Napp med stort N

2009-12-29 22:25:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Leah sover sen en 3 timmar tillbaka och jag funderar på att göra samma sak. Sängen känns väldigt lockande när man är trött och har ont i magen och halsen...Dagen började med att en liten skorp vaknade upp både klockan halv 2 och halv 5. Skillnaden var bara att andra gången ville hon gå upp och det ville inte jag, så det var bara att gå upp för att göra lite extra mat och lägga henne i "jag-vill-att du -ska-sova-positionen" dvs på sidan med nappen i munnen och täcket bakom hennes rygg så att hon inte kan rulla till ryggen för att leka och sparka med allt runt omkring. Efter 1 ½ timme somnar hon äntligen om och sover i ytterligare en timme. Sedan var det dags att gå upp tyckte hon så de var det bara att göra, upp för att göra gröt och sedan påklädning för det var dags för att skjutsa ut Malin och Diego till Bromma flygplats.

Efter kramande och hejdå åkte vi till Barkaby Outlet för att kolla på en vinterjacka åt Ken, som han sen ångrade sig med. Men dagen var verkligen en famlijedag med mys med stor M. Ingen jacka alltså men 1 dvd (Inglorious bastards) 1 dvd-box (dom kallar oss mods) och nya nappar till skorpan. Har letat som in i bövelen efter nya nappar till skorpan men formen på nappar som vi har haft görs tydligen inte på 4m+, varför gör man då formen från början? hm en fråga jag ställt och kommer att ställa mig ett tag till. Men vi hittade snarlika i allafall så nu är det introduktion på dessa här hemma, tycker dock att själva nappen är gräslig och skulle vilja ha en mer diskret napp. Någon som vet vart man kan köpa de så hör gärna av er..

Nej nu har jag tröttnat helt på datorn, Ken kollar på Inglorious och jag har inte kollat ett jota och känner inte riktigt för det heller för den delen.


Googlade precis ang. mina nappar och hittade namnet på formen: symmetriska/platta nappar. Man kan beställa dessa och ska kolla om de även går att köpa i affär..


Fast nappen ska vara silikon och inte latex. Hm höga krav här :) De ska gärna vara genomskinliga med, bara så att ni vet! ;)








Äntligen...

2009-12-27 20:18:19 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är äntligen alla jular firade =julen över och man kan slappna av och bara njuta av ledigheten tillsammans. Leahs första jul gick över förväntan, fick dock hålla henne i kanske 10 minuter under hela kvällen annars vandrade hon runt från den ena famnen till den andra. Hon sa inte ett enda knyst under hela dagen och var super nöjd. Inte konstigt om man tittade på hennes julklapps hög :P. Hon fick allt hon hade "önskat" sig vilket bla. var:  En tripp trapp stol, åkpåse,filmkamera,massa leksaker m.m. 

Nu står nyår på tur och det ska firas i lugn och ro med god mat, fam. Junetoft/Kedemar Pettersson & spel. Får se hur kidsen kommer att reagera, bra förhoppningsvis. Men det återstår att se.


Här kommer lite bilder som vi tagit under julen (fler kommer att komma upp):


Vår gigantiska gran


Sin första julklapp


Hittat tungan igen


Familjen


Pappa är ÖVERlycklig


Inte så gott


Leah & kusinerna


Morbröderna, Pappa & Diego



Merry Christmas

2009-12-24 10:36:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God Jul
&
Gott Nytt År
Önskar
Anna, Ken & Leah



Här har Leah hängt upp sin allra första julkula innan det var dags för sängen :)





Uruselt!

2009-12-20 11:38:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Dåliga blogg dagar, men ibland hinner man inte med allt.
Tackar för snöstormen! Ken skulle jobba idag med kan inte pga snön och är därför på väg hem. Vilket betyder att det ska handlas gran + att jag får hjälp med argbiggan här hemma som har varit heelt upp och ner i natt...
Återkommer med en som vanligt nu för tiden sammanfattning av den senaste veckan?



Geggamoja

2009-12-16 20:41:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hann duscha och klä på mig innan skorpan vaknade från sin powernap.
Moster fick efter månader av längtan äntligen se henne live och sedan dess har hon blivit fast :).
Så idag har jag verkligen haft hjälp av min syster som mer än gärna underhållit skorpan. Malin (syster) vill bjuda mig på en fika i centrum och jag var väldigt lätt övertalad. Efter att jag spenderat heela dagen hemma igår så kröp de i hela kroppen och jag vill inget annat än att komma ut. Hinner bara sätta på skorpan kläderna innan tröttheten smyger sig på. Då hade jag intee hunnit packa väskan eller klätt på mig tillräckligt med kläder. Men Malin tryckte ut vagnen ur snödrivan som bildats utanför dörren och tog en liten prommis runt området så jag skulle få chansen att hinna packa väskan men även hinna sminka mig LYX!
Det bjöds på en mycket mysig och välbehövlig fika efter en kall promenad.

När vi kom hem så gjorde jag min livs första julskinka, den fick godkänt av mig i alla fall. Mycket lek med Leah och en ISKALL promenad till Ica för att inhandla knäckebröd till skinkan.
Skorpan somnade som vanligt vid sju tiden, så duktig så!

Igår beställde jag en superfin mössa från Geggamoja som jag fixade så att Leahs morbror Robban ska få ge i julklapp och han blev överlycklig för nu slipper han springa runt och leta efter julklapp. Och nu när jag går in på min nya drog sk Tradera så har jag även där råkat vinna en splitterny geggamoja mössa. Denna mössa hade ett fleecefoder vilken den andra inte hade. Så den fodrade får hon ha nu på vintern och den andra fram mot våren. Det ser även ut som att jag vinner ett jättefint klädpaket med coola jeans och tröjjor, vet inte riktigt vad jag tänker på när jag budar på alla grejjer. Men en sak är säker och det är att jag inte tänker på ekonomin speciellt bra eftersom den är otroligt dålig just nu, TYPISKT mig...



Sovmorgon med stort S

2009-12-16 10:36:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skorpan vaknade första gången 07.00!!!
Så otroligt skönt att få en nattssömn ibland, då hinner man verkligen ladda om batterierna och man kan ta sig an fler tramsnätter.
Efter att hon hade fått mat där vid sju så fick och krypa ner i vår säng och fick lite av mitt täcke och första gången på länge så somna hon om bums. Ibland undrar jag över vad jag gör annorlunda dom gångerna hon sover hela natten mot dom dagarna hon vaknar..Ett mysterium i sig som jag nog aldrig riktigt kommer att få svar på :D

Syster-yster landade igår kväll och kom efter mycket om och men hem. Att folk chockas varje år när snön kommer och inte har satt på vinterdäcken eller kör i 30 km/h.

Nu har skorpan somnat för sin förmiddagstupplur så jag ska passa på att ta en varm dusch innan hon vaknar igen.


Skorpan rullar runt runt runt!

2009-12-14 22:50:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..




Blev efter en liten powernap imorse en mysig promenad med Chrisse & Ellie, Madde & Alva borta hos Madde. Jätte mysigt område faktist. Blev lite extra tungt nu när den underbara snön har lagt sig på marken och plogbilen inte plogat än. Men det gör inget, hellre lite snö och kallt än grått och blött. När vi går hem till Madde för att ge tjejerna mat så ser jag att Alva verkligen ligger och halv rullar hela tiden medan min skorp ligger stilla som en liten sill. Men det gör inget för mig, det kommer när skorpan är redo liksom :). När vi kommer hem så får skorpan leka lite med Ken medan jag lagar maten. Helt plötsligt hör jag Ken ropa :- Hon rullade!
Nej han ljuger var min tanke, eller så gjorde hon det omedvetet. Men jag springer till skorpans rum där dom ligger och leker & helt plötsligt rullar hon igen och man ser hur hon verkligen gör det medvetet, SÅ otroligt duktig min lilla skorp! Sedan sätter vi henne i gåstolen och hon har börjat med några dagars träning i bagaget hajja hur det funkar så nu är det bara att plocka undan allt från golvet och göra en rullbana för gåstolen här hemma :)
Nu är jag trött som få efter jag knytit band och skrivit alla adresser på dopinbjudningarna, så nu kan dom alldeles strax skickas ut efter att jag köpt lite extra band till de sista korten och frimärken sen ska de läggas på lådan ÄNTLIGEN!







Jag provade Leahs hårband bara för att se om det passade nu & det gjorde de. Men de åkte sedan av eftersom hennes outfit inte skulle passa :P
Här är hon super glad i gåstolen <3


Sankta Lucia

2009-12-13 10:19:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Skulle börja skärpa mig sa jag men tog mig tydligen inte på allvar :)

Så här kommer en sammanfattning som jag brukar skriva nuför tiden.

Fredagen bjöd ÄNTLIGEN på sol, och skorpan var feberfri men snorig. Men både hon och jag kände att vi gjort allt i lägenheten sjuttioelva gånger. Därför tar vi up telefonen och ringer till Chrisse och Ellie för att föreslå en promenad. Men dom skulle till centrum för att träffa en av Chrisses gamla gymnasikompisar och vi fick mer än gärna följa med. Så vi packade väskan stoppade ner skorpan i vagnen och tog en prommis till centrum som sagt. Väl där har Madde och Alva slutit sig till fikat, jätte roligt ju fler man är desto roligare. Jag tar en the och Leah är överlycklig av att titta på alla kompisar som satt runt omkring. Det roliga i sagan är att när vi kommer ner till centrum och så visar det säg att Chrisses gamla gymnasievän Fanny och jag har spelat fotboll tillsammans. Och sen blev det ett helt insest nystan när alla kände alla och även våra sambos hade antingen spelat hockey eller varit barndomsvänner = TYRESÖ är så otroligt litet! :).
Kvällen spenderades hemma och det blev en del stämplande på dopkorten, det blev verkligen superfint!
 Självklart tittade vi på Idolfinalen haha fy sjutton vad Eriks flickvän var patetisk med sitt dansande och kramhållande. Kamerakåt skulle man kunna säga med andra ord. Om jag var Erik skulle jag skämmas som en tok!


Lördagmorgon betyder min dag att gå upp (som vanligt :)) och Ken får sovmorgon. Jag och skorpan går upp och gör allt vi brukar som vanligt. Vid 10 tiden stoppar jag ner henne i vagnen då hon börjar bli trött och traskar mot Ica. Skorpan somnar i vagnen så hon får stå kvar ute och jag tänkte gå in och kolla lite på tv så länge. Tyst som en mus smyger jag in för att inte väcka Ken. Men han vaknar i alla fall :) men klockan är då 11!.
Kvällen spenderades även denna hemma i soffan och vi kollade på Robinson och Paradise Hotel XL. Sen var det tack och god natt.


LUCIA tycker om denna dag och har gjort det enda sen jag var liten. Kom ihåg hur min mamma väckte mig tidigt på morgonen för att jag skulle hinna se luciatåget på tv. Får hoppas att jag får se något tåg idag i alla fall :).
På eftermiddagen kommer Leahs mormor och Håkan hit, känns som om det var evigheter sen!. Så idag kommer det bjudas på supergod mat som vanligt när dom lagar och det är super för då slipper även jag laga middag ikväll!

Juste måste bara nämna att enligt Ken så hade Leah legat på magen och dragit upp rumpan i luften och börjat ta fram benet. Så han är övertygad om att hon snart kommer att krypa. Men det återstår att se :D





Skorpans annons i Mitt i Tyresö förra veckan






Fy vad dålig!

2009-12-10 11:46:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nej nu får jag ta och skärpa mig, uppdateringen är allt ifrån godkänd! Det är många faktorer som spelar in i detta och det är: krångel med datorn/blogg.se, sjukling här hemma, trött och ingen ork. Men det ska jag verkligen ändra på, så nu kommer en uppdatering sen ja evigheter..

Lördagen spenaderades hos Stefan & Chrisse, en riktigt rolig kväll med mat, Robinson och spel. Killarna vill inte erkänna men jag och Chrisse vann överlägset..Skorpan fick låna Ellies hoppgunga som dom kunde hänga mot vardagsrummet vilket var en dunder succé. Vi traskade hem vid ett tiden och morgonen efter var det äntligen dags för min SOVMORGON. Heelt underbart ska ni veta, när man inte kunnat förut och unna sig de nu.
Söndagen blev en riktigt filmdag, Skorpan somnar som vanligt på förmiddagen och vi sätter på "Fighter". Den får godkänt, helt okej men ingen super film. Vid två tiden vankades de fika hemma hos Sofia & Jonathan där tillskottet skulle beskådas. Kan inte förstå att min lilla skorpa var så där lite för ca 4 månader sen, herregud vad dom växer :)
Vid fyra tiden var det som alla andra söndagar bandy. Kens lag vann med 6-4 tror jag att det var har inte så stor koll läget läget nu när skorpan är med. Då är det liksom hon som tar upp min tid och inte bandyn :)
Vi åkte sedan hem och vi började med pepparkakshuset, vilket Ken hör och häpna aldrig gjort så han fick prova han med :).


När skorpan gått och lagt sig blev det "flickan som lekte med elden", tycker verkligen om dessa filmer. Väntar nu bara på att Luftslottet som sprängdes kommer på dvd, dvs om typ ett halvår eller så eftersom den går på bio nu..

På måndagen blev det en promenad med Chrisse och Ellie i det härliga svenska vädret. Fy vad jag är trött på detta nu, tycker att det antingen ska vara vinter och kallt eller sommar och sol. Inte som det är nu grått och  blött fy för miljöförstöringen!. Ken åkte och tränade efter mycket om och men, så när skorpan var badad och klar var det redan dags för sängen för hennes del. Då kunde jag passa på att baka pepparkakshjärtan, men det gick väl så där. Super svårt att göra dessa stora hjärtan, eller att göra själva hjärtat är inte svårt utan att få upp skiten på plåten utan att det pajjar är en helt annan femman. Det hela slutade med ett stort hjärta och tre mindre och några minihjärtan. Det stora hjärtat blev tydligen inte gräddat tillräckligt länge för att det var alldeles mjukt i mitten och gick sönder när jag skulle stoppa in snöret...






Tisdagen började med att skorpan började bli snorig, hostig och allmänt hängig. Så vi var bara hemma hela dagen och tog det lungt. Hon sov nästan hela förmiddagen vilket hon inte brukar göra nu för tiden, så allt för pigg var hon inte. När skorpan sov passade jag på att kolla in vad det nya Paradise Hotel hade att erbjuda och nu är jag besatt av skiten haha..så himla patetiska människor men ack så roligt att titta på :).
Kens bror från Göteborg var på besök så det blev en tripp till Leahs farmor och farfar. Vi åkte sedan hem la skorpan och käkade onyttigt, hmm inte bra..Natten blev sedan väldigt lång efter att skorpan knappt kunnat andas pga av allt snor. Försökte lägga henne så högt som möjligt men inget verkade fungera. Jag la henne till slut ivår säng med en av Kens kuddar under henne och med lite koksaltslösning i näsan verkade de som att skulle fungera. Så runt tre snåret somnar vi och sover till halv 9 och när vi vaknar får skorpan bara äta sin mat och sen tar vi första bussen ner till centrum och apoteket för att inhandla en nässug. Och tacka gudarna för denna skapelse, så mycket snor som vi fick ut är det inte undra på att hon har haft det jobbigt att andas stackarn.
Timmarna gick och det var dags för konserten som jag väntat på i evigheter, kändes lite vemodigt att lämna min lilla sjukling hemma. Men hon fick vara hemma med världens bästa pappa så de kändes ändå helt okej att åka..
Gud vilken underbar konsert, är helt upp över öronen över hur duktig Melissa Horn är som artist. Tack Carro & Lina för sällskapet kändes skönt att få vara sitt gamla jag för ett tag men kändes ändå skönt att komma hemma till mina hjärtan.

Idag har jag bokat lokal till dopet, inte den jag ville från början men vad ska man göra om man är sent ute som vanligt...Så nu är det "bara" fixa inbjudningarna kvar vilket jag får göra när Ken kommer hem. Sen blir det nog en promenad för jag håller på att ruttna här hemma..


Nu är det bara 5 dagar kvar sen så kommer min Syster-yster till Sverige!!!


Spya eller bajs

2009-12-05 17:19:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen slutade i 15043 steg! Blev en prommis med Chrisse och Ellie istället för stackars Sandra som hade haft en jätte jobbig morgon med försovningar m.m. Ken hjälpte en på sitt jobb med att flytta efter jobbet så jag och Leah stannade till hos Anna & Richard en liten stund innan det var dags för att gå hem för lite bad och underhållning innan läggdags. Det som händer när vi kommer hem är att Leah får hoppa lite i hoppgungan och är jätte nöjd och jag får börja diska dagens ranson av nappflaskor. Helt plötsligt börjar det att lukta illa och Leah börjar bli ledsen. Hon kanske har bajsat var min första tanke och hinner bara komma 1 meter fram till hoppgungan då jag känner oset. Tar upp henne och känner att brallorna är lite blöta "inte idag igen med att bajset har läckt ut" var min tanke. Lägger henne på skötbordet och ser att det är härligheter upp över hela ryggen MYS! Tur att badning stog på tur och jag fick en fin och ren dotter igen :) Är det inte spya så är det bajs så att säga.
Idag vaknade inte skorpan för än kvart i 6 imorse första gången!!! Så otroligt skönt, hoppas att det håller i sig (peppar, peppar). Skorpan som sedan om och vi går upp vid halv 9 utvilade som bara den, TACK skorpan!
Skorpan blir lämnad hos Anna & Fia eftersom vår bil var överlastad med bildäck bland annat och vi skulle inte få in vagnen då vi skulle åka till farsta för julklappshandling. Så vi blev barnfria ett par timmar, och det första vi gjorde var att höja musiken i bilen bara för att man kan :P men sänkte lika snabbt igen haha..
Skorpan hade varit jätte duktig hemma hos kusinerna och Fia hade varit jätte stolt när hon hade fått tagit med Leah i vagnen ensam till Ica. Stolt faster!
Det enda som hade hänt var att Leah hade spytt 2 grr över hela Richard men annars inget annat.
Så nu är alla julklappar utom 2 handlade och det är den 5 december, riktigt skönt ska ni veta.


Nu är skötväskan och vagnen packad och vi ska bege oss hem till familjen Junetoft/Kedemar Pettersson= Stefan, Chrisse och Ellie för lite mat och umgås!

Måste bara väcka Leah och Ken först som har däckat i soffan


Kräko

2009-12-03 09:31:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Trevligt att man tog årets skumbad med ljus och allt som hör där till igår kväll. Och det första som händer nu på morgonen är att jag tar Leah och lägger henna på min mage och vi "pratar" lite och helt plötsligt är hela jag fylld av spya...Bara att hoppa in i duschen igen nu när hon sover, att vara småbarnsmamma är inte alltid speciellt glamoröst :)

Idag blir det nog en hemma dag med tanke på att Leah har blivit förskyld, plus att hon har tramsat inatt. Så en förskyld bebis och en trött mamma slutar nog med en städar/mys dag hemma tills Ken kommer hem och vi ska åka till Leahs morfar för att äta middag (=Anna slipper laga mat ikväll!!!:))

Nej nu ska jag återgå till städandet...


Solen skiner

2009-12-02 10:26:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skorpan total däckade vid 19 tiden igår kväll och jag total däckade 20.30. Så idag känner jag mig någorlunda utvilad i allafall.

Nu ska vi ut i det fina vädret för en promenad och sen måste vi ner till centrum för att kolla ut ett par träningsskor till mig. För att imorgon ska vi åka tillsammans med Sandra och Anton på Mamma/baby gympa
Nu ska de sista kilona bort :D!

Sen kanske vi tittar förbi på öppna förskolan, beror på om vi har tid och lust...

Dags att klä på sig, Skorpan ligger redan i vagnen och sover <3 


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu