Gott nytt år!

2011-12-31 23:23:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Skorpan kom in till mig som ligger och för...

2011-12-30 16:20:06 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0700 (MMS)

Skorpan kom in till mig som ligger och försöker hitta lite energi i sängen. Men hon tyckte att det var dags att rycka upp sig och "brottade" ner mig... Så okej dags att leta energi ;-)


ändrade planer igår

2011-12-30 09:20:04 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen blev inte som vi planerat..Efter frukosten fick jag vila på soffan för skorpan en stund innan hon ville ha hälp med att ta fram sitt pyssel. Jag frågar henne om jag kan gå å duscha varpå jag får svaret :- Ja men gör det då!
Sen fick jag stå i en stekhetvarmdusch lääänge, hon är super den där lilla tösen när det gäller sådana saker, säger aldrig nej :) Fick liite energi av duschen men kollapsade i soffan igen men de gjorde inget för Ronja Rövardotter var på tv och jag hade sådan tur att skorpan redan fastnat i denna undebara film. Men när den var slut och klockan var halv tolv var det dags att hoppa ur våra sjukkläder, borsta tänderna och rycka upp oss lite.
Vi kom inte mycket längre än att bocka av dessa saker och leka liten stund innan lunchen väntade och en powernap för vår skull, vilket vi båda behövde! Sen tog vi faktiskt en långpromenad med Anna o Niklas till Tyresö skola för att hejja på fia. Ken kom dit efter jobbet då han inte fått med sig någon att träna på klubben. Fast med en tvååring som hade myroribrallan å dunderförkyld + en höggravid med feber och ett extremt tryck neråt så tittade vi inte klart på alla matcher utan åkte hem för lite middag och mys tillsammans innan vi tokdäckade allihopa. Men gravida jag vaknade vid ett tiden och har snurrat sedan dess eller jag somnar på riktigt vid 5-6 tiden och då är det inte konstigt att man känner sig bakis när skorpan kommer intassandes vid halv nio(!). Fast min plan är att få vila nu på dagen istället ;)


Idag ska en del julklappar bytas, handla en födelsedagspresent till Anna och titta på fias slutspelsmatch, sen får vi se vad vi orkar då varken jag eller Leah är bättre.











Vecka 39 (38+0)

2011-12-29 21:24:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 39

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.



Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln Pappans roll vid förlossningen.











Snor,IcaMaxi & St-cupen

2011-12-29 09:19:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon..
Här har natten varit bättre  dvs utan halsont men extremt mycket snor istället. Så jag går emot att man "inte får" ta näsdroppar när man är gravid och tar in det tunga artelleriet dvs MENTOlnäsdroppar. Alltså det känns som om näsan och bihålorna ska fräta sönder första minuten men inget slår tiden efter då man verkligen får luft :)
Nog om snor nu eller hur! När Ken kom hem igår stack vi direkt till IcaMaxi för att storhandla, det var inte alls många där vilket vi trodde så allt gick rätt smidigt förutom att vi har en liten tjej som är inne i en period där hon gråter och skriker för minsta lilla motgång, så otroligt jobbigt. Alla tips mottages på hur man kan göra för att minska alla utbrotten?
På förmiddagen igår var vi och hejjade på kusin Niklas som spelade St-cupen, Leah stog på sin sittplats och ropade : -Hejja Niklas , hejja Niklas!!
Ikväll väntar spännande matcher för fia och om jag inte blir mycket sämre så ska vi självklart vara där och hejja. För mig är St-cupen nostalgi då jag själv spelat denna cup sen jag typ började med fotboll i 5-6 årsåldern och tio år framåt. Så mellandagarna för mig är bara St-cupen inget konstigt liksom ;)

Nu ska jag vila i soffan en stund innan duschen väntar och sedan ska jag hitta energi för att hitta på något med skorpan. Hon måste självklart stimuleras även om jag är dålig, håller tummarna för att Isak vill leka med Leah en stund...










Upp&ner

2011-12-28 14:09:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja ni här går sjukdomen upp&ner hela tiden. Ena sekunden är näsan igentäppt, halsen svullen och ett dunkande huvud medan den andra sekunden har jag världens "energi". Natten har varit ett helvete med just alla symptomen x 10 + att skorpan kom in till oss för första gången på flera veckor och låg å tramsade i två timmar. Så nej sömnen ligger verkligen på minus men men försöker hålla mig sysselsatt så tänker jag inte på det på samma sätt :). Ska nog skriva storhandlingslistan som måste tyvärr göras har inte alls lust att gör detta men det är skönt när man kommer hem för då är nästan allt avcheckat på att-göra-listan-innan-skrutt-kommer färdig. Bara skötväskan som saknas men den ska beställas idag :D


Lovar att bli bättre nu så att ni får roliga uppdateringar från julen och allt annat!










Nu kan även dockan sitta med och pyssla. J...

2011-12-27 17:06:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_7298 (MMS)

Nu kan även dockan sitta med och pyssla. Ja den där dockan har fått många tillbehör den här julen. Fortfarande sjukstuga här hemma för min del men det positiva är att febern är borta, så nu är det bara halsen och huvudet kvar ;-)  hoppas att ni får hålla er friska!


Namnförslag tack!

2011-12-26 10:51:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ni har väl inte missat att det har varit världens storm inatt och jag trodde helt seriöst att våra fönster skulle slås in. Har legat vaken halva natten med en hals och feber från helvetet men nu när jag vaknade mådde jag mycket bättre och känner att lite mer sömn så blir det prima :)
Planen idag är att hoppa in i en dusch och försöka få bort de "sjuk" känslan innan det bär av till Länna tillsammans med alla andra. Måste byta lite saker men självklart spana in om det finns några tänkbara kap!


Jo nu när ungen snart är ute måste vi få lite namnförslag. Vi har ett namn men vill gärna ha fler att välja mellan, så snälla ni kom med lite namnförslag till skrutten! :)










Intensivt

2011-12-25 21:30:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Några intensiva dagar & höggravid på de tar på krafterna.... Så jag lovar att imorgon när halsen förhoppningvis blivit bättre kommer det uppdateringar och bilder. Men nu väntar en gigantisk kopp thé och Wii med mitt stora hjärta.





God jul önskar skorpan

2011-12-25 01:05:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2774 (MMS)

God jul önskar skorpan


Får man inget "riktigt" husdjur blir man ö...

2011-12-24 15:02:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8029 (MMS)

Får man inget "riktigt" husdjur blir man överlycklig när man får en leksaksgris som både går, nöffar och viftar på knorren :)


Uppesittarkväll hos Leahs farmor och farfa...

2011-12-23 23:37:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_7472 (MMS)

Uppesittarkväll hos Leahs farmor och farfar. Och gissa om jag har gosat med senaste tillskottet Hetty ;-)


Vecka 38 (37+2)

2011-12-23 09:36:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 38

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.


Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Nu kan förlossningsväskan packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske något att äta till dig själv. Du eller din partner kan ansvara för att en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon kommer med till förlossningen. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran kan också vara bra att ha. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta på nätet. Hör med din partner om hon vill det.


Sångfågel

2011-12-22 15:10:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Om ni kommer hem till oss så kommer ni märka att vi (jag&Leah) lyssnar ganska mycket på Melissa Horn. För när jag sätter på en av våra favoritlåtar ex "långa nätter" eller "jag saknar dig mindre och mindre" så kan skorpan refrängerna helt utan till och nynnar lite i verserna. Hur gulligt som helst!

- Jag saknar dig mindre och mindre, jag har glömt dig en vacker dag! sjunger hon med världens inlevelse.



Nu har jag hittat ett recept ur min bakbok "Kärleksmums 101 söta favoriter", som jag fick av Anna & Richard förra året i födelsedagspresent. En superfin bakbok med otroligt vackra bilder & självklart en massa mumsiga recept.
Jag tänkte försöka mig på en Chocolat Creamdream pie hur gått låter inte detta?, återkommer med resultatet :)





När Ken kommer hem så får det bära av till centrum för lite mat-, kuvert, strumbyx- och kofthandling. Så det kommer väl vara vi och hela Tyresö som kommer att vara där. Senare ikväll ska vi klä granen och imorgon ska vi ha morgonmys i sängen då Ken är ledig(!!)
Nej passa på att göra lite nytta innan karln kommer :)









Att-göra-listan är enorm  men jag kan inte...

2011-12-22 12:17:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2135 (MMS)

Att-göra-listan är enorm  men jag kan inte motstå när leah har gosat ner sig i soffan. Måste bara mysvila med skorpan innan jag tar tag i alla måsten ;)


22 december- Det här upprör mig

2011-12-22 09:08:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag gör en lista för det finns så mycket som upprör mig. Dessa saker är skrivna utan inbördes ordning då jag tycker att alla är extremt hemska!

1. Barnmisshandel
2. Svält
3. Mobbning
4. Rasism
5. Djurplågeri
6. Miljöförstöring
7. Allt hemskt som händer inom äldreomsorgen
8. Dagens vikthets


Ja listan kan tyvärr göras lång men så roligt är det inte att läsa om allt negativt...  










21 december- Ett annat ögonblick

2011-12-22 08:49:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vaknar upp med världens huvudvärk, illamåendet kommer nästan på en gång och sömnbristen är enorm. Försöker torka bort sminket som har lagt sig på kinderna och försöker minnas vad som hänt kvällen innan. Sen kommer jag på mig själv och tittar på vänstersidan av sängen och där ligger han. Han från igår, han som hållt mig vaken halva natten då vi pratat om allt mellan himmel och jord. Han vänder sig om och vi ´fortsätter pratar hela morgonen som om vi känt varandra länge. Det pirrar i magen och jag känner igen känslan, känslan av lycka.
Sedan den dagen har vi varit oskiljaktiga, mitt livs kärlek & jag.









20 december - Den här månaden

2011-12-21 09:00:21 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


December är den månaden jag tycker är den månaden som bara svichar förbi och skillnaden från det här året jämförelse med alla andra år är graviditeten. Så om jag tycker att tidigare år gått fort kan ni bara gissa vad den gjort i år med en trotsig 2½ åring och höggravid. Men det ser jag bara som positivt för då hinner man inte riktigt gå runt och noja sig för allt som kommer att hända och vad som kan hända.
 Det som varit skönt i år är att det inte varit någon hets med julklapparna då vi körde en dag och sen var nästan allt klart och att jag kunnat julfixa lite på dagarna.
Idag är det dan före dan för dan före dopparedan och vi har en förväntansfull liten tjej här hemma som vill att tomten ska komma och allt som hör där till.
Något som gjorde mig rörd den här månaden var onsdagen den 14 december då min älskade dotter kommer ut längst fram i luciatåget finast av dom alla såklart. Fick tyvärr inte ta några kort under själva tåget (larvigt enligt mig, då jag inte fick detta ögonblick på kort vilket jag över hela mitt hjärta velat...)


Men jag fick ta en hel del kort efteråt på Leah och även Leah tillsammans med sin "bästa" kompis Anton <3








 



ursäkt

2011-12-21 08:43:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen igår men jag hade en riktig skitdag. Ni vet en sådan dag man bara vaknar irriterad på allt å alla. Så efter att jag lämnat leah och fixat med försäkringskassan  (ja strul som vanligt..) la jag mig i sängen igen och låg där tills det var dax att hämta henne igen och det gjorde faktiskt susen. Sen blev det en helkväll i haninge centrum där de sista julklapparna fixades och sen åkte vi hem å vi myste med varandra hela kvällen precis som det ska vara <3

Idag så fick Leah stanna hemma då hon hade varit ledsen ett flertal gånger på dagis vilket inte alls är likt henne. Men hon hade inte feber eller andra tecken på sjukdom, fast hon är ju förkyld så de kanske är något på gång och därför får hon vara hemma så att hon är frisk tills att tomten kommer iallafall. Så idag ska det sista pysslas och kolla efterrättsrecept. Skulle behöva åka och storhandla också men jag har ju inget körkort så de blir det inget av såhär på dagtid om jag nu inte kan flörta med min bror som är hemma idag vi får se :)









Hm le fint sa ja till Leah och hon ler det...

2011-12-20 21:23:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_7021 (MMS)

Hm le fint sa ja till Leah och hon ler det finaste hon kan enligt henne ;)  Duktiga skorpan la HELA pärlhjärtformen som fanns i dagens paket helt själv. Hon kan mer än vad man tror!


Slappardag för hela slanten!

2011-12-20 07:58:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Oj nu är det bara fyra dagar kvar till julafton och då är det skönt att nästan allt är färdigt när det gäller handla paket, inslagning, granköp, julkläder till skorpan osv. Nu är det bara barbamamma som måste ha något att ha på mig dvs något som är någorlunda snyggt men framförallt bekvämt. Orkar inte gå runt en hel dag/kväll i kläder som trycker på. Får gå igenom garderoben annars får vi nog åka iväg ikväll när Ken kommer hem  :).
Idag tog det emot när Leah kom in och sa att hon ville gå upp (06.50 visade klockan iallafall :), har haft n hyfsad natt med ganska så mycket sömn men idag kommer det bli en slappardag för hela slanten. Behöver vila upp mig innan jul,julledighet med Leah och bebis. En glad nyhet som vi fick igår var att Ken fick ledigt både den här fredagen och fredagen innan nyår. Han skulle ha jobbat alla dagar men fick igår beviljat att få vara tillsammans med sin familj dessa dagar, UNDERBART med lite lång ledigt tillsammans!

Nu ska det tjugonde paketet öppnas, skorpan ska få på sig kläder, borsta tänderna och få på sig ytterkläder innan vi kan gå. Ber till högre makter att trotsen som är extrem just nu är någorlunda denna morgon :) Hoppas kan man ju alltid!



Ha en strålande tisdag <3








I paket nummer 19 fanns en alldeles egen l...

2011-12-19 11:38:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_1471 (MMS)

I paket nummer 19 fanns en alldeles egen lördagsgodisskål :)


sjukstuga på dagis

2011-12-19 11:10:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


När vi kom till dagis idag visade det sig att två av tre fröknar var sjuka så det får blir en kortis för skorpan idag då jag vet hur det är när ens kollegor är sjuka och man får vikarier osv. Och eftersom jag är hemma får skorpan komma hem och mysa framför en film och vila en stund innan hon får hjälpa mig med lite pyssel och plockning och fortsatt listskrivning :). Tänk vad lite snö kan göra för att man ska få en julmyskänsla och nu har det börjat snöa lite mer så förhoppningsvis är det tillräckligt med snö imorgon för då ska Leah äntligen få åka pulka till dagis! Hon har nämligen velat åka pulka sedan i somras och nu äntligen har lite snö kommit och hon är lyrisk. Tänk att hon var livrädd för den där pulkan förra året och nu står hon vid fönstret varje morgon för att se om hon kan åka.


Måste rota fram något i kyl/frys/skafferi som jag kan moffa i mig till lunch :)








5 dagar kvar till jul!

2011-12-19 08:05:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon måndag!
Här har vi en skorpa som vaknade nästan helt frisk, det rinner bara något i hennes öga (inga gula pluppar alltså) men så är hon väldigt förkyld också och gud vet hur länge hon kommer att vara det. Så en liten stund får hon vara på dagis idag och ja hon längtar! Mamma och hennes rum är supertråkiga efter att hon varit hemma i X-antal dagar...
 Leah har ju egentligen slutat sova på dagarna men de senaste dagarna har hon vaknat oförskämt tidigt och varit supertrött på eftermiddagarna och så även imorse. Så vi får testa att hon får vila en liten liten stund mitt på dagen och så får vi se hur mycket trams det blir inatt. Återkommer hur det gick ;)

Själv ska jag skriva listor. En lista till vad Leah ska ha i sin väska då vi är på BB. En lista på vad vi ska ha i vår väska på BB. En lista på vad som måste handlas, en lista på vad som måste göras här hemma osv. Ja ni förstår en herrans massa listor, men utan dom så kommer jag stå där på BB med ett par mjukisar och inget annat och Leah kommer att bara ha en tandborste med sig... Och ja det är min största mardröm nu att inget kommer vara packat och att vi stå där med värkar och yrar omkring här hemma. Nej jag börjar inte alls förbereda mig inför vad som komma skall ;) 


Såg ni att min önskan slog in igår? Vi har iallafall 2-3 centimeter SNÖ som har fått ligga kvar! Hoppas på lite mer för att verkligen vara säker på att den är här för att stanna till Jul. Vi köpte även gran igår och oj vad liten och ful den var..men jag lovade mig själv att köpa en liten gran det här året då jag inte orkar ha en gran som tar upp hela vårt pyttelilla vardagsrum. Så på torsdag ska den kläs och det roligaste av allt är ju att Leah kommer att få vara med på "riktigt" i år. 

Julen 2009 då Leah precis satt upp sin första julkula <3


Ha en underbar måndag!




  



19 december- Detta ångrar jag

2011-12-19 07:47:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Jag försöker leva livet så att jag inte ångrar något, försöker mer se de så att man lär sig från sina misstag och utan misstagen hade jag inte varit den människa jag är idag.
Men om jag ska komma på något är det väl att jag slutade spela fotboll för det var/är verkligen något som jag älskade. Sen kan jag väl ångra att jag inte fortsatte plugga direkt efter gymnasiet bara för att ha haft det "överstökat" nu. Annars kan jag inte komma på något som jag ångrar.






18 december- Min favoritfödelsedag

2011-12-18 09:42:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Om det är någon födelsedag jag ska skriva om så måste det bli min 18-års dag som slog alla mina födelsedagar med hästlängder.

Det var en onsdag som jag fyllde 18 = lillördag, perfekt! Vi började med en mysig tacokväll hemma hos min pappa som hade fixat all mat och dricka, bara där tyckte jag kvällen börjat super. Min gamla barndomsvän hade fixat två bord åt oss op Café Opera där vi skulle bli bjudna på lite dricka och sitta en stund innan vi skulle dra vidare. Allt var super trevligt och Carolina blir uppraggad av en ful kille men som sa att han bara ville ha några som festsällskap och ville gärna sätta sig hos oss för att börja parta lite. Och nu när vi pratar om lite så kom det skålar med allt du kan tänka dig i drinktillbehör,sprit och cider. Efter en liten stund kommer han fram till mig då han fått reda på att det var min 18-års dag och säger: - Den här dagen kommer du sent att glömma! Kom jag har fixat en sak här ute.


Har en massa bilder från den här kvällen men de ligger på min externa hårddisk som jag för tillfället inte hittar sladden till tyvärr...

Vi går ut och där står världens limousine och väntar på oss. Vi packar in oss i bilen skumpan börjar flöda och musiken pumpar ut ur högtalarna och vi kör runt allt å ingenstans. Tills vi stannar utanför en klubb där vi får gå in före alla andra och fortsätter festa inne på klubben. Något runda om fötterna står vi och dansar när den här killen kommer fram till mig igen och säger att dom tyvärr inte sålda någa helrör så vi fick "nöja" oss med 20 drinkar så länge. Med ögonen ikors så fortsätter jag en stund innan jag jag tackar för mig och ragglar mot bussen..








Snälla kära tomten!

2011-12-17 21:10:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej tomten, jag har för en gångs skull kommit på en del saker jag önskar mig utav dig :)
Brukar ha väldigt svårt att komma något som jag önskar mig i julklapp men nu har jag faktiskt kommit på en del. Så snälla kära tomten, tänk på allt snällt jag gjort i år och hur många frukostar som jag ätit gröt!


 

skötväska från OiOi (bild:babyshop.se)
OiOi Tote Slouch Brun Leather
skötväska från OiOi


Armbandet jag hittade i butiken Tid&Rum idag och en supersnygg handväska i brunt skinn


Matteus tallrikar i alla dess färger


Ett par varma, sköna och snygga vinterskor!


Mysig kofta från Odd Molly (bild:meinto.se)



Tack på förhand kära tomten!
















17 december - Mitt favoritminne

2011-12-17 14:03:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Nu kommer vi äntligen till mitt favorit minne och det är självklart inget annat minne än när min älskade dotter kom till världen. Detta är ett minne man aldrig kommer att glömma, första gången man fick träffa den lilla varelsen som man bara lärt känna via magen.




Blir helt rörd av att bara titta på de här bilderna, minns det som om det vore igår & man ser verkligen kärleken i hans blick. Och tänk om några veckor får vi uppleva det igen, den största lyckan i världen.

Det var natten till den nittonde augusti och vi skulle åka in till SÖS på morgonen då vi skulle få en igångsättnignstid då jag hade gått över 12 dagar. Klockan var omkring tre och jag vaknar av ett ilande i magen och nej det liknade ingen annan kramp som jag tidigare haft. Men det slutade ganska så snabbt så jag försökte somna om men då kom nästa och så fortsatte de. Jag trodde inte jag var så känslig men redan då tyckte jag att det gjorde ont så jag kunde inte somna om utan jag gick upp och la mig i soffan istället för att invänta nästa. Ken fanns självklart vid min sida men jag försökte få honom att sova en stund då vi ändå skulle åka in om några timmar. Men han var lika nervös som jag men somnade till slut en liten stund iallafall och ja det blev bara värre och värre.
Väl inne på sös konstaterade dom att jag börjat öppnat mig med endast en fjuttig centimeter, så vi fick en igångssättningstid på lördagen utifallatt det skulle trappa ner. Sen var det bara för oss att åka hem vilket jag inte ville då jag kände att jag bara ville ligga på sjukhuset med folk som vet vad som händer men icke sa nicke. Tolv timmar senare har jag så ont att jag gråter mellan varje värk för att jag inte ville att nästa värk skulle komma. Ken kommer in till mig som ligger i badet och säger att vi ska åka in nu, lyckan var total!
Väl inne på förlossningen får jag börja med lustgasen som var det värsta jag varit med om så bara efter en timme så fick jag epiduralen från himmelriket och den fungerade på mig direkt och jag kunde för första gången på nästan arton timmar andas ut och njuta av livet!
05.57 föds det vackraste jag har och är så vacker att ord inte ens kan beskriva, hon var helt perfekt!
Det bästa minnet jag kommer att få bära med mig resten av mitt liv.


Leah Maria Kembel jag älskar dig mer än livet.











Sjukstugelördag...

2011-12-17 08:36:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon regniga lördag..nu börjar jag bli väldigt trött på detta regnandet nu vill även jag ha snö! Jag vill få lite julstämmning ikroppen innan själva julen är över eller vad säger ni?

Nej Leah är inte magsjuk men hon kan ju inte gå helt smittfri utan igårkväll började hennes ögon pluppa gula pluppar och ögoninflammationen var ett faktum. Det var bara att ta fram ögondropparna, bomull, ögonservetter igår igen, hon verkar vara svag för ögoninflammationsbacillen...Men hellre de än magsjukebacillen alltid något :) Och på toppen av det här så har jag en karl som har feber, hosta och dunderförkylning dvs = döende haha;)

 



Så jag kommer att få gå själv på kalas idag då min underbara vän Carro fyller hela 24 år idag, HIPP HIPP HURRA! Men vad gör det kom jag ju på lite egentid med sina tjejkompisar är alltid mysigt det med och jag känner att jag behöver en dos av tjejsnack faktiskt!


Nu ska frukosten ätas upp innan duschen väntar för mig & skorpan :)
Hoppas att ni håller er friska!








Leah tittar på Bilar och jag passar på att...

2011-12-16 14:17:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_7335 (MMS)

Leah tittar på Bilar och jag passar på att vila lite här bredvid!


Leah är hemma idag då hon blev hemringd pg...

2011-12-16 11:47:34 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_5100 (MMS)

Leah är hemma idag då hon blev hemringd pga att hon kräktes en gång vid mellis. Men magsjuka är det då inte, hon åt som en häst igår kväll och idag är hon full av energi! Så vi tog en tripp till centrum för att handla fredagsmys. Medan vi väntar på att bussen ska gå så går leah som Madicken :).


17 december - Mitt favoritminne

2011-12-16 10:19:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Nu kommer vi äntligen till mitt favorit minne och det är självklart inget annat minne än när min älskade dotter kom till världen. Detta är ett minne man aldrig kommer att glömma, första gången man fick träffa den lilla varelsen som man bara lärt känna via magen.
 



Blir helt rörd av att bara titta på de här bilderna, minns det som om det vore igår & man ser verkligen kärleken i hans blick. Och tänk om några veckor får vi uppleva det igen, den största lyckan i världen. 

Det var natten till den nittonde augusti och vi skulle åka in till SÖS på morgonen då vi skulle få en igångsättnignstid då jag hade gått över 12 dagar. Klockan var omkring tre och jag vaknar av ett ilande i magen och nej det liknade ingen annan kramp som jag tidigare haft. Men det slutade ganska så snabbt så jag försökte somna om men då kom nästa och så fortsatte de. Jag trodde inte jag var så känslig men redan då tyckte jag att det gjorde ont så jag kunde inte somna om utan jag gick upp och la mig i soffan istället för att invänta nästa. Ken fanns självklart vid min sida men jag försökte få honom att sova en stund då vi ändå skulle åka in om några timmar. Men han var lika nervös som jag men somnade till slut en liten stund iallafall och ja det blev bara värre och värre. 
Väl inne på sös konstaterade dom att jag börjat öppnat mig med endast en fjuttig centimeter, så vi fick en igångssättningstid på lördagen utifallatt det skulle trappa ner. Sen var det bara för oss att åka hem vilket jag inte ville då jag kände att jag bara ville ligga på sjukhuset med folk som vet vad som händer men icke sa nicke. Tolv timmar senare har jag så ont att jag gråter mellan varje värk för att jag inte ville att nästa värk skulle komma.  Ken kommer in till mig som ligger i badet och säger att vi ska åka in nu, lyckan var total!
Väl inne på förlossningen får jag börja med lustgasen som var det värsta jag varit med om så bara efter en timme så fick jag epiduralen från himmelriket och den fungerade på mig direkt och jag kunde för första gången på nästan arton timmar andas ut och njuta av livet! 
05.57 föds det vackraste jag har och är så vacker att ord inte ens kan beskriva, hon var helt perfekt!
Det bästa minnet jag kommer att få bära med mig resten av mitt liv.


 Leah Maria Kembel jag älskar dig mer än livet.
 









 


16 december - Min första kyss

2011-12-16 09:39:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Min första riktiga kyss fick jag inte förrän när jag var 12-13. Jag hade haft flera tillfällen innan men som jag snyggt avböjt då jag inte ville just då. Jag var nämligen en sådan tjej som träffade en kille och blev "kär" i några veckor men så fort jag fick respons fanns inte den killen på världskartan längre och jag blev helt enkelt bara äcklad av killarna.
Men min första kyss fick jag iallafall av min första kärlek dvs Ponus, hemma hos mig. Och nej det var inte alls som jag föreställt mig, ingen hollywoodkyss där inte men det gjorde inget då jag fick den av honom.







15 december - Mina drömmar

2011-12-16 09:26:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Åh drömmar, ja drömmar har jag otroligt många ska jag säga er.

Min största dröm är att jag kommer att få leva länge för att få uppleva mina barns uppväxt. Från första steget till deras barns första steg och allt där emellan. Jag drömmer att jag ska kunna ge mina barn allt det dom vill ha. Jag drömmer att mina barn får vara friska genom hela sina liv.

En av mina största drömmar är få gifta mig med mannen i mitt liv i en stor vacker kyrka med mina små barn som brudnäbb och ringbärare. Att få visa att det är han som jag vill leva resten av mitt liv med.



Sen har jag sådana drömmar som alla andra de vill säga vinna en massa pengar, resa jorden runt, bli sådär smal som jag alltid velat, köpa ett STORT fint hus, ha ett jobb som jag älskar ja ni förstår.



De är drömmarna jag kan komma på nu men jag vet att det är oändligt många drömmar som ligger längst bak i huvudet som inte har någon lust att visa sig.









Vecka 37 (36+0)

2011-12-15 11:17:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 37

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.











Japp vad var det jag sa? Från topp till tå...

2011-12-15 08:56:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0705 (MMS)

Japp vad var det jag sa? Från topp till tå i världens mysmaterial! Kan inte bli bättre :) 5 av 5 möjliga.


God morgon!

2011-12-15 08:08:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!

Här har ni en väldigt trött mamma idag, skorpan vaknade vid 6 tiden och var ledsen. Så hon fick krypa ner i vår säng ihopp om att hon skulle somna om. Men det gjorde hon inte men jag fick vila en liten stund innan det var dags att gå upp.
En stor anledning till att jag är trött är att iförrgår var det Twilight på tv och jag har sagt till mig själv att denna "saga" är inget för mig då det värsta jag vet är att kolla på overkliga filmer. Så fort det är något som ser overkligt ut i en film så tappar jag intresset. Men jag har ändrat mig, jag gav filmen en chans och nu är jag frälst! Oj vilken vacker film och vilken kärlek, går inte riktigt att beskriva haha ja jag var helt mållös efter den första filmen. Och igår efter Leahs lucia blev vi hembjudna till hennes "bästa" kompis Anton (alla är hennes bästa kompisar :), där vi blev bjudna på middag och en massa lek. Antons storasyster är tydligen helt besatt av Twilight och vi fick låna de andra två filmerna, så vi var självklart "tvugna" att kolla på den andra filmen igår och ja jag är fortfarande helt kär! Ikväll blir det film nummer tre men då ska vi börja titta så fort skorpan sover för att det inte blir så sent för jag orkar inte att bara få 5-6 timmars sömn när jag är van att få 7-9 timmars sömn. 


Idag är det dagis för Leahs del och lite plock för min del. I eftermiddag när Leah är hämtad så måste vi ta oss ner till centrum för ett MVC besök. Hoppas att allt ser bra ut!


Ha en underbar dag idag och självklart kommer bilder som jag lovat :)








 


14 decemberg - Vad hade jag på mig idag?

2011-12-14 20:31:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja jag är sämst med den här adventskalenderna känner jag men men..Jag skulle tydligen visa er vad jag hade på mig idag men det glömde jag såklart bort.
Leggings svarta H&M MAMA, svart tight ärmlös klänning & Kens supermysiga blåa kofta. 


Lovar att skärpa mig! Imorgon får ni självklart uppdatering med bilder på alla fina nya plagg och min supersötaunderbaralilla lucia. Ja jag grät nästan när jag såg henne, stolt över att vara hennes mamma det är nog ordet :)



 


Jag bestämde mig imorse efter 4 timmars sö...

2011-12-14 11:39:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8902 (MMS)

Jag bestämde mig imorse efter 4 timmars sömn inatt att jag inte skulle vara hemma och vila. Utan jag tog mig en tripp till Geggamojas  utförsäljning och fyndade galet mycket saker (2 proppade påsar)  Mina barn kommer att klädda i Geggamoja ifrån topp till tå :)


Hoppas ni har haft en mysig Lucia! Här gör...

2011-12-13 19:36:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0739 (MMS)

Hoppas ni har haft en mysig Lucia! Här gör vi det sista förberedelserna inför morgondagens luciafirande :) min lilla "sia"


Varför blir man en gris när man är gravid?...

2011-12-13 11:06:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_1626 (MMS)

Varför blir man en gris när man är gravid? Såhär ser jag alltid ut efter en måltid och ja det blir bara värre ju större man blir.. När jag väntade Leah gick jag in med hela magen i min nachotallrik så att allt hamnade på matbordet och jag märkte det inte på en gång.. Så ja jag får väl börja med haklapp jag med!


13 december - Den här veckan

2011-12-13 08:15:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag tänkte skriva from i lördags då jag "sparat" lite bilder och inte direkt berättat vad vi gjort sedan dess. Låter väl som en bra idé? :)


Lördag
Ken gick upp med Leah så att jag fick sova en extra halvtimme innan han skulle åka till jobbet. Japp ännu en helg med extra jobb för hans del..Jag och Leah startar vår dag som alla andra dagar med frukost, bolibompa och en massa lek. Anna ringde oss och vi bestämde oss för att ta en promenad till centrum för att kika på lite presenter och äta lunch. Vi blev kvar ett bra tag och när vi precis kommit hem så kom även Ken. Alla var vi helt slut på kvällen och alla sov innan klockan var nio. :)

Söndag
Ken jobbade den här dagen med och jag kände att jag och Leah var tvugna att hitta på något. Så efter otroligt mycket letande så hittade jag det jag sökt efter hela förmiddagen nämligen våra badkläder! Vi tog första bästa buss ner till centrum och gick till vår simhall. Superspännande om ni frågar lilla madam :) Jag tyckte att det var rätt behagligt i vattnet men skorpan blev kall ganska snabbt och vi hoppade mellan alla badleksaker och rutchkanan för att hon skulle bli lite varmare men efter tjugo minuter så var hon super kall. Så vi hoppade i bebispoolen som var mycket varmare innan vi gick och tog en varm(!)dusch.
 Leah fick sedan bestämma vad vi skulle äta för lunch och hon valde hamburgare (tyvärr....)Och inte nog med att hon fick välja mat hon fick även en present när hon fick sin barnmeny och det var inget annat än en metallicrosa plånbok, så gissa vem som skulle betala sina vantar när det var dags. Kassörskan skrattade lite när hon fick ett fint kvitto som betalning :) Älskade lilla unge!

Ken kom hem ganska tidigt så vi passade på att åka till Leahs farmor och farfar för att hälsa på lite. Men eftersom Leah inte sover på dagarna längre så var vi tvungna att åka hem efter en liten stund för att få i henne middag innan hon tokdäckade i sin säng.
Jag kan säga så mycket som att det är inget tjafs nu på kvällarna längre plus att hon somnar runt sju halv åtta och sover nonstop till halv sju-sju.




Måndag

Första dagen på länge som jag hade världens energi efter att jag lämnat Leah så jag passade på att gå förbi våra fd grannar med pengar till Leahs fröknar innan jag gick hem för att baka kardemummaskorpor. Något som jag aldrig bakat förut men oj vad lätt det var och oj vad gott! ;)






När skorporna var färdiga tänkte jag passa på att vila lite. Men efter tiominuter spratt de i hela kroppen av energi(?) så jag började slå in julklapparna. Ja även på den här punkten är jag kanske en anintgen överambitös. Ken frågade häromdagen om vi skulle ha "vanliga" juletiketter som alla andra har för engångs skull. Men varför ha dem där fula etiketterna om man har tiden att göra egna lite roligare?
Tyckte att kusinernas julklappar blev jättefina om jag får säga det själv :)





Tisdag

Morgonen börjar med att Leah låter mig ligga kvar i sängen en stund medan hon hämtar en bok, tänder i vardagsrummet och läser för sig själv i soffan. Efter en kvart kommer hon in och säger: - Mamma dags å vakna nu :)
När vi kom till dagis var det nersläckt på Leahs avdelning och vi smög in å fann alla kompisar i en ring ätandes på frukt och väntade på fröknarnas luciatåg, MYS!
Idag har jag inte alls samma energi som igår så alla måste har jag redan utfört bara hänga tvätt som är kvar. Sen ska jag faktiskt ta det väldigt lugnt idag då vi ska åka till Kista galleria när Ken kommer hem för att äntligen hämta vår nya vagn! Hoppas även att jag hittar en snygg och praktisk skötväska, har ni några tips på en just en sådan?



Såhär har vår vecka börjat och vi har några saker som ska göras i veckan resten får jag fylla på sen :)

Onsdag

Eventuellt att jag ska åka på utförsälning under dagen beroende på hur kroppen mår.
Leah har luciatåg och fika!


Min lilla tomtegumma förra året <3

Torsdag

Mvc besök v 37 (36+0)

Fredag

FREDAGSMYS!

Lördag
Älskade tant Carro fyller år & självklart ska vi va med och fira henne med lite kalas.

Söndag









12 december - I min handväska

2011-12-12 11:35:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Vilken tur att jag hade städat ur min väska häromdagen. För den brukar alltid vara fylld med skit :)



I väskan: Det mest nödvändiga som alltid ligger i väskan är dessa saker. Leahs napp, våtservetter(!), plånboken, näsdukar till en liten dam som INTE vill ha ngt rinnande snor överhuvudtaget så dessa är ett måste, försvarets hudsalva, pennor och rabattcheck på blöjor. Nycklar och mobilen är självklart också två måsten som finns vanligtvis i väskan.










God morgon! I dagens paket låg det en Bams...

2011-12-12 08:22:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_6644 (MMS)

God morgon! I dagens paket låg det en Bamsebok, STOR lycka :)


11 december - Mina syskon

2011-12-11 21:08:05 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har haft turen att få tre helt underbar syskon som jag älskar mer än livet. Jag har två syskon som är´10 & 7 år äldre jag och ett syskon som är yngre än jag. 
Det vill säga att min storebror har jag inte supermånga minnen av när han bodde hemma då jag var ganska så liten. Men en sak kommer jag ihåg och det var att jag brukade smyga in i hans rum när han hade tjejer där, ALLTID lika roligt :)

Mina starkaste minnen jag har av när min storasyster bodde hemma är allt bråk om att jag snott hennes kläder, smink, halsband ja you name it.
Men även när hon hade kompisar hemma (mycket yngre och lekte med hennes 64 my little ponys och jag fick absolut inte vara med och leka med dem..

Min lillebror och jag har som sagt bott ihop nästan hela livet och vi har självklart ett större band till varandra då vi gått igenom en hel del tillsammans. Vi har alltid varit supertajta men som alla andra så har det varit en hel del hatkärlek. Ni vet när lillebrorsan ska komma in med sin töntkompis när man hade kompisar hemma sådär jobbiga som bara småbrorsor är. :)



Det som jag själv tycker är roligt är att vi bara kommer varandra närmare ju äldre vi blir! Och när vi fyra är tillsammans så är det otroligt mycket skratt och skämt. Framför allt när vi är tillsammans och mamma är i samma rum då får mamma höra alla sina felsägningar som hon gjort i vårat liv och det är en heel del ska jag säga er!
Tycker själv att vi fyra inte är så lika men alla (läs: äldre typ mammas/pappas vänner) säger att vi är lika. Ni får avgöra själva. Hittade dock inte bilden där alla vi är tillsammans. Så mamma du kan väl maila mig julbilden på alla oss ;P? 

Älskar er otroligt mycket, tack för att ni finns i mitt liv!




 









10 december - det här hade jag på mig. Jag...

2011-12-11 11:07:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0151 (MMS)

10 december - det här hade jag på mig. Jag kör en gårdagens idag. Leaggings MAMA H&M, tunika Monki, kofta Vila, skinnjacka Vila, halsduk Gina Tricot. Bekvämt, varmt och mysigt ;)


Underbara natt!

2011-12-10 08:27:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Åh natten har varit heelt underbar! Leah tokdäckade när vi kom hem från min pappa & Lena vid halv åtta tiden. Jag däckade precis efter 22 nyheterna och hann inte se vem som vann Idol, men det var tydligen Amanda som vann. Sen har jag sovit nonstop fram tills tio över sju då Kens alarm ringde och inte ett ljud inne från Leahs rum. Men så fort Ken gått upp så hör jag de små tassande stegen från hennes rum, hon är lika lättväckt som sin mor :). Ken ska jobba hela helgen (suck...) så jag sitter och funderar på vad vi ska göra idag. Jag vet att Anna & Isak är ensamma hemma då resten av familjen är på fotbollsturnering som jag hade velat kolla på. Men har man inget körkort är det ganska så jobbigt att åka ända till Täby så vi stannar på hemmaplan idag :). Tänkte ta en liten promenad nu på förmiddagen iallafall då jag känner att vi båda behöver lite frisk luft efter en gårdagens innedag.



Kalendern uppdateras ikväll då dagens "tema" är Det här hade jag på mig idag.



Dags att sparka igång dagen!









Ja man blir inte mindre precis.. God morgo...

2011-12-10 07:55:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_4131 (MMS)

Ja man blir inte mindre precis.. God morgon denna underbara lördagsmorgon!


Det årliga julbaket är igång! Jag hjälpte ...

2011-12-09 17:29:24 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8295 (MMS)

Det årliga julbaket är igång! Jag hjälpte dom ett tag men man måste passa på att njuta lite i soffan när man har "barnvakt" ;)


9 december- Min tro

2011-12-09 08:08:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Jag har aldrig trott på någon speciell religion, gud, väsen ja ni förstår.
När jag var yngre ville jag i ju försig konfirmera mig då jag ville alla tre tingen dvs döpas,konfirmeras och gifta mig. Men jag gjorde de aldrig konfirmerade mig alltså, fråga mig inte varför men jag tror att en av anledningarna var att jag alltid gått i med personer som är ett år äldre än jag och när det då var mitt år att konfirmeras så var det "ingen" annan som skulle göra de så jag struntade i de.

En sak som jag funderar över är vad som händer efter döden. Jag hoppas innerligt att man inte bara lever det här livet och sedan blir bara jord. Utan jag hoppas verkligen man kommer någon annanstans där man får träffa alla andra som har gått bort. Hoppas kan man ju alltid :)

Att Leah skulle döpas var också något självklart inte för just religionens skull utan mer för det traditionella. MEn en sak som både jag och Ken kände var just att inte ha så mycket prat om just Gud då ingen av oss tror på just Gud.  Men Men en sak har jag bestämt mig för och det är att absolut inte tvinga henne på någon tro utan hon ska utgå helt från sig själv och få tro på exakt vad hon vill.

Självklart hoppas jag på att karln min går ner på knä och friar någon gång i framtiden. Och självklart så vill jag ha ett traditionellt bröllop i en stor vacker kyrka.  



Jag tror om jag nu ska tro på något så är det att behandla alla andra som du själv vill behandlad.











Igår drack jag två kannor med citronvatten...

2011-12-08 13:16:32 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_6554 (MMS)

Igår drack jag två kannor med citronvatten och idag kör vi på apelsin :).


8 december - Ett ögonblick

2011-12-08 08:28:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hade egentligen tänkt att skriva om mitt livs bästa ögonblick men ångrade mig då jag vet att jag kommer att skriva om det flera gånger framöver. Så jag valde faktiskt det värsta ögonblicket i mitt liv...

Det var en supervarm lördag och året var 2005. Som alla andra varma dagar denna sommar hängde vi nere i Alby för att sola,bada och spela fotboll. När det började närma sig sen eftermiddag bestämde vi oss för att alla skulle åka hem för att göra oss iordning för att sedan mötas upp som alla andra kvällar hemma hos Sebban. .
För min del blev det inte så, jag var vid den här tiden tillsammans med mitt ex och vi var bortbjudna på kvällen till en av hans kompisar som fyllde år tror jag. Anledningen till att jag gick dit istället för hem till mina vänner var att mitt ex för en gångs skull hade frågat om jag ville följa med vilket aldrig annars hände.

Väl på festen satt jag hela kvällen i ett hörn och hade en konstig känsla i hela kroppen nästan som en klump i magen...Jag ringde/sms:ade med mina vänner som var hemma hos Sebban hela kvällen och jag lovade varje gång att jag snart skulle komma. Men sådan blev inte fallet, vid halv 1 snåret åkte vi hem till mitt ex för att gå ut en sista promenad med hans hund innan vi gick och la oss. Efter cirka 1 ½ timmes sömn börjar min mobil ringa och ringa och ringa. Jag kollade på telefonen och såg att det var mina vänner som ringde men jag orkade inte med några fyllesamtal utan tryckte på ljudlöst innan jag somnade om. Helt plötsligt började mitt ex telefon att ringa och jag fick då kalla kårar i hela kroppen, för det tillhörde inte till vanligheterna.. Och samtalet var det värsta samtalet i mitt liv, på andra sidan luren hörde jag ord som jag trodde först var ett dåligt skämt. Orden min vän uttalade var: - Robin är död!
Efter ungefär fyra repetitioner i mitt öra slänger jag telefonen åt skogen..
Vad som händer efter är en enda suddig minnesbild som ni kanske kan förstå..

Den tredje juli 2005 förlorar jag en av mina närmsta vänner





Alltid älskad, aldrig glömd.













Skrutten och jag ligger i soffan å slö tit...

2011-12-07 12:24:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_5155 (MMS)

Skrutten och jag ligger i soffan å slö tittar på projekt runway. Tänkte passa på att vila innan skorpan ska hämtas <3


36 dagar kvar till BF!

2011-12-07 11:44:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 36

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.


Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.











Dagens lunch! Ny griljerad julskinka på hå...

2011-12-07 11:32:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2364 (MMS)

Dagens lunch! Ny griljerad julskinka på hårt bröd och citronvatten yummie!


7 december - Min bästa vän

2011-12-07 08:33:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


En bästa vän är en vän som alltid finns där när man väl behöver den. En som man kan ringa mitt i natten om man behöver stöd, en man kan vara sig själv med oavsett hur larvigt det än är. En person som får älskar en för den man är och ingen annan. 

Jag har turen att jag har otroligt många vänner som just är precis så såhär men jag har en som jag har haft längre än alla andra och det är min vän Ida. Vi har gått igenom så otroligt mycket i vårat liv mest positiva saker men även negativa saker. Men oavsett vad vi gått igenom så har jag alltid vetat att hon alltid alltid varit där för mig.  
Det här en vän som jag vill bli gammal & grå med!




(en jätte gammal bild på mig och mina två närmsta vänner Therese & Ida)

  








6 december - Min dag (en dag försent..)

2011-12-07 07:47:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Min dag började vid 05.40 då Kens väckarklocka ringde, sedan låg jag vaken till 06.05 då han snoozat X-antal gånger morr...
07.10 får jag en klapp på armen av en intassad skorpan som säger att det är dags att gå upp. Hennes ord är min lag ;) iallafall på morgonen. Sen har dagen börjat som vanligt med frukost framför bolibompa, påklädning, paketöppning, tandborstning innan det bär av till dagis.
Sen var det bara för mig att ställa mig vid busshållsplatsen för att invänta bussen mot centrum. Hade nämligen en läkartid vid tio. Allt såg jätte bra ut hos läkaren och jag hade inte öppnat mig något med tanke att sammandragninarna bara ökat och värken blivit värre. Fortsatt sjukskriven iallafall och kommer att vara det fram till förlossningen.
Min underbara karl hämtade upp mig efter läkarbesöket så att jag slapp åka buss.

Hämtade Leah vid halv tre tillsammans med Sandra som hämtade Anton samtidigt eftersom vi skulle hem till Isak för att fika och barnen skulle få busa av sig en stund. Leah var inte överlycklig när vi skulle gå hem men Anna skulle på möte så det fick bli en kortis den här gången.
Medan Ken lagad middag (KORS I TAKET!) så passade jag och Leah på att pyssla lite julklappar eller Leah gjorde julklappar och jag gjorde ett fint julkort.

Så såg min dag ut på ett ungefär!







Favorit i repris!

2011-12-06 12:26:59 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Igårkväll gjorde Leah och jag en favorit i repris de vill säga Rocky Roads och ja dom är lika goda som vanligt. Får sätta ett lås på burken så att vi inte äter upp alla på en gång ;)


Här har ni receptet:



Färdigt på: 40 min

Ingredienser

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.



(bild & recept är hämtat från www.recept.nu)




Jag säger då de har ni inte provat att göra dessa så gör dom PRONTO, supergott!






5 december- Vad är kärlek?

2011-12-05 13:18:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



För mig finns det olika typer av kärlek. Det finns kärlek kärlek dvs kärlek mellan två människor men så finns det även kärleken till ens barn eller kärleken till sina vänner. Men jag har valt att skriva om när jag träffade mitt livs kärlek kärlek ;)

När jag var cirka femton år gammal träffade jag en kille som var fyra år äldre än jag. Vi var tillsammans i nästan fyra år jag var uppöveröronen "kär" trodde jag då. Det var inte förrän 2007 som jag äntligen tog mig ifrån detta destruktiva förhållande som jag kände mig levande igen... precis i detta ögonblick träffade jag Ken. 

Från första dagen har vi varit oskiljaktiga. Vi kan nästan räkna på en hand antal dagar som vi har varit ifrån varandra. Vi kan prata om allt mellan himmel och jord oavsett om det är roliga eller "tråkiga" saker. Kan inte riktigt beskriva känslan men jag vet bara att han är min andra hälft. 
Från första dagen har han alltid satt mig först, han säger saker till mig varje dag som gör att mitt hjärta smälter. Han får mig att skratta så att jag ligger ihopvikt på golvet, han låter mig vara jag med stolthet! Ja listan kan bli lång men det viktigast är att jag känner mig mer kär i denna människa för varje dag som går kanske låter som en klyscha men jag kan inte beskriva mina känslor på något annat sätt.
Jag hoppas med handen på hjärtat att alla någon gång i livet får uppleva den kärleken vi har.

Jag älskar den här människan så otroligt mycket och tackar högre makter för att just jag fick honom i mitt liv.












Vårt fina pepparkakshus!

2011-12-05 10:00:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_4501 (MMS)

Vårt fina pepparkakshus!


Ett till nagellack fanns i paket nummer 5....

2011-12-05 08:29:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0176 (MMS)

Ett till nagellack fanns i paket nummer 5. Idag var det ett grönt med glitter (leah älskar grön färg) och igår var det ett rosa metallic som hennes naglar på både händer och tår målades i.


Bortförklaring

2011-12-05 08:06:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja ni vart tog gårdagens uppdatering vägen?! Kom på mig själv när jag låg och höll på att somna. Om jag ska ge er en bortförklaring så blev det för det första bara pepparkakshusbak igår, det tog mycket längre tid än vi trott. Och det såg att bli mycket lovande ut innan jag insåg att jag hade en 2 ½ åring som var överlycklig att gå bananas med allt godis..så jag har insett att jag kommer att få ha ett "fint" pepparkakshus om sisådär 10 år kanske. MEN jag älskar vårat lilla hus just med tanke på att vår egna lilla skorpa har gjort sitt avtryck på de :)
Tar en bra bild när jag kommer hem från lämningen av Leah så får ni se vårat egna lilla konstberk!

Anledning till att jag inte hade en tanke på att uppdatera igår heller var att vi skulle hålla Leah igång hela dagen dvs ingen vila. Vi prövade då hon vaknade vid halv åtta och hon kan hållla på upp till 2 timmar på kvällen å tramsa. Men jag ska säga er att vid halv sex tiden var det VÄLDIGT svårt för henne att hålla ögonen öppna då är det tur att det finns badkar med en massa roliga leksaker i som underhöll henne ett bra tag. Vi gick och la oss tillsammans vid sju för att läsa bok och vid 19.13 hade vi en snarkande liten tjej som sov hela natten och vaknade 06.45, UNDERBART!

Vi hyrde även en film igår "baksmällan 2", den var helt okej självklart hade den sina roliga stunder men jag tycker inte om att man gör uppföljare som går ut på exakt samma sak som filmen innan bara att man bytt plats..Den filmen var slut vid 21 ungefär och fem minuter senare sov jag av ren utmattning, japp nu börjar graviditeten sätta sina spår :)


Gårdagens måltider:

Lunch: Makaroner. Var inte alls sugen på äckliga köttbullar så det blev bara pasta för min del :)
Mellanmål: Apelsin och några pepparkakor
Middag: Wienerschnizel, pommes och rödvinssås




Nu är det undanplock av frukosten som vanligt innan vi ska göra oss iordning för att gå till dagis!
Klä på er idag för det ser ut att vara otroligt kallt ute idag med tanke på all frost :)







Baktajm!

2011-12-04 10:15:48 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_9112 (MMS)

Baktajm!


Andra advent

2011-12-04 09:27:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon söndag!
Idag var det äntligen min tur att få sovmorgon, har inte haft någon då en massa saker har kommit emellan. Men idag var jag inte tvungen att gå upp vid halv åtta för att fixa frukost och göra allt som jag brukar på morgonen. Okej nu ska jag inte ta i utan jag tvingade mig själv upp kvart i nio då bakning står högst upp på att-göra-listan idag. Vårat pepparkakshus ska bli klart och sedan ska vi göra en massa små pepparkakor, lussebullar, rockyroads och sedan tänkte jag försöka mig på knäck. Vi får se hur mycket vi hinner just idag :)
Ingen som vet om det är någon julmarknad? Är supersugen att gå på julmarknad och att Leah ska få uppleva en julmarknad då hon var för liten för att förstå förra året. Så om ni vet om någon får ni gärna tipsa!


Dagens kalender"tema" är -vad åt jag idag? så ni får en uppdate efter varje måltid hade jag tänkt :)

Frukosten är redan avklarad och den bestod av två knäckemackor med ost å skinka samt en STOR kopp thé! Finare än så vart det inte...


Nu ska frukosten plockas undan och förklädena ska på för nu ska det bakas!!!









3 december - Mina föräldrar

2011-12-03 08:36:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Mina föräldrar har varit otroligt bra föräldrar under min uppväxt. Dom har alltid ställt upp på både mig och mina syskon oavsett vad det gäller. Kan inte komma på att någon av oss har blivit särskilt behandlad även om vi "påstår" det ibland ;) Jag inte inte räkna alla timmar som dom har suttit i ishallarna, stått vid sidan av fotbollsplanen eller skjutsat till ridhuset.
Om man behöver ringa när man behöver tips och råd så behöver man aldrig tveka, man vet att man alltid har någon av dom att få hjälp utav.
Dom har aldrig tvingat oss att göra något som vi inte velat utan vi har själva fått välja vilken väg vi vill ta och de har stått bakom oss och stöttat oss i alla beslut, bra som dåliga.
Mina föräldrar gick skilda vägar när jag var tonåring och det var nog bäst för alla parter, även om man vill att de ska vara lyckliga och tillsammans hela livet så är inte alla menade för varandra. 

Jag älskar mina föräldrar så otroligt mycket och är så otroligt glad att jag har just dom som mina föräldrar! Tack för allt ni har gjort och allt ni gör <3







Lampor,bus och klippning

2011-12-02 15:27:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här har vi precis ätit med upp mellanmålet då jag hämtade Leah lite tidigare än vanligt, så vi hade mysfika idag med :) Min lillebror är här och fixar med alla olika armaturer som ska upp i vårat sovrum kommer att bli så snyggt när det är färdigt och självklart kommer en bild upp när allt är färdigt, It´s a promise!
Ikväll är vi hembjudna till Stefan och Chrisse på lite middag en massa bus för tjejernas del. Så roligt att det tycker om varandra och leker så bra som dom gör trots att vi knappt träffas längre (om man nu jämför med tidigare). Leah blev helt överlycklig när jag berättade att vi skulle dit ikväll och busa! Leah blev rätt så ledsen igår när jag berättade att Ellie inte kommer på pysselkvällen då hon skulle sova över hos sina kusiner, så ikväll kompenserar upp det hela ska ni se ;)

Juste jag klippte mig i förmiddags och oj vad kort det blev...En decimeter tog hon samt att hon klippte upp det lite och ja det behövdes men det känns väldigt ovant då jag haft min långa man ett bra tag nu :). Vane sak som allt annat. Självklart ska ni få en bild på de med men inte idag då jag ska färga håret först så att allt är i samma färg. Såg nämligen att jag hade världens utväxt nu när jag satt hos frisören haha ja ni mycket man glömmer när man har sin 2 ½ åring, karl och gravid att tänka på!


Ha en underbar fredag med en massa fredagsmys!









2 december - Min första kärlek

2011-12-02 08:06:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Okej min första kärlek..svårt att veta riktigt vem som är ens första riktiga kärlek men men jag får försöka ;)

När jag var liten (vi pratar om låg-/mellanstadiet) så har det alltid alltid varit en kille som alla tjejer velat vara "tillsammans" med. Och det var ingen annan än Denny, den här killens namn stod på min spegel, i mina kärleksbrev ja överallt skulle jag vilja säga. Det är fortfarande så att min farmor kommer ihåg hans namn då jag var kär i honom i jag en herrans massa år och ja min syster och svägerska har pikat om pussmunnarna och namnet som var överallt på min spegel ett bra tag nu efteråt..
Denna "kärlek" höll på fram och tillbaka till ganska sent upp i högstadiet. Idag är Denny en nära vän som står mig väldigt nära hjärtat.
där emellan föll mitt hjärta pladaskt för en kille som hette Pontus, skolan "badboy" skulle jag nog kalla honom.  En otroligt snäll kille som jag träffade lite fram och tillbaka. Tror inte att mina föräldrar var så förtjusta i att jag träffade denna kille men men när man är tonåring kan inte ens föräldrarna stoppa en ;)
Ja jag tror att det är Pontus som var min riktiga första kärlek.
Efter Pontus blev jag galet kär i en kille som heter Sebastian Bergström, mitt hjärta klappade tusen gånger extra varje gång jag fick umgås med honom och hans kompisar tillsammans med Ida. Blev inget där förutom en underbar vänrelation och idag är han en av mina bästa killkompisar som betyder otroligt mycket för mig!
Ja listan kan bli lång då man blev kär i rätt många under tonåren (kanske bara jag haha...;)






Vad menar du? Är min pyjamas för liten? ;)...

2011-12-02 07:11:50 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_7586 (MMS)

Vad menar du? Är min pyjamas för liten? ;) precis som på lågstadiet  när man gick runt i magtröja och hade spice girls som största idoler, så går jag runt på mornarna. God morgon!


En korthårig liten tjej. Frisören klippte ...

2011-12-01 20:34:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_3247 (MMS)

En korthårig liten tjej. Frisören klippte nästan bort 1 decimeter av skorpans hår, men det behövdes ska jag säga er. Det var en mallgroda som gick ut ifrån frisören med två gröna hjärtan och guldglitter i håret å barnen får alltid en present när dom klippt sig. Leah valde ett fint skrivblock som hon gått med hela kvällen:)


Mysfika med världens bästa tjej! Snart vän...

2011-12-01 15:04:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_4645 (MMS)

Mysfika med världens bästa tjej! Snart väntar klippning av skorpans skatbo och tidsbokning för mitt :)


Första paketet

2011-12-01 10:01:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse efter frukosten var det äntligen dags för paketöppning. Leah stod och kolla på alla paketen och frågar:
-Hmm mamma vilket ket (paket) vill du ha?
- Leah det är dina paket och du får börja med nummer 1.
- Nej jag vill nummer 13 (och skrattar)



- Grif grif
(gris fis säger vi när vi tar kort ;)

Jag visar henne vilket paket som är dagens paket och hon skiner upp och vill visa kameran sitt fina paket.
-Mamma det är svårt, du får hjälpa mig!

Ett fint hårband låg i paket nummer ett :)


- Mamma vilket ket vi ta nu?





 


1december - Om mig

2011-12-01 08:12:19 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Börjar den första dagen med att berätta lite om mig själv:

Jag är 23 år gammal och är tillsammans med min underbara Ken sedan fyra år tillbaka. Tillsammans har vi  världens vackraste lilla tjej Leah. Vi bor tillsammans i en trea i Tyresö men vi har siktet inställt på något större då vi väntar en till liten skrutt som ska komma i början av januari. Så förhoppningsvis är jag tvåbarnsmamma innan min 24 års dag och kan inte vara mer nöjd med livet.
Jag har jobbat på samma förskola sedan 2006 men är egentligen inte utbildad  inom denna sektor. Jag gick sam.ekonomisk linje med marknadsföring som huvudinriktning på gymnasiet och planen var att ta ett sabbats år innan jag tog tag i stuiderna igen men så har det inte blivit då jag varken har vetat eller vet vad jag vill bli i livet och tänker inte bara sätta mig i skolbänken bara för att.
Jag älskar min familj, mina underbara vänner, musik, inredning,mode, shoppa, baka, träna, titta sport i alla dess former och mycket mer.
När det gäller saker som jag ska göra går jag alltid in helhjärtat och lämnar inget åt slumpen. Det värsta jag vet är att göra saker halvhjärtat men tycker även att det är superjobbigt att vara för överambitiös.

Det var lite kort om vem jag är :)




Jag & Ken 2010







Adventskalender

2011-12-01 07:52:42 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Hade tänkt att göra en adventskalender där det kommer vara olika typer av teman varje dag. Min vän Linda gjorde den här förra året och jag personligen tyckte att det var jätte roligt att få följa just den :)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta









  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu