dopparedan´ idag och det betyder att present har handlats och nu är det andra dagen på bakdagar och idag bakas inget annat än kärleksmums, ser inte alls gott ut ;) Min karraktär är inte alls på topp och har inte funnits alls den senaste tiden så det var tur att jag tog tag i grannen idag och bad henne säga till nästa gång hon ska ut i spåret så följer jag med på en rask powerwalk. Imorgon är det fredag och min lilla tjej blir STOR 2-åring! Tänk att jag har en underbar liten tjej och om några månader så har jag en till liten krabat <3

Igår innan det var dags att äta & lägga sig för natten, så hade vi en mysig badstund där Leah har upptäckt att man kan sprattla fritt med benen om man ligger på mammas mage :)




Däckade

2011-08-17 18:48:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Blev inget bloggande igår då hela familjen låg däckad vid 20.30!  Jag och Ken räknade ner timmarna tills Leah kunde gå å lägga sig (bra läggdagstid för dagis) Vi var helt slut båda två och träningsvärken ska vi inte ens nämna herre min GUD vad ont jag har i mina armar och bröstmuskler. Så en natt med tio timmarssömn satt precis där den skulle. Och nu är man tillbaka i ekorrhjulet och ja jag räknar redan ner till semestern, men jag får se det positivt genom att jag får vara hemma en lång tid efter december tillsammans med mina hjärtan :)

Imorgon vankas det sovmorgon och vi tar vara på detta denna kväll genom att få lite saker gjorda inför det stundade kalaset så idag får det bli bullar för hela slanten. Drömmen hade varit att göra allt på lördagen men jag känner mig själv och jag kommer bara få ont i magen av stress om jag ska göra allt på samma dag. Så frysa ner bullarna får det bli även fast de inte blir lika goda...



Träningsvärk och ultraljud

2011-08-16 06:43:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tidig morgon och jag har en extrem träningsvärk i mina armar idag. Man märker att det var X-antal veckor sedan som jag tränade och det känns...Fick dock avbryta passet då magen inte orkade mer, får börja lugnt nu i början och får sedan öka succesivt.

Jag var upp i det blå igår efter att vi varit på ultraljudet, tänk att jag har en liten liten mini bebis i magen! Det är inte förrän man ser den man verkligen förstår att den har ett eget litet liv där inne. Älskade lilla bebis <3
Det första jag ville göra efter ultraljudet var att berätta och visa för min lilla tjej men hon var ju inte hemma igår utan hos sin farmor där hon också sov över. Var länge sedan hon var borta såhär länge och det känns i mitt mamma hjärta, så jag hoppas att jobbdagen går superfort så att jag får pussa och krama henne hela kvällen, VÄRLDENS finaste unge!


Mitt fina lilla <3






Nu har vi fått titta på vårt mirakel i mag...

2011-08-15 15:44:10 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20110815160 (MMS)

Nu har vi fått titta på vårt mirakel i magen och allt såg så himla bra ut, tack gode gud!!! På den här bilden ser den ut som en liten ailen som vinkar ;)


Snart är det dags att se om det är en elle...

2011-08-15 14:46:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110815159 (MMS)

Snart är det dags att se om det är en eller flera kids i mage n och om dom har två eller fyra armar...NERVÖS är bara förnamnet!


Allt för tidigt!

2011-08-15 06:58:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Innan jag fick barn var jag en riktig morgonmänniska, det har ändrats...Efter tredje gången som Leah vaknat av drömmar bad hon att få komma in till oss och jag hade precis sett på klockan 01.30 så en brottningsmatch var inte ens på tal. Så in med ungen i sängen som somnar om på två röda samtidigt som hon peter på mig i sömnen ja jag är superlarvig när det gäller att jag ska sova tyst, kallt, MÖRKT och helst ensam på min sida av sängen för att kunna sova. Men har man även i bakhuvudet att klockan ringer 06.15 så betyder det att jag vaknar 15 gånger extra för att verkligen försäkra mig om att jag inte försovit mig...
Men uppe i tid är vi i allafall och hinner t.o.m få i sig frulle innan Anna kommer och hämtar oss. Men jag behöver lägga på ett kol för om sminket ska på måste ögonen få sig ett lager av anti-svullna-ögonkräm ;)

Ha en underbar måndag allesammans!




Såhär ser typ jag ut idag!


Rensat

2011-08-14 20:12:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Nu har karln min gjort rent alla avlopp och dess tillbehör! Åh jag tackar gudarna och Ken för att jag slapp göra rent dessa, skulle nog spy på en gång...Så jag fick ta tag i att tvätta och dammsuga sålänge, alla måste ju dra sitt strå till stacken :) och självklart räknas inte Leah bort från detta utan hon fick städa upp i sitt rum innan hon fick till sin glädje dammsuga sitt rum själv.

Medan Ken var på jobbtitt så åkte vi med dom till Länna för att börja handla saker till den kommande 2-års dagen. Hittade en hel del faktiskt både till själva kalaset och till skorpan :)

Nu blir det att kolla klart på Malmö-Milan matchen innan en varm dusch och sängen väntar för imorgon vankas det jobb igen...




Hör & häpna!!!

2011-08-14 10:23:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här fick vi sovmorgon till halv TIO!!!!! Det var ungefär 1½ år sedan detta hände sist, jag tror att hon skulle sovit längre om hon inte vaknat av att den gigantiska flodhästen (a.k.a jag) "smög" ur sängen för att springa på toaletten..Men här klagas det ABSOLUT inte, vi tackar och tar emot. Sen funderade jag på hur detta kommer sig sen kom jag på det, Leah sov knappt någon eftermiddagsnap (20 minuter) och sedan var hon extremt övertrött när hon skulle somna hemma hos Anna & Richard och somnade inte förrän 22 tiden..

Dagens att-göra-lista är att dammsuga + skura golven, sen när ken kommer hem från lite jobbkoll så ska alla avloppsrör rensas å bli fina, packa Leahs sovväska och allt hon ska ha med sig till farmor som hon ska vara hos i två hela dagar! Kommer att lämna henne imorgonbitti och inte se henne förrän tisdag eftermiddag, jobbigt för mitt lilla mamma hjärta men vi ska passa på att umgås tillsammans karln och jag å bara vara. Sedan ska vi göra en speciellt sak imorgon men de får ni inte se förrän imorgon ;)


Nu är klockan halv 11 och vi ska precis plocka undan frukosten, vart ska det här sluta ;):D?




Vecka 19

2011-08-13 17:16:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 19

Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Nu syns naglar, hår och ögonbryn.

Vikt 280 gram.

Mamma

Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion. Du vill kanske läsa mer om graviditeter, förlossningar och hur det är att bli mamma. Här på Vårdguiden har vi samlat många artiklar om olika saker som rör graviditeten men det finns också en mängd böcker, tidningar och andra internetsidor om graviditet och förlossning.

Pappa/partner

De senaste åren har det börjat skrivas en hel del även för män. Böcker och artiklar tar upp hur det är att vara med om graviditet och förlossning, och hur det är att bli pappa. Det bästa sättet för dig att få veta mer är kanske att prata med kompisar och vänner. Pappaskapet engagerar och de flesta pratar gärna om sina erfarenheter. Det finns vissa saker du inte kan läsa dig till.

På föräldrautbildningsträffarna har du möjlighet att träffa nya, blivande vänner. Ni kan träffas och stötta varandra under föräldraledigheten och i många andra sammanhang.

I föräldragrupperna får ni bland annat information och möjlighet att diskutera hur förlossningar kan gå till, olika typer av smärtlindring och vad du som partner kan göra. Ni får möjlighet att ställa alla era frågor. Ta tillfället i akt och prata med andra par om hur de tänker inför förlossningen och inför föräldraskapet.


Premiär!

2011-08-13 17:13:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ikväll slår vi till på kräftpremiär för det här året och det gör vi tillsammans med Anna,Richard å co supermys!






Ha en underbar lördagskväll <3



Vi väntar på Anna och co ovanligt....;)

2011-08-13 12:34:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110813156 (MMS)

Vi väntar på Anna och co ovanligt....;)


Solen skiner

2011-08-13 09:25:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


och det är lördag å det känns som om det blir en underbar lördag. Leah vaknade första gånen lite föör tidigt rättare sagt vid femtiden. Åh när hon kommer in till oss vid den tiden brukar hon somna om med desamma men inte imorse inte nej då låg och höll på att fibbla med en massa saker. Till slut somnar ungen om och vi fick sova till nio, tackar vi för :)

Idag har Tyesö fotboll "tyresö dagen" där det är lite jippo med tivoli, ansiktsmålning,hoppborg och självklart damfotboll. Så dit kommer vi ta en promenad tillsammans med Anna och Isak skulle jag tro.
Måste även handla lite mammabyxor då mina brallor trycker enormt mycket niu på livmodern, alltid är det något ;)



Sista semesterdagen

2011-08-12 09:48:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


är här och solen skiner för en gångs skull. Men om det är varmt? Nope det är verkligen höstkänsla så att det skriker om det, fint väder men kallt så att man vill ha en stor mysig kofta och fina stövlar. Åh det är alltid såhär när jag verkligen vill köpa nya kläder ex nya höstkläder så känns det väldigt onödigt att köpa något nu när jag vet att jag kommer växa....



Nog om negativiteten, idag väntar ännu en dag hos svärföräldrarna för lite ÖVNINGSKÖRNING :) Längtar tills den dagen då jag kan köra våran stora fina bil vart jag vill alldeles själv. Slippa tvinga med mig karln till alla "tråkiga/Hemska" ställen :)







Många uppvak

2011-08-11 09:23:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


resulterade i en välbehövlig sovmorgon, till halv nio rättaresagt! Idag är det näst sista dagen på semestern och det känns sådär ska jag säga, men ändå skönt. Det som är skönast är att vi har haft sju helt underbara veckor tillsammans och det finns det inget som kommer att slå det på länge ska jag säga er.
Men det känns som om man kunde ha skippat den här sista veckan då den har totalt regnat bort och då skulle man kunnat sparat den här veckan men men mycket kan man styra men inte vädret dock...
Idag ska vi passa på att vara ute en stund medan solen skiner och sedan är det dags att bege sig till Leahs farmor/farfar där hon ska få leka medan jag ska övningsköra med svärfar ska bli superroligt. 
Dags att äta upp frukosten och kolla klart på Madicken innan vi tar tag i dagen :) 





Nu har det regnet konstant sedan 11 och de...

2011-08-10 14:52:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110810152 (MMS)

Nu har det regnet konstant sedan 11 och det blir bara värre och värre med åskan och blixten. Så varför inte passa på att tända ljus i hela lägenheten och lyssna på smattret utanför? Det har jag gjort och har det super mysigt :)


Inspiration

2011-08-10 09:31:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hittade en sida där det ger förslag på träning för oss gravida, saker man vet hur man gör men inte visste kanske att man kunde göra när man är gravid. Så om du är gravid som jag och inte vill gå upp X antal kilon IGEN och må bättre kan du gå in på den här sidanhttp://www.alltforforaldrar.se/page/artikel/sa-tranar-du-som-ar-gravid-i-sommar och få lite inspiration :).

Håller även på att kolla lite vagnar och har tokfastnat för Buggaboo Donkey som inte har lanserats i Sverige ännu utan kommer senare mot hösten


Man kan med två enkla klick förvandla syskonvagnen till en enkelvagn, hur smart är inte det?
Tips på andra bra syskonvagnar som inte är GIGANTISKA?







I made it!

2011-08-09 21:34:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag hann med att hänga tvätten,sätta på en ny tvätt, på med diskmaskinen, dammsugningen OCH skrubbningen av kylskåpet. Japp jag kan vara effektiv när jag ger mig fan på det ;)
Det enda som inte blev av var tvättningen av Leahs fönster men jag hade ingen lust att öppna hennes fönster på vid gavel då det har öst  ner regn hela långa dagen och skurningen av golven är även de kvar. Istället blev det rensning av hennes garderob och av alla hennes leksakslådor (har velat rensat dessa i månader!). Hann även säga upp mitt skit abonnemang på Telenor. Så imorgon är det typ bara fem saker kvar att göra på listan, känns galet skönt och det känns ganska rejält i ryggen och magen redan nu ska jag säga er, får bli en tidig kväll med lite sex and the city ;)

 
En sjuk liten Leah för några månader sen..
Men dammsugningen är fortfarande bland det roligast man kan få göra när det ska städas hemma :)



städning pågår...

2011-08-09 14:58:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är fikan avklarad med Anna,fia och Isak, kylskåpet är nu utrensat på gamla saker och redo för en omgång, tvätten ska hängas, diskmaskinen ska på för andra gången idag och dammsugaren har jag bara hunnit med i vardagsrummet med så resterande rum återstår och sedan självklart skura samtliga såklart. Allt detta ska helst vara klart innan min virvelvind till karl kommer hem så att inte det första han gör är att slänga sina saker överallt :) Man kan inte lära en gammal hund att sitta men med lite hjälpmedel kan de tämjas en aningen haha eller hur!?!


Tisdag eller onsdag?

2011-08-09 09:21:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Har suttit hela morognen och försökt klura ut om det är tisdag eller onsdag idag, men som kom jag på att det var Kens första arbetsdag igår och därför måste det vara tisdag idag :)
Min att-göra-lista är klar och den är som sagt ENORM så idag ska den börjas att betas av. Vi börjar med grovstädning av hela lägenheten,putsa Leahs fönster, skura rent kylskåpet och lägga in en del saker i förrådet som senare i veckan ska storstädas!. Så det är nog dags för mig att börja om jag ska komma någon vart eller hur ;)?!

Men först ska jag hjälpa Leah att öppna hennes nya trospaket som vi handlade igår. Eftersom hon är nästan helt BLÖJFRI nu så kan man inte bara ha sju par trosor då någon olycka händer ibland och om hon ska vara utan blöjor på dagis med (där det kommer säker kommer hända olyckor där med) så måste vi ha en del i reserv både hemma och på hyllan. Och eftersom jag inte vill ha förbaskade hello kitty eller disneyfigurer dom fanns på H&M för typ ingenting så fick det bli söta från trosor från KappAhl som blev en större kostnad men det är det värt om ni frågar larviga mig..








Vi är ute på en prommis i alby. Leah är so...

2011-08-08 16:09:14 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20110808146 (MMS)

Vi är ute på en prommis i alby. Leah är som alltid i täten och nu ska jag visa henne vilka blommor hon får plocka :)


Nej det är ingen rumpnisse ifrån Ronja Röv...

2011-08-08 09:26:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110808143 (MMS)

Nej det är ingen rumpnisse ifrån Ronja Rövardotter. Det är bara skorpan i mammas solhatt <3


Försvunnit?

2011-08-08 07:56:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..






Vi har inte försvunnit eller så utan vi har bara varit ute på landet hela helgen och njutit av de sista semesterdagarna tillsammans. Tyvärr så börjar karln att jobba idag men tur är att vi andra två(tre;) har en vecka kvar för vår att-göra-lista är ENORM. Så efter frukosten ska listan skrivas innan några som helst planer görs.
Leah tycker tydligen att vi ska komma in i de "normala"tiderna igen och slog upp sina ögon halv sju. Måste väl erkänna att det är väl rätt bra att komma in lite grann för var dag som går men det är bara tanken att inte få sovmornar på veckodagarna som är lite tråkigt nu när man vant sig ;)


Go´morgon världen!

2011-08-05 08:06:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


En trött mamma som är på superhumör, det tackar vi för :) Det blev en sen kväll igår då vi hade fint främmande över på middag och en massa bus för tjejernas del. Det är så otroligt roligt att bara få sitta vid bordet brevid och lyssna på deras små konversationer + att de leker så otroligt fint är bara ett stort plus i kanten :D.

Idag står ett besök i stan på listan då Ken ska till tandläkaren och börja sin process mot att bli bra i munnen medan jag å leah tar oss en tur i stan så länge, inte mig emot! Och efter tandläkarbesök bär det av till underbara landet och ladda batterierna inför nästa vecka då Ken börjar jobba igen och jag blir själv hela dagarna med mitt lilla monster (japp hon har blivit ett monster :)

Går in i vecka 18 idag fy sjutton vad skönt, snart är det halvtid och man kan börja räkna ner veckorna istället tills vår skatt kommer och inte nog med de snart är det även dags för ultraljud och det är ju något man längtar extremt mycket till. Bara att få höra hjärtat och se den lill*.

Men nu är det dags för bortplockning av frukosten och packning som gäller!




Snart halvtid!!

2011-08-05 07:56:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 18

Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt. Diskutera med din barnmorska.

Resa

Många passar på att resa under graviditeten. Du kan resa som vanligt med flyg, båt, bil eller tåg. Om du är frisk finns det inga medicinska orsaker som hindrar dig från att resa, men det kan däremot kännas obekvämt och omständligt. Gör det som känns bäst för er. Att sitta still länge i bil eller flyg ökar risken för blodpropp. Därför är det viktigt att du använder stödstrumpor, rör dig så mycket som möjligt samt dricker mycket vatten för att minska risken.

Pappa/partner

En delaktig partner har en betydelsefull roll under graviditeten. Rent fysiskt är det kvinnan som är gravid och som är i centrum. Men graviditeten påverkar er båda. Ditt engagemang och stöd till henne gör det lättare. Ditt deltagande bör inte bara handla om att serva din partner. Du måste också ta fasta på dina behov och frågor. En god relation kännetecknas av att båda mår bra, tillsammans och som individer


Bad idag igen?

2011-08-04 10:03:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen igår gick ifrån SKIT till mindre dålig till bra till super. Så idag känns livet mycket bättre förutom en del värk i mage och rygg vilket jag aldrig hade med Leah. Tips på vad det kan vara?
Snart är det bara en endaste fjuttig vecka kvar av semestern och jag kan inte påstå att jag längtar men lite skönt ska det bli att få komma tillbaka i rutinerna igen. Men jag längtar inte efter tidiga mornar nu när vi vant oss med långa sovmornar och sena kvällar..

Nu är frukosten precis uppäten och planerna för idag ska göras, ser ut att bli superväder idag med så ett bad får vi nog skriva upp på listan :)





SKIT!

2011-08-03 09:12:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


En extremt trött mamma med extremt mycket hormoner i kroppen och en tjej som vaknade på tok för tidigit är ingen bra kombo på morgonen. Det slutatde med en massa bråk och mer behöver jag inte säga, återkommer med bilder m.m från semestern när det känns bättre...


Det bästa vi gjort på länge. Vi checka in ...

2011-08-01 19:06:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110801130 (MMS)

Det bästa vi gjort på länge. Vi checka in på ett hotell i eskilstuna och har haft en heldag tillsammans. Imorgon väntar frukostbuffe och parkenszoo, älskar livet just nu!


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu