Det går fort nu...

2011-07-30 09:14:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 17

Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning.

Pappa/partner

Dags för ultraljud. Nu kan du få se ditt barn för första gången. För många blir det en aha-upplevelse och först nu förstår man vad som faktiskt försiggår i den växande magen. För pappan känns det otroligt att där finns ett litet liv som ni skapat tillsammans. Vid en del mottagningar får man en bild eller video att ta med sig hem


Sovmorgon idag igen!

2011-07-28 10:21:47 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja man märker att vi verkligen har vänt på dygnet lite :) Vi går upp vid nio tiden äter frukost vid halv 10-10 lunch vid typ två och vilar en timme efter de. Sedan äter vi inte middag förrän vid sju snåret och skorpan sover vid 21-21.30. Det är så semestern verkligen ska vara om ni frågar mig, man ska vara spontan och bara för att man har barn betyder inte det att man kan rucka på rutinerna :).

Igår blev det ett besök på BVC för vitaminhämtning innan skorpan fick sätta sig i klippningsbilen hos frisören för att klippa bort sin hockeyfrilla. Leah gick till och med på att få två hjärtan sprayade i håret (STORT kors i taket!!!) Efter klippningen handlade vi present till Chrisse som fyllde hela 25 år häromdagen. Kan inte avslöja vad som finns i paketet men något som är vädligt fint om ni frågar mig :) Sedan var det dags för mig att handla min träningsbok för gravida som jag sett i bokhandeln X-antal ggr när jag varit där men självklart var typ alla hyllor helt uttömda suck...

På eftermiddagen efter min och Leahs nap så var det så olidligt varmt överallt att vi packa vagnen och sprang upp till badet där vi badade i stora poolen och Leah hoppade som en galning från kanten, men efter mutning av glass fick vi upp en frusen tandhackande tjej ur poolen. Har jag sagt att hon älskar att bada ;)?


Nu har vi suttit i flera dagar och försökt komma på saker att göra, vi är verkligen rastlösa!!! Så snälla snälla kom med olika förslag på vad man kan göra med hela familjen.


Nej nu är det dags att låta Leah kissa på toaletten innan en olycka sker på golvet!

Ha en underbar dag <3




Sol!

2011-07-27 10:56:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jippi äntligen kan den svenska sommaren leverera en dag med sol i allafall det är ju inte så dåligt eller vad säger ni? Men helt ärligt är det bara jag som kommer ihåg att när man var liten att det var typ sol ständigt på sommaren okej några dagar regn men mer sol än moln/storm/REGN..
Idag har vi två måste vi som ska utföras, vi måste ner till BVC för att hämta ut nya vitaminer och sedan köpa en gravidtränings/matbok till mig. EFter det har jag lovat skorpan att vi ska gå upp och bada i poolen med alla sakerna :).

Juste har jag berättat att vi kör stenhårt med att Leah ska vara utan blöja nu och hon är superduktig :). Men hon kissar inte på pottan som vi köpte såklart utan på toaletten vilket i ju för sig är bättre om ni frågar mig. Igår hade hn trosor på sig hela dagen och det hände bara en endaste olycka på hela dagen plus att nr 2 kom till och med i toaletten INTE dåligt! Tackar gör jag till att vi har landstället där Leah kan springa omkring naken hela dagarna och tycker att det är super roligt att kissa i gräset. Så nu är det hårdträning så håller vi tummar och tår för att hon snart är helt blöjfri på dagarna (inte under sovtimmarna)


Ha en underbar dag!  





Another day...

2011-07-25 22:36:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ännu en dag har passerat och lite saker har vi ändå fått gjort. Dagen började inte så bra för min del då jag fick gå å lägga mig igen efter frukosten då allt bara snurrade och jag skakade dvs jag har varit dålig å slarvat med mina järntabletter vilket gör att jag blir såhär då jag har järnbrist..Men nu ska jag bli duktig och ta mina tabletter varje dag :)

Men efter en dusch och lite tabletter började jag känna mig som människa och vi tog oss ner till centrum så att Ken kunde ta kort till sitt nya körkort. Självklart blev det lite titt i andra affärer men vi åkte hem ganska fort ändå för lite lunch och en nap för Leahs skull.

Nu på kvällen gjorde vi en spontanare och Leah fick gå på sin första bajenmatch och oj vad hon tyckte det var roligt med allt folk, fotbollen men framför allt när alla sjöng och klappade händerna. När matchen var slut lämnade vi karln på gullmarsplan så att han kunder dricka lite öl med grabbarna. Är ju inte roligt att ha med sin tjocka gravida tjej och sin tvååring på en bar eller vad säger ni ;)?

Nu ska jag göra mig iordning innan jag kryper ner i sängen med några avsnitt av sex and the city och njuta av tystnaden!




Gravid vecka 16

2011-07-24 22:41:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamma

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.


Vi kör en kvällsträff med fam junetoft/ked...

2011-07-24 21:31:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110724109 (MMS)

Vi kör en kvällsträff med fam junetoft/kedemar, supermysigt ;)


Vi gav ken en välförtjänt sovmorgon idag. ...

2011-07-22 10:45:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110722105 (MMS)

Vi gav ken en välförtjänt sovmorgon idag. Så vi har redan varit på bageriet och handlat bröd å fikabröd. Å när vi kom hem började vi måla en fågelholk så att den matchar resten av huset. Det blir finare här ute för varje dag som går :)


Cupcakes

2011-07-19 08:17:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår när Leah hade vaknat från sin nap så bakade hon och jag små cupcakes med hallonfyllning. Om dom blev goda? Ooja :)
På hälften av cupcakesen på fatet har en frosting med färskost och resten är bara grädde för Leahs skull.







Och som ni ser så gillar hon det starkt!






En natt full av sparkar...

2011-07-19 08:00:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Leah kom in till oss som vanligt i natt (ja jag har slutat gå tillbaka med henne...) och hon brukar oftast ligga stilla där i mitten och sova, men i natt har hon sparkats och pillat (i sömnen antar jag) och fixat å donat. Så det känns som om man har legat i en torkt.umlare och vet knappt ut eller in..Haha tänk att man kommer ha två sådana små sparkande liv i sängen sen :)

Nu är det dags att slänga i sig filen innan lite packning och göra sig iordning för sedan åker vi mot mvc igen för läkarbesöket och sedan ut till landet.





Tänk att min stora tjej som fyller 2 ÅR om en månad(!!) har varit såhär liten, ÄLSKADE DU <3





No sovmorgon tomorrow....

2011-07-18 22:27:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag lovade att uppdatera er när jag snörade på mig joggingskorna och begav mig ut i spåret, men idag hade jag inte med mig min telefon utan Kens eftersom han har spotify i sin iphone. Men ute i spåret direkt efter att det slutat regna var jag och där var jag alldeles ensam inte en enda kotte så otroligt skönt!

Nu ska jag sova då det inte blir någon sovmorgon för mig imorgon då packning till landet ska göras innan jag har ett inbokat läkarbesök då mvc tanten inte kunde förstå varför jag har får sådana huvudvärksattacker. Därför fick jag ytterligare en tid för att verkligen vara på den säkra sidan. Nej nu väntar några sex and the city avsnitt innan jag somnar :)



Gårdagen

2011-07-18 13:11:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Har precis satt mig i soffan efter att lägenheten har fått sig en rejäl omgång, det behövdes kan jag säga er! Gårdagen spenderades i Barkaby på deras outlet och för en gångs skull var det bara Ken och jag. Leah fick stanna hemma hos farmor och leka vilket var tur för att gå runt i affärer ligger inte på Leah favvo topplista.

Tanken var att Ken skulle ner till IP för att träffa lite kompisar som skulle spela fotboll men de blev inte av. Vilket var i ju för sig tur för mig då jag har fått vid ett flertal tillfällen en sådan extrem huvudvärk och jag knappt kan hålla ögonen öppna bara för att det gör så ont. Och på hemvägen från barkaby slog det till och ville inge ge med sig trots en massa vatten och alvedon..så jag fick gå och lägga mig vid åtta tiden i sängen och Ken var med Leah. 
Ska ner till MVC idag och se vad det kan vara för fel, för såhär har jag aldrig tidigare haft, vi får se..

Leah ligger i detta nu och vilar och jag tänkte faktiskt göra desamma eftersom Ken spelar playstation och det är inte roligt att titta på ska jag säga er.

Tips på vad man kan göra under semestern? 




 


Jag slog på stort igår när ken och jag sho...

2011-07-18 10:18:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110718103 (MMS)

Jag slog på stort igår när ken och jag shoppade i barkaby. Fyra par skor fick följa med mig hem ;)


Gravid vecka 15

2011-07-16 09:17:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

Gravid igen

Många kvinnor som har barn tidigare tycker att de ägnar barnet i magen för lite uppmärksamhet, vilket skapar skuldkänslor. Det är naturligt att inte vara lika uppfylld av sin graviditet när det samtidigt finns äldre barn att ta hand om. Njut när du kan och hinner. Läs mer om att vara gravid igen.

Pappa/partner

Stundtals kan det vara besvärligt att leva med en gravid kvinna. Humörsvängningarna kan periodvis vara stora. Ena stunden kan hon vara hur glad som helst, nästa stund kan allt vara botten. Eftersom du står närmast kan du få klä skott för en del av hennes nedstämdhet. Du kan påverkas av detta och själv bli både ledsen, arg och frustrerad och undra hur det här ska gå. Som ett stöd för dig själv kan du försöka sätta det i proportion och inte låta det påverka er relation allt för mycket.

Relationen

Under graviditeten kommer ni båda mer eller mindre att genomgå en psykologisk utveckling där nästan alla relationer mer eller mindre förändras. Utveckling sker av relationen till er själva, till varandra, till era egna föräldrar, eventuellt tidigare barn och även till andra närstående. Man bearbetar sin situation i tankar, drömmar och handlingar. Dolda och öppna konflikter kan behöva berarbetas. I parrelationen kan nya beteendemönster tvingas fram. Nu om inte förr ska ni träna er i kompromissandets konst. Förmågan att arbeta sig igenom svårigheter är mycket stor under graviditeten, allt arbete som utförs under denna tid gör att ni står bättre rustade inför det som väntar. Ta er tid för varandra och våga prata med varandra om hur ni känner och tänker.


Lördag

2011-07-16 09:04:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Vi gjorde ett försök igår med att Leah inte skulle sova på eftermiddagen bara för att hon sov såpass länge på morgonen + att hon inte var det minsta trött då hon brukar sova. Och lägga en unge vid 15 tiden är idiotiskt eftersom hon då kommer att vara vaken till 22-23, så vi fick en tjej som totaldäckade efter sin välling vid 20 tiden. Men en natt med många mardrömmar så trodde jag på en riktig lång sovmorgon, tyvärr så vaknade skorpan vid halv sju och hade inga planer alls på att somna om....Så idag får det nog bli en liten nap på eftermiddagen iallafall.
Men vad gör det om hundra år? Jag måste väl förbereda mig på att få noll sömn så att det är väl lika bra att börja nu inte sant?!

Idag är det bara ett fåtal planer, Ken har lovat att vi ska åka iväg med Leahs spjälsäng och tillbehör till hennes farmor/farfar. Den har nu stått överallt i hela lägenheten och bara tagit sen enorm plats! Sen har vi egentligen inte så stora planer men de lär nog ändras då karln vaknar :)


Vi sket i städningen :)

2011-07-14 20:06:46 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev inget städ jag sket helt enkelt i det, för jag var alldeles för trött och på ett super dåligt humör som sagt. Så jag la mig i soffan istället och samla lite energi innan vi ringde Anna & Isak som hade kommit hem från landet dom också. Hon behövde lite hjälp med klädval då dom ska fotograferas hela familjen under lördagen. Så vi tog en promenad till centrum där det blev lunch innan barnen somnade och vi kunde köpa kompletterande kläder. Ken kom efter jobbet och hämtade upp oss, så snäll min karl!
När vi väl kom hem var det bara att ringa efter barnvakt så att karln min kunde träna skiten ur mig. Okej att jag ska bli tjock men fasiken inte såhär tidigt och därför längtar jag tills Ken har semester för då ska jag ut på promenader/joggingturer det vill jag lova och här med sätter jag press på mig själv och ska uppdatera varje gång jag drar så kan både ni och jag se om jag verkligen håller mig till planen. Vad tycker ni om det? Bra va? Då kan ni pressa mig lite extra hoppas jag :)

Nu är det sommar med Ernst innan en hårtoning ska i håret som förhoppningsvis blir som jag vill och sen ska jag SOVA SOVA SOVA!


 


Go´ morron go´ morron

2011-07-14 08:42:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här vaknade jag på HELT fel sida och det är väl det värsta man kan göra? Alla dessa hormoner tror jag det är som spökar. Jag är verkligen som en bergodalbana..ena sekunden super glad medan jag den andra sekunden gråter som ett litet barn utan anledning. Det är sådana otroliga svängar att man tillslut bara sitter och skrattar för man känner sig så larvig...

Igår hittade jag den ultimata vagnen som jag verkligen VERKLIGEN vill ha  www.bugaboo.com/duo . Ken tyckte den också verkade super tills  jag berättade vad den kostade haha :)Men om man tänker såhär så är det inget annat vi behöver köpa eftersom vi har kvar allt + att vi köpte en superbillig vagn till Leah man får liksom se det från mitt perspektiv :P


Idag är planen att komma igång med lite städning och annat tråkigt innan vi hittar på något roligare!


Ha en underbar dag <3


Vi är tillbaka i storstan och idag kör vi ...

2011-07-13 12:03:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110713098 (MMS)

Vi är tillbaka i storstan och idag kör vi en heldag hemifrån ;)


Officiellt!

2011-07-08 08:35:17 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag får det bli officellt, Leah ska bli stora syster!
Fast hon vet inte om det än, känns lite onödigt att berätta något när det inte syns än tycker vi så när kulan börjar växa mer så kommer även hon får ta del av den unerbara nyheten :).

Vi tar det från början, eller vad tycker ni? :)

Söndagen den 15 maj påvägen hem från landet inhandlades 2 graviditetstest då min "vecka" var max 2 veckor försenad jag höll inte riktigt koll. Jag hade slutat med mina p-piller efter förra mensen och vi hade räknat ut att förhoppningsvis bli med barn i juli/augusti. Väl hemma var det bara att sätta sig nervöst för att göra testet, hinner knappt lägga ifrån mig stickan innan det stora plusset lyser i ansiktet :)



Veckorna har gått otroligt fort och nu är jag redan i vecka 14.  Jag har både mått illa och tröttheten har varit extrem, men nu är det värsta över och jag kan förhoppningsvis bara få njuta :) Jag mådde otroligt mycket sämre med Leah så det är i ju för sig skönt. Men sedan har man inte riktigt hunnit må dåligt då man just har ett litet monster som håller en sysselsatt.
Jag är helt bombsäker på att det är en kille medan Ken är helt övertygad på att det är en tjej. Men för oss spelar det absolut ingen roll vad det blir bara att den är och får vara frisk!


 Bebisen är beräknad till den 11 januari 2012 och oj vad vi längtar tills att pussa på den <3
Och jag vet att Leah kommer bli världens bästa stora syster, älskade älskade Leah!







SMS-inlägg

2011-07-08 08:10:34 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20110610055 (MMS)


Ska försöka slå karln i minigolf. Leah är ...

2011-07-07 18:17:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110707093 (MMS)

Ska försöka slå karln i minigolf. Leah är överlycklig för sin klubba och blåa boll :)


Måla naglarna

2011-07-07 09:12:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår blev det en sväng förbi jobbet för att hämta lite saker som inte ska ligga där hela sommaren. Sen gick vi till Ica för att handla lunch innan vi gick hem. När Leah sov tog jag babywatchen och gick ner till min lillebror för att jag skulle göra en ny header till min blogg men det utseendet jag ville ha funkade inte och eftersom jag inte kan photoshop så struntade jag i det igår i allafall och städade lite där istället, ungkarlslya ni vet...fy!
På eftermiddagen gick vi ner till vår förra grannar Sandra och Anton som flyttat två backar nedanför oss . Dit kom även Chrisse,Ellie och Leo och busade, ungarna hade verkligen super roligt!
Jag och Ken skulle kunnat gå och lägga oss vid halv sju tiden igårkväll men Leah hade självklart inte sådana planer så vi underhöll fram till halvnio innan vi gav upp för tröttheten :)

En av underhållningssakerna igår var att måla naglarna. Det var första gången i Leahs lilla liv och oj vad hon tyckte det var spännande och stolt efteråt var bara förnamnet! 



Idag ska vi ner en snabbis till centrum innan vi hittar på något annat :)



Onsdag

2011-07-06 09:31:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu under semestern så har jag med flit skippat vällingen till frukost och har en mysfrukost varje morgon med Leah. Och för några dagar sedan fick Leah börja smöra sin macka själv och snacka om att hon är stolt :) Hon äter dock inte mycket av mackan utan hon äter helst bara leverpastejen och gurkan som är hennes nya must have.




Idag är planerna lika med noll men jag funderar på om jag ska ringa Chrisse och Ellie så att barnen får leka av sig lite. Annars får det bli städning och förberedelser för i helgen för hela slanten. Vi får se vad det blir men göra oss iordning är prio ett :)


Njut av dagen!


Gårdagens

2011-07-06 09:26:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår åt vi något som var år och dagar sedan vi åt nämligen våfflor,grädde,sylt och färska jordgubbar!
Gissa om Leah tyckte om det!?! Tre av hennes favoriter dvs grädden,jordgubbarna och pannkakan som hon själv kalla de kan ju inte bli bättre :)







Hur gott som helst!


Isglass

2011-07-06 09:19:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Förra veckan gjorde jag och Leah hemmagjord glass när det var så otroligt varmt och skönt. Och tänkte då att jag skulle tipsa er om hur just vi gjorde men nu känns det lite avlägset då vädret är skit...


Vi har köpt glass"gjutningsformen" haha på IcaMaxi för typ en tia. Vi blandade saft i en separat tillbringare. Blanda saften starkare än vad man gör för dricksaft.

Sedan är det bara in i frysen över natten och voíla isglass som är supergod!



Perfekt storlek för dom små att hålla i själva :)



Perfekt att göra tillsammans en sådan här dag med tråkigt väder!



Vi hänger med kusinerna i centrum och vänt...

2011-07-05 12:15:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110705090 (MMS)

Vi hänger med kusinerna i centrum och väntar på att Anna ska bli klar med sina naglar så att vi kan få i oss litr lunch ;)


-hej då mamma ses imojon! Handla glass,eh ...

2011-07-04 09:35:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110704089 (MMS)

-hej då mamma ses imojon! Handla glass,eh kitty (hello kitty glass) å tala (betala). SÖTNÖT!


Vi vann!

2011-07-04 09:12:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen spenderades på Gröna Lund. Vi är ju alltid där den tredje juli då det är vår väns dag, han dog nämligen för 6 år sedan och vi åker varje år till gröna lund. Skillnaden i år var att min lilla famlij följde med och Leah fick åka lilla parisehjulet, flygande elefanterna och bäst av allt åka på grisen på karusellen. Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att spela lite och vi vann för första gången första pris!!!
Bilder kommer senare men en riktig mysdag blev det :)

Idag ska vi fixa lite saker och en sak som ni kommer att märka av men mer om de i eftermiddag/kväll. Sen ska vi ner en snabbis till centrum för att fixa de sista sakerna.

Nu håller vi tummarna på att solen kommer fram så att vi kan bada och förbättra brännan :)


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu