Kranvatten & fynd

2010-02-27 22:11:06 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Inne på fjärde dygnet med halsen & inget verkar fungera, SUCK!

Natten var otroligt lång för min del, skorpan var otroligt duktig och vaknade inte en enda gång inatt. Men självklart när det är en perfekt natt för skorpan så ska jag vara tvungen att vara uppe då och då för att inta tabletter i alla dess former. Ville inte väcka familjen med vattenkokaren eller mikron för att göra lite thé så för att få något varmt i halsen blev jag tvungen att dricka varmt vatten från kranen, usch usch usch men vad ska man göra?

Klockan halv åtta vaknar jag och inser att jag måste gå upp för att duscha och fixa mig iordning. Men när resten av familjen snarkar och myser i sängen så passade jag på att mysa lite till och valde ta en kortare dusch istället. Trött som få fick jag pallra mig upp och skorpan hade vid den tiden precis vaknat. Jag smyger in i en kokhet dusch och när jag kommer in i sovrummet ligger dem och busar! MYS

Blev lite bråttom till slut men men, jag stog vid vändplanen i tid. Jag, Kens mamma Gerd, Kens brors tjej Camilla & Chrisse skulle till Täby för att fynda lite på Vero moda utförsäljningen. Jag hittade en jätte mysig tröja, kortare jacka till sommaren, tunnika klänning och en skinnjacka :).
Fick ett mms av karln min där han visar att Leah har skjutit sig bakåt från lekfilten till under bordet ca 2-3m!!! Så duktig vår stora tjej.
Var alltså pappa/barn dag medan mamma fick lite egen tid.

När jag & Chrisse kommer hem så har Stefan/Ellie anlänt hemma till oss och tjejerna hade lekt som galningar :) De hade haft jätte jätte mysigt alla 4.


Efter att familjen Junetoft/Kedemar åkt hem blev det ännu mer lek med skorpan och sedan lite hylluppsättning i vardagsrummet för att skapa ännu mer förvaring.
Efter mycket om och men så pallrar sig ken till "millas" 25-års fest, han ville inte lämna sin sjuka fru (:)). Men efter att jag förklarat att jag bara skulle gå och lägga mig så var han inte så svår övertalad :)
Så nu ligger jag här i sängen och tycker otroligt synd om mig själv, sådär som man själv bara kan göra. Och såhär ser mitt nattduksbord ut:




Hur ser ditt ut? Bättre än mitt hoppas jag :)
Blir inte halsen bättre imorn får farbror doktorn verkligen göra något åt saken!!!



Hon är kommen :)

2010-02-27 19:19:41 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..




Vill bara GRATULERA min barndomsvän Linda och hennes sambo Peter till Alina som föddes 01.30 inatt!



GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Nu har Leah fått en till tjejkompis :)

(www.komigenlinda.blogspot.com)





Hoppas hoppas hoppas

2010-02-26 16:43:47 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen är snart över och ikväll väntar Handensnärsjukhus för min del, förhoppningsvis får jag något som tar bort smärtan...
Idag har jag klunkat i mig 3 stora koppar thé ett paket halstabletter, ipren & mucoangin. Det enda som hände med mucoangin:en var att tungan domnade men fan inte halsen. Så nu återstår det att se vad dom säger.

 


Rotavdrag för städhjälp? :)

2010-02-26 09:50:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Igår på förmiddagen så städade jag som jag skrev igår, men de jag glömde att skriva att jag knappt hinner gå in på toaletten för att städa där inne så blir det alldeles tyst. Och när det blir tyst så är det HYSS på gång. Jag går då ut för att se vad skorpan gör och det här var det jag fick se:


Självklart ville hon "hjälpa" till att städa & moppen som var blöt och mysig vär ju otroligt intressant!


Blev en tripp centrum där vi mötte upp Sofia & Astor. Satte oss och åt lunch och en behövlig thé. Halsen var inte min bästa vän igår..usch!
Det blev äntligen en "date" efter cirka 3 veckors sjukdomar från bådas familjer. När vi ätit och scannat av centrum så var det dags för att ta en promenad på Auroras dagmamma. Hämtade upp henne och vi följde dem hem till dörren medan vi väntade på att Ken skulle hämta upp oss för att åka till IcaMaxi.

När vi var i centrum gick vi till Lindex för att titta lite och där hittade vi så coola glasögon till Leah, var ju bara tvungen att prova. Hon var lite fundersam först när de blev mörkt för ögonen men när jag satte dem på plats så såg de ut som om hon inte brydde sig ett dugg över glajjerna.





Tror inte man kan bli sötare :)




Väl på IcaMaxi blev halsen bara värre och värre. På vägen hem fick jag prata teckenspråk/viska för att de gjorde så in i bomben ont. Slängde i mig 2 koppar thé och halstabletter men inget fungerade, förrän jag stoppade i mig en ipren och svullnaden la sig. Tyvärr var det den sista ipren:en så de fick bli alvedon på natten men dessa hade dock inte samma effekt. Så idag blir det återigen en tripp till centrum för att handla ipren och STARKA halstabletter, tror inte jag kommer orka så mycket mer idag kanske en promenad vi får se..

Ska även göra hemlagad pizza idag, får återkomma om de och berätta hur de gick/smakade :)

Njut av att det är FREDAG!


Solstråle

2010-02-25 10:55:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har det negativa lagt sig, som TUR är..
Natten har varit bättre för Leahs del men sämre för min. Har så otroligt ont i halsen att jag knappt kan svälja, så nu under morgonen har jag pimplat thé och halstabletter. Leah har blivit bättre känns det som, mindre snor och lite mindre hosta. Nässugen är min (inte Leahs) bästa vän, hon skriker hysteriskt när man suger ut snoret men upptäcker direkt efter att hon kan faktist andas genom näsan. Förstår att det är obehagligt men det går inte att leka med en igentäppt näsa.


Leah har börjat få smörgås till frukost och det är JÄTTE roligt att få stoppa in i munnen :)


Har även hunnit springa lite i gåstolen med lilleskutt i högsta hugg!


Nu under morgonen har jag även passat på att städat av smutsrucklet här hemma, måste verkligen införskaffa nya mattor. Blir galen av att de ser lika smutsigt ut efter en halv dag från att man har städat.
Fick ett samtal från en nervös Sofia som skulle på sin första mamma-grupp med Astor. Förhoppningsvis spricker himlen upp fram nu till lunch så vi kan ta en lika härlig promenad i solen som jag och Leah tog igår.





Ikväll bär det av till IcaMaxi för storhandling, vilket verkligen behövs nu när kyl & frysen ekar.
Nej nu blir det en kopp thé till innan skorpan vaknar från sin powernap.




Argbigga...

2010-02-23 11:01:11 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Känns inte som något är speciellt positivt idag..Bacillerna vägrar att försvinna, har en gråtandes bebis och känner mig enbart trött..Ska försöka vända de negativa till positivt, men just nu känns det hopplöst..
Återkommer när det känns positivt igen... 


Sömn sökes omgående!

2010-02-22 09:56:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sömn sökes!

Är helt slut efter natten, skorpan vaknade första gången 23.45 och fick då krypa ner i vår säng på en gång. Hon somnar bums men vaknar vid 3 snåret och bara skriker, skriker och skriker. Hon hade ingen feber, men otroligt mycket slem som ville hostas upp. Jag går upp och värmer lite välling som hon slurkar i sig i ett naffs och somnar sedan om som en klubbad säl och vaknar sedan faktist vid 8 så de ska jag inte klaga på. Men man känner verkligen att sömnbristen smyger sig på allt mer. Skulle kunna göra vad som helst för en hel nattssömn, men men de kommer så småningom.

Städade lite i badrummet igår, har stört mig på det äckliga badkaret och kaklet. Så jag körde ett race där inne och nu känns det mycket bättre :) Blev sedan en tvätt i maskinen, sortera in tvätt i lådorna, fixa lådorna i badrummet. Så nu efter veckans röjning av grejjer så står det två jätte kassar och lådor fulla med skräp. När de försvinner så kommer de kännas och även se mycket bättre ut här hemma.

I helgen har vi som sagt inte gjort så mycket pga att Leah varit sjuk, vi har haft en riktig myshelg.
Vi kände oss lite sugna på godis igår, så vi slog till att unna oss lite :)
 
Notera vem skål som är vems...


Min till vänster och Kens till höger :)

Blev även "Johan Falk- Leo Gaut" till godismyset..
Trodde att dessa filmer skulle vara dåliga men tji fick jag, dessa är några jag varmt rekomenderar!

Idag ska vi nog skotta ut oss från lägenheten, klä på oss termo-brallorna, mössa och pulsa lite i snön och ha den underbara solen i ansiktet!








Välkommen...

2010-02-21 09:11:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Vill passa på att välkomna selmhostan och febern som kom inatt och gav Leah ännu fler "sjuksymtom"...
När ska detta ta slut?
Vaknade flera gånger under kvällen/natten, hostade och gallskrek stackarn. Sen vaknade hon vid 6 tiden och fick isig lite välling och somnade om till sju..Fick ialla fall i hennes lite gröt och lite smörgås, så jag hoppas att magtjafset försvinner nu så de är något som blir positivt.
Ken har bandy heela dagen idag, får se hur vi gör.
Hon somnade om med Ken vid åtta och har sover fortfarande..
Håll tummarna nu så hoppas vi att bacillerna far åt pipsvängen!!!


Ála Kembel

2010-02-20 21:08:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Dagen har spenderats hemma IGEN, helt insnöade..
Skorpan är fortfarande helt upp och ner, går inget annat än att tycka synd om henne. Och så om det inte var nog med magkramper, trötthet, diarré och minskad aptit så har ett nytt symtom dykt upp hostan..suck!
Blir hon inte bättre imorn så måste vi åka in med henne eftersom hon har haft dålig mage sen i onsdags och kan då fått vätskebrist. Så idag blev det försök till att få i henne i lite vätskeersättning, gick väl sådär men lite slank ner. Håller tummarna på att hon mår bättre imorn..

Nej nu blir det mys i soffan är proppmätt efter att jag blivit bjuden på den berömda "chipslådan" ála Kembel :)

Vad tycker ni om den nya looken på bloggen förresten?
Satt hela kvällen igår och fixade lite :)



Skorpan ligger och myser med pappa






6 månader!

2010-02-19 21:23:37 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Idag blev det ett besök på Kens träning, kände att vi behövde komma ut ur den förbaskade lägenheten som vi har spenderats i hela veckan. Leah har aldrig varit så tyst och nöjd som denna timme. Satt som fastklistrad när grabbarna boxades. Hon satt där och käkade på sin strumpa så att den blev genomblöt :)
Vi orkade inte titta på sista passet så vi gick till Ica för att handla lite och sen gick vi hem. Skorpan tokdäckade när jag la ner henne i vagnen, så hon fick sova en halvtimme för att sedan komma upp och leka lite.

Vi tog fram träplattan med kulor och hon har börjat förstå hur man ska förflytta kulorna nu. Väldigt bra för finmotoriken :P




Vi "posade" lite för kamera med, blixten har blivit intressant igen. Men mest intressant är ändå mobilen som hon ständigt försöker sno :)



Hipp hipp hurra för Leah är 6 månader idag!!!
Våran älskade STORA tjej!


Hipp Hipp HURRA!!!

2010-02-19 09:41:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





GRATTIS
Aurora i efterskott på 3-års dagen!!!






Öron,tryck,semla & lapp

2010-02-19 09:35:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej hej!
Hade inte mycket kraft och ork att blogg igår, FÖRLÅT.
Men gårdagen spenderades hemma hos Anna & Richard där vi gick igenom 5-6 stora flyttkartonger/IKEAkassar fulla med kläder som vi skulle rensa en gång för alla. För om hon inte tyckte om kläderna nu så skulle hon såklart aldrig sätta på den nya lilla bebisen de.
De blev alltså en hel del slängande men även sorterande för de som skulle sparas ev. ut till landet.
Skorpan var inte på topp igår, så jag ringde BVC för att få lite tips på hur jag ska få i henne mat osv. Får då en motfråga om vilka tider hon ungefär äter annars, jag berättar självklart att det brukar ungefär vara kl: 8;13;17-18;20. Varav BVC-tanten nästan skriker:-va?! Får hon inget emellan 8-13?
- Ibland, Ibland inte beror på hur hon sover/vill ha. Men offtast så kräks hon GALET mycket om hon får mellis och lunch. Så varför ska jag då ge henne de? Men men..
Skulle iallafall ge henne 50-100 ml/varannan timme, så de gjorde jag hela dagen igår.

När vi va hemma hos Anna så hittade vi en jättesöt mössa till Leah med ÖRON, vilket jag vet att Ken hatar. Så jag skickade bara en skämt bild till honom där jag sa att jag köpt mössan. Men fick dock inget svar, han trodde väl på mig... Men jag skulle aldrig köpa något med öron till Leah eftersom jag vet själv hur det är. Jag kanske är extrem men eftersom jag har arbetat på förskolan ett antal år så är jag så otroligt trött på alla tryck och med tryck menar jag alla tryck allt ifrån Hello Kitty till Batman till Nalle Phu till Spiderman. Så därför sa jag redan innan jag fick barn att hon/han inte skulle ha på sig sådana kläder så länge hon/han själv inte säger något. Så nu när Leah är liten och inte kan säga ifrån så är det trycklösa/öronlösa kläder hon kommer ha på sig :). 
Vill bara poängtera att jag vill inte att mitt barn ska ha tryck men de menas inte att andra barn inte är jätte söta i de!!!
Så åter till gårdagen och bilden som jag skickade till Ken:





Vi hade en liten tjejeftermiddag igår. Ken hämtade upp Leah så jag fick vara lite barnfri. Så jag, Anna & Sofia köpte solbullar & grädde och gick hem till dem för att göra egna semlor med hallonsylt istället för mandelmassa, SUPERGOTT!!!
Måste provas





Blev en del sömnad där vi inte hann komma så långt, då ringer telefonen och man hör bara ett gallskrik. Ken frågar vart majsvällingen är och jag kommer på mig själv att jag glömt att ge den. Så det var bara att springa hem och göra mat till skorpan.


Måste bara visa vad som satt på badrumsspegeln imorse:


Har inte jag världens bästa pojkvän?!?!





Försvinn baciller försvinn!!!

2010-02-17 19:59:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Idag blev det en kurerar dag hemma för oss, båda mådde pyton och hade inte större lust att göra någonting. Eller jo vi ringde för att ta en prommis med Chrisse & Ellie men jag bokade av de en halvtimme senare efter matkamp och sömn. Efter en kvarts sovande vaknar min stackars skorp, jag tar upp henne och hon somnar bums på min axel. Så vi låg och mös tills Ken kom hem och har bara varit sen dess som sagt. Så nu är majsvällning köpt till Leah och nyponsoppa till mig. Nu banne mig ska vi bli friska (PEPPAR PEPPAR)
Nej nu ska jag lägga borsta tänderna och lägga mig i sängen, känns som det kan bli en lång natt för oss båda...


Magknip,tomte och gå!

2010-02-17 10:33:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Blev själv illamående i måndagskväll och mådde pyton hela tisdagen, vågade inte äta på hela dagen för jag var så rädd att de skulle komma upp igen fy fabian...Så de blev en hemmadag igår iallafall och fy vad uttråkad Leah var stackarn. Vara hemma två dagar i rad är inte så roligt.

Vi tog en promenad iallafall för att få lite frisk luft i lungorna och försöka få bort de dumma bacillerna. Promenaden blev upp till den stora tvättstugan för tidsbokning för alla täcken och kuddar. Så de gjorde vi halva kvällen, inte speciellt roligt men vi vill ju inte att skiten ska komma tillbaka, de räcker liksom för i år känns det som. Fick i mig en liten liten portion av pyttipanna innan jag blev illamående igen och magknip så det stog härliga till. Så efter maten passade jag på att göra iordning för frukosten och sen kröp jag ner i sängen och Ken gav Leah välling innan hon skulle sova. Jag vaknar sedan vid 23 tiden av att Ken går in i Leahs rum för att hon pep vilket jag absolut inte hörde, då har jag däckat ska jag säga dig. Vet inte vad som hände med skorpan men hon fick total panik. Så efter en stund går jag upp för att göra lite välling, men när jag kommer in så säger Ken att hon har extremt mycket gaser så hon har antagligen jätte ont i magen. Så mat skulle bara förvärra saken. Så vi byts av och efter en stund när hon lugnat sig så somnar hon i FAMNEN vilket hon inte gjort sen hon var kanske 2 månader..STACKARN att ha så ont! Hon vaknar sedan vig halv 6 och får då krypa ner i vår säng för lite välling och sen så somnar hon om!!! Jag menar det har inte heller hänt de senaste månaderna. Får en hand upp i näsan och vaknar till och ser världens största leende, kollar då på klockan som visar 08.18 :)
Har fått i oss lite frukost nu men för min del var de inge vidare, magknip och yrsel på en gång.
Nu vankas det powernap för skorpan och kanske ska jag hoppa ut pyjamasen? vi får se...

Juste köpte ett par nya joggingskor till mig i söndags :)







Visste inte att tomten kom i februari?!, nej juste de är Ken som mot alla odds skulle gå till tvättstugan med två täcken och 10 kuddar! MUPP :)








Vi var mot alla odds nere på BVC i måndags för HALVÅRSkontroll , läkaren tyckte att Leah var väldigt framåt och trodde att hon skulle kanske börja gå redan som 10 månaders..haha oj oj oj! Kommer bli körigt om de nu blir så, fast hellre när hon är 10 månader än 7 månader som hennes pappa...




Magsjukan is in tha house!!!

2010-02-15 08:38:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har varit vaken halva natten av att Ken sprungit fram och tillbaka från sängen till toaletten..Så jag är inte trött av att Leah för en gångs skull inte vaknar stup i kvarten utan av min man.
Så när Leah tar sin förmiddags powernap ska jag passa på att vila lite, är HELT slut!

Gårdagen var vi ganska uttråkade och när Ken är uttråkad är han nästan på allt, så jag sticker in förslaget att åka till IKEA för att inhandla lite förvaring som vi ABSOLUT inte har för tillfället. Men nu när Ken är sjuk så kommer de nog ta ett tag innan alla hyllor och liknande kommer upp...

Nu blir det lek med skorpan :)

En fråga, får jag umgås med andra även om Ken är magsjuk? Kommer kollapsa om jag ska vara hemma mera...

KRAM!


Frukost på sängen..

2010-02-14 12:09:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skulle de bli men jag råkade sitga upp ur sängen lite för tidigt :) Men på matbordet stog en bricka med frukost, blommor, tidning, choklad, tuggumi & snus. TACK mitt fina <3




Skorpan såg lite fundersam ut när jag kom upp och hon såg mig. Såg ut som hon undrade varifrån jag kom ifrån :). Söndagar är min sovmorgonsdag och tänk vad lite extra sömn kan göra för en trött mamma. På söndagarna väljer Ken kläder och idag hade han valt en lite tuff outfit till skorpan. Baggy jeans och DKNY tröja, så här tuff kan man se ut :







Alla <3:ans dag

2010-02-13 10:33:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Världens mest överskattade dag (om du frågar mig) är imorgon dvs Alla <3:ans dag. Tycker man inte behöver en dag för att visa sin kärlek till de man älskar allra mest. Utan tycker man ska göra de varje dag och kanske ta en spontan dag istället och visa sin uppskattning. Men eftersom både jag och Leah var rätt uttråkade och less på att vara hemma så tog vi en tripp till centrum och handlade en massa saker som Ken tycker om mest. För att sedan komma hem och slå in de så att de blev en lite present. Vi hade sagt att vi inte skulle köpa något just bara för att vi delar denna åsikt om denna dag..men men i korgen fanns det godsaker till oss båda så vi delade :)


Korgen var proppad av godis, olika sorter av Kens favorit öl, snus, bellerina, delicatobollar, kex choklad och självklart ett kort på hela familjen där det stog en litet meddelande till Ken :)
Det blev väldigt uppskattat ska jag säga!


Vill bara passa på att gratta Leahs fadder José.
Grattis på födelsedagen!!!






Njut av att det är lördag, det ska vi göra vill jag lova!



Störd sömn av bajs...

2010-02-12 11:21:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Blev en powernap för oss två men skorpan vaknade efter 40 minuter av bajs..Typiskt, så det var bara att byta och underhålla henne. Men det gick bara en liten stund eftersom hon fortfarande extremt trött. Så nu efter MYCKET om och men så har hon äntligen somnat om. Hoppas att det blir en liten stund för hennes skull, hon behöver det efter nattens bravader. Vet inte vad dagen har att vänta men en promenad till Ica för att inhandla lite fredagsmys och sen försöka gå lite mer behöver samla steg. Har nämligen tagit fram min gamla kompis stegräknaren för att få lite motivation till att börja röra sig igen. Så efter gårdagens långa promenad stog räknaren på 15107 steg, otroligt stolt :)

Nej nu ska jag ta något att äta så jag får lite extra energi för att orka dagen



7 dagar kvar & sen är skorpan 6 månader!!!


Negativ..

2010-02-12 09:06:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skorpan kollapsade vid halv åtta tiden igår kväll..och vaknade upp vid fyra tiden HELT hysterisk. Så hon fick krypa ner i sängen och fick mumsa i sig lite välling. Hon somnar efter mycket om och men vid typ fem halv sex och vaknar återigen vid sju pigg som en jäkla lärka...Dålig och trött mamma som jag är försökte jag underhålla henne så att jag skulle få några minuters extra sömn. Men när det gått en halvtimme funkade ingenting så de vara bara att ta sin trött kropp/hjärna och gå upp. Så nu har min gnälliga/trötta lilla tjej somnat och jag ska försöka ta en powernap jag med så att jag slipper yrseln som jag alltid får vid för lite sömn ..Nej nu ska jag sova så jag blir lite positiv igen!!!!

Mat i fejjan...

2010-02-11 10:33:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Blev ingen träff med grannarna igår, så vi stannade hemma igen. Lekte en massa men när man lekt med alla leksaker 511 ggr förstår jag att det inte är så speciellt roligt längre. Så när jag lagt i allt i kvällens köttgryta klädde vi på oss kläderna och tog en promenad i SOLEN! Tänk vilken energi man kan få av lite sol, får bara starkare längtan till våren nu..

Tog inget kort på Leah igår vid middagen vilket jag ångrar, för att hon hade smetat ut köttförsås/spaghetti i HELA ansiktet MYS! Så efter maten tappade jag upp ett bad till oss lortgrisar, som var mer än behövligt efter en hel dag av äta själv oavsett kladd...


Idag blir det en skön promenad i solen med Chrisse/Ellie. Skulle behöva gå ner till centrum för att hämta ut mitt paket från Go´boken, får se om det blir av :)


Lite bilder från de senaste dagarna...

2010-02-10 10:44:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..






Gåstolen är fortfarande favoriten här hemma, speciellt nu när skorpan lärt sig att komma över trösklarna och följa efter mamma vart hon än går!


Igår blev det en massa bus här hemma. Skorpan passade på att smita in under bordet när jag puttat ut stolen lite för långt :)




På kvällen igår satt vi och lekte vid matbordet. Skorpan kollade väldigt intressant på mitt diadem och fick därför låna det, och titta hur söt man kan vara :)



Så här ser en vanligt frukost ut nu när man vill äta lite själv..Mamma har kladdfobi men om skorpan vill prova så ska hon självklart få göra det! Och vilken lycka när man får kladda utan att någon säger till :)


Idag ska vi kanske träffa grannarna Sandra och Anton för promenad och kanske en liten fika. Skönt att komma hemifrån lite!




Tänder on the way...

2010-02-10 10:08:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Gårdagen spenderades hemma, men en tjej som hade lite feber. Det verkar som tösen min börjar få tänder och därav febern, gnäll, dreggel och enormt mycket tuggande. Fick efter mycket gnäll och trams skorpan att somna in på eftermiddagen och som hon sov i hela 2 timmar!. När Ken kom hem sken hon som en nyponros igen hm varför gör dom alltid så? Gubbarna tror att man har semester hemma :) Vilket vi alla vet att vi INTE har! Ville bara poängtera detta...

I lördags när Ken hade sovmorgon så gick jag och skorpan upp som vilken annan dag som helst och åt först frukost. Efter frukosten hittade jag tidningen som låg på bordet från gårdagen och passar på att läsa lite, vilket jag självklart inte fick göra själv utan hade Leah klåfinger på tidningen direkt. Så hon fick ta tag i sportbladet och läsa lite :), SUPERGLAD att få göra likadant som mamma!













Borrfri!

2010-02-09 10:18:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen spenderades hemma fram till tolvtiden, då ringde Chrisse och ville gå på promenad. Vi är inte dom som är dom att tacka nej så det var bara på med överdragsbrallorna och jackan och börja traska. Det blev en väldigt lång promenad. Fram och tillbaka till centrum för att handla lite hem och sedan fortsatte vi ner mot nyfors och upp till oss. Vi behövde gå hem för att slänga i lite mat i skorpan innan vi skulle klä på oss igen för att gå mot tandläkaren. Skorpan hade bara dagen till ära sovit en halvtimme på förmiddagen (vilket hon brukar) men sedan vaknade hon i centrum (efter 40 minuters sömn) och vägrade somna om sedan. När vi gick till tandläkaren så var hon såå trött och somna i 2 minuter, men sen var det kört hon ville inte somna om innan jag var tvungen att sätta mig i stolen. Fick springa mellan undersökningen och fixandet till vagnen där skorpan låg och halvsov/missnöjd. När jag sedan ligger i stolen blir hon tyst och jag tror att hon somnat, men det visar sig att den underbara tandläkarens assistent stod och vaggade vagnen och när det inte fungerade tog hon upp henne och gick runt så att hon fick kika på allt på mottagningen TACK så otroligt mycket! :) Trodde att jag skulle få hela munnen borrad eftersom jag har haft otroligt ont! Men jag hade inte ett ENDA hål i munnen utan det var som vanligt, lagningarna hade släppt så han fyllde i dem med lite plast eller vad dom nu fyller i med. Så otroligt SKÖNT att slippa sprutorna och borrandet.

Idag skulle vi egentligen tagit en tripp till stan men Aurora hade fått feber så det blev tyvärr inställt, en annan dag :). Så idag har vi inga speciella planer, vi tar nog dagen som den kommer!


Sömn, sömnad & BUZZ

2010-02-07 21:34:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är tyvärr helgen över och en ny veckan väntas...Så otroligt synd att helgen går så väldans fort, känns som om man knappt hinner hitta på något. Men åter till helgen eftersom jag inte varit så duktig på att uppdatera:

I fredags skulle vi som tidigare sagt gå ner till jobbet och hälsa på, men skorpan tog tillfället i akt och passade på att slumra in i 2 ½ timme!!! Så de blev inget besök utan det får bli en annan gång. Själv passade jag då på att fixa och trixa lite på bloggen som ni kanske sett. Har även nu blivit godkänd för att börja lägga upp videos, så det kommer ni få se från och med nu. Ska även fixa och trixa lite till har inte blivit riktigt som jag tänkt än :)

Åter till fredagen: När skorpan vaknat tog vi en tripp till Ica för att inhandla middagen som skulle bli tacos. Ringde då till Anna & Richard/kusinerna och frågade om de ville bli bjudna på tacos vilket dom inte tackade nej till. Så vi packade ner allt som behövdes för middagen samt allt till skorpan eftersom hon skulle få somna där. Blev en trevlig kväll med en del sömnad för min och fias del. Vi sydde en "väska" som inte är riktigt klar än men snart så :) Var år och dagar sen man satt vid en symaskin, men man hade fortfarande knycket inne. Som att cykla skulle jag tro, har man gjort det en gång så sitter det i liksom.

Vid lunchtid på lördagen åkte vi till babyproffsen för att inhandla nya pyjamaser till skorpan, vi kollade även en snabbis på en ny bilbarnsstol och som med allt annat finns det ett helt hav av olika märken/sorter av stolar. Så vi får se vilken vi slår till på :). Hem igen för att käka lite lunch, men skorpan somnade på vägen hem och fortsatte att sova i bilbarnsstolen när vi kom hem. Så då passade även vi på att ta en tupplur vilket var otroligt välbehövligt. Jag vaknar vid tio över två (då har skorpan sovit i ca 1 ½ timme), jag fixar då lunch till mig själv medan de andra två snarkar ikapp. Hon vaknar inte förrän klockan tre!! Vet inte vad som har flygit i min lilla tjej :).

Vid sex-tiden kommer Leahs farmor hit för att vara barnvakt eftersom jag och Ken skulle till stan och käka lite. Det blev mongolisk-buffé :) Efter middagen åkte vi hem till Stefan och Chrisse, där det blev tårttittande och sedan BUZZ. Man kunde tydligen köra lag så det blev självklart tjejerna mot killarna, blev faktist väldigt jämt :). Vid ett tiden orkade inte mina ögon hålla sig uppe längre så vi lämnade bilen där och tog en promenad hem. Skorpan hade kört lite med farmor men men, vem skulle inte göra de när inte mamma och pappa är hemma? :) Hon vaknade halv 9 imorse och eftersom att det är min sovmorgon var det bara att somna om, till klockan 10!
Annars har söndagen spenderats i rackethallen för att titta på är Ken spelade bandy, grabbarna vann hela slutspelet. Så otroligt duktiga :)
Nej nu blir det söndagsmys med gubben min där grönsaker och dipp står och väntar


Veckan i sin helhet..

2010-02-05 11:10:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Passar på att skriva nu när skorpan tar sin powernap. Får annars inte göra så mycket annat än att vara henne nära nu förtiden, ett nytt steg i utvecklingen säger dom. Får knappt lämna rummet innan hon får panik, hon tror att jag ska lämna henne. Vilket jag får visa att jag aldrig kommer att göra!

Onsdagen bjöd på en tripp till Sickla med Sofia & Astor. Blev en supermysig dag förutom att både jeg och Sofia tänkte att det är jobbigt att gå med våra gigantiska vinterjackor på sig när man ska kolla i affärer så vi hade båda tagit på oss vårjackor/väst. Vilket visade sig senare att det var en otroligt dålig idé eftersom det var STORM ute..
Gick och åt en god kycklingsallad och skorpan fick gröt och var helt fascinerad av Astor som hon även fick ta på :).


Astor
Sickla måste ha en aura som gör att skorpan inte vill sova. Hon sov ungefär en halvtimme totalt på den tiden vi var där. Vilket gjorde i sin tur när vi kom hem att hon var heelt slut och övertrött som bara den. Vilket jag också var så jag kollapsade i soffan en timme. Den timmen gjorde underverk för att jag skulle orka resten av kvällen.


Leah i sickla

Torsdagen tog jag och skorpan bussen för att åka hem till Sofia. När vi gått upp för den oändliga granitenbacken var jag tvungen att gå in på Grannitlivs för att inhandla diverse saker. Hon som stog i kassan frågade om Leah var mitt barn, -Ja svarar jag och då frågar hon om jag ens hade fyllt 18 år?!! Att jag såg väldigt ung ut och att hon trodde att jag kanske var barnvakt!! Herregud bara för man är osminkad ser man 5 år yngre ut då? TYDLIGEN...
Blev sedan en jättegod sallad med tonfiskröra och hemmagjorda krutonger, så duktig Sofia!
Blev sedan lite lek för Leahs del och vi satte Astor i babysittern brevid och jag satt och gungade den som gamla goda tiden med Leah och han somnar. Vilket han tydligen aldrig gör, jag har väl de rätta knycket i gungningen :)
Hittade även otroligt fina kläder som Sofia inte längre ville ha, även saker till mig själv (hör och häpna!) Sen konstaterade jag att Sofia har nog en liten sjukdom aka shoppoholic :P Hon instämde när hon såg tio kassar i soffan/golvet. Alla har vi någon last :)
Ken kom och hämtade oss och Robban hade ringt underdagen och frågat om jag kunde komma ner och hjälpa honom att visa hur man sortera tvätten. Inte så lätt när man aldrig har behövt tvätta i sitt liv....
Bjöd sedan över grabbarna på lite middag som blev korvstroganoff med ris och sallad. Sen fick jag öppna "klippotek" i badrum och fixa grabbarnas hår vilket blev jätte bra om du fråra mig. Kanske ett extra knäck nu när man inte får ut så mycket pengar :P




Sofia & världens sötaste Aurora





Dagen kommer bli ganska lugn, blev nerbjuden till jobbet på lite fika så jag får väl palla mig dit och visa upp lite..Även en anledning till att få komma ut lite i kylan.



(bilderna är tagna från Sofias blogg: www.cupcakesochkakor.bloggspot.com)







Fy skäms på mig...

2010-02-02 10:43:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Glömde skriva att från min morbror och hans familj fick leah även av dem bidrag till den nya bilbarnstolen :)
Och av kusierna Nattis och Niklas och deras mammas familj  fick hon även en jättefin tröja och skor :) och en jättefin ängel.
Och av Kens kusiner och faster fick hon en mumin mugg och en tårtspade i en jättehäftig design (som får sparas tills hon flyttar hemifrån :))
Säg gärna till om jag glömt att nämna någon :)

KRAM!


Presenter

2010-02-02 10:10:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har varit helt slut sen i lördags och har därför inte bloggat..tyvärr.
Söndagen var alla i famlijen heelt slut men det var bara att gå upp för söndagar är ju bandydagar och så även denna. Skorpan somnar so en stock redan i bilen och soer igenom nästan hela matchen :). Efter matchen var det bara att dra sig till lokalen för att städa klart och packa in alla presenter i bilen. Sen var det bara att åka hem och röjja här hemma, har inte riktigt hunnit de i veckan så nu fanns det inga undanflykter längre..
Blev sedan en slappar dag resten av dagen (tror jag:))

Igår måndag så vaknade Leah endast 1 gång på natten och det var klockan 5, sen vaknade hon inte förrän klockan 8!! :) Gröten istället för ersättningen på dagen gjorde susen, efterso hon inte vill äta så mycket så provade vi gröt istället och det åt hon upp med glädje! Så de kommer bli de nya dagsmålet från och med nu.
Vi fixar lite hemma på morgonen och sedan var det dags för Leahs förmiddagslur. Denna brukar vara i ca 30-40 minuter men dagen till ära så varade den i 1 ½ timma!! Blev sedan en tripp upp till Ica för att inhandla katrinplommon till Karrén som jag tänkt att försöka göra till middag. Sedan blev de en snabb visit till jobbet för att lämna termosarna som vi lånat och kom hem med hela vagnen full av fina teckningar från barnen på min gamla avdelning.
Karrén blev jätte god, förutom att skivorna blev lite tjocka kan inte förstå hur man skulle kunna få dem mindre, men det kanske hade varit bra att skiva upp dom efter att Leah gått och lagt sig. Eftersom hon fick sin "lilla" skrikattack precis när jag skulle skära upp allt kött och blev otroligt stressad..hm jaja inte så välplanerat från min sida..

Idag tisdag har vi än så länge inga planer. Men funderade på om vi kanske skulle åka iväg och kolla på träningsskor till mig, men de kanske får vänta tills Ken kommer hem det återstår och se :)


Tänkte lägga upp lite bilder på de flesta presenter som Leah fick :)






"Lite" blöjor och mat samt en jätte fin klänning från "tanterna" Lina, Carro, Nattis & Josse!
Kommer inte behöva handla detta på ett tag :) Tack!


Pianot är också från tanterna :)

Handgjutningssättet är från Farbror Pierre, Camilla och kusinerna Nattis,Niklas & Viktor :)



Boken är från Jean-Pierre
Smyckeskrinet med ett halsband med Leahs månadssten är från Joakim och Markus :)
Från Kens farmor fick hon ett jättefint halsband med guldhjärta :)
I den lilla rosa asken är från Sofia, Jonathan, Aurora & Astor. Där i ligger ett namnsmycke :) Leah fick även den här fina nallen av dem!



Den bruna nallen är från mammas kusin Rebecca, som vi även fick en jättefin body :)

Miranda nallen är från Leahs fadder José :)


Det fina fotoalbumet och "första lock & tand" är från Dennis och Robban :)

Kronramen är från Robin och Jennie :)

Den lilla ramen samt elefantbössan är från Kens 3 chefer




Gåstolen är från Stefan, Chrisse & Ellie




Stolen är från farmor, farfar, farbror Dennis, Camilla och kusinerna Wille & Wincent :)

Från mormor, Håkan och mormor Sonja fick vi bidrag till en bilbarnstol :)

Och från farfar, Lena, farmor Irma och mammas farbror Tomas fick vi pengar i en fond :)

Från tant Ida & Jonas fick vi en jättefin skallra, barbapappa mugg och tallrik :)

Och från Anna & Richard och kusinerna Sofia & Niklas fick ett jättefin fårskinn :)



Igår kväll fick vi ett blombud som var ifrån Jennica & Mann TACK!

TACK alla för alla fina presenter!!!


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu