Jag och Ken har faktiskt lagt oss i sängen...

2010-10-31 20:28:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag och Ken har faktiskt lagt oss i sängen samtidigt som Leah. Självklart är Ensam mamma på tv:n och sen tackaar vi för oss idag. Har varit en dag med en massa lek minst sagt. Men mer om de får ni imorgon. Tack & god natt :-D


SUPERERBJUDANDE! Vill du köpa en Canadian ...

2010-10-31 11:34:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


SUPERERBJUDANDE! Vill du köpa en Canadian goose snow mantra till ett super pris? Jackorna kostar 10.000 kr i butik men du får köpa av mig för endast 4000. Ring mig eller kommentera för mer info. Kram!


Söndag

2010-10-31 08:52:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja så var det söndag igen och bara några timmar kvar på denna helg. Eftersom jag totaldäckade isängen vid 23 tiden plus att det var min sovmorgon så kan jag inget annat än vara utvilad. Jag sov till nio men eftersom vi inte ställt om klockan så blev den åtta och det känns ju inte som någon sovmorgonstid. Men bara att få ligga kvar i sängen när skorpan vaknar och få ligga å dra sig utan behöva stressa upp är superskönt. Framför allt när man inte mår helt hundra.
Det blev inget roligare igår än tv-tittande, så rolig halloween hade vi...hm
Så idag när alla är utvilade ska vi hitta på något roligt något att göra av all energi på :) Tror att det blir Andy´s lekland.

Igår beställde jag ett sådant här kuddfodral

Ni förstår när det åker på :)
Sen beställdes nya lackskor till skorpan som kommer bli så otroligt fina till hennes klänning. Ja jag har redan en klänning som hon ska ha på sig. Hittade världens finaste klänning och kunde inte vänta med att köpa för med min tur så skulle den tagit  slut den dagen jag bestämt mig för att köpa den.

Ha en mysig söndag!






Go´ kväll!

2010-10-30 18:32:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi spenderat dagen inomhus och fixat en massa. Det blev både ommöblering i Leahs rum och extrem rengöring av ugnen! Sen tog vi oss en välförtjänt "powernap" på sisådär 2 timmar och det ska jag säga er behövde mitt huvud jätte mycket. Har även blivit en cykeltur upp til Ica en snabbis och sandkakor i sandlådan.
I detta nu sitter vi och försöker komma på något roligt att göra denna lördagskväll men vad det blir återstår och se.Vi skulle behöva en barnvakt men det är lite sent påtänkt nu tyvärr..

Ha en underbar Halloween <3


God morgon!

2010-10-30 09:34:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Underbara lördag :) Här är vi utvilade så det står härliga till eftrsom vi fick sovmorgon till halv nio, det är inte varje dag man får de som ni vet.Igår var vi som sagt hemma hos Stefan & Chrisse och hade lika mysigt som vanligt. Jag säger bara en sak Leah tycker Ellie är såå rolig att få leka med. De röjjde verkligen i hela Ellies rum, hoppade i Stefan & Chrisses säng innan dom jagade varandra runt runt i huset och de enda Leah gjorde var att skratta hela tiden. En ådan sak värmer mitt mamma hjärta enormt!


Vi har precis ätit en mysfrukost med tända ljus skorpan och jag, Ken har sovmorgon så han kommer att snarka några timmar till. Medan han sover ska vi komma på något mysigt att göra tillsammans hela familjen! Ken var ju borta förra helgen så den här helgen ska vi inte bara låta gå förbi obemärkt.

Det är ju Halloween idag och det verkar som om alla ska på någon rolig halloween fest och få klä ut sig. Det kan väl ändå vara bland det mest roliga som finns, att få spexa ut sig totalt. Men i år ska vi inte göra något speciellt och det känns lite tråkigt faktiskt. Något mysigt ska vi nog komma på en dag som denna :)
Vad brukar ni göra på Halloween?

Nu ska jag plocka undan frukosten för att sedan ta med mig skorpan in i badrummet för att duscha lite det behövs.
Ha en underbar dag <3



Läkartid

2010-10-29 12:49:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ken har fått en läkartid klockan två och då passar vi på att följa med honom så de kan kolla skorpan med. Hon mår bra ena dagen den andra är hon sämre igen, det går upp och ner hela tiden. Självklart har hon blivit ngt bättre men hon är väldigt trött, hostar, snorar (dock inte så extremt mkt längre, tur) och är varm trots att tempen visar max 37,7..Så vi ska snart ner till vårdcentralen och flörta lite, tror faktiskt att det blir som igår att vi tar en promenad ner.
Skorpan somnade vid 10 tiden helt utmattad och sov till 12 då passade även jag på att vila mitt dunkande huvud. Så en promenad på Wättinge blir perfekt, då kan skorpan få springa/gå av sig lite i den underbara solen.

 


I vår familj har vi kjolen på ett lite ann...

2010-10-29 12:39:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img26117 (MMS)

I vår familj har vi kjolen på ett lite annorlunda sätt :D


Friday

2010-10-29 08:54:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon soliga fredag!
Här har vi varit vakna från kvart över sex, inte så konstigt med tanke på sömnen hon fick överflöd igår. Men hon är så söt min dotter, hon smyger först ner från vår säng (ja hon får komma in till oss på morgonen) går och leker lite men vill snabbt tillbaka till sängen. Ken går till jobbet och barnkanalen sätts på och Leah ligger helt stilla och är helt inne i programmen.Jag och andra sidan somnar & vaknar inte förrän Ken ringer kvart i åtta. 
Vi har precis ätit frukost och ska väl ta tag i oss själva :)

Igårkväll gick Ken och lade sig medan jag fastnade på en jättefin blogg med en hemsk historia, för er som vill läsa så lämnar jag länken här under. Var helt chockad efter att jag läst bloggen, tänk vad vissa människor måste gå igenom..  

http://moahenriksson.blogg.se/ 


Ikväll blir det fredagsmys med familjen Kedemar/Junetoft ska bli så otroligt mysigt :)


Det blev ett besök på Ikea, trots att vi h...

2010-10-28 21:02:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img26116 (MMS)

Det blev ett besök på Ikea, trots att vi har dumma baciller i kroppen. Det blev en ny fin matta som ni ser och en massa massa ljus. Självklart blev det lite mer saker men det känns som om jag glömde hälften av alla saker som jag tänkt men men :-). Ikväll kommer det bli en sen kväll för Leah då hon somnade i bilen påvägen dit och hem. Så nu är hon superpigg, så vi får ta och busa massor så att hon blir trött. Kram!


Efter 20 minuters skrik gav jag upp och Le...

2010-10-28 10:55:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img67890 (MMS)

Efter 20 minuters skrik gav jag upp och Leah fick sin vilja igenom. Jag hade sagt till mig själv att inte ge mig men med tanke på omständigheterna så gjorde jag de. Det slutade med en liten tjej som tokdäckade i sängen och har nu sovit i 1 timme! Trött? Minst sagt var hon de. Jag känner mig sämre i kroppen för varje timme som går. Så jag har tänt ljus, melissa horn är på svag volym och jag har krypit ner i soffan för att vila lite medan skorpan ändå vilar. Detta betyder att skorpan inte kommer sova när hon brukar så vi måste verkligen hitta på något, frågan är bara vad kroppen orkar...


Två frågor...

2010-10-28 08:50:51 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Dagen kunde startat bättre men hostat har gjort att skorpan vaknat och varit super ledsen då man verkligen hör hur ont det gör när hon hostar..ska försöka få hostmedicin till henne! Men jag måste få ett råd, ska hon sova i lite kallare eller varmare? Det känns som om hon får det lättare att andas när det är kallt men ändå så känns det som om hon blir mer förkyld då?
Hon har i allafall gnällt sedan hon vaknade imorse vid sju tiden och efter mycket om och men vill hon komma upp tillbaka i vår säng där hon får titta på barnkanalen och då blev hon nöjd! Men nu efter frukosten så har den där underbara gnällstämman kommit tillbaka fast hon har både snuttefilten & kompisen i högsta hugg. Då brukar hon verkligen inte vara missnöjd när hon har dessa två men men...

Blev inget Ikea igår såom jag misstänkte, men idag har karln min lovat att vi ska dit. Men han skulle egentligen tagit med barnstolen i jobbarbilen men det gjorde han inte Han skulle ha tagit med den så skulle jag åkt kommunalt dit och gått där tillsammans med Leah. Sen skulle Ken komma och hämta upp oss = winwin situation. Men imorse tog han som sagt inte barnstolen för att han tror att det kommer vara värsta köerna just då han slutar och vill därför åka när han kommit hem. Men då kommer det ju super mycket folk på Ikea..
Så dagens fråga är om jag ska ta med den lilla barnstolen (får plats på vagnen) för att åka kommunalt eller om jag ska vänta ända till 17 tiden för att åka dit?



Nu ska jag ta tag i gnällfia här :)


Nu är vi ute och får i oss lite frisk luft...

2010-10-27 15:38:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img14074 (MMS)

Nu är vi ute och får i oss lite frisk luft! Overallen fick hänga kvar inne, onödigt att slita på den när det ändå är 5+ ute. Snart kommer ken hem och jag ska försöka ta till min kvinnligalist och få med honom till Ikea. Men min magkänsla säger att det inte kommer att fungera..det återstår och se ;-)


Mysfika

2010-10-27 13:30:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Anna & Isak gick precis ut för dörren efter en mysig fika hemma hos oss. Idag är Leah sämre än vad hon var igår, igår snorade hon knappt och var superglada Leah. Idag är det supermycket snor och febern har kommit krypande igen. Att hon inte får bli frisk stackarn! Och nu börjar även jag känna mig häning, huvudet dunkar, halsen är svullen och jag känner mig supertrött trots en underbar natt. Känner att vi inte har tid med att vara sjuka då det är två veckor på dagen som skorpan börjar på dagis och jag vill passa på att göra en massa saker med skorpan den sista tiden..
Så det får bli en massa citronvatten, c-vitaminer,frisk lut och grönt thé så ska ni se att jag piggnar på mig. Skorpan får äta en massa c-vitaminer, frisk luft och vatten så att hon också blir pigg!

Skorpan har precis somnat och jag sitter vid datorn samtidigt som Oprah är på i bakgrunden. Tänkte kolla lite på ikeas hemsida (vill verkligen åka dit pronto!!), men även lite andra inredningssidor för att få lite inspiration för julpyntet som man snart ska få börja med :) Har redan köpt två tidningar som bara är om tips för julinredning och en massa fint julpyssel. Så frågan är när får man börja julpyssla/pynta?


Ljuvligt!

2010-10-27 08:57:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Efter en helvetesnatt igår så måste jag väl säga att det var en drömnatt inatt. Skorpan somnade vid kvart över åtta ungefär och vaknade första gången klockan SJU (!) Jag la henne i vår säng för att segstarta dagen men de slutade med att skorpan och jag somnar om till underbara åtta.

Idag får vi besök av vår hyresvärd och då ska jag gå igenom allt jag kräks på här hemma. Han var hos min granne häromdagen och jag har tänkt ringa honom för länge sedan, men haffade tag i honom när han kom från grannen.
Under samtalet så undrar han hur länge jag bott här och jag berättar då att vi haft lägenheten i öve 10 år. Han funderar ett tag och sedan säger han att han inte kan minnas att han aldrig varit hemma hos oss.
Så där har ni ännu en anledning till att jag kanske ska få byta ut lite äckliga saker. Eftersom jag är som jag är så skrubbade jag rent i hela köket då jag inte vill att han ska komma in här och så är det ännu smutsigare än vad det behöver vara.

Nu ska frukosten ställas in, sängarna bäddas och vi ska göras oss i ordning.
Ha en underbar dag!


Nu har jag storhandlat i min ensamhet och ...

2010-10-26 18:59:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img35800 (MMS)

Nu har jag storhandlat i min ensamhet och gud så skönt det är att inte känna någon stress :-). Men varför blir vagnen alltid överfylld? Sitter och väntar på att ken ska hämta upp mig för att sedan hämta upp skorpan hos farmor/farfar.


Helt själv

2010-10-26 13:55:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här har vi kommit hem från en snabbis till centrum där det handlades näsdroppar,nässugfilter, kofta och en halsduk. Skorpan har precis somnat och jag tänkte faktiskt lägga mig i soffan för att vila det dunkande huvudet ett tag innan jag tar tag i inköpslistan.
Hoppas på att Ken orkar skjutsa mig till Icamaxi där jag ska gå helt själv och storhandla. Finns inget bättre än att storhandla själv, eftersom när Leah är med så måste man skynda sig på då kundvagnsbilen inte är rolig i mer än en viss tid. Och om man skyndar sig så struntar jag alltid i hälften av det vi verkligen behöver för att just bara bli klar snabbt.
Men som sagt allt hänger på om karln min orkar skjutsa/hämta mig annars blir det lite svårt. Ännu en sak som skulle gå så mycket lättare om jag hade det där förbaskade körkortet!

Nej nu ska jag passa på att vila den här korta stunden jag kan :)


Äppelmos..

2010-10-26 09:53:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja så känns min hjärna idag efter en helvetesnatt!!!
En av det värsta nätterna sedan Leah föddes behöver inte gå in på detaljer men usch..
Leah somnade om till barnprogrammet på tv och vi vaknade för ett tag sen. Nu är frukosten uppäten och snart ska vi hoppa in i duschen för att sedan åka ner till centrum för att handla upp oss på apoteket.
Måste även skriva ner en inköpslista till storhandlandet för till Icamaxi måste vi så snart som möjligt då det börja eka tomt i både kyl & frys.
Räkningarna måste också betalas,lägenheten måste städas igen och kolla ut julklappar ja vi har saker som kommer hålla oss sysselsatta en trött dag som denna.






Är så otroligt glad att min karl äntligen är hemma! Ville bara säga de :)
<3



Senaste upptäckten...

2010-10-25 09:37:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img38979 (MMS)

Senaste upptäckten...


Tröttmössa..

2010-10-25 08:54:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


..gud vad jag klagar hela tiden men men trött är jag idag igen. Hostan,snoret och mardrömmar väckte Leah vid 4 tiden och eftersom jag sover själv så fick hon sova brevid mig. Känner bara på mig att detta inte kommer gynna oss i framtiden, Leah har sovit i sin säng sedan hon var kanske 1½-2 månader och sovit i eget rum från 6 månader. Men undantag är faktiskt när hon är sjuk så vill hon alltid mysa med oss sängen. Så jag hoppas på att när hon är frisk så vill hon tillbaka till sin säng :D

Nu ska vi plocka undan frukosten, bädda sängen, göra oss i ordningen för att sedan bege oss ut i kylan. Vi behöver verkligen komma ut för att få frisk luft i lungorna.


Idag skiner solen hos oss så passa på att gå ut ni med och lapa in de få soltimmarna :)



Ps. Idag kommer Ken äntligen hem!!!


städning & hosta

2010-10-24 21:00:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Eftersom vi inte fick något roligt förslag ;) så klädde vi på oss och begav oss ut i spöregnet för att slänga soporna som stått i hallen sen i fredagskväll. Asså nu måste jag kanske förklara mig, på vardagar tar Ken med sig soporna och på helgerna slänger vi soporna när vi går till bilen. Vårat sopnedkast eller vad det heter har dom flyttat till parkeringen och vi går aldrig förbi parkeringen om vi inte går just till bilen. Där var min vaga borförklaring :P, men nu är det i allafall gjort!

Efter slängandet av soporna gick vi hem där vi började plocka,tvätta,hänga tvätt,dammsuga och skura golven. Har även fixat i vår byrå som har varit svår att öppna då den har varit överfylld och då blir det att man bara kastar i kläderna. Men nu ligger alla kläderna fint ihop vikta och lite rensande blev det med.

Leah är fortfarande dunderförkyld och nu har den elaka hostan kommit med posten. Så vi får se hur natten blir för just för tillfället så har hon inte somnat än efter att ha hostat extremt mycket. Därför gick jag precis in och fixade hennes säng så att hon ligger i högläge och hoppas på att hon får somna snart.

För min del så väntar sängen och "vid din sida" på 3:an, den filmen ser jag aldrig utan att jag gråter då den är så fin.

<3


Som två uttråkade apor sitter vi på soffka...

2010-10-24 16:55:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img38978 (MMS)

Som två uttråkade apor sitter vi på soffkanten och tänker så att det knakar på något roligt vi kan göra...men än så länge har vi inte kommit på ett endaste dugg. Det blev ingen date med Chrisse & Ellie då de blivit bortbjudna på middag, men vi skulle försöka träffas imorn om inte skorpan eller ellie mår sämre. Kom igen nu och ge oss ett förslag på vad vi kan hitta på denna tråkiga söndagskväll!


Mys

2010-10-24 14:50:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skorpan sover i detta nu efter en långpromenad upp till Ica och fika hemma hos min farmor.
Tänkte passa på att vila lite i tystnaden och sätta mig i soffan innan det är dags för röj igen.
Vi kanske ska ner till Chrisse & Ellie men vi får se hur det blir :)


Så mycket bättre

2010-10-24 09:43:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår kväll innan Leah skulle sova så fick hon alvedon, utsuget snor och näsdroppar, & det gjorde verkligen susen. Inte ett uppvak på hela natten, men istället för uppvak så vaknar jag av att hon hade en läskig hosta..som hon vaknade av vid 5-6 snåret. Men som tur var så somnar hon om i min säng och sover enda till halv 9!! Det behövde vi båda ska jag säga er :). Så idag är vi mer än uvilade, man märker på skorpan att hon börjar bli piggare då hon i detta nu har en gammal fjärrkontroll i handen låtsas prata och sedan lägger hon på världens fejkade skratt!!! Jag dör av skratt här hemma, så söt att jag snart äter upp henne :)

Snön är äntligen borta, regnet är bra till något i allafall måste jag erkänna. Men nu är det ösregn istället inte heller speciellt roligt väder att vara ute i. Känner bara för att komma ut ur den här lägenheten ett par timmar så den här dagen går snabbt den också.
Funderar på att ringa Chrisse & Stefan och kolla om deras lilla snoriga tjej vill leka med vår snoriga lilla tjej :)

Var det någon som såg programet "så mycket bättre" igår kväll?
Jag har alltid hatat Teddybjörnen Fredriksson, eftersom man alltid sjön den i skolan och jag har samma efternamn och då vart det jätte pinsamt tyckte man då att alla i klassen kollade på en..jaja nog om minnen men idag har jag ändrat åsikt och tycker den är väldigt fin. Men såg ni när unerbara Petra (September) sjöng den låten? Jag rös i hela kroppen kan jag säga!Programet går i repris i eftermiddag men här är låten som absolut var den bästa:

http://www.tv4play.se/noje/sa_mycket_battre?title=september_tolkar_berghagen&videoid=1097958






Sista dagen på helgen så passa på att njuta av varandra <3
 


<3

2010-10-23 20:15:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


GRATTIS älskade mormor på din födelsedag!






Stor eloge..

2010-10-23 20:05:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


till alla ensamstående mammor/pappor!
För herregud vad tungt det är att inte ha någon som hjälper en om det så är bara är en sådan liten sak som att byta blöja eller liknande. Sen att tajmingen med en lite hängig skorpa kom med posten så fort planet lyfte från Arlanda kändes ju sådär...Men som tur är lider kvällen mot sitt slut och skorpan har varit så trött så trött ett bra tag nu, så sängen var inget hon tacakade nej till att få gå till.
Min kväll kommer att bestå av ingenting, ska kolla lite på datorn innan jag går och lägger mig för att titta vidare på tv:n innan jag ska sova jag med.

Dagen har spenderats hemma hos Anna, Niklas & Isak. Leah och Isak snorade ikapp medan de lekte som galningar. Niklas var den super kusinen som han alltid är, busade med Leah från och med att vi han kom hem innanför dörren tills vi gick hem. Inte så konstigt att Leah är helt FRÄLST i honom :)

Har tv:n på i bakgrunden och hör att man kan vinna 99 miljoner på Lotto på onsdag, gissa om jag ska spela då! 


Ha en underbar lördag :)


Usch...

2010-10-23 08:29:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


..så trött man kan vara! Somnade nästan på en gång efter mitt inlägg igår kväll. Jag vaknar av någon ropar lite försynt
- Awoa!?!
Jag går dit och råkar torka av hennes jätte snoriga näsa och det skulle jag inte ha gjort..oj så ledsen hon blev och välling ville hon absolut inte ha. Men till slut så somnade hon om i min säng brevid mig och sov till sju. Jag låg kvar och halv sov till tjugo i åtta och det behövde jag. Men ikväll kan jag säga att jag kommer gå och lägga mig i tid :D
Idag vet vi inte riktigt vad vi ska göra då skorpan är så superförkyld..men en vam dusch nu efter frukosten ska det iallafall bli, få lite av snoret att släppa.

Vad ska ni hitta på idag? 


prosit!

2010-10-23 00:27:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu ligger jag i sängen och ska passa på att sova så mycket som det går. Skorpan har nämligen gått och blivit dunderförkyld under dagen och har vaknat X-antal gånger nu under kvällen. Det brukar vara ett tecken på att natten kommer bestå av en liten tjej som vaknar hela tiden, stackarn! Så typiskt när Ken är borta så blir hon för en gångs skull sjuk, peppar peppar ¨så brukar inte skorpan vara sjuk och förhoppningsvis så frisknar hon på sig snart. Har fått i henne en massa massa vatten idag så jag hoppas på att bacillerna försvinner snabbare än ögat.

Kvällen har annars var otroligt mysig med god mat och mysigt sällskap:) Leah blev helt lyrisk att få ha två som ville läsa henes böcker.. Bjöd tjejerna på "hemmagjord" pizza som faktiskt blev helt okej,lite för mycket tomatsås för min del men man kan inte alltid vara bäst ;)

Nej sova var det ja, kommer bli svårt då jag inte har Ken snarkandes nära..men nu är det bara 2 ½ dag om man tänker positivt.

Sov gott <3


Sova? Nej nej..leka med post-it lappar? Ja...

2010-10-22 15:05:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img54994 (MMS)

Sova? Nej nej..leka med post-it lappar? Japp och varför inte klistra fast dom på vagnen, SÖTNÖT! Hon sov en kvart innan vi åkte hem från centrum men sen var det kört. Det var tacken för att man stressa hem för attn få lite vila..Vi deppar inte för de så nu ska vi ta på oss alla kläder och handla, sen ska det städas igen och fixa lite innan tjejerna kommer. Kram!


Leah är supernöjd över den nya fina POP ov...

2010-10-22 10:27:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img14086 (MMS)

Leah är supernöjd över den nya fina POP overallen som sitter som en smäck (eller lite stor men hon växer ju så det knakar) Vi är på väg ner till centrum för att bjuda sofia på en varm fika. Inomhus kommer vi vistas hela dagen kan jag lova er. Undantaget är till och från bussen :-). Hoppas på att bussen kommer snart snart snart så vi slipper stå här och frysa i evigheter..att SL aldrig lär sig att vi bor i Sverige där det kan komma snö närsom helst....


Snö!?! Är något alla nog kommer att skriva...

2010-10-22 07:55:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img10143 (MMS)

Snö!?! Är något alla nog kommer att skriva om idag och så även jag. Här har vi precis vaknat och jag känner för att gå å lägga mig igen..snö är inte populärt hos mig men men. Idag ska vi leka lite med Sofia & Astor! Var så länge sedan vi träffades känns det som. Vad vi ska göra är inte bestämt men en promenad blir det absolut inte :-)


Vagnen är packad och jag är på väg för att...

2010-10-21 17:57:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img73620 (MMS)

Vagnen är packad och jag är på väg för att hämta upp Anna som har 3 Ikea kkassar(!) med grejjer. Nu ska det förhoppningsvis säljas och fyndas :-)


Vår griffeltavla har fått ett nytt fint or...

2010-10-21 11:41:22 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img73619 (MMS)

Vår griffeltavla har fått ett nytt fint ordspråk som lyder: I världen är du bara någon. Men för någon är du hela världen. Har ni något fint ordspråk som ni vill dela med er till mig?


Här är det städning på hög nivå, vi är str...

2010-10-21 10:37:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img73618 (MMS)

Här är det städning på hög nivå, vi är strax klara med Leah vill göra den sista touchen ;-)..Lite ommöblering av tavlor m.m blir det också. När man håller på att ommöblera så får man nya ideer och känner då ett starkt begär av ex Ikea! Vill köpa en ny matta, duk, en MASSA ljus ja listan kommer bli lång. Får se om jag orkar åka dit kommunalt. Kram!


God morgon världen!

2010-10-21 08:57:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här har vi precis ätit upp vår frukost som vi verkligen drog på idag då vi inte hade något att stressa till :).
Är helt slut även om jag sovit x-antal timmar som jag ska, men vissa dagar är man tröttare än andra. Nu på morgonen ska vi ta och dammsuga,damtorka av här hemma innan vi gör något annat. Ska nog ner till centrum en snabbis för att hämta Kens kostym på kemtvätten, annars har vi inga planer för idag vilket är väldigt skönt om jag själv får säga det.
Måste även rensa lite i våra garderober då det är klädauktion ikväll och jag hoppas på att bli av med lite kläder som bara ligger och tar upp onödig stor plats i garderoben,byråerna m.m.


Städdags med andra ord :)


Trött

2010-10-20 18:31:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Trött som få efter ett extremt jobbig arbetspass..idag var det precis som det varit de senaste 3-4 åren, stress stress stress. Men skorpan trivdes som fisken i vattnet som vanligt :) Eftersom jag skulle jobbat till halv fem så fick Ken komma hem lite tidigare från jobbet och hämta skorpan så att hon inte skulle behöva gå så nedrans lång dag. Kändes lite konstigt måste jag medge att gå hem själv från jobbet ,upp till Ica och sedan gå hem för att möta mina hjärtan lekandes i Leahs rum.
Resten av kvällen kommer spenderas i duschen med skorpan som är smutsig som få ,soffan för lite tv och sedan sängen där jag kommer garanterat totaldäcka! Vill verkligen försöka hålla mig vaken till "kungarna av Tylösand" men det får vi se om jag kan.
På tal om tv-program så blev jag ruskigt besviken igår kväll då "Elvis i glada Hudik" slutat!!! Besvikelse är det enda ordet

Ha en underbar kväll och mys med era nära <3


smådrömma

2010-10-20 07:47:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu sitter vi och äter frukost, börjar känna mig stressad...Tur att jag packade det mesta igår, så idag är det bara mina kläder som ska väljas. Men både jag och skorpan fastnar titt som tätt till barnprogrammet på tv innan jag kommer på mig själv att inte sitta här och smådrömma.

Nu är det fullt ös som gäller!


Vi önskar er alla en underbar dag


Mysmiddag!

2010-10-19 20:35:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter i detta nu i soffan (som jag faktiskt alltid gör vid den här tiden) och tänkte blogga lite medan jag kikar på Äntligen hemma, men jag måste titta upp väldigt mycket så att inte Ken byter kanal vilket han är väldigt sugen på att göra ska jag säga er. 
Dagen i sin helhet har spenderats hemma pga det ständiga regnandet, ÅKETRÅK!.. Vi var som tidigare visats ute en snabbis men regnet började vräka ner mer och mer att t.om. skorpan ville gå in och det är inte ofta hon protesterar pga vädret.

När Ken kom hem gjorde vi oss i ordning för att sedan åka ner till centrum och lyxa till vardagen med att gå på restaurangen "Mosaik" som öppnade för ett tag sedan. Men vi har inte hunnit gå dit än och eftersom vi inte trodde att vi skulle ha vatten under hela dagen/kvällen så bokade vi in vår mysmiddag Men vattnet kom tillbaka strax innan lunch men middagsplanerna ändrade vi ändå inte på ;).

Imorgon väntar jobb igen vilket Leah nog ser fram emot :). Därför har allt redan packats då vi ska vara där senast klockan nio och efter jag fick skorpan har jag blivit en riktig segråtta på morgon därför tänkte jag ett steg längre för en gångs skull så jag slipper stressa lika mycket imorgonbitti.


Snart börjar "Elvis i glada Hudik" så jag ska göra mig redo för att mysa ner mig i sängen.


Sov gott <3


Dagens lunch: pannkakor med grädde och fru...

2010-10-19 11:29:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img52904 (MMS)

Dagens lunch: pannkakor med grädde och fruktpure :-)


Vi trotsar vädergudarna och leker ute en s...

2010-10-19 09:50:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img52903 (MMS)

Vi trotsar vädergudarna och leker ute en stund. Vårt vatten kommer förhoppningsvis tillbaka idag/kväll det är tydligen rötter från vissa träd som har förstört avloppet...Tur är att lillebror som bor i längan under har vatten. Så det får nog bli så att vi går dit ikväll och duschar, lagar mat etc. Vet inte hur många gånger jag har dragit i kranarna av ren rutin. Det är ju likadant när man har strömavbrott,hur många gånger trycker man inte på knapparna då?! :-) Nej nu ska jag få med mig leah att gå lite, fryser av att stå stilla ;-)


Den här ska jag läsa ikväll, så nu har tv:...

2010-10-18 21:16:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img52901 (MMS)

Den här ska jag läsa ikväll, så nu har tv:n stängts av för nu är det full fokus som gäller ;-)


No water!!!

2010-10-18 20:26:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 I eftermiddags efter att jag ätit lunch så skulle jag skölja av tallriken innan jag skulle ställa in i diskmaskinen, till min stora förvåning kommer det inget vatten ur kranen. Kommer inte vatten ur någon kran eller toalett! Och nu när vi kom hem hade vi fortfarande inget vatten och herregud vad handikappad man blir, vi hade tänkt ringa Tybo för att kolla vad som händer men jag gick över till grannen för att kolla om dom hade vatten..Det visar sig att lägenheten längst bort i längan hade det börjat bubblat i avloppet och det fick akutavstänga allas vatten! Men tror ni att dom har sagt ngt till alla oss andra hyresgäster, att vi kanske inte kommer ha vatten resten av dygnet?! Åh nej det har dom inte, blir sååå arg. Så nu är det bara att vänta på Robban kommer hem snart så vi kan gå ner och hämta vatten hos honom. Men en fråga har jag, hur ska man kunna gå på toaletten? För om man ändå spolar ner vatten i toaletten så kommer det väl fortsätta bubbla  de andras avlopp?
En sak är säker, det är tur att vi hade vatten kvar i vattenkokaren till skorpans välling + att det finns våtservetter!

Nu på kvällen har vi varit hemma hos Stefan,Chrisse,Ellie & lillebror, jag har till och med fått hålla lillskrutten. GUD så söt han är!!!

Sötaste tuppkammeni stan´!


Ny människa

2010-10-18 08:19:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Nu är jag som gott som en ny människa, jag somnade vid nio och blev väckt tio över sju. Men vid tio över sju kände jag att jag skulle kunna sova 4 timmar till då tröttheten var fortfarande illamående stor. Nu har vi ätit frukost och jag har bara mitt thé kvar och jag har verkligen vaknat till liv, vad vi ska hitta på idag är inte riktigt bestämt än. Vi får se, ingen stress här inte :)

Vill inte att den här veckan ska gå fort då karln min åker tidigt på fredagsmorgonen och kommer inte hem förrän måndagkväll..så de kommer bli en lång ensam helg, tur att jag har planerat att få lite sällskap medan han är borta iallafall :).


Tröttheten har dominerat hela min dag. Pas...

2010-10-17 20:13:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img52900 (MMS)

Tröttheten har dominerat hela min dag. Passade på att vila samtidigt som Leah men det var för lite för att jag skulle bli pigg. Blev en tripp hem till svärmor/svärfar och firades svärfars/farfars födelsedag. Nu har jag gått och lagt mig i sängen samtidigt för att titta på "Ensam mamma söker" innan jag totaldäckar! Nej nu är reklamen slut :-)


Ja ni vet inte riktigt vad hon håller på m...

2010-10-17 11:08:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img71363 (MMS)

Ja ni vet inte riktigt vad hon håller på med..så länge hon har roligt så får hon göra som hon vill :-)


Trött!

2010-10-17 08:34:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Är vad jag är och ändå är det jag som sitter uppe med skorpan på MIN sovmorgon! Anledning till att jag sitter uppe är att Ken slirade lite lite för mycket igår och jag vill inte att han ska gå upp eventuellt fortfarande berusad och ta hand om Leah. Nej då kan jag som var förståndig igår och drack 3 drinkar och sedan resten vatten gå upp istället. Han kommer få ta henne sen så att jag får sova lite innan vi ska på födelsedagsmiddag hemma hos svärföräldrarna.

GRATTIS svärfar/farfar från oss!


Ska väl ta och äta upp min frukost, Leah är klar för länge sedan men jag är en segkorv och sitter istället å njuter av min macka och mitt thé. Ska ta mig en dusch så att jag vaknar till lite :)


Ha en underbar söndag så hörs vi senare ;)


Sitter med mystjejerna på tjejkväll. Skorp...

2010-10-16 21:37:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img47080 (MMS)

Sitter med mystjejerna på tjejkväll. Skorpan sover hemma och underbara Nathalie är barnvakt. Ken är ute på stan och slirar med grabbarna. Nu ska det njutas av mina underbara vänner :-)


Ont i ryggen..

2010-10-16 09:31:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


har jag nästan varje dag men det är bara på helgen som jag knappt kommer ut ur sängen då jag är helt stel. Vet inte om det är att man får ligga ngn timme extra i sängen som gör att man får ännu ondare än vanligt..men ont gör det iallafall.
I detta nu sitter hela familjen (!) och äter frukost, det händer en gång på miljonen.
Ikväll ska Ken på fotboll och sen ut på stan för att dricka öl. Jag och Leah ska vara med mina tjejkompisar för en massa lek, lite gott vin och god mat. Skorpan kommer att få sova hemma och förhoppningsvis så kommer Kens brorsdotter Nathalie att vara barnvakt, men mer om de får vi se sen hur det blir.  
Nu ska jag passa på att njuta att ha alla samlade vid matbordet..


Här har vi tagit oss en tripp till "stora ...

2010-10-15 10:58:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img46831 (MMS)

Här har vi tagit oss en tripp till "stora lekparken" som ligger intill skolan. Leah visar stolt upp sin "blomma" (löv). Snart ska vi börja promenera ner till jobbet och äta lite lunch innan vi börjar. Vi har köpt med oss lite saker att bjuda på till fredagsfikat :-). Njut av den underbara höstdagen!


Klädsel?

2010-10-15 08:35:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon underbara soliga fredag!
Blev inget bloggande igår, vill inte gå in på varför men ibland är det en sak som inte kommer först..
Idag ska jag och skorpan hoppa in som vikarier på jobbet, men vi börjar inte förrän tolv idag så vi har gott om tid att duscha, packa väskan och vagnen.
Nu måste jag har tips från er hur ska man klä skorpan en dag som denna? 0 gradigt oh sol?
Räcker det med underställ ,fleeceställ,jacka och överdragsbrallor (mössa &vantar såklart) eller ska man redan börja med overallen?
Väldigt svårt de här med klädseln på henne tycker jag..Jag vill helst inte ha min vinterjacka på mig än för då kommer jag dö av kyla i vinter. Men en höstjacka äger jag ej, men som tur är har jobbet jacka och överdragbyxor. Så jag tar nog med mig min fleecetröja och supervarma vantar och mössa så klart.

Nu hoppar vi in i den varma duschen :) 


Färgen var tydligen de som var godast. Men...

2010-10-13 19:14:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img26386 (MMS)

Färgen var tydligen de som var godast. Men att måla var en hit! Det har målats på papper,händer och mage..


Leah lärde sig att bygga med lego för någr...

2010-10-13 18:46:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img26385 (MMS)

Leah lärde sig att bygga med lego för några dagar sen, så nu byggs det för fulla muggar. När hon har byggt klart så har jag fixat så att hon ska få måla med vattenfärger för första gången. Får vi se hur det går :-)


Höstmys när det är som bäst!

2010-10-13 14:19:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img56359 (MMS)

Höstmys när det är som bäst!


Oväntat samtal

2010-10-13 14:07:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det fick bli en jätte jätte lång promenad för mig,leah & dockan. Med nya vantarna,mössorna och understället var vi redo för det soliga men kalla vädret. Efter promenaden stannade vi till vid sandlådan som vi har precis utanför oss. Skorpan gjorde "kaka" och jag gjorde fint runt sandlådan genom att sopa tillbaka all sand och fixade en låda där alla barns sandleksaker kan ligga i.
Sen gick vi in för att laga lite mat till Leah som idag fick en favorit dvs pyttipanna, efter lunchen fick de bli lit bokläsning innan det var dags för vila. När jag precis lagt Leah får jag ett oväntat samtal från BB :D Det var Chrisse som kände för att prata av sig då lillebror sov och hon satt där i sitt rum ensam. Allt var superbra med dom vilket alltid är skönt att höra!

Ska passa på att njuta av tystnade lite innan det blir fullrulle igen :)


Hit me!

2010-10-13 08:57:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon soliga onsdag?
Det är väl onsdag idag? Dagarna bara flyger förbi så jag har inte riktigt koll på vilken dag det är haha :)
Jag sitter här framför datorn och får i mig de sista av min grapefrukt och thé, Leah sitter och småsjunger medan hon tittar i en bok i soffan.
Snart ska vi hoppa in i en varm varm dusch innan vi ska starta dagen. Vad dagen har att bjuda på idag vet jag inte, har inga planer. Så om ni har något förslag så HIT me!

Har träningsvärk i min mage,axlar och bröstmuskler efter att jag gick bananas på min ab-slide igårmorse. Förstod inte varför jag hade träningsvärk när jag vaknade man kan ju inte få träningsvärk av att sova var min första tanke, innan jag kom på att jag faktiskt "tränat"  igår. Så kan de gå när inte haspen är på :D


Superfint/varma

2010-10-12 20:34:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har det handlats en hel del en det behövs när man har en liten tjej som inte kan ha samma mössa,vantar,fleeceoverall  m.m som hon hade förra året. Understället var superfint och passade nästan perfekt, lite lång i ärmarna men inte så konstigt när det är strl 86-92 :) Cerise rosa och svart blev det och kostade endast 199:- på Team sportia som tidigare sagt. Tjänade tydligen på att handla på T,s då jag i efterhand kollade vad exempelvis Kappahl tog. Ibland ska man även kunna tjäna lite pengar ;) 

Sen har även jag hittat en mössa och ett par supervarma vantar så nu ska jag inte frysa minsann. Kanske är bra med tanke på mitt arbete där vi är ut ca. 4-5 timmar om dagen, inte i sträck men ibland känns det som det ska jag säga er.

Skorpan sover, jag har gjort thé till mig och mackor till ken och mig själv. Det fick bli så idag då ingen av oss var speciellt hungriga och thé & macka mättar såhär innan man går och lägger sig.

Nej nu blir det Sverige-Holland för hela slanten, KOM IGEN nu Sverige!


Ps. Mamma jag handlar tyg ;)


Skrikapa

2010-10-12 13:48:31 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Tvingade på skrikapan kläder, efter mycket svett och slit så fick hon gå ut till sandlådan för att få ut lite aggression på sandkakorna istället för sin mamma.

Sen tog vi en tur till centrum, det skulle handlas en halskrage till skorpan men hittade ingen i fleece som jag helst skulle vilja ha, attans!
Så mamma vad sägs att damma av symaskinen och sy en till skorpan som gamla goda tiden ;)? (flört,flört)

Hittade ett superbra underställ på Team sportia som skorpan kommer bli varm och go i, hittade även en ganska så söt vintermössa till henne också. Anna ringde när vi var i centrum och ville fråga om vi ville följa med till just centrum så vi mötte upp henne för lite strosande och lunhande.
Sen begav vi oss hemåt så att skorpan skulle få sova hemma men hon tokdäckar i vagnen och får idag sova ute i friska luften, hoppas på minst en timme i allafall för det behöver verkligen hon.

Skulle ha träffat Sanna & lilla Vera men dom skulle handla åkpåse och vi skulle höras när dom var på väg hem. Men tiden rann iväg så förhoppningsvis kan dom träffas en annan dag.
Måste nämligen åka iväg med Ken sen för att handla mössa,vantar och halsduk, fryser ihjäl som det är nu..


Monster

2010-10-12 08:17:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon soliga tisdag!
Här vaknade jag klockan 6.50 och lyssnade men hörde inget från skorpans rum SKÖNT tänkte jag men inser snabb att min andra hälft fortfarande ligger brevid mig snarkandes. Fick väca honom och säga att hn har försovit sig, jag meddelar honom att INTE springa, smälla i dörrar..självklart säger han och blörjar med att smyga tyst ut till toaletten. När jag hör att han står i hallen för att ta på sig sina skor så ringer hans telefon, han springer ut ur dörren och SMÄLLER igen den! Två sekunder senare hör jag ett skrik men som tysntar, bra hon somnar om var min tanke. 1 minut senare hör jag henne ropa -Mamma! från sitt rum, så det var bara att gå upp. Hon var faktiskt pigg vilket jag inte trodde att hon skulle vara då hon somnat lite efter halv nio igår. Men nu efter frukost och blöjbyte så står hon och skriker sig hes, vet inte varför hon skriker (hon vet nog inte heller) men hon brukar bli så när hon är trött...
Så har vår härliga morgon sett ut, trodde inte jag hade morgonhumör men nu slår jag ihop ett & ett och inser att om jag blir väckt när jag inte behöver bli väckt så blir jag ett monster..usch inte alls roligt alls! Får göra oss i ordning och hoppas på att monstret och gapfia i hallen försvinner.  


Nu..

2010-10-11 20:36:58 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


..är den ändrad, vad tycker ni?

Jag tycker den faktiskt är helt okej, men jag skulle helst vilja sitta hela kvällen men det får bli när vi fixat vår dator så att man kan sitta i lugn och ro utan att  behöva störa någon.

Nu ska jag kila upp till oss och krypa ner i sängen, är helt slut och kommer förmodligen tokdäcka i sängen :)


Bloggfix..

2010-10-11 18:55:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter hos lillebror och har flörtat till mig datorn, så nu ska bloggen äntligen fixas. Därför kanske den ser lite konstig ut under tiden jag håller på. Hoppas ni har överseende med detta :D

 

 


GRATTIS!!!

2010-10-11 15:02:59 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Övningskörningen gick över förväntan, mycket bättre än i torsdags i allafall!
Blev sedan att jag och Leah gick hem till Anna & Richard  och umgicks lite med dom ett tag som alltid är lika mysigt. Vi hade vart där innan jag övningskörde och då fick jag det efterlängtade sms:et. Sms:et var nämligen från Chrisse, deras lilla prins har äntligen kommit till världen ,STORT GRATTIS från oss!!!
Hon ringde nämligen igår och berättade om helgens alla besök på SÖS och att lillebror skulle komma senast idag och nu är han äntligen här. ÅH är så himla glad för er skull <3

Nu ligger skorpan och sover igen, hon somnade nämligen halvligandes i mitt knä på förmiddagen så jag trodde inte hon skulle vara trött nu på eftermiddagen men tydligen så.
När hon har vaknat beger vi nog oss ut ett tag för att njuta av det underbara (kalla) vädret som vi bjuds på idag, 10 spänn på att det kommer göras kakor och gungas ;)


Måndagmorgon...

2010-10-11 08:27:47 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev rensande av uteförrådet eller man kan säga att vi tog ut allt och organiserade allt skräp som står där inne så att möblerna kunde komma in. Ibland får ma tänka lite smart så jag ställde faktiskt allt som har med julen att göra längst fram så att man slipper ta ut allt igen för att få ut två lådor. Nej den har jag gjort alldeles för många gånger att det räcker nu!
Blev även enormt mycket tvättning igår så idag återstår bara en endaste tvätt sen är allt nytvättat. Det blev även dammsugning men tyvärr ingen skurning som verkligen behövs. Men de måste jag göra antingen när Leah sover eller när Ken är hemma så att han kan leka med Leah i hennes rum. För saken är den att vårat golv blir super halt när man skurar det och skorpan slår sig sönder och samman, därför kan jag inte göra de med henne i vaket tillstånd och ensam...

Snart ska vi hoppa in i duschen innan vi startar dagen riktigt ordentligt,skulle behöva köpa mig ett par riktigt sköna skinnhandskar och en mysig mössa och halsduk. Halsduk är något Leah skulle också behöver och Ken behöver handskar och en snygg mössa han med. Något vi får göra i veckan :)  
Idag ska det övningsköras med svärfar! Haha vi får se hur det går för mig den här gången....

Återkommer under dagen, detvet ni <3

P.s idag är jag lite nervös , jag väntar nämligen på ett speciellt sms. Vad smset innehålle kan jag inte riktigt gå in på än men det lovar jag att ni kommer få reda på så fort jag fått de ;)


virus

2010-10-10 13:41:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Just i detta nu sover skorpan, Ken är på bandy och jag sitter vid datorn men ska snart lägga mig i soffan för att vila lite. Idag har vi varit uppe sedan åtta (=sovmorgon!) egentligen är söndagar min sovmorgon som ni alla vet men imorse efter 8 timmas sömn så tog jag skorpan. Sen kände jag att eftersom jag vaknade av att hon vaknade och Ken inte hört ett smack (inget ovanligt bör tilläggas ;) så kunde jag lika gärna ta henne så att han fick sova ostört vidare.

Väckte honom vid nio tiden så att han kunde ta Leah medan jag tog min bestämda joggingrunda. Tyvärr så har jag känt i helgen och imorse att kroppen inte är som den brukar och orkade inte så mycket. Men jag tog mig varvet runt men mördarbackarna fick jag gå upp för då jag knappt fick någon luft i lungorna. Så när jag kom hem fick det till och med bli så att astmasprayen fick komma fram för att hjälpa till..är väl något virus i kroppen som spökar vi får vänta och se.

När Ken kommer hem från bandyn ska vi ta tag i uteförrådet, det ska rensas och fixas så att vår utemöbler får plats. Lite produktiva måste vi ändå vara :) tvätta och städas ska det också göras innan den här dagen går mot sitt slut.

Nej nu ropar soffan på mig <3


Ice

2010-10-09 18:49:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här är vi hemma efter en ISKALL cykeltur från damlagets fotbollsmatch, dom vann med 1-0 om ni är intresserade :). Så nu är elementen på max och lägenheten är tänd med en massa ljus, precis som jag gillar de.
Ikväll ska vi vara slappa och onyttiga med att slå till på en varsin pizza, så ni kan räkna med mig i spåret imorgon för såhär slapp i maten kan man bara inte vara och inte i träningen för den delen heller. Men träningen har fått hållas tillbaka eftersom halsen inte varit på min sida och jag är stenhård på att inte träna när man har ont i halsen/kroppen.
Vad som händer mer ikväll är inte bestämt än men vi är två här hemma som verkligen känner för att göra något, såv vi får se. Annars kanske det bara en kväll i soffan till en av världens kanske bästa filmer enligt mig dvs "P.S I love you" å tv4 kl. 21.00 den får fem toast av fem möjliga :)

Ha en underbar lördag <3


skyll..

2010-10-09 08:16:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


..dig själv! Att vara supertrött men ändå gå och lägga sig strax innan klockan ett så får man bara skylla sig själv när skorpan vaknar efter 11 timmars sömn dvs att hon vaknade kvart i sju.
Men som tur är har jag sovmorgon imorgon och jag kan ju faktiskt vila lite när skorpan vilar på eftermuddagen.

Vad planen för idag är vet jag inte, får ta och vänta på att mitt stora hjärta vaknar för att se vad han är sugen på att göra. Vi har ju en hel del kvar på den oändliga listan så det kanske är bra att vi passar på att beta av den nu när man är två så kanske den tar slut någon gång..
Men vi får se med andra ord :)


ilande ben...

2010-10-08 20:58:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


är vad jag får efter att jag gått omkring hela dagen. Blev lite chockade om jag ska vara ärlig när jag och skorpan klev in å mässan, jösses vad många mammor & barnvagnar det finns haha :)
Hittade en ny geggamojjamössa till skorpan, har letat nu den senaste veckan och har då inte kunnat bestämma mig för vilken jag vill ha. Men nu när vi var där och fick se dem live + att det var erbjudande på dom är inget jag sticker under stolen med. En lila mössa med fina mörklila medaljonger (?) på, kan ju tyvärr inte visa någon bild pga att datorn är sämst. Men inom snar framtid lovar jag att det blir ändring på de.
www.geggamojja.com  hittar ni en massa fina mössor för både stora & små. Jag är helt frälst i deras limited edition mössor, dvs att dessa mössor finns endast i ett fåtal ex = inte många som kommer ha likadana som skorpan :P.


Hittade inget mer att köpa faktiskt, blev lite besviken trodde att jag skulle få gå bananas därinne men jag gillar inte en massa färger och tryck på kläder och det var bara dessa typer av kläder tyvärr. Var även på Hem&villa mässan som var i salen intill, där var det mest jacuzzi och olika eldstäder. Hittade bara några montrar med inredning där fanns en del saker som föll mig i smaken men jag köpte inget där heller.

Ken kom och hämtade upp oss så att vi slapp åka 45 minuter buss hem. Väl hemma fick skorpan lite mellis innan vi stack upp till affären för att handla blöjor. På vägen hem så går vi under en tunnel, vilket skorpan tycker är väldigt roligt nu när hon upptäckt att det blir eko. Så i tunneln stog vi i ungefär en kvart innan det var dags att börja vandra hemåt för att påböja maten så att det stog på bordet när Ken kom hem från träningen. När vi kommit innanför dörren märker jag att jag har köpt allt och lite till men inga blöjor..suck..men som tur är så hade jag några i skötväskan + att man fick några i en goodibag på mässan. Så böjor får handlas imorgon istället. Det man inte har i huvudet...

Ken spelar sitt tv-spel och jag ska stoppa i mig en Ipren innan jag myser ner mig tidigt i säng, känner mig helt slut efter en dag som denna :)




Melissa

2010-10-08 08:46:31 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Det bästa som finns är när skorpan vaknar vid sjutiden, man går och hämtar henne och lägger henne vår säng och hon somnar om i 45 minuter :) Så såg vår morgon ut och det tackar jag för då jag somnade sent igår kväll och behövde sömnen. Nu har vi precis ätit frukost och Leah sitter här brevid mig på en av matstolarna som är det nya hon ska göra. Tilllsammans sitter vi och diggar till underbara Melissa Horn. När Leah låg i min mage så lyssnade jag på hennes första album dag ut och dag in, en otroligt duktig artist. Det som gör henne till en ännu bättre artist ur mina ögonen är att hon sjunger lika vackert och inte ännu vackrare live.
Så gå in på www.youtube.com och sök Melissa Horn. Några av mina favoriter är "New York" "lät du henne komma närmre" "långa nätter" . Lyssna och njut säger jag bara :)
Innan vi satte på Melissa horn var det några som sjöng på tv, då satte Leah händerna för öronen och började "sjunga" och dansa på ett sätt som bara hon förstår. Men när vi sjunger i ett hus så brukar hon ta händerna sådär på öronen är vi kommer till :-hjälp ack hjälp ack hjälp du mig annars TAR jägarn mig.
Här sjunger vi nte skjuter, kanske larvigt men jag tycker inte barn behöver veta vad vapen,skjuta m.m betyder så är det med den saken :P

Nu ska jag kolla upp lite bussar, hitta kläder till mig och skorpis samt göra oss redo för hem&villa och UNDERbara barn mässan!

Njut av den här underbara fredagen, den kommer aldrig tillbaka :)


övnings...

2010-10-07 20:15:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dålig uppdatering idag ja vet men här har det varit fullrulle hela dagen lång. På förmiddagen bestämde jag mig för att beta av den oändligt långa listan, så både leksaker och garderob rensades ut ur Leahs rum. Sen bestämde vi oss för att trotsa blåsten och kylan genom att bylsa på oss en massa kläder. Det slutade med en jätte jätte lång promenad runt här i krokarna, självklart var dockan och dockvagnen med. Men på vägen hem orkade skorpan inte gå mer vilket jag verkligen kunde förstå, så skorpan under den ena armen och vagnen under den andra.

Skorpans farmor ringde och ville komma på besök vilket vi inte tackar nej till, alltid trevligt med lite sällskap. När farmor åkt hem och skorpan sov passade jag på att göra fler saker på listan dvs ring försäkringskassan. Det samtalet slutade med nr 314 (!) men som tur är har dom förstått att folk inte orkar sitta och hålla i telefonen i en halvtimme utan har fixat att dom ringer upp en när det är ens tur.

När Leah vaknat blev det en cykeltur för en snabbvisit nere hos kusinerna innan vi cyklade till affären för att handla kuvert och frimärken.

Bjöd lillebror på middag så att han skulle "orka" vara barnvaktmedan jag och Ken övningskörde..körningen gick sådär och barnvaktstiden hade gått superbra. Men nu är det bestämt att jag ska få hjälp av svärfar med att köra lite med mig vissa dagar så kan farmor passa Leah under tiden, supersnällt! Vill inget annat än att ha det där förbaskade körkortet :)

Eftersom det inte är något roligt alls på tv ikväll så sitter karln brevid mig och spelar sitt tv-spel så då passar jag på att titta lite på datorn som ja inte har hunnit med idag.

Imorgon är det underbara fredag, GUD så fort veckan har gått :D




UNDERbara

2010-10-07 08:15:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här startade vi dagen kvart i sju, inte så konstigt då skorpan däckade vid kvart i åtta igår kväll. Idag har vi lite småärenden som ska göras, men över lag blir det en lugn dag då jag börjar känna mig snorig,trött och hostig. Inget allvarligt bara känningar men jag håller tummarna på att det inte är något som bryter ut bara.

Måste även kolla ut lite tider inför imorgon då jag och Leah ska på hem&Villa & UNDERbarabarn mässan. Ken kommer och hämtar upp oss efter jobbet så vi måse vara där i tid så att man hiner gå runt överallt :)
Nej nu kanke det är dags att plocka undan frukosten innan vi hoppar ur pyjamasen


Mjölksyra..

2010-10-06 19:54:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter nu i soffan HELT slut efter en dag på jobbet..öronen ringde när vi kom hem, de är alltså inte vana med ljudnivån men gud så roligt det var att jobba. Sen efter middagen tog jag tag i mig själv och satte på mig löparskorna och sprang ut i spåret. Men även där känner man att jag har gått/stått upp hela dagen för benen fick mjölksyra bara efter några hundra meter, men att ge upp fanns inte på världskartan hela varvet runt och upp för de sista mördarbackarna. Fick även bli en cykeltur med skorpan därbak upp till affären på högsta växeln i motvind usch det var jobbigt :)

Nu ska jag koppla av i soffan med mitt citronvatten!


Jobbe

2010-10-06 13:20:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse fick jag ett samtal från jobbet där dom frågade om jag ville hoppa in som vikarie. Självklart ville jag de så efter att Leah äntligen vaknat (kvart över åtta) efter att hon somnat om vid sex tiden så åt vi en snabb frukost innan vi rulla ner till jobbet. Det går alldeles utmärkt och alla barnen är supersnälla med skorpan som trivs som fisken i vattnet med all uppmärksamhet..
Här sitter vi på rast och Leah ska alldeles strax få krypa ner i vagnen och vila lite. Nej nu ska jag passa på att gosa med skorpan innan rasten är slut!


22 november

2010-10-05 20:37:23 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen är över och jag är slut som få. Idag har vi hunnit med en massa saker, vi har varit på promenad med dockvagnen i området,bakat bullarna, bjudit över Chrisse på saft & bulle, haft en mysdag med Chrisse, varit på jobbet där jag nu har ett datum som jag börjar jobba och det den 22 november! Jösses vad konstigt det känns att börja jobba och inte minst lämna skorpan på dagis.
 Efter att vi varit på jobbet gick vi hem för lite mer lek i sandlådan innan vi tog en promenad bakom förrådet där vi hittade en massa ekollon som skorpan var otroligt stolt över att hon hittade. När vi var tillräckligt kalla gick vi in för att förbereda middagen som fick bli fisk (kors i taket) i sås med morötter,paprika och lök till de serverades potatis, SUPERGOTT :)

Fick bli en vända med dammsugaren idag igen, förstår inte att det kan bli så smutsigt på en endaste dag. När Ken kom hem tog jag även tag i badrummet. För om det är någonstans jag vill ha rent så är det köket och badrummet. Och nu kära vänner är det skinande från golv till tak, det kommer jag känna av i kroppen imorgon speciellt i ryggen tyvärr..

Skulle ha blivit en joggingtur men mörkret och stormen hindrade mig, även träningsvärken från mina sit-ups igår tog emot. Men imorgon hoppas jag att det blåser mindre och att jag hinner ut tidigare innan det blir för mörkt.

Nu ska vi kolla klart på Äntligen hemma innan det är dags för Elvis i glada Hudik. Den sistnämda serien gör verkligen hela min vecka, om ni har tid kolla in denna serie så gör verkligen det! Den går på Svt 1 kl 21.00 tisdagar.
Jag tycker att det är superbra att ett bra program har kommit på tisdagar vid den här tiden, jag är inget fan av Desperate housewives..jag är väl den enda tjejen som inte tittar på just den serien :)


Tisdag

2010-10-05 08:46:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Datorn och jag var inte bästa vänner igårkväll. Den la nämligen av när jag skulle uppdatera och då gav jag upp!
Igår efter Leahs sovtid så hade Ken komit hem och busade lite med henne så kunde jag cykla upp för att handla till bullbaket. Ken stack sedan på träning och jag & Leah hoppade upp på cykeln för att cykla ner til jobbet där vi skulle kolla om chefan var kvar. Men tyvärr var hon inte de så vi fick sriva en lapp istället innan vi hoppade på cykeln & cyklade vidare.

Efter middagen begav jag mig ut i spåret i värsta motvinden du kan tänka dig + att jag inte sprungit på en vecka så när jag hade sista backen som är en mördarbacke kvar höll jag på att svimma av trötthet. Men ack den som ger sig, jag sprang hela vägen hem och trodde att jag slagit min tidigare tid men nej nej samma gamla tid.

Skulle ha bakat efter att jag varit i spåret men det tog verkligen ut alla krafter jag hade. Så det får bli nu på morgonen istället som det bakas bullar, tur att Leah inte är tillräckligt stor att förstå att vi kör så här dagen efer kanelbullensdag ;)

Sen ska vi ta oss ut i friska luften för att få lite energi, känner mig helt slut i huvudet. Förstår faktiskt inte varför eftersom det var helt knäpp tyst efter halvtio hemma hos oss igår, alla tre låg och sov så otrolig skönt!
Sen blev jag inte väckt förrän kvart över sju och kände att jag fortfarande såg dubbelt, måste kanske vara att kroppen samlar på sig sömn efter några veckorna med otroligt lite sömn..

Nej nu ska det bakas!


Fixat

2010-10-04 13:41:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här är vi tillbaka från en snabbis till centrum och kommunen. Eftersom den gamla datorn inte vill fungera och min e-legitimation ligger på den så kunde vi inte tacka ja till dagisplatsen på skolportalen. Men tacka gud för den snälla damen på kommunen som fixade de med ett klick ;)

Pappa och bror min kom förbi innan vi åkte för att installera vår nya fina tvättmaskin och eftersom det gått en vecka sen vi tvättade så kan ni förstå vilket berg av tvätt som låg och väntade. Så vi var bara tvugna att provköra maskinen och kolla om en höll måttet vilket den gjorde. Den är lite mer hightec. (?) än vår andra men tur är att man fick en hel bok om alla dess funktioner, jösses säger jag bara för en liten tvättmaskin..

Skorpan är en liten tjej som inte tycker om mammas mat lika mycket som burkmaten..konstigt förr kunde hon äta tre portioner av min mat, men inte nu. Hon satt mest å lekte med lunchen, trodde att hon skulle vara super hungrig då hon knappt åt frukosten heller. Men det är väl en sådan där period igen som dom alltid säger på BVC, det är bara att bita sig i läppen och låta henne äta så mycket hon vill. Hon som alla andra äter när hon är hungrig så detta är inget hon dör av, det är bara hennes hönsmamma som vill att hon ska få lite i magen så att hon orkar busa hela dagen.
Hon ligger i detta nu och sover så jag ska passa på att kika lite på datorn och hålla ögonen igång så att de inte somnar.
På min jätte lista jag skrev igår skrev jag ner allt som behöver handlas tills dagisstarten och vintern, så de är nog sånt jag ska kika lite på nu.

Sen bär det av till Ica för att handla pärlsocker till bullbaket, hoppas också på att hinna komma ut i spåret idag efter att alla måsten är gjorda.


Lista..

2010-10-04 08:49:19 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här vaknade vi första gången vid halv sju men efter en liten stund så somnar vi om till kvart i åtta. Det behövde vi båda ska jag säga er.
Igår under dagen gjorde jag en enorm lista på vad som behövs göra dvs en to do lista som inte behöver göras idag men inom snar framtid. Måste bland annat rensa alla i familjens garderober,städa i uteförrådet så utemöbler kommer in innan vintern osv.
Idag ska jag ringa kommunen,FSK, jobbet otroligt viktiga saker. Sen så måste vi handla pärlsocker eftersom det är Kanelbullensdag idag så självklart ska det bakas kanelbullar. Men när det blir får vi se, måste ringa dessa otroligt viktiga samtalen nu!


Lista..

2010-10-04 08:49:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här vaknade vi första gången vid halv sju men efter en liten stund så somnar vi om till kvart i åtta. Det behövde vi båda ska jag säga er.
Igår under dagen gjorde jag en enorm lista på vad som behövs göra dvs en to do lista som inte behöver göras idag men inom snar framtid. Måste bland annat rensa alla i familjens garderober,städa i uteförrådet så utemöbler kommer in innan vintern osv.
Idag ska jag ringa kommunen,FSK, jobbet otroligt viktiga saker. Sen så måste vi handla pärlsocker eftersom det är Kanelbullensdag idag så självklart ska det bakas kanelbullar. Men när det blir får vi se, måste ringa dessa otroligt viktiga samtalen nu!


Spis & limpor

2010-10-03 21:01:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kvällen och mörkret är här så nu är hela lägenheten fylld med ljus! Det enda positiva med hösten om man frågar mig.
Idag har vi hunnit med att leka på blivande dagisgården där vi gungade och åkte rutchkana. Vi har även hunnit med att städa av här hemma innan Ken kom hem och hämtade upp oss för att lämna lite saker till en kund. Sen åkte vi till City gross och köpte en spis till Leah..jag hade tänkt att köpa den rosa spisen som jag visat förut, men man måste faktiskt tänka smart ibland. Vi vill självklart ha ett barn till och om det då blir en kille känns det lite elakt att han ska få en rosa spis :) Så de fick bli en röd med både spis och diskho som förhoppningsvis kommer bli vit så att den matchar resten av rummet och vitt passar ju både tjejer och killar om man nu ska tänka till framtiden ;)

På söndagar är alltid brödet slut hemma hos oss och i affärerna ligger alltid veckans torra bröd kvar i hyllorna. Bakmamma som jag är så ligger nu två limpor i ugnen för att gräddas, luktar ljuvigt!
Snart ska även theét värmas och Kens o´boy värmas lagom till han kommer hem efter sista rastningen av hundarna. Så resten av kvällen kommer att innehålla kvalitétstid med mitt stora <3


Bästa/Värsta

2010-10-03 09:23:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Söndagar är min bästa men även värsta dag. Bästa dagen bara för att det är den enda dagen som jag får ligga i sängen precis hur länge jag vill, sen när man kommer upp är skorpan helt klart från topp till tå! Men dagen är även den värsta eftersom det är sista dagen på veckan och Ken börjar jobba på måndag igen.
Fast idag är det det jobb som gäller för Ken även om det är söndag..suck men det är skönt för då är han typ klar med alla jobb. Så idag hålller vi tummarna för att allt går SUPER smidigt så kommer han kanske vara hemma mellan 1-3 någon gång.

Vädret verkar inte vara riktigt stabilt..det är sol ena stunden och moln den andra. Så gå ut ska vi göra men vi ska kanske inte basera hela vår dag på att vara ute. Så om ni har något förslag så är jag väldigt öppen på vad man kan göra? Något annorlunda kanske eller jag vet inte...

Njut njut njut är mina ord till er idag!


Vår lördag

2010-10-02 20:40:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Så nu ligger skorpan i sängen och sover (tror jag:). Idag har det varit fullrulle men ändå slappardag om ni förstår vad jag menar. Jag har putsat fönstren i vardagsrummet medan skorpan och Ken var ute på en promenad i området. Sen fick köket/köksluckorna/vitringlaset sig en omgång innan det var dags för skorpans lunch och sovtime. Då passade även vi på att mysa i sängen och titta lite på tv innan skorpan vaknar glad (!) efter att hon sovit i 1½ timme. Det kan jag säga var kanske två veckor sedan hon gjorde!
Påklädda och klara packade vi in oss i bilen och for iväg till Coop forum för att hitta ett nytt tv-spel till karln. Men de hade tydligen inget av intresse så de fick bära av till Haninge centrum där han fann de han sökte efter.
Så vår lördagskväll kommer set ut som följande: Ken kommer sitta framför tv:n och testa sitt nya spel, jag sitter vid matbordet för att fixa i Leahs scrapbook som jag var så duktig med att börja med för typ ett år sedan..Så nu när han ändå ska spela kan jag sätta mig ner och låta kreativiteten sprudla. UNDERBARA lördag med andra ord!


Imorgon ska karln min jobba igen, sen förhoppningsvis är allt klart så man får ha honom hemma igen!
Så vi håller tummarna för fint väder så det kan bli en massa utelek i friska luften för oss två som är kvar hemma :)


Hur ser eran lördag ut? Mys i soffan eller kanske ut för att göra stan osäkert?


Sovmorgon

2010-10-02 09:16:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon underbara lördag!
Här har i sovit till kvart över åtta, anledningen till denna sovmorgon är att vi blev hembjudna (eller Ken bjöd bort oss:) till Stefan & Chrisse. Som vanligt hade vi en massa mys och kom inte hem förrän halv två snåret. Skorpan vaknade såklart till när vi flyttade henne från sängen till vagnen och från vagnen till sängen, hon somnar om vid två tiden och sov enda till åtta som sagt. UNDERBART! Trodde att hon skulle sova till sex iallafall men nu blev det som sagt 2 timmar bonus :)

Så nu har vi precis ätit frukost, väckt karln som ska åka för att gå ut med hundarna och nu sitter jag här och ska plocka undan frukosten. Hur planen ser ut idag är lite oklart men att den innhåller städning och putsning av fönster kan jag garantera!

Solen skiner även denna dag så ut i solen med er och lapa i er de sista solstrålarna innan vintern och mörkret kommer :)


Tandpetare..

2010-10-01 08:31:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


..till mina ögon är jag verkligen BEHOV av idag! Skorpan vaknade 06.00 och jag har haft en superdålig natt och tyvärr så somnade hon inte om. Försökte allt, bädda om henne i sin säng, sova i vår säng, sova i sin egen säng..men ingenting fungerade. När klockan var kvart i sju gav jag upp.
Så nu har vi efter lite slöstart i soffan på morgonen ätit upp frukosten, satt på diskmaskinen och nu ska vi hoppa in i duschen. Som förhoppningsvis gör att man blir något piggare..

Vad vi ska göra idag har jag ingen aning om faktiskt. Blommorna jag köpte igår planterade jag efter att vi kommit hem från min lillebror. Skorpan hade sovit en sen eftermiddagslur så jag visste att hon skulle somna sent, så vi passade på att göra färdigt. Karln min kom inte hem förrän halv 10 igår kväll stackarn, hoppas att det inte är många dagar kvar tills han är färdig och får andas ut lite..

Nej nu ska jag vakna till och ta med mig skorpan för att hoppa in i duschen.
Nu är äntligen fredagen här och oj vad vi ska njuta i helgen :)


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu