Sovmorgon...

2010-08-31 12:54:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har inte haft tid att skriva förrän nu men jag hoppas att ni har förståelse för de ;)
Idag fick vi "sovmorgon" till tio över sju..Om du skulle ha frågat mig för en månad sen så skulle jag inte tycka att det var sovmorgon eftersom vi har varit bortskämda med ett barn som sov minst till 8. Men barnen ändras likaså deras rutiner...Så idag blev det en lite senare frukost och långpromenaden blev inte förrän vid nio tiden. Efter promenaden har vi lekt utanför i sandlådan, läst boken om Pip (som vi gör ca 10 ggr om dagen:), sparkat fotboll och bara njutit av "värmen" av den underbara solen. Sen var det dags för lunch och skorpan halvsov medan hon åt, men efter maten blev hon "pigg". Men nu ligger barnet & hunden och vilar så jag passade på att ta bort överdragen till soffan för tvättning. Så nu vet jag hur min soffa skulle se ut om den var vit...När vi stog i affären för lite mer än ett år sedan så var utställningsexet i creme vit och GUD så fin den var tyckte både jag och Ken. Men vi tänkte faktiskt ett steg längre eftersom skorpan väntades och såg hur smutsiga händer, kakor, glass, mat ja ni förstår skulle kladdas ner på soffan och då skulle den inte vara så vit längre. Därför fick den bli mörkgrå, men om typ tio år då ska vi skaffa oss en creme vit soffa vill jag lova :)

Nej nu ska jag passa på att vila lite i soffan nu när det är lugnt och skönt här hemma :)







Några av mina favorit bilder <3





Broccoli

2010-08-30 20:06:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag somnade kors i taket inte medan de andra i huset somnade. Man jag kan lova att jag var väldans nära! Robban ringde och erbjöd sig att gå ut med hunden så min promenad får vänta en timme till ungefär..Sen ska det krypas ner i sängen och tränga bort hungern jag känner nu. Har nog aldrig i hela mitt liv varit så sugen på en macka till mitt thé som jag är nu, men men inget fusk inget fusk.
När tjejerna vaknade så blev det smoothie till mellis innan vi stack ut och grävde i sandlådan. Granntjejerna kom ut och lekte med skorpan, som förövrigt alltid blir superlycklig när dom kommer ut och leker. Tjejerna fick sedan komma in till oss och leka lite i Leahs rum innan det var dags för middag. Jag åt min broccolisoppa som jag gjort till lunch, den var superenkel och god.
1 lök
12 liter grönsaksbuljong
2 potatisar
230 gram broccoli
salt
peppar
(mat.)grädde

Receptet är för 4 portioner men om man tittar i min kastrull och jag har även tagit två tallrikar med soppa så finns det gott och väl 4 portioner kvar. Plus att jag valde små potatisar så dela potatisen i så många portioner som soppan nu kommer att räcka till, då blir det inte mycket kvar av potatisen i varje portion. Därför unnade jag mig den lilla mängden idag.
Men jag ska säga er att jag är nära nära att ge upp den här skiten och börja på fas 2 snart..men  bara nära, så kom igen och peppa mig lite nu!



Nej nu ska Vilja ha mat innan det är dags för fångarna på fortet..



lugnet före stormen!

2010-08-30 13:01:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Barnet sover, hunden sover men jag får INTE sova. Men jag ska passa på att verkligen njuta av lugnet före stormen. Att ha valp och en 1-åring känns som att ha tvillingar här hemma. Gör inte den ena bus så gör den andra...Så nu ska har jag plockat undan efter mina monster och krypit ner i soffan för att invänta Oprah. Blir nog att jag knapprar in tradera på datorn medan jag väntar.
Sen när Ken kommer hem väntar en långprommis med Vilja, får nog bli 4 km spåret idag igen. Jag kommer aldrig att skaffa hund när jag har småbarn, men det positiva är att hon tvingar mig ut och röra på mig och det är ju alltid positivt.
Nej nu är det dags att njuta!


Mätning...

2010-08-30 07:36:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gof morgon underbara måndag!
Humöret är på topp även om magen värker som tusan, tackar vet jag Ipren. Vi vakna som vanligt vid 6 tiden men låg och drog oss (även de som vanligt) till halv sju. Men sen kunde inte Vilja hålla sig ute i buren längre så vi fick klä på oss snabbt för att slippa kiss på golvet. Nu har vi precis smällt i oss frukost, börjsr vänjs mig med den här GI-frukosten nu, idag fick de bli stekta ägg och bacon.
Idag är det även dags för vägning/mätning så får vi se om det hänt något. Är lite spänd om jag ska erkänna, har faktiskt var riktigt duktig och har inte ens smakat på en brödbit eller något med socker i!

Hör av mig senare när jag vet hur det har gått. Nu ska jag plocka undan frukosten och sedan gå ut på långprommis.

<3


Söndagskväll

2010-08-29 20:28:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen har spenderats först på Trollbäckens IP för att kolla på Sofia som spelade match. Dom vann såklart mot Hanviken med 3-0 och fia gjorde ett av målen, stolt faster!
Min underbara karl kom ner och hämtade upp oss för att åka hem. När vi väl kom hem blev det en snabb prommis med Vilja och Leah fick slänga isig lunch innan det var dags för husvisning. Jag återkommer mer om de en annan dag :) Men om någon vill ge mig ett par mille så tar jag gärna emot!

Sen gick vi hem och lekte lite innan det var lunch för oss vuxna. Jag och Vilja tog en långpromenad så att hon fick springa av sig lite..man märker att hon är van att ha en gigantisk tomt att springa på hela dagarna.

Skorpan har precis lagt sig och sussar sött, Jag har precis ätit en supersen middag och ska nu ut på kvällspromenad med Vilja innan det är dags för sängen för vår del.
Imorgon är det dags för vägning och mätning för min del och då får vi se om allt slit gett med sig eller inte. Hoppas verkligen att det har hänt något för jag börjar få en sån där jag-orkar-inte-mer känsla så jag hoppas på ett under.......

Vad som sker i veckan som kommer vet jag inte riktigt än. Men om vädret tillåter kommer det bli en massa utelek för vår del :)

Ha en underbar mys SÖNDAG, det ska jag ha!!


Söndagmorgon

2010-08-29 07:49:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Efter 2 ägg, en halv avocado och en STOR kopp thé så är jag redo att starta dagen. Snart ska Vilja få sin hundmat innan det är dags för oss att klä på oss och gå ut på promenad. Sen är det dags för fotbollsmatch nere på Trollbäckens IP och kolla på fia när hon spelar sin första match för säsongen.
Leah är överlycklig över att hon fått en kompis här hemma och speciellt en -ov -ov ;)
Nej nu ska jag plocka undan vår frukost och fixa viljas.

Idag kommer mitt hjärta hem!!!


Full rulle!

2010-08-28 20:29:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Oj tiden har inte funnits till för att blogga. Har varit full rulle sedan igår morse och har nu klockan åtta börjat att sakta ner. Igår åkte vi till kyrkan och kollade in loppisen som var där men det fanns inte så mycket så vi tog första bästa buss till centrum där vi mötte upp Madde & Alva för lite lunch som fick bli på hörnet. När vi ätit klart ser vi Sanna & Vera + Eveline gå förbi så vi hängde på dom och tjejerna fikade medan jag tittade på mätt och belåten efter en sallad...Skorpan somnade i vagnen så de fick bli en promenad hem så att sömnen kunde bli så maximal som möjligt :) Sen måste jag röra på fläsket om nu viktminskningen ska skyndas på lite!
Hemma blev det en massa lek i sandlådan innan det var middagsdags köttfärssås och makaroner för skorpan och för min del fick de bli morotsspaghetti (skit äckligt var det)...
Såhär såg det ut:



På kvällen blev vi nerbjudna till Anna & Richard. Men Richard är ju tillsammans med Ken och grabbarna på landet så..Där nere kollade vi på semesterbilder, fixade naglarna åt grädde,hallon och blåbär..MUMS!

Sedan sju imorse har vi varit igång och det har som sagt varit full rulle. Vi har handlat ägg till mig, lekt på förhoppningsvis kommande dagiset, lekt i sandlådan, städat, åkt med Chrisse & Ellie till Bauhaus och sedan hem för att ta emot sötnosen Vilja som ska bo hos oss. Efter att mamma åkt fixade vi middag som fick bli supergod kyckling med sallad och ägg. Skorpan fick idag annan mat eftersom hon har börjat kinkat lite med maten så kör jag på safe BURKMAT vilket skorpan älskar.
Nu ligger hon i sängen och sussar så sött och jag sitter med tända ljus och tänkte kolla in tv4:as nya program Dansfeber.

Bustjejerna åkte självklart bil på Bauhaus!






Usch saknar mitt hjärta så vill att han ska komma hem nu och mysa med mig i soffan..
Tur att han kommer redan imorgon!
<3



Gräs/Golf-Änka

2010-08-27 07:52:52 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Dålig uppdatering igår jag vet men vi gjorde inte något speciellt efter att Leah sovit igår. Okej vi inveg hennes gallonisar och stövlar, men annars gjorde vi inget annat förutom att vi gick och la oss i sängen samtidigt som Leah igår dvs halv 8. Så att skorpan vaknade vid 2 tiden och sparkar på sängen så att det dånade i hela lägenhetslängan. Men men så mycket som ena grannarnas barn skriker klockan 5-6 på morgonen, grannen under spelar klassisk musik på högsta volym på dagarna och har tv:n på högsta hela nätterna och sist men inte minst så skriker/ropar/skäller den sista grannen på sin hund 24/7 -Doooonnaaaaa!! -dooonnnaaa!
Så om skorpan för en gångs skull dunkar i sängen så får dom ta de liksom.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, måste ner till centrum och lämna pengar till Jonathan för att flytta över pengar till Sofia gick inte!?!. Sen har jag mina funderingar på om jag ska åka till tyresö kyrka, tända ett ljus på Robins grav och sedan har dom någon typ av loppis där som jag tänkt att kika in ett bra tag . Men sen har jag ingen aning vad som händer, är ju gräsänka (golfänka) hela helgen så det blir en tjejhelg denna helg.
Blir nog att hyra en riktig chick-flick som jag kan titta på i min ensamhet. Blir även med valp den här helgen och ska vara de tills nästa måndag. Då kommer jag verkligen bli tvingad ut på mina promenader :)

Tänkta kanske passa på att fixa mitt hår och handla lite nya kläder..men kläder känns så onödigt nu när jag ska gå ner 9 kilo så då kommer inte de passa ändå..Ska bli såå spännande att mäta och väga sig på måndag och se vad veckans slit har gett för resultat. Men håret kanske jag mixar lite med, har inte riktigt bestämt mig ännu.




säng säng säng..sova sova...

2010-08-26 13:02:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu för ett tag sen så kom vi hem efter att vi hälsat på mitt jobb. Var tvungen att höra mig för hur det kommer att se ut när jag kommer tillbaka. Och skorpan trivdes som fisken i vattnet på jobbet, en riktig dagistjej. På vägen hem passade vi på att hälsa på den nyhemkomna familjen och höra hur dom haft de, helt UNDERBART såklart!
Skorpan höll på somna ivagnen flera gånger så det var ett riktigt lockarbete hela vägen hem där lunchen väntade och efter de verkade de som om hon fick energi för det tog en timme till efter lunchen innan hon ville ha nappen och snutten för att hoppa i sängen.

Mitt mål nu medan hon sover är att inte somna själv...Det kommer inte bli lätt vill jag lova, eftersom jag sover så otroligt dåligt på nätterna och får för mig saker i sömnen. Men de värsta av allt är att jag inte bara håller på själv utan måste väcka Ken (i sömnen) så att han vaknar han med :(. Han var så trött efter att jag väckt honom 4-5 ggr i natt att han knappt kom upp ur sängen. Och det gjorde knappt jag heller när skorpan vakna 05.55, men som tur var hade jag lagt lite böcker efter att hon somnat igår i hennes säng. Så i dom kunde hon kolla ett litet tag till innan hon tyckte att det var dags för oss att gå upp..
Nej nu ska jag kika lite på datorn innan Oprah börjar :)


Karré & Batman

2010-08-25 19:58:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har det varit en negativ dag för mig, började så fort jag öppnade ögonen..Har till och med blivit arg på mig själv för att jag känt mig arg. Men då kom karln min med den smartaste förklaringen:
- Inte konstigt när kroppen är van att få i sig socker/kolhydrater varje dag och nu är den på strikt diet. Och för er som inte vet så är det sockret som är boven i dramat när man får humörsväningar och allt där till. Därför ska man inte äta allt onödigt socker man proppar i sig varje dag!

Ken hämtade upp mig och Leah i centrum och vi åkte till Farsta centrum istället. Så nu har skorpan fått tre nya tröjor och två par nya leggings. Jag måste bara efterlysa om ni är inne på Åhlens och dom har lackleggings i strl 74-80, köp dom till mig! Självklart betalar jag, men dom hade bara strl 62 kvar i farsta. Sååå sjukt coola att Leah måste bara ha sådana. Så att både hon och hennes mamma kan se likadana ut :P
Ken valde "kors-i-taket" ut en tröja till skorpan, han valde en Batman tröja. Man förstår vad han vill att nästa bebis ska vara ;) Men den tröjan och ett par lackleggings så kommer hon vara coolast på gatan mina vänner.

Vad har vi mer gjort idag? Jo har precis stängt "Salong Rita" för bror var här så nu är han nyklippt och fin. Sen så har Ken stuckit på träning och jag lagar plommonspäckad karré, längtar tills klockan blir nio för då är den klar. Den ska ligga och puttra i 1 ½ timme och jag hann inte börja med den förrän en havltimme sedan. Men det gör inget, är rätt van att äta sent på träningsdagarna, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Till den här karrén ska man helst ha egengjort potatismos men eftersom det är det godaste jag vet så får Ken äta riset som står i kylen. Så långt har jag inte kört med GI att jag har psyket riktigt än.

Nej nu ska jag leka med skorpan innan hon ska sova!



regn regn regn....

2010-08-25 13:37:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Åh nej nu är både jag & Leah trötta på det här vädret att vi åker till centrum och tar oss en kopp thé och förhoppningsvis hittar vi något fint till skorpans garderob som typ ekar tomt i hennes storlek..


I found it!!!

2010-08-24 21:07:51 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Åh nu sitter jag ÄNTLIGEN i soffan och njuter av en kopp thé och en banan. Banan är inte det bästa att äta enligt GI-metoden men är man hungrig så är man och som mamma brukar säga "ingen har blivit fet på frukt" så jag följer hennes ord :)
Idag har vi vänt upp och ner som sagt på lägenheten för att leta efter nyckel helve... Till slut gav jag upp och kände att jag skiter i den. Men innan vi skulle gå ut för att leka lite så tänkte jag att jag kollar för 40:e gången i skötväskan för den vet jag att jag hade med mig sist jag hade nyckeln. Har som ett skötbord bak på väskan som jag inte har använt på länge. Men ibland har saker en tendens att ramla in där i allafall, och mycket riktigt hade nyckeln gjort de till min otroliga lättnad!!
Efter att vi hittat nyckeln sprang vi ut till sandlådan och lekte med granntjejerna tills pappa kom hem och då var det dags för Ica Maxi.
När vi äntligen handlat klart allt så var klockan på tok för mycket och skorpan hade inte fått middag än. Men Mc´donalds är inte dumma utan dom finns ju i varuhuset. Så där slutade med att vi åt middag, skorpan fick burkmat såklart äta där får man inte göra förrän man är mycket större.
Det tråkiga med middagen var att dom inte har kvar sina sallader så det fick bli två hamburgare utan bröd,morötter och vatten för min del. Jag kan inte påstå att jag blev super mätt, men men..därför fick de bli thé och banan här hemma.

Fick även reda på av en fågel att hennes stora-syster jobbar på Förskolan Ballongen och hade tjuvkikat på barnlistan och känt igen Kembel..:D Så om det stämmer blir jag såå otroligt glad!
Så håll era tummar och tår för att det stämmer :)

Nej nu blir det fångarna på fortet och sen blir det sängen. Någon som har tips på hur man slipper ha en dotter som vaknar "pigg" som en lärka klockan 5 på morgonen och ropar:
-Awooa!
Hon somnar ibland till halv sju och det är okej men ibland verkar det inte som om hon somnat om alls...
Så BRA tips vill jag gärna ha :)





Smooothiee

2010-08-24 10:26:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har nu vänt upp och ner på halva lägenheten och fortfarande inte en skymt av nyckeln..Har bara badrummet och vårat sovrum kvar. Man får se det positiva i kråksången och det är att det iallafall blir rent överallt!
Nu sitter vi och tar en välförtjänt paus och äter banan/hallon smoothie och om jag ska citera Leah vad hon tycker så blir det: -Mmmm!
Inget tillsatt socker utan bara hallon,banan och mild vanilj yoghurt..eller de kanske är lite socker i vaniljyoghurten men ni förstår vad jag menar ;)Ett perfekt mellanmål är det i allafall.





-Mmm!

Sen är planen efter att jag letat klart att jag ska ta tag i Leahs garderob, leta recept, skriva inköpslistan och sen ska jag vila lite innan karln kommer hem och vi sticker till Ica Maxi + sopsorteringen..







Lilla nyckel kom nu fram!

2010-08-24 08:02:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Igår var vi iväg rätt så tidigt och mötte upp Sofia/Aurora/Astor för lite lek. Först blev Arre lämnad hos sin dagmamma innan vi gick till en närliggande park. Och där satt vi fram till att Leah skulle ha lunch och sen sova. Hon brukar sova väldigt dåligt i vagnen men igår sov hon i lite mer än en timme :) (det var allt hon sov under HELA dagen!?!



Leah fick världens coolaste skor av familjen Opazo/Johansson (Sofia & co) Sen fick hon ett nytt sött hårspänne från www.floralin.se och ett diadem. TACK!
Det var även på Floralin som vi köpte Leahs underbara dopklänning. Jag kan säga att jag inte åkte in till affären eftersom jag vet att jag skulle vara fattigare än någonsin när jag kom hem där ifrån.

Vi hämtade Aurora hos dagmamman innan vi gick till en ny park och lekte av oss. Snälla Ken kom och hämtade upp oss så att vi slapp ta bussen hem. Väl hemma höll jag på att svimma av hunger...börja med GI och sen hoppa över lunchen är INGEN bra idé. Så idag ska jag skriva ner en massa recept på frukost,lunch,middag och mellanmål. Det var så otroligt länge sedan jag körde GI att det är väldigt lätt att glömma bort vad som är bra och inte bra att äta..
Någon hade satt upp ett papper uppe på parkeringen igår när vi kom hem där det stod "upphittade nyckelknippa, återfås efter beskrivning"..Vi sprang för att leta efter huset dom bodde i, men det var inte vår nyckel.....:(


Så dagens to do lista är följande:
*Leta efter NYCKELN som vägrar visa sig...dvs vända upp och ner på hela lägenheten igen.
Beroende på om vi hittar nyckeln så åker vi med Madde och Alva till Åsöparken. Men idag känner jag att prio ett är den där jäkla nyckeln..
*Leta GI-recept
*Skriva ner inköpslistan till Ica Maxi

Måste göra i veckan!
*Gå in på försäkringskassan och anmäla.
*Ringa kommunen ang. förskola.
*Städa

Nej nu blir det nyckel letning för hela slanten!!!


<3

2010-08-23 20:37:30 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..




Kärlek när den är som finast!














Fågel,fisk eller mitt emellan?

2010-08-23 07:55:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja rutinen verkar följa med den här veckan med..det vill säga vakna vid 6 tiden!
Men men sova får man göra om några år och då är det man själv som står och ropar på ungarna att dom ska upp och inte tvärtom :)
Idag ska vi leta efter vår andra hemma nyckel som försvann i lördags. Jag har vänt upp och ner på HELA lägenheten men hittar den inte. Vet inte vart jag ska leta någonstans mer för jag har letat över allt 14 ggr..och vår extra nyckel är hemma hs bror min som kommer hem på onsdagnatt...Så var tror ni att den (ev Leah) har gömt sig? Fågel,fisk eller mitt emellan?
Usch aja inte så mycket man kan göra förutom att leta lite till.
Sen så skulle Sofia ringa idag och hon kommer nog förbi en stund,ska bli såå roligt var för länge sedan sen vi sågs sist!

I lördags bestämde jag mig för att idag måndag den 23 augusti 2010 ska jag Anna Maria Fredriksson ändra mitt liv till det bättre. GI och friskis är något som vi välkomnar till det nya livet! Vi ska ha träningsdagar i familjen vilket menas att vi tränar samma dagar så att vi kan ha familjemys dagar de andra dagarna.
Så imorse startade jag dagen med en grönsaksomelett och nu ska jag börja skriva ner recept från min GI bok där det finns mängder av tips på frukost, mellanmål,lunch och middag. Ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till det sunda livet och känna mig pigg och glad och inga blodsocker svängningar.

Ha en underbar måndag så hörs vi senare idag :)


Söndag

2010-08-22 20:28:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen är snart slut och jag är tröttare än någonsin. Men det är de värt tusen gånger om, min lilla tjej förtjänar allt! Vill bara passa på att tacka Chrisse,Stefan,Ellie,Nattis, Carro,Tp & Ida för att ni var med och firade vår lilla tjej.
 Till er andra saknar jag ord, går inte in mer på de men usch!


Dagen har i allafall innehållit en hel del saker. Från städning,handling, städning, bakning, uppläggning och sedan slut fix innan alla kom.

Igår lekte vi i Leahs rum med hennes nya saker och oj vad roligt hon tycker det är att hon fått ett bord och stolar som är hennes egna. Och alla roliga tallrikar/kastruller/bestick/mat ska vi inte ens prata om vad hon tycker. Behöver bara säga såhär hon har lekt där inne konstant sen i fredags.






Och imorse ville Leah fika med sin docka och titta finns det något sötare!?!



Sen var det dags för KALAS!





                          
Kalaset i full gång      Ellie visar Leah hur man öppnar paket  Bästisarna öste på som vanligt

Nej nu ska jag mysa med min karl som jag knappt sett på hela veckan/helgen...








Birthdayparty it is!

2010-08-22 07:40:37 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nej men god morgon!
Här är vi uppe med tuppen om ni frågar mig, men man kan inte begära att skorpan ska sova mer än 11 ½ timme :p. Sen får jag skylla mig själv att jag var på födelsedagskalas till halv 12 igår kväll :).
Idag ser planen ut såhär:
-städa
-handla
-baka
-garnera tårta
-blåsa ballonger
-Fixa oss iordning
-Ken ska komma hemma innan kalaset börjar..
KALAS

Idag är det tanken att några av våra vänner ska komma på kompiskalas. Ska bli jätte roligt, något jag verkligen ser fram emot.
Nej nu ska jag plocka undan frukosten medan skorpan "fikar" i sitt rum så snällt.

tjillevippen!


Saturday

2010-08-21 09:13:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Leah tyckte att dagen skulle starta klockan sex imorse, men eftersom pappa var kvar hemma så gick han in till henne stoppade in nappen och hon somnar om utan bråk eller skrik (som hon gör med mig) och hon somnar om till halv nio!!!
Idag tänkte jag att jag/leah ska åka och handla något nytt till mig för en gångs skull. Jag ska kanske bort ikväll och då kan det vara roligt att inte gå i samma gamla trasor...Ken är och jobbar och ska göra de tills typ åtta ikväll, så om inte vi ska ruttna här hemma så åker vi iväg någonstans :)

Mer bilder från vad vi hittade på IKEA igår får ni antingen idag eller imorgon.

Njut av att det är lördag allesammans!


Freedag!

2010-08-20 08:22:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon underbara FREDAG!!!
Idag har vi verkligen vaknat på rätt sida båda två och Leah vaknade vid halv åtta (kors i taket denna vecka!) Så idag är vi utvilade och glada. Solen skiner ju också så bara de är ett stort plus i kanten! :)
Vad dagen har att erbjuda vet jag inte än..men ut är i allafall en sak som är säker.
Nej nu ska jag plocka undan frukosten och starta dagen.


Happy birthday!

2010-08-19 20:52:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är dagen snart till enda och oj vilken dag :)
Eftersom vi har gått med i gå-upp-klockan-sex klubben den här veckan så har det varit full rulle på oss sedan dess. Vi har öppnat presenter, blåst ballonger, hängt upp ballonger och serpentiner, tagit fram koppar, tallrikar och sånt, STÄDAT en massa eftersom skorpan har en tendens att plocka fram allt jag plockar bort. Det verkar vara roligare då ;)
Sen var det dags för lunch och skorpan var så trött att hon somna nästan i maten. Hon stoppade in gaffeln i munnen av ren rutin men hängde med huvudet, stackarn. Men efter att hon fått i sig en del av lunchen fick och äntligen gå och lägga sig. Skulle jag också behövt men jag slappade i soffan och kollade på Laguna Beach, min favorit serie ever. Har kanske sett den serien typ 20 ggr om inte mer :)
Världens bästa mamma kom lite tidigare så vi hade sällskap innan och det var skönt att få vill jag lova!
Sen har det varit kalas för hela slanten och när alla gått hem lekte vi med alla leksaker som Leah fått i present innan hon totaldäckade i sängen. Och det kommer även jag göra när jag kryper ner i sängen, Ken har redan somnat i soffan så han är ganska trött han med. 


 
Öppna presenter var inget intressant, boken var roligare ;)


Men när man såg vad det var i så blev det desto roligare :)
Här ska det städas!


Det andra paket var roligare..


Där fanns en fin väska!


Sen var det dags att blåsa ballonger..Leah blåste också på sitt vis :)


Äntligen dags för att göra tårta & då behöver man grädde!


Kalasfin som alltid <3


Ja må hon leva!



Tack alla för otroligt fina gratulationer. Man kan inte önska sig mer!!!


19 augusti <3

2010-08-19 08:27:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja må´ hon leva, Ja må´ hon leva, Ja må´ hon leva ut i hundrade år. Ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva ut i HUNDRADE år!!!

Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA

Grattis mammas & pappas stora tjej på ett-års dagen








Min skatt

2010-08-18 20:57:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skorpan ligger i detta nu och dricker sin välling, men jag undrar om hon verkligen är trött efter sin 2 ½ timmes powernap på eftermiddagen. Dagen började med att vi var tvungna att åka ner till centrum för att lämna tillbaka hyrfilmen. Passade på att handla två minipresenter som Leah ska få imorgonbitti. Vi tänkte se vad hon får i present innan vi köper vår dunderpresent :) Men något måste hon faktiskt få på sin ettårs dag om ni frågar mig.
På vägen hem ringde vi Chrisse & Ellie och frågade om dom ville komma ifrån sitt (illaluktande enligt chrisse) hus. Och dom var inte sega på att tacka nej så vi hoppade av vid lummergången och mötte upp dom för att sedan gå hem till oss och leka. Som dom ungarna lekte..:) Leah var egentligen jätte jätte trött men eftersom bästisen kom på besök körde hon järnet tills jag "tvingade" henne i säng vid två tiden och då sov hon som sagt i 2 ½ timme.
När kompisarna gått hem blev de bus utomhus innan det var dags för middag. När vi skulle tvätta oss så fastnade vi vid vattnet och det blev en massa vattenlek som är alltid lika roligt!

Imorgon är det en del som står på schemat vi ska städa, garnera tårtan, blåsa ballonger och göra de kalasfint här hemma. Så nu är det snart dags för sängen så att jag orkar med att gå upp med tuppen som är den här veckans nya tid enligt skorpan och sedan blir det kalasdag för hela slanten!

Tänk för exakt ett år sedan vid denna tid hade jag fått min epidural för en timme sen och kände att jag efter 18 timmars värkar var i HIMLEN!!! och om nio timmar så är min skatt född. Och sedan denna dag har jag förstått meningen med livet!








.

2010-08-18 09:26:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ny dag nya utmaningar :)
Idag måste vi åka ner till centrum för att lämna in filmen Ken hyrde igår, som var skit dålig för den delen. Karln min kommer inte komma hem förrän sent ikväll så idag ska vi bort från lägenheten ett tag så inte vi ruttnar. Finns inga andra planer för dagen så vi tar den som den kommer med andra ord. Nu ska jag packa iordning skötväskan innan vi beger oss ner till cetrum.


Ha en underbar dag idag!


Stimulans..

2010-08-17 22:13:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Igår bakade jag syltkakor medan Ken rullade chokladbollar. Idag blev de ännu fler chokladbollar innan de blev andra (kanel/vanilj) bullar ;)
Ken ringde under min och skorpans powernap och berättade den roliga nyheten att han inte skulle jobba ikväll vilket vi trodde från början. Så när han kom hem bytte skorpan skepnad och blev den glada lilla tjej hon brukar vara. Summan av kardemumman så saknar även Leah att ha sin pappa hemma nu när han har börjat jobbat igen..
Imorgon är det dags att förbereda tårtan som ska bara garneras på torsdag. Den bli mycket bättre om det får stå och dra sig lite med alla bär i lagret.

Idag har vi haft en understimulerad dam som hette duga. Och jag lovar att jag gjort allt i min lag för att stimulera henne. Vi har duschat/badat, lekt inne med lego, klädde på oss för att springa utanför och leka i sandlådan innan vi gick upp till parkeringen för att slänga soporna. Hem igen och lite lek utanför innan det var dags för lite frukt och lunch. Skorpan total däckade efter lunchen men sov oroligt..men efter två timmars sömn gick vi ut igen lekte lite till innan vi tog en cykeltur och tittade på ett hus vi sett på hemnet. Cykeln tog oss till den stora lekparken men den är fortfarande lite för stor för Leah, inte ens gungor har dom till små barn...Efter cykelturen ville skorpan av cykeln fort när hon såg sin nya boll jag köpte igår. Vi sparkade lite på den innan det började regna igen då var det bara att gå in igen för att leka med (de tråkiga enligt leah) leksakerna..Till slut kom pappa och räddade henne från sin tråkiga mamma som sagt...:D
Blev en tripp till Länna för att handla saker till kalaset, men det verkar inte som kalas grejjer finns så mycket längre. Har kollat i ett flertal affärer men hittar inte så mycket roligt..men men.






vänner eller inte...

2010-08-17 08:58:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag & Leah vaknade inte som bästa vänner imorse kan jag säga...så jag försöker tänka positivt och få mig själv på andra tankar även om skorpan bråkar med mig..Vi ska hoppa in i duschen snart, ska bara hitta energi.
Idag får det nog bli att vi åker iväg någonstans för att pappan i familjen ska jobba kväll typ heeela veckan+helgen. Så om vi åker iväg under dagen så känns det inte som att vi bara irrar runt i lägenheten. Blir kanske en tripp till farsta centrum, måste ju handla lite saker till kalaset + handla den bästa presenten till skorpan. Ska bara komma på vilken present som är bäst ;)

Nej nu ska jag hoppa in i duschen med skorpan


so far..

2010-08-16 15:32:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Nu är vi precis hemkomna från centrum där vi kikat lite på vad som ska handlas till den kommande 1-års dagen. Men som vanligt hade inte centrum mycket att hänga i julgranen, inte ens på den fronten...
Vi var där nere lite tidigt så de blev en del tidsfördriv innan klockan blev ett och vi skulle gå till öppna förskolan. Bestämde mig att vi skulle prova att gå dit igen nu när Leah är äldre. Hon hade roligt, men började bli trött efter typ 40 minuter. Så då packade vi ner oss i vagnen och tog bussen hem. När bi väl var hemma blev hon lite piggare och fick hjälpa mig att plocka ut tvätten och ge mig allt så att jag kunde hänga in de i torrskåpet. Skönt då slapp min onda rygg böja sig hela tiden + att skorpan älskar att hjälpa till med ALLT..:)
Nu har hon precis somnat så jag tänkte passa på att titta lite på tv innan jag ska röja upp berget av kläder som har bildats på vår säng. Sen ska det dammsugas,skuras och total sanering av badrummet :)


<3 Wedding <3

2010-08-16 08:02:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är helgen & den underbara semestern över. Inga fler sovmornar mitt i veckan, det kommer jag att sakna, men framför allt att inte mitt hjärta är hemma tillsammans med oss!!! Men men det är väl "bara" fyra månader kvar tills han är ledig i 2 veckor igen får börja räka ner till de istället :P

Helgen har spenderats i lycka,stress,lycka,gråt, lycka, svett och en baksmälla. Det var en otroligt fin dag rätt igenom!

Tack för en fantastisk dag mina älskade vänner <3

Och igår mådde man som man förtjänade och nu vet jag varför jag slutade dricka alkohol från första början...jag klarar inte av dagen efter! Så nu blir det inget av den varan i stora mängder igen :)



Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra..eller jag ska skriva en att-göra-i-veckan lista så att det bara är att bocka av en sak efter den andra bla: baka, baka,baka, handla presenter till skorpan, STÄDA,tvätta och fixa resten till kalasen som ska gå av stapeln denna vecka.
Nej nu är det dags att hoppa i dagens kläder så vi kan starta dagen på riktigt!!!




<3

2010-08-13 21:50:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dålig uppdatering, I KNOW!
Men de senaste dagarna har  det varit en massa fix inför det stundande bröllopet som går av stapeln imorgon. Har varit där nere hela eftermiddagen och hjälpt till. Det kommer bli såå fint så och Ida kommer vara vackrare än någonsin.
På förmiddagen åkte Ken för att hämta våran underbara bil som stått på verkstaden i 3 veckor... Att man kan uppskatta AC,centrallås och god lukt framför allt!!
Medan han hämtade bilen passade vi på att börja handla de sista till bröllopspresenten. Men vi hann inte så långt innan Ken kom till centrum och hjälpte till, alltid uppskattat!
Sen när skorpan somnat så stack jag ner och hjälpte till med fixet. När jag kom hem så packade jag allt som Ken skrivit ner på Leahs packningslista. Skorpan ska sova hos sin farmor för första gången utan sin mamma eller pappa...Usch känns lite i magen att lämna bort sin lilla bebis även om jag vet att hon kommer att ha superroligt hemma hos farmor och bli bortskämd till tusen. Får bli att dansa hela natten lång så man inte tänker på sin lilla tjej allt för mycket... 



Mamma älskar dig mest i hela världen!!!


Juste har fått förfrågan på vad Leah önskar sig så här kommer lite förslag!

Leahs önskelista ;)

1. Barnbord och stolar (vita)
2. Lekspis (helst den här underbar! men en vit eller svart lekspis blir kanon de med :)

(www.ilva.se)
3. Lek servis (finns jätte fina på Ikea som är rosa,blå & gröna ;)
4. Sackosäck (rosa eller svart)
5. Babybjörn pottstol
6. Bil (typ bobbycar stuket)
7. Alfabetsklossar
8. Playdoh tillbehör
9. Gummistövlar + regnställ (strl 19-20 i skor & strl 80 i ställ)

Det här är saker vi kommit på än så länge kanske kan vara till någon hjälp :)



Play doooh!

2010-08-10 21:27:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu på kvällen fick vi fin besök av Ida som var ute på hundprommis och fick lite updates om bröllopsförberedelserna. Sen kom fina Carro förbi, man märker verkligen att det var evigheter sen man sågs då hon inte ens hade sett vår tv-bänk och den skaffade vi oss i APRIL förstår ni då hur länge sedan det var hon var här. Vi har träffats mella då och nu men det har varit hemma hos henne eller på någon anna plats vill jag bara tillägga :).
Sen när Carro gått hem började jag och Leah dega lite med Play doh lera. Leah är så himla duktig hon plockar ut degen ur burken leker lite stoppar i den igen och sätter på locket igen. Så håller hon på hur länge som helst och hon åt inte degen en endaste gång eller jo hon typ slickade den och jag sa:
-Aj aj inte äta degen..
Och sen rörde hon inte degen mer. Duktig tjej! <3


Sen efter degandet var det dags för sängen för skorpan och nu har vi precis satt på en superbra film "Guilty". Om ni inte sett den måste ni köpa den, för jag tror inte att den finns att hyra eller kanske jag vet inte :) Huvudrollen är iallafall Vin Diesel..






Nästa vecka är det dags för min lilla lilla tjej att fylla 1 ÅR!
Så på hennes födelsedag är det dags för "släktkalas" (mamma jag har inte hunnit säga de till dig än, men boka upp torsdag ;)  och sen på söndagen får det bli kompiskalas. Så därför sitter jag nu och planerar lite för nästa projekt liksom. Ska kolla ut lite recept på tårta och kakor. Jag har ju världens godaste bullrecept (förutom dina mormor, dom är absolut bäst!!) och kladdkaka så det är redan klart och inte glömma cupcakes'en.
Sen måste jag göra en önskelista då alla frågar och jag inte kommer på något bra..men låt mig bara tänka så kommer jag nog på en massa.








....

2010-08-10 16:32:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Nu är vi precis hemkomna ifrån Anna & Richard + kusinerna, där blev vi bjudna på lite tårta av Leahs morfar lite vardagslyx vill säga :). Imorgon åker A&R till älskade Turkiet i två veckor, jag är inte alls avundsjuk!!!
Innan fikat så tog lilla familjen en tripp till centrum för att handla de sista inför de stundande bröllopet på lördag. Så nu väntar vi bara på att det ska bli lördag så att vi får klä upp oss lite :)
Leah har precis somnat efter att hon tokdäckat i cykelstolen, men cykelturen varade ju bara i 10 minuter så längre än så sov hon inte. Men vi har semester så då får rutinerna bli lite rubbade, för snart börjar ändå den tråkiga vardagen igen och då är allt som vanligt.
Snart drar Ken på lite träning så jag tänkte passa på att vila lite innan skorpan vaknar igen.


Bulldooozeern har kört över mig...

2010-08-09 09:51:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gud idag känns det som om jag har blivit överkörd av en bulldoozer, kan knappt sitta ner för att ryggen är stel!
Igår var vi hemma hos Chrisse & Stefan för att kolla in läget i det nya huset. Och vilken skillnad det har blivit om man jämför först från dag ett men även bara på en vecka så har det hänt massor! Och den lilla bebismagen har blivit stoor bebismage :) Om några veckor kommer Ellies lilla lillebror :D

Efter besöket hos Stefan & Chrisse så cyklade vi till Leahs farmor och farfar och hade lite söndagsmys. Leah busade en massa med farmor, medan vi andra fick slappa lite framför tv:n..:)

Idag tog sig Leah sovmorgon 08.30 vaknade hon!!! Bara för att de är pappas morgon såklart ;) Nu är det bara EN endaste liten veckan kvar och sen är det tillbaka till verkligheten. Men idag tror jag att vi ska åka till verkstaden för att kolla till vår fina lilla bil och hämta Anna och Richards häng-på-bordet-stol som ligger i bagageluckan dom åker till underbara Turkiet på onsdag. Det som vi också skulle ha gjort men så blev det tyvärr inte...Nej nu ska jag fixa mig i ordning, går inte att sitta i pyjamas hela dagen.


Nu kräver jag sool den här sista veckan på semestern så att man kan bli lite brun till bröllopet!








Stort M!

2010-08-07 10:15:39 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..





Igår small de, då gick äntligen möhippan med stort M av stapeln!
Har tyvärr inte kunnat nämna om detta tidigare då damen vi skulle kidnappa läser min blogg och det är ju inte roligt om hon fattar tidigare att de kommer att ske.
Så igår var jag barnfri och hade de fullt upp med champagnefrukost,bubbelbad, massage för Ida, POLEDANCE (strippdans), Koh pangan och till slut La cocaracha. Så inatt när jag kom hem kan jag meddela att kroppen var heelt tömd på enerig och allt där emellan. Men Ida sa om och om igen under kvällen att hon hade haft så otrolig troligt att hon nästa skulle gråta. Så det är ett bra betyg om ni frågar mig :)
Nej nu ska vi klä på oss lite så att vi kan gå upp till Ica och handla en blomma till min UNDERBARASTE svägerska och brorsdotter som gjorde så att morgonen/förmiddagen blev perfekt!





Vår otroliga snygga blivande fru!





Tack & godnatt

2010-08-05 21:06:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Nej nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Känner på mig att det kommer bli en lååång natt inatt. Leah vaknade precis och grät,grät och grät. Så nu ligger hon på Ken i soffan och ska få en alvedon som vi hoppas gör susen.



Så håll era tummar & tår så försvinner nog hennes feber snabbare än kvickt :)


Försvinn dumma feber försvinn!

2010-08-05 16:42:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Nu har  vi kommit hem för ett litet tag sen. Det blev en tripp till Leahs farmor och farfar där skorpan fick i sig lite lunch och Ken fick hämta upp sina golfklubbor.
Så nu är han och golfar med min bror och pappa i det underbara vädret och jag sitter inne med datorn i knät och en jätte febrig liten tjej i sängen. Tempen visade 39,4 när vi kom hem ifrån centrum, STCKARN!
Så de kanske inte var den bästa dagen att skicka bort karln på 6 timmars golfrunda, men han har så galet mycket överskottsenergi så han behöver bli av med lite ;)

Ikväll får vi se vad som händer men grillning står på schemat och sen kanske jag går på en spontanfest som Josse har styrt upp. Om jag nu inte somnar innan dess de vill säga :P


Update

2010-08-05 08:58:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gud jag kommer inte ihåg när jag skrev sist. Men de måste ha varit ngn gång förra veckan eller hur? Jo men så var det nog. Det har inte hänt så mycket spännande förutom att vi i fredags blev bjudna på Årsta slott på två rätters av Kens farmor Maud som fyllde 85, GRATTIS!
Efter middagen bar det av till landet. Skorpan var pigg som en lärka från Årsta slott till Globen sen däckade hon i bilen. Men vaknade upp igen när bilen stannade vid färjan, klockan var då halv nio så när vi kom fram fick hon springa av sig lite energi innan det var sovdags :)
Vad vi gjorde under dagen på lördagen kommer jag inte ihåg, jo Ken och Robban satte upp resten av panelen som fattades på huset och jag underhöll Leah. På kvällen hade vi barnvakt till Leah (Leah sov och fia hade babywatchen(?) i högsta hugg) Så att vi kunde åka ner till puben och lyssna på lite trubadur, som sjöng i max 45 minuter men men mysigt var det.

Leah ÄLSKAR vår nya altan :) Perfekt att springa runt i foppa tofflorna på
Söndagen var min morgon och efter frukosten var det dags för mig att  baka cupcakes till det stundande dopet. När klockan slagit halv tio hade vi bakat två plåtar samt garnerat muffinsen  och då hade resten av folket på udden vaknat :).
Resten av söndagen bestod av förberedelser till dopet och sen bar själva dopet av. Jättefint var det måste jag säga, de hade dopet på vår tomt nere vid vattnet!

Under resten av veckan har vi byggt en platsbyggdbänk samt ett staket så att Leah också kan vara på altanen själv utan att man behöver vara rädd för att hon ska ramla ner för stupet...

Igår vaknade Leah på fel sida trodde jag men de visade sig att hon hade feber och nu är det nya tänder på G. Samma sak imorse vaknade hon med 39 graders feber så de får nog bli en lugn dag för oss idag. Och så håller vi tummarna på att det här går över så FORT som möjligt :)



  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu