Sovmorgon

2010-04-30 22:30:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Imorse vaknade jag vid 07.30 och kände för första gången på länge att jag var utvilad och det fanns inget tecken på att skorpan var vaken. Så jag låg och drog mig till 08.15 och fortfarande inget tecken på att hon vaknat. Gick upp och gjorde mig lite thé, kokade ägg och fixade allt för Leahs frukost. Vid 08.45 hör jag en liten röst komma från hennes rum. Jag kan säga er att jag kommer inte ihåg senast jag vaknar före henne, måste nog vara när hon ammades och kunde sova till 11 på förmiddagen och det vet vi ju var ett bra tag sen. Men jag är inte den som klagar utan njuter av att få en sån dag :)

Nu är vi precis hemkomna från Alby, ren besvikelse ska jag säga.
Efter ösregnet igår och inget skydd på brasan gjorde att när fackeltåget kom för att tända på så blev det mest rök och glöd. Började även att regna efter en liten stund så kallt och mörkt var det så det var bara att traska hemåt. Leah fick pyjamas på sig innan vi gick ner och välling i vagnen där hon somnade så gott. Men nu när vi kom hem och la henne i sängen så känner hon inte riktigt för att sova, har hållt på att sparka runt och snackat där inne i nästan en timme nu. Men förhoppningsvis så somnar hon om snart igen :)

Imorgon väntar en sovmorgon för eftersom Ken ska på bajenmatchen och åker vid 12 tiden och kommer nog inte hem ragglandes förrän in på småtimmarna så de blir byte av sovdagar. Vet inte dock vad jag och skorpan ska hitta på, eftersom på helgerna så är alla mamma-lediga vänner med sina respektive så de blir nog en dag bara för oss...Vi får se vart dagen tar oss med andra ord.

Nu kollar Ken på The ultimate fighter så de blir nog in i tradera-träsket för mig :D
 


Kärleksmums!

2010-04-29 09:45:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Igår när vi hade packat och gjort oss iordning tog vi bussen ner till centrum för att handla näsdroppar till Leah. EFtersom vi råkade ha sönder den andra flaskan igen..När vi handlat var det dags för mellis för Leah och när vi sitter mitt i smeten träffar vi på min barndomskompis Eveline och det visade sig att hon & Sanna satt uppe på Wayne´s och fikade. Vi blev uppbjudna och de blev en hel del prat om bebis, bra ha saker för bebis och förlossning m.m. Sanna ska få en lite bebis i juni så jag förstå henne att hon har en massa frågor, hon var verkligen superfin i sin lilla mage. Man längtar tillbaka när man ser så fina magar, men de får bli om ett par år :D. Skorpan somnar efter att jag fått spänna fast henne i selen eftersom hon ska vända sig i vagnen och göra de livsfarligt för sig själv. När hon vaknat var det dags för oss att åka hem och äta lite lunch. 

När Ken kom hem gick jag upp för att panta lite flaskor, hatar burkberg. Passade på att köpa florsocker och kokos, har kommit in i ett baktid som jag kan få ibland och vill baka hela tiden. Dagen till ära blev det kärleksmums, hann göra klart nästan precis innan Ken gick till träningen, var bara att lägga på glasyren.
När Ken kom hem vid 20 tiden hade skorpan däckat för längesen och jag hade hunnit förbereda middagen som var tacos. Efter tacosen var det självklart dags att provsmaka hur kakan blev..SUPERGOD! Lyckades verkligen den här gången :).



Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men Leah kommer att somna snart så de får bli efter de. Skulle ha träffat Sofia idag men hon har inte svarat på mitt sms (så om du läser det här Sofia ring mig :))
Annars får vi nog ta och åka iväg någonstans idag, kan inte vara hemma hela veckan.
Någon som har tips på vad man kan hitta på?



pussar på sin docka

2010-04-27 21:47:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Idag har vi varit hemma, Sandra & Anton tittade förbi en snabbis på förmiddagen innan det var dags för vila. Men även om Leah varit vaken galet länge på förmiddagen och supertrött så sov hon bara 30 min. Men hon vaknade upp som en solstråle så de gjorde ju inget då. Jag har rensat överallt känns det som och nu har allt som går att lägga i förrådet hamnat där. Och nu ska jag säga er att det verkligen är smockat med grejjer där inne..

Jag bakade en tigerkaka under tiden Leah tog sin powernap för att jag trodde att Sandra och Anton skulle komma på besök. Men den lille herren bestämde sig för att sova i två timmar så de blev inget fika idag tyvärr men men.
När Ken kom hem började vi sätta upp rullgardinen i Leahs rum. Hon har redan svart persienner men solen går upp klockan 5 på morgonen i hennes rum och lyser ändå igenom. Så förhoppningsvis så hjälper gardinen ytterligare lite :)Jag börjar att fixa för dagens middag, kyckling och ris för Ken & mig själv och ångkokt kyckling och grönsaker med ris till Leah. Tack mamma för ångkokaren som jag fick i julklapp förra året, är supersmidigt + att maten lagar sig självt och blir super god och nyttig!!

Efter att vi glufsat i oss maten gick vi ner till källsorteringer med sopsäckarna som har invarderat vår altan den senaste tiden. Så nu slipper grannarna gå förbi och stirra på sopstationen här hemma.
När vi kom hem från vår lilla promenad lekte Ken & Leah i hennes rum och jag kan bara säga en sak och det är att hon verkligen ÄLSKAR sin docka. Hon PUSSADE den flera flera gånger idag, så söt att jag vill äta upp henne :).
Efter en stunds lekande var det dags för blöjbyte, pyjamas och välling. Idag fick hon i sig ca 270 ml välling! Men hon blev inte trött för de inte utan lekte lite till på golvet. När klockan var 20.20 var det dags för sängen, men hon låg och snackade fram till att Ken gick in igen vid 20.50 då blev det tyst.

Men nu sover hon som en stock och det är även dags för mig att göra mig i ordning och lägga mig i sängen.






Nu kommer den...

2010-04-26 22:25:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I fredags var vi hemma hela dagen eftersom båda två var helt slut. Ken drog på träning så då passade jag och Leah på att bada lite som vi alltid gör när Ken tränar. Medan vi badade så lyssnade vi självklart på Leahs bandspelare och dagen till ära så blev det räddningspatrullen och den magiska mattan. Superroligt för både barn och mamma att ha något att lyssna på de dagar vi är hemma.
Sedan blev det att hoppa i pyjamasen och välling för skorpan.

Lördagen startade vid 05.00 enligt skorpan, inte enligt oss och efter MYCKET om och men så somnar hon till slut om och vaknar sedan vi godtagbara 08.00. Då var det dags för hela familjen att stiga upp för att göra oss i ordning för att spendera en hel förmiddag i nybodahallen..

Om ni frågar mig så tycker jag att BJJ inte är speciellt underhållande (förutom när den man ska kolla på tävlar). Blev en hel del väntande eftersom de var lite förseningar. Så jag och Leah gick och värmde upp hennes mat och precis då ropar de att Ken ska väga in sig, så då var det bara att ta in maten och sätta sig på en bänk och hålla koll på att han inte börjar. Men precis när vi är klara ser vi att han går till mattan längst bort så de var bara att köra slalom mellan alla och hann nästan men kom lite lite sent.
Han var så duktig och kom faktist på tredje plats, mycket bra för att vara sin första tävling i BJJ.

Blev sedan ombyte för Leah innan det var dags att packa in oss i bilen igen för Ellies 1-års kalas. Vi kommer dit en aningen sent men de gjorde inget som tur var. 
De hade gjort jätte fint med heliumballonger i hela rummet :) Vilket Leah tyckte var jätte roligt!

Mariekex är gott :)                      

Efter kalaset var slut var även familjen Fredriksson/Kembel helt slut. Så vi åkte hem och Leah däckade i bilen och fortsatte att sova i vagnen..Medan vi slappade i soffan en liten stund :) 
Grabbarna grus kom senare på kvällen upp och vi premiärgrillade. Grillat är så otroligt mycket godare än stekt, jag förstår varför man längtar hela vintern för att kunna grilla. 
Efter middagen öppnade SalongRita för klippning av "Forres" hår. Grabbarna drog sedan på fest på djurö?! tror jag att det var..medan jag och ken däckade i sängen vid 22.30.

En bättre morgon för Leah som vaknar vid halv 8 tror jag. Eftersom det är söndag så betyder det sovmorgon för min del. Men vi somnade så tidigt så jag var rätt så utvilad. Vid nio tiden var hela familjen fixade och klara och började planera dagen. 
* Ner till nybodahallen (ken som ville)
*Handla rullgardin till Leahs rum
* Handla tumvantar, hårspänne, tröjor m.m
*Loppis på byggdegården (jag som ville)
*Byta däck
De visade sig att Kens tränare skulle tävla vid 11 så då skulle jag passa på att handla allt till Leah medan Ken kollade på matchen. Men affärerna öppnar inte förrän 11 och vi var där runt 10.15. Så vi fick hänga med Ken till nybodahallen...
Efter de åkte vi till centrum, lämnade in bilen och sedan handlade de vi behövde och käka lunch. Efter att bilen var färdig blev det en snabbtitt på loppisen men där fanns det inget att fynda. Så vi åkte hem igen och tog det lungt hela dagen. Vi fick sedan halvspringa till Ica då vi blivit sugna på att äta våfflor till middag.  

Såhär spenderar Leah sina dagar nuför tiden, klättra på ALLT och med tungan ute i högst hugg!


Leah fick sin livs första docka igår av Anna & Richard, kan inte beskriva med ord hennes lycka när hon fick leka med sin nya kompis, TACK!


Leah vaknade vi 6 imorse för första gången :) gick in stoppade om henne och somnade om. Jag vaknar upp vid halv 9 av en liten tjej som ligger och småsnackar med sin lilla snuttekompis. Så vi har varit mer än utvilade idag kan jag säga.
Leahs farmor kom förbi på förmiddagen och hon hade handlat resten av grejjerna som fanns i Vintage kollektionen, TACK!!

Blev en prommis ner till centrum med Richard och lillebror Isak (tror jag att dem har bestämt sig för) där jag handlade rullgardinen efter att jag mätt fönstret, vilket kan vara en fördel.

När Ken kom hem var det som sagt dags för storhandling eftersom alla skåp ekar av tomhet.

 
När allt var uppackat och skorpan somnat tog jag helt slut! Och nu sitter jag här i sängen och har precis kollat på Hollywood fruar. Älskar Maria Montazami!!
Nej nu blir det Roast på Berns innan jag däckar :)
Ken kommenterar och frågar om det är en bok jag skriver, men de blir så när man inte hunnit uppdatera er om helgen.


Update

2010-04-26 15:11:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Eftersom helgen har varit mer än fullspäckad så har det inte hunnits med att uppdatera.
Men en bättre uppdatering från helgens bravader hade jag tänkt att göra ikväll, så ni får se lite bilder och så. Har nämligen inte tid att fixa de just nu. För nu när skorpan äntligen somnat är det dax för att betala räkningar, skriva inköpslista + matlista, packa Kens träningskläder, antagligen få väcka Leah, knalla upp till parkeringen för att vänta in Ken och sedan bär det av till Ica Maxi för storhandling.
Så efter att skorpan har somnat ikväll tänkte jag passa på att uppdatera er på vad som hänt. Hoppas att ni förstår att man vissa dagar inte bara hinner med, medan man andra dagar har hur mycket tid som helst :D

Ses snart :)


Kalas kalas kalas

2010-04-23 14:40:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen spenderades först i Kungenskurva med Leahs farmor där de shoppade en del. Leah fick en resesäng, ett jätte fint rosa tröj/byx-set, en regnjacka och leksaker. Tack snälla farmor säger Leah!
På morgonen ställde jag tillbaka alla Leahs saker i hennes nymålade fina rum. Jag är verkligen supernöjd med färgen, ibland väljer man rätt :D
På eftermiddagen sen kom Leahs mormor förbi innan det var dax för att vandra ner till kusinerna för att födelsedagsmiddag för Niklas.
Mormor tog jätte jätte fina kort på Leah, här är nästan alla:



Han kan inte säga att de inte är hans dotter i allafall, lika som bär :)









Blev sedan upp till krusisgårn för den efterlängtade klädauktionen, som blev en besvikelse. Hade tänkt att fynda lite fina kläder till skorpan men tyvärr så låg nästan bara mina kläder på de bordet.
Så om någon är intresserad av flickkläder i storlekar från 50-68 så har jag en HEL kasse proppad med kläder för 5-10 kr st. Hör av dig om du är intresserad :)
Blev en del leksaker som fyndades som Leah ska ha nu och som "lillebror" ska få sen:



Brandbilen var superrolig med alla dess läten. Och nu ska de bankas på "spik"brädan och förhoppningsvis lite bra musik :P
Sen fick jag äntligen min Mickivagn, funderar på att måla den vit eller rosa, får se!
Fyndade även ett regnskydd som man täcker Leah med så att hon kan sitta upp i vagnen även om de regnar, supersmart!
Allt detta för ca 80:-





Ikväll kommer Ken träna dubbelpass så då blir det en sen middag om jag nu inte somnat eftersom jag och Leah blev väckta av en viss elefant imorse. Tur att hon var lika trött som jag på förmiddagen och sov i 2 timmar. Efter de så försvann negativalisa och energin kom tillbaka..


Såhär trött är man efter att elefanten a.k.a pappa väckte oss..

 
Tycker ju inte om kläder med tryck men ett tryck samlar jag på och det är I <3 kläderna. Nu har hon 1 I <3 NY från tant Lina & tant Nattis, sen har hon I<3 ROMA från moster och nu denna fina från min kusin Rebecca. Måste säga att den här är nog finast med tanke på texten :P


Imorgon väntar en dag med tävling för Kens del i nybodahallen (tittande för vår del). Sedan bär de av till 1-års kalas för att fira Ellie, fixde Ellies present för flera veckor sedan och tror att mamma Christine kommer bli superglad i allafall :). Sen evetuellt 7-års kalas för Niklas om vi nu hinner. På kvällen blir till även kanske grillning hos Robban. Kommer nog var helt slut efter denna dag. Uppdatering och bilder från imorgon kommer upp så fort som möjligt :).




Hipp hipp HURRA!

2010-04-22 08:18:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vad är det för en dag? Vad är det för en dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är Ellies 1 årsdag HURRA HURRA HURRA!!!






Hurra Hurra Hurra!

2010-04-22 08:17:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





GRATTIS GRATTIS GRATTIS
Niklas på 7 års dagen (i efterskott)







Bilder säger mer än 1000 ord

2010-04-21 11:23:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Förra veckan lekte Vincent, Leah & Ellie i sandlådan

              

               Myser i solen.            Superstolt över sitt rödaband.



Fredagsmys med Ellie




Hittade äntligen en gunga




Mys med lilla kusinen



Lek klockan 02.00 någon?

2010-04-19 20:35:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




I natt så hade vi en liten dam som tyckte att det var jätte roligt att vakna upp 02.00 i mammas och pappas rum och tyckte då att vi skulle upp för att leka. Efter välling somnar hon om tror jag..men nej nej nej så fel jag hade efter en "brottnings" match så gav jag upp och la mig i soffan. Då börjar hon att pipa så jag går in stoppar in nappen och hon somnar bums (klockan är då 04.00) så då var det bara att hämta täcket och kudden från soffan och lägga sig i sängen igen. Så de har varit en mycket trött duo idag, så de var bara att passa på att sova när skorpan sov.

Har inte gjort så mycket idag med andra ord utan vi har bara varit hemma och tagit det lugnt. Matte kom förbi idag igen för att spackla andra omgången och imorgon ska de slipas och förhoppningsvis börjas att måla.  Längtar tills den dagen då allt är klart och det är dax för att inreda skorpans fina rum. Har inte riktigt bestämt mig om vi ska ha möblerna som vi hade de förut eller om man kanske ska slå till på att gör en makeover, det återstår att se.

Fick precis en inbjudan hem till Anna & Richard imorgon för att beskåda underverket. Har inte velat sms:a eller ringa och tjata för att få komma ner och titta. Man vet hur man tyckte de själv när man kom hem, man vill landa först. Men nu som sagt har jag fått en inbjudan och jag är inte den som tackar nej för att mysa med en nykläckt lite bebis.



Superstolt faster <3

2010-04-18 21:34:27 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..




Helgen har bara rusat för känns de som och nu är jag helt slut efter att har varit barnvakt, plockat ut hela Leahs rum, kalasat för Leahs kusin Nathalie som fyller 16 år idag GRATTIS!, varit hemma hos Stefan/Chrisse/Ellie + att vi har en liten tjej som tycker att kvart i 6 är de nya 8, något vi snabbt måste ändra på om ni frågar mig ;) 

 
Två av kusinerna som har underhållit Leah under helgen.

Sen när jag sitter helt slut efter pannkaks-görande och mys i soffan så får jag det efterlängtade sms:et av min bror att han äntligen har kommit, mitt tredje brorsbarn, Och nu är man ännu mera stolt faster om man nu kan bli så mycket stoltare än vad jag redan är :).




Jag har inte fått reda på något namn ännu men det kommer de med :)
Kan tänka mig att de sitter två stycken otroligt stolta syskon hemma i soffan som väntar på att lillebror ska komma hem!




Lycka

2010-04-16 19:19:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


En hel dag hemma, tur var väl att solen äntligen kom fram och vi kunde plocka ut gåstolen på altanen. Går ju inte att krypa runt i vatten om ni frågar mig :)


Nu "festar" jag och Leah med en cider för mig och musik för oss båda. Leah står här mot bordet och smådansar :) Tror inte ni förstår lyckan man känner sprudlandes i hela kroppen så otroligt glad för de liv jag lever just nu. Min familj är lyckan i livet!!!

Nu väntar vi på att Ken ska komma hem så att vi kan packa in oss i bilen och fredagsmysa med Chrisse,Stefan & Ellie!





Ommålning

2010-04-16 11:59:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Igår hann jag inte blogga hade fullt upp hela dagen lång. På förmiddagen lekte vi gärnet här hemma samt plockade som man alltid gör. Leah passade på att sova 1 timme vilket även jag gjorde då. Fick sedan ett samtal från Chrisse som ville hitta på något och vi bestämmer oss för att hitta blomsterlandet i Nacka. Efter att svängt av en avfart försent så hittar vi till slut vår destination. Med två avbivalenta damer så snurra vi runt bland blommor och krukor för att till slut bestämma oss. Nör vi kom hem hade vi varit borta i ca 3 timmar :D.
Blev lite mellis innan pappa kom hem och självklart hade vi gjort mellis till honom med. Vi går ut till granntjejerna  medan ken gör sig i ordning. Packa sedan in oss i bilen för att åka till coop för att handla färg och spackel eftersom Matte kommer hit på lördag när vi är borta och är barnvakt för att spackla och måla Leahs rum. Vi gjorde de för nästan precis ett år sedan, men nu i efterhand så har det blivit bla sprickor m.m. Så Leah fick de av honom i doppresent att han ska komma och fixa de. Och nu såhär dagen efter att stog och valde färg igår så börjar jag bli lite orolig. Vi målade hennes rum i caffé latte färg för att matcha emd resten av lägenheten men nu så valde jag en ljus ljusrosa färg. Hoppas för kung och fosterland nu att de inte blir för ROSA, för de vill jag inte. Men det återstår och se :S.
När vi kom hem från Coop blev det en väldans sen middag men men så blir de vissa dagar!
Ken gav Leah välling innan hon skulle sova och då passade jag på att gå ut i duggregnet och plantera blommorna. När blommorna var planterade var det dax för att öppna salong rita igen för hårklippning och denna gång var det lillebror som stog på tur. När han var klar kom nästa bror för en intuduktion av bilbarnstolen.
Så ni förstår att de inte fanns någon tid igår för att blogga :D

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Leah vaknade 06.10 imorse men efter välling och lite krypande i sängen fick hon lägga sig i sin säng igen och hon somnar om!!! Tackar gudarna för de. Leah har sovit hela natten utan att vakna en endaste gång nej men då ska jag ligga och rulla runt och drömma de mest sjuka drömmarna. Så jag har varit vaken in princip hela natten. Så nu efter att vi röjt ut hela Leahs rum på förmiddagen  ska jag ta mig en förtjänt powernap.




Kryper som en galning

2010-04-14 20:39:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Dagen började med att skorpan vaknar kvart i sju, lite för tidigt om du frågar mig. Eftersom skorpan vaknade flera gånger inatt av drömmar plus att jag vaknar vid tre snåret att ett liten tjej ligger och snackar i sitt rum. In och vända på skorpan som ligger i fotändan som vanligt och halvsover.
Men åter till morgonen, jag går in till Leah som även hon är trött så jag gör lite välling som hon kanske dricker 10 ml av innan hon somnar om till åtta.

Efter frukost och påklädning gick vi ut på altanen för att leka lite och jag hade planerat att fixa vagnen. Men de var något med slangen så istället för att de skulle komma ur själva högtrycken så kom de ut i fästet till den = vatten sprutandes överallt. Så jag la den ideén åt sidan och tog en promenad upp till Ica så länge. När vi kom hem blev de lite mellis för Leah innan vi lekte i hennes fina rum. Eller jag satt där inne och läste tidningen medan hon kröp runt som en galning :). Hon började sedan bli lite trött så då fick och vila lite, och de blev hela 1 ½ timme idag igen. Hoppas på att det är en ny vana som hon har kommit in i för hon är så otroligt mycket gladare efter att hon verkligen har sovit ut :).

Medan skorpan sov ringde Chrisse som frågade om vi ville ta en promenad ner mot centrum där hon skulle på BVC. Självklart ville vi de, vem tackar nej till en promenad i de fina vädret?
Leah kröp runt inne på BVC och snackade med allt och alla, de andra blev nästan lite chockade när de hörde hur mycket hon hade att "säga" :)Blev en otroligt varm och mysig promenad hem och lek på altanen för att invänta att Ken kom hem, vilket blev efter 2 minuter :D

Robban kom hit för att sätta in vår dimmer samt ett doslock som har tagit 4 år att sätta dit och han gjorde de på 2 minuter allt som allt. Herregud och vi ska ha en familj där alla är elektriker hm..Gjorde hamburgare och pommes till grabbarna och mig själv medan skorpan fick makaroner och köttfärssås från igår.

Nu ligger skorpan och sover och nästan jag med. Man blir super trött av att vara ute hela dagen :P Så himla skönt hoppas verkligen att vädret håller i sig så här tills sommaren då kommer jag vara lika lycklig som jag har varit de senaste dagarna! Så imorgon hoppas vi på sol igen, tänkte gå till någon lekpark som har gungor som Leah kan gunga i. För de gungor vi har här i området är sådana barngungor som är för större bebisar och inte för sådana små som min lilla tjej behöver..



Sol sol sol

2010-04-13 21:17:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen har spenderats mycket ute idag, får passa på nu när solen skiner!
Blev en promenad med Sandra och Anton på morgonen som var jätte mysig. Anton behövde gå hem för att få i sig lunch. Vi gick hem till oss så länge för att leka av oss lite innan det var dags för lunch. En sak är säker, fisk är ingen favorit om man frågar skorpan.

Eftersom hon inte sova speciellt länge på förmiddagen så var hon aptrött och fick lägga sig för att vila. Efter att hon somnat passade jag på att blogga lite och efter de la jag mig i soffan för att slappna av lite och råkar då somna. Blir väckt av att det knackar på dörren och där står Sandra och frågar om vi vill fika, innan hon märker att jag står där alldeles yrvaken :D. Men kort därefter vaknar skorpan (efter 1 ½ timme!!) och vi går över för att ta en snabb fika.
Vi tog sedan en prommis ner till Anna och Richard där ingen bebis har kommit ut än. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller vad är det man säger?:)

Robban och hans rumskompis kom sedan hit för att fixa kranen så att vi kan sätta dit en vattenslang. Skulle ha spolat av vagnen men högtrycken lät så mycke så de får bli imorgon på dagen istället så slipper man väcka hela grannskapet.
Hoppas på att vädret blir lika fint imorgon för att leka ute. Sedan kanske vi skulle ta en promenad med Sandra igen, kanske är vår tur att bjuda på fika då :)

Nej nu blir det att göra sig iordning innan jag kryper ner i sängen.


Mycket har hänt denna helg

2010-04-13 14:07:22 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Blev inget hämtande av bilbarnstolen i fredags för att Ken blev försenad och vi skulle då inte hinna till Babyproffsen. På kvällen badade vi som vanligt innan det var dags för Skorpan att hoppa i säng. Resten av kvällen spenderades mest åt att packa och förbereda allt för lördagen. Sedan tog de inte lång tid innan vi somnade vi med.

I lördags var det dagen D. Upp för frukost innan det var dags att packa in oss i bilen med alla grejjer för att möta upp resten av grabbarna på gullmars. Vi kom fram till Nyköping runt 11 tiden och fick då sitta i lokalen där matchen sedan skulle vara för att vänta på invägningen bla. Ken grejjade vikten galant och efter de blev det en välbehövlig lunch för allihopa.

Leah väntar på att pappa ska väga in sig



Arrangören hade fixat så att restaurangen intill hade en pasta buffé för alla som ville äta, så vi bestämde oss för att äta där. Jag & Ken tog en pasta med fläsk/nötkött som verkligen var super super god! Leah fick pasta och köttfärssås men de tackar inte hon nej till i första taget. Självklart skulle hon tigga till sig 3/4 av min macka också, här behövs det ingen hund inte vi har en lite som tigger lika bra :)







Pappa var väldigt fokuserad hela dagen :)


Blev väldigt mycket väntan för mig och Leah men som tur var så låg stan bara 100 m bort från krogen så vi tog en runda i det iskalla vädret så att Leah kunde få vila innan det var dags för match. Jag hittade en jätte mysig liten affär där jag handlade en fin träskylt till toalettdörren och en "låda" kan man säga. Klockan närmade sig halv 3 och jag var tvungen att halvspringa tillbaka till krogen för att hinna köpa en biljett. Men när jag väl kommer dit så säger dem för andra gången att de skjutit upp det en timme till för att de inte är klara med resten av allt som skulle göras. SUCK! Fick beställa en cola och sätta mig  i restaurangen för att vänta ytterligare en timme. Men när jag står i kön för att betala kommer en av de som sålde biljetterna och säger att jag fick handla en biljett på en gång för att jag hade Leah med mig och för att de var dem som sagt fel tid hela tiden. Ibland har man förtur för att man har barn ;)



Lite underhållningen medan vi väntar på att de ska dra igång.

Tur att leksakerna och riskakor var nerpackade :)


Leah hittade även en liten tjejkompis som hon ropade och skrattade åt. Tur var de eftersom hon började tröttna på att sitta och vänta.
När klockan äntligen slagit 16 gick vi in i lokalen för att hitta en bra ståplats där vi kunde se någorlunda bra. Hittade då en scen där de som hade sittplats/ringside biljetter satt. Jag frågade då om jag kunde sitta nedanför tills de började eftersom jag hade både barn och skötväska som väger bly. Då är de så snälla som satt i soffan att de erbjöd mig att sitta med dem! TACK!
Nervösare än någon annan satt jag där med en liten sovande tjej på armen och började skaka mer och mer ju närmare Kens match vi kom. När väl Jörgen Kruth prestenterar Ken är jag så nervös att jag bokstavligen höll på att kissa på mig, samtidigt som jag var så stolt att han skulle göra de som komma skall. Matchen börjar och nervositeten försvann och jag stog nästan upp för att hejja på :D.
Ken var otroligt duktig och man kunde inte vara mer stolt!



(ignorera dubbehakan i bakgrunden;))
Skorpan i sina fina hörselskydd. Måste vara väldans bra skydd eftersom hon somnar när musiken och folket satte igång på högsta volym:)




På söndagsmorgonen åkte vi till Babyproffsen för att hämta våran stol innan vi skulle åka hem för en riktig fixar dag. Tog en sväng förbi Leahs farmor & farfar som hade köpt en jätte fin trampbil till henne i påskpresent.
Vi skulle även låna deras högtryckstvätt men slutade med att vi fick en liten variant av de med :) Tack så mycket!
På vägen hem börjar jag prata om vad vi ska fixa hemma vilket var bla. tv-bänken som skulle bli klar. Men då känner Ken att han tappat suget efter att det gick åt pipan förra gången och föreslår att vi handlar en på IKEA istället. Jag är inte den som är den och tacka nej till Ikea så vi åker dit för att handla en tv-bänk och en hylla till Leahs rum.
När vi kommer hem får vi hjälp av min bror för att skruva ihop hyllan så att de skulle bli klart innan Leah skulle sova.

Gubben i lådan:



Slut resultatet:





Robban skruvar ihop Leahs hylla:



Och så här fint blev det:



Fina bilen står där också :)



Juste glömde att skriva att i fredags kröp skorpan ett steg framåt och i söndags medan vi höll på med de sista kröp ca 2 meter!!!
Mycket att vara stolt över efter denna helg!



Imorgon

2010-04-11 22:05:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Fullspäckad helg och jag är trött som tusan så en uppdatering om helgens bravader kommer imorgon :)


Vintage

2010-04-09 16:57:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har försökt att slänga negativalisa i väggen och rycka upp mig lite. Skulle ta en promenad men vädret var inte speciellt underhållande. Så de blev bussen ner till centrum efter att jag fått ett sms av Sofia som påminde om att kappahls nya vintage kollektion kommit ut idag och då måste man passa på innan de tar slut i skorpans storlek. Ville verkligen ha allt men hade inte så mycket pengar för de :) Så de blev tre saker den här gången och jag är helt kär i dessa söta saker!





Dessa saker låg också på vagnen men som sagt så får jag hoppas att de finns kvar tills man får in mer pengar på kontot :D


(bilderna är tagna från kappahl.com)


Ken tränar och kommer hem om typ 45 minuter och då ska vi packa oss in i bilen för att hämta våran nya bilbarnstol som äntligen har kommit! Stora tjejen måste ju ha en stor bilbarnstol :)




Negativ

2010-04-09 08:25:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Ingen bra dag idag, skorpan har vaknat en gång i timmen och bara skrikit och skrikit. Vet inte om det är mardrömmar eller vad de nu är, men trött som Sören är jag i allafall.
Får bli en långpromenad idag för att rensa hjärnan på allt skit som är där inne för tillfället och hoppas på att de vänder till de positiva...
Ken ska träna (som vanligt) idag men idag åker han direkt från jobbet till träningen så de kommer bli en lång dag för mig och skorpan.


Sandlådatajm

2010-04-08 20:47:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Igår efter att vi kommit hem från farmor ville vi inte riktigt gå in, eller rättare sagt Leah ville inte gå in när hon såg att grannarnas småtjejer var ute i sandlådan utanför oss. Så de blev på med overallen/skor och mössa och sedan var det Leahs livs första sittning i sandlådan. Hon hann båda stoppa in sin första sand i munnen när jag kollade bort en sekund och busa med tjejerna. Det blev lite kallt i sandlådan efter ett tag så vi satte oss på altanen och lekte av oss lite innan det var dags för att gå in. Hann inte ta ett kort i sandlådan men ett kort från altanen blev de i allafall:



Idag har vi varit och hälsat på "tant" Ida vilket alltid är mysigt. Leah fick mysa lite med lilla valpen Sabai och skrattade högt innan det var dags för lunch och vila. När Leah väl somnat fick hon sova i underbara solen och vi gick in för att få i oss lite mat själva.
Blev en ganska så kall prommis hem efter att solen gått ner. Vi tog vägen förbi jobbet där man möttes av glada ungar och personal, måste ner någon dag och hälsa på :)


Juste igår kväll gjorde jag denna lilla målning på väggen vid matbordet, blev inte helt nöjd men jag kommer inte ge upp i första taget. De ska se ut som jag verkligen vill de lovar jag!





Känsliga läsare varnas...

2010-04-07 10:26:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dålig uppdatering jag vet.
Men den senaste veckan har det varken hunnits eller orkats uppdatera efter att vi har haft en liten tjej som har varit magdålig. Från superhård i magen till superlös, så de har alltså gått från katrinplommon  och päron till risgröt och majsvälling..
Men nu är verkar det som att det äntligen är över och att hon är som hon ska.
Det har varit otroligt skönt med långledigt, vi har inte som sagt gjort så otroligt mycket men det är bara skönt att bara få vara också.
Efter att vi kollat på väderprognosen visade de sig att vädret skulle vara bättre på fredagen än söndagen så vi bestämde oss för att åka till landet på fredagen istället. Vi hade med oss vår spis efter att vi fått en nyare spis från min farbror till lägenheten och den som stog i vårat hus behövdes ändå bytas ut så de blev 2 flugor i en smäll som sagt. Så de blev rensande av gamla möbler som vi inte ville ha i huset och när våren verkligen är här kommer resten att få komma ut till vårat lilla hus. Ska bli superkul att äntligen få sätta igång att fixa där ute!
Skorpan var inte på topp som sagt, men vi fick ändå i henne gröt till frukost och lunch vilket gjorde henne lite piggare. Anna & Richard har fyndat en vagn som dom ska ha till lillkillen i sommar, men Leah fick inviga den i fredags och den fungerade super. Så hon kunde vara med oss ute hela dagen så även jag fick njuta av solen istället för att vara inne :).




På vägen hem stannde vi till på Mc´donalds för att barnen skulle få i sig middag, men slutade med att alla åt. Leah åt med stor glädje en hel burk mat och hon verkade vara mycket mycket bättre. När vi sitter där så gör hon nr 2 i blöjan och det var Kens tur att byta (tur för mig i efterhand:)). Jag och Anna satt kvar och väntade på att de skulle bli klara när mobilen plötsligt ringer och det är Ken som skriker att jag skulle springa till toaletten. När jag kommer in förstår jag varför han var en aningen panikslagen, för att han hade bajs över hela sig och hela golvet var ner bajsat. Det var väldigt länge sen jag skrattade så mycket som jag gjorde, roligt fast ändå inte :). Jag tog Leah och fick skölja av hela henne i handfatet och ken fick torka av sig själv innan han hämtade personalen.
Ken: - Det har hänt en liten olycka på toaletten. Så jag skulle behöva papper och en mopp!
Personalen: - Ingen fara vi fixar de
När personalen kommer till toaletten och ser vad som skett fick vi den största rullen papper och han ser lite skräckslagen ut haha.
När vi kommer hem fortsätter detta och det blir ett samtal till sjukvårdsupplysningen. Vi har tur som har en tjej som tycker att vätskeersättningen är supergod och vi i henne en hel del innan hon somnar för natten. Dagen efter inhandlas de risgröt, majsvälling, morotspuré och blåbär, allt för att försöka stoppa upp de som kommer i magen.

Ken tog med sig Leah i söndags på sin träning så att jag fick lite tid för mig själv och han fick träna inför hans match på lördag. Solen sken och var supermysigt väder så jag passade på att putsa vardagsrumsfönstret och plocka lite på framsidan och i lägenheten. Lite konstigt när man äntligen har tid för sig själv så städar man?! Det är i ju för sig en avkoppling i sig självt att inte ha någon runt benen varje steg man tar utan man får lyssna på hög musik och slappna av på de sättet.

Natten till igår var en paniknatt för skorpan, hon drabbades av magknip 2000 och det är pga majsvällingen. Hon fick liknande symptom förra gången. Så den slänger vi åt pipan nu och forsätter med de gamla vanliga och tur var väl de för efter de släppte knipet och hon var solstråle hela dagen. Vi fick ett samtal av Chrisse och vi kände båda för att pallra oss  ut i solen och lapa lite sol. Blev en tripp ner till Alby och det var jätte mysigt. Vi gick sedan hem till oss för lite lunch för tjejerna och en massa lek. Man märker att Leah inte har fått leka med en likasinnad den senaste tiden hon skrattade så fort Ellie visade sig och hon hade så otroligt roligt att få ha en kompis hemma. Så nu när hon är bättre ska de lekas mera de vill jag lova!

Idag ska vi ner till Anna & Richard för att baka bullar med barnen för att sedan gå upp till min farmor som har namnsdag idag plus att hon har mått dåligt den senaste tiden och behöver lite uppskattning!



April april jag kan lura dig vart jag vill!

2010-04-01 09:57:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Febern var som bortblåst igår och det var skönt.
Men nu har ett annat dilemma uppkommit dvs. seperationsångest, jag får inte sätta ner skorpan utan att det blir världens liv, får inte ens gå på toaletten. Får ha filtar över hela lägenheten som jag får förflytta henne på så att hon kan se mig vart jag än går. Men det är en period som alla andra och kommer inom tid gå över.
Vi åkte ner till centrum för att reklamera vår babywatcher efter att den har börjat brusa. Tur att jag är en hamster och sparar på alla kvitton, för med de gick det lätt som en plätt att byta. Handla även efter månader av kamp av att få ut mascara och en alldeles för mörk foundation nya igår. Blev även en ny bithand, eftersom trucken på Bauhaus körde över bitfoten.
När Ken kom hem så fick han ta skorpan och jag gick ut på en powerwalk, var jätte skönt med den friska luften och rensningen av hjärnan. Plus att jag har börjat med min AB-slide på kvällarna och man kan ju inte ha en förhoppningsvis vältränad mage och resten av kroppen är sladdrig, så de kommer upprepas ska jag meddela. Kändes jätte tungt faktist att inte ha en barnvagn att dra på utan bara sin egen kroppsvikt..
När jag kom hem möttes jag av detta som gör att hjärtat bara smälter:

 

Upp och hoppa klockan kvart i åtta imorse efter lite bråk inatt. Fick i henne en portion gröt så förhoppningsvis gör inte de små tänderna som vill komma upp lika ont som igår. Efter frukosten fick skorpan en makeover:



GLAD PÅSK

önskar vi er!






  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu