Chipslåda alá Kembel

2010-07-28 22:20:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Nu har precis Anna,Richard,Sofia,Niklas & lilla Isak gått hem efter en mysig middag hemma hos oss (kors i taket!). Det blev Chipslåda alá Kembel, lika god som vanligt :).
Idag tog vi cyklarna ner till centrum efter en välbhövlig powernap på nästan två timmar för mig och Leah. Vi vaknade precis när Ken kom innanför dörren. Leah älskar verkligen att få sitta på cykeln och ha sin fina hjälm på sig. Hon sitter där bak och håller i sig i stolen och tittar på världen som svichar förbi.
Nej nu blir det mys i soffan innan jag ska göra mig i ordning för sängen och ett avsnitt av Sopranos, en av de bästa serierna om ni frågar mig.


Min älskade lilla skorpa, tänk att hon har varit såhär liten..tiden går fort nästan för fort <3




I staden!

2010-07-28 12:32:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej på er!
 Har försökt hela dagen igår och idag att antingen uppdatera bloggen via mobilen eller få upp bilderna från igår från mobilen..men båda har misslyckats. Så kan de gå när man har en telefon man fattar nada av :P

Men igår bestämde vi oss för att ta tag i dagen så vi åkte in till stan. När vi åkte var det mulet och ganska kallt så både jag och Ken hade jeans & t-shirt på oss plus att vi packa ner en varsin jacka. Men när vi kommit så långt som till bussen så vände vädret och blev kanon. Och där stog vi i super varma kläder och svettades! Så vi sa att vi kunde handla shorts/kjol i stan. Men väl där inne så hittade jag varken shorts eller kjol, lite konstigt med tanke på att det är juli!?!
Vi gick från skanstull till gamla stan där vi stannade på en jätte mysig restaurang i en gränd som vi åt lunch på. Skorpan vaknade precis när vi parkerade vagnen vid restaurangen och hade myror i rumpan under hela lunchen och efter. Så jag tänkte att hon skulle få gå lite där, men jag säger bara att kullersten inte är det lättaste för en liten tjej som precis lärt sig att gå. Men envis som hon är så kämpade hon på väldigt bra!
När vi kommit ända fram till plattan bestämde vi oss för att åka hem, var nästan olidligt varmt..men gud vad jag älskar värmen, finns inget bättre!

Väl hemma hade vi en lite tjej som var såå övertrött men efter mycket om och men så somnar både hon och ken i vår säng



Självklart har hon kontrollen i högsta hugg, ingen får byta på tv:n även om hon sover ;)


Medan de sov passade jag på att baka bullar. Hade fått en massa fina kläder av min granne så jag gjorde en liten present till henne som tack. Dvs en bunke med nygräddade bullar :)

Efter middagen så cyklade vi ner till mitt jobb där Leah fick gunga, leka i sandlådan, åka rutchkana m.m. Hon kommer verkligen bli ett riktigt litet dagisbarn :)

Idag tyckte Leah att vi skulle vara uppe med tuppen och ropade Awoa! (hon säger så när hon ropar på mig/Ken) halv sju imorse..Men jag hade för en gångs skull somnat tidigt så jag var rätt så utvilad.
Nu har hon efter mycket lek och bus somnat efter lunchen. Försöker få in henne lite smått på sina gamla rutiner och hoppas att dem återkommer så småningom.
Nej nu ska jag passa på att zappa på tv:n i lugn och ro utan karln (som kollar till bilen på verkstaden) och skorpan som sover!





Hipp Hipp Hurra!

2010-07-26 22:15:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Grattis Chrisse på 24-års dagen!







Grattis TP på 23-års dagen!










To do´s

2010-07-26 21:44:01 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi bockat av lite saker på attgöralistan dvs IcaMaxi, slänga alla kartonger på framsidan, städat och försökt att underhålla madam som inte har varit sitt riktiga jag på drygt en vecka...Vet inte riktigt vad som händer men att lära sig gå (=göra sig illa mycket + frustration) och ha en femte tand på G är några faktorer som jag tror ligger bakom. Men sen är det även att hon vaknar alldeles för tidigt och är jätte ledsen och kan inte somna om som gör att hon är trött hela dagen. Men att sova under dagen har inte heller varit något bra för madam.... Så alla hennes rutiner är ur balans för tillfället, men pepparpeppar så kommer hon in i gängorna väldigt snart!

Imorgon är det min sovmorgon men jag skippar den och tar en runda i spåret istället. Måste komma igång med den här så kallade vikten igen, bara för att det är antingen vår eller sommar så måste man inte slappa. Det är egentligen då man ska passa på att ta sig ut i spåret och äta bra :).
Nej nu måste jag peppa mig själv så att jag kommer igång ordentligt och så att det varar längre än två veckor!!!
Så det är bra att jag skriver i bloggen så att jag påminner mig själv ;)











Så här ser det ut än så länge...

2010-07-25 20:38:37 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har det gått några veckor sedan vi började med renoveringen av vårat lilla hus. Tänkte visa er för- och efterbilder som jag lovat. Tyvärr är de inte tagna i samma vinkel men ni ser ändå helheten. Ni måste ha i tanke att renoveringen är inte slut och därför är det lite stökigt med alla verktyg etc.
Men här kommer de i allafall:


 
Före

 
 Efter: Kens fina altan                En fin trappa blev det med
 
                                   Före                  Efter: En gammal skottkärra får vara stege          

 
Före                                     Efter

     
           Före                                             Efter
  

"Så älskad från första stund"

  
           Den otroligt vackra hatthyllan!          Fasaden har fått ny röd färg och vita knutar



Stugan har blivit SUPER mysig, längtar till sena kvällar med tända ljus och en massa mys <3
Nu är det "bara" staket,trappa, platsbyggd bänk, diskbänk, skrapning & målning av dörr, byta resten av fasaden, nya foder, laga,skrapa,kitta och måla fönster innan det verkligen blir kalas!



Nå hur tycker ni att det blev?
Är jätte spänd över era åsikter :)









Snabba Cash

2010-07-24 20:29:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår hade vi en supermysig dag som innehöll en massa lek med Chrisse & Ellie, grabbarna var även med på ett hörn :D. Ken hjälpte Stefan med att gipsa taket i deras blivande vardagsrum och vi andra lekte som sagt. Men när det började vankas middag och grabbarna var klara så gick vi hem till Chrisse med familjs andra hem för en supergod fruktsallad som blev dagens middag :). Vi hade alla ätit en fettopizza till lunch och ingen var riktigt hungriga, så en vitaminbomb fick de bli. När tjejerna lekt klart och fått sin välling sov dom så sött och vi andra kollade på Snabba Cash. En film jag faktist kan rekomendera, om man gillar Johan Falk filmerna så tycker man om den här och säkert annars också. Men den gick i samma stuk som de filmerna om du frågar mig.

Natten har varit skit jobbig för min och skorpans del, med en heeel drös med uppvak och en ledsen liten tjej. Så när hon vaknade för sista gången vid kvart över sju tror jag att det var så gick vi upp även om vi båda skulle behövt sova i 3 timmar till.
När vi ätit frukost gick vi upp till min farmor för att ge hennes fåglar mat och vatten. Passade på att dammsuga lite åt henne också, så slipper hon det när hon kommer hem..Om nu inte fåglarna förstör det och skvätter som dom brukar.

Pappan i huset fick vi väcka efter att skorpan vaknat efter en timmes sömn på förmiddagen och klockan hade då blivit kvart över elva!!! Den dagen jag kan sova så länge så kommer jag defenitivt säga till. Jag kan nämligen inte somna om, om jag blivit väckt och fått öppna ögonen ett tag. Men när det är mina dagar att få sova brukar jag ligga och halvsova i en timme i allafall. Bara tanken på att slippa gå upp trött och sedan göra frukost gör en glad ibland :)

Idag har det äntligen kommit lite regn de behövdes här hemma..men med regnet kommer trisstessen, man kan inte göra lika mycket känns det som. Men efter lunchen m.m så bestämde vi oss för att åka till Andy´s lekland i Sickla. Men när vi kom dit var vi inte de enda familjerna som tänkt samma tanke. Ett proppfullt Andy´s  och utan ngn AC kändes de som, vände vi på klacken och gick en pytte vända i sickla köpcentrum istället.
Efter de har vi bara varit hemma och tagit de lugnt.

Imorgon får regnet ha försvunnit och solen får gärna skina igen. Vet inte riktigt vad som står på schemat men eftersom vi har semester så tar vi dagen som den kommer  = ÄLSKART!

Ha nu en underbar lördag så lovar jag att bilder från landet kommer komma upp inom kort ;)


Semester, semester, semester

2010-07-20 09:35:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Betyder dåligt bloggande..Vi är ute på landet och njuter och då har man ingen tid att sitta vid datorn. För här målas det,byggs altan och leks/badas en massa. Men nu är insidan så gott som klar så snart får ni en massa för- och efter bilder vill jag lova.

Nej nu ska vi packa in oss i bilen och bege oss till Byggmax för att inhandla de sista förhopppningsvis till altanen :)

 

 


tredje gången gillt...

2010-07-14 09:07:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har försökt att uppdatera sedan igår förmiddag men igår verkade de som om inget fungerade för mig så nu hoppas jag på att det går att lägga upp det här inlägget :)

Nu är vi hemma igen efter en väldigt låång tid i bilen igår(måndag). När det bara var 20 mil kvar önskade jag att man kunde trolla så att man bara var hemma. Men till slut var vi hemma! När vi öppnade dörren möttes vi av en BASTU, men ändå hade jag haft fönstren öppna men de hjälpte tydligen inte. Så idag bär det upp till min farmor för att hämta vår AC så de blir lite kyla :)

Tog en massa fina bilder i Göteborg och vill inte förstöra dessa med en massa text. Men här kommer det bilder där Leah träffar kusinen Victors lillebror Kalle, badar i havet med pappa, åker skateboard, är i Marsstrand, hälsar på Camilla/Dennis kompis Angelica och ett enda kort på mamma & bebis <3










Ullared snart kommer vi :)

2010-07-10 21:08:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Nu är vi härliga Göteborg och njuter av pappas första semesterdagar som kommer att vara enda till den 15:e augusti! Så förstå vad vi kommer att njuta :). Vi passar på att vara i soliga Göteborg fram tills på måndag då bilen rullar vidare till Ullared vilket jag ser fram emot men inte Ken om du frågar mig :P och sedan bär skutan hemåt.
När vi kommer hem så kommer jag lägga upp en massa fina bilder som jag tagit nu under resan. Men dessa får ni tyvärr vänta med tills jag kommer hem, likaså som jag behöver vänta på min nya mobil som ligger på posten och bara väntar på att jag ska komma för att hämta den. Längtar såå!
Nej nu blir det massage stol och VM-match, perfekt avslut på denna härliga dag 


En liten båt...

2010-07-07 22:05:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är vi hemma igen efter ett tripp till landet (anledningen till den dåliga uppdateringen!)
Gud vad underbart det va, underbart väder och underbart sällskap var bara mitt hjärta som saknades för att det skulle bli perfekt. Men någon måste jobba och tjäna pengar till familjen ;).
Som vanligt har det blivit en hel del jobb, måste ju bli klar med mitt lilla ruckel någon gång. Så den här gången har det blivit städande, fix med hyllor (som mamma & håkan handlade:)), skrubbande av trägolv och grundmålande av golv. Så nu är det bara förhoppningsvis en strykning kvar på golvet och gips i taket sen är insidan så gott som klar. Kommer bli så fint när allt är på plats hoppas jag!
Bilder på "underverket" får ni se när det är möblerat och klart..

Idag blev det Waxholmsbåten hem tillsammans med Anna & Isak. Jag hade hållt Leah vaken hela förmiddagen för att hon skulle somna när vi var på båten. Hon somnar i bilen ner och fortsätter att sova när vi går på båten och en liten stund under åkturen. Sedan kommer någon och smäller i toalettdörren 10 meter bort och då var det kört...hon låg vaken men tyst i vagnen ett bra tag. Men meningen var att hon skulle få sova ut under båtfärden men så blev som sagt inte...
Så istället blev det bus på båten tillsammans med kusinen och Leah fick en egen glass av Anna.

Sötaste i stan!



Stolt som få efter att ha fått en egen glass att hålla & äta på :D


Att stå är nya grejjen

När vi kommit hem blev det bus med pappa innan vi tog en promenad upp till Ica för att handla lite till Leah. När vi kom hem bråkade de dumma tänderna i Leahs mun så vi plockade fram den nya tandborsten vi köpte på Ica Maxi förra veckan och då blev hon nöjd minsann.



Mammas sötaste tjej <3




Skruva-ihop-det-själv....

2010-07-04 22:56:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Phu! Äntligen har jag satt mig ner i soffan, HELT slut efter en fullspäckad dag. Som inleddes med att jag fick frispel på vår mini-garderob som man aldrig kommer in i för att den är jämt jämt jämt överfull. Så efter mycket tänkande kom jag på den perfekta lösningen. Men för att lösningen skulle bli till verkligehet så var vi behövde vi åka till IKEA :D. Blev en snabb vända där inne eftersom vi visste vad vi behövde och sedan blev det raka vägen hem för att lasta av och äta lunch. När vi lastat ur bilen fick vi lasta in tre kassar(!) med reklam och tre kassar med kläder som Leah vuxit ur och som jag vill spara. Kens mamma/pappa var så snälla och kunde förvara kläderna hemma hos dom så länge så slapp vi ha påsarna ståendes i garderoben. När vi slängt i oss vår sena lunch blev det raka vägen hem till farmor & farfar (leahs) och där väntade även kusin Wille på oss. Han och Ken körde några matcher på tv-spelet medan Leah och farmor busade massor och lilla jag höll på smälla av utav värmen...ska inte klaga..
När vi kom hem så började jag fixa på en gång. Först ut med alla kläder, ner med mina underbara skohyllor, in med skåpet med alla sängkläder i sovrummet och in med byrån i garderoben. Sen hann jag bara börja skruva på den nya byrån innan det var dags för middag och idag blev det inget bättre än pannkakor med sylt & grädde. Skorpan fick vanlig maat först eftersom hon inte är något fan av pannkakor så hon fick de till efterätt. Och om ni frågar henne så är grädden det absolut godast som finns, precis som sin mor :)



Måste bara visa min underbara sallad jag gjorde till mig själv till lunch häromdagen:



Den var så pass god att de fick bli en likadan igår till middag :)


Efter åtta tiden somna skorpan och då kunde jag fortsätta med byrån och det har jag gjort hela kvällen..Älskar IKEA men hatar skruva-ihop-det-själv!
När väl byrån var klar var det dags för att organisera alla kläder och nu är vi nästan klara. Jag har bara två av mina hyllor som måste vikas och kollas igenom men det får bli imorgon för nu är jag som sagt HELT slut..
Nya hyllor och ramar ska även upp den här veckan innan jag är nöjd :) Men vi får se när det blir eftersom jag lovat karln min att han får träna måndag,tisdag, onsdag,torsdag..vet inte riktigt vad jag gett mig in på men men..Efter fredag har han semester och då har han lovat att vila lite.
Nej nu ska jag gå och lägga mig för mina ögon går i kors av trötthet!




Ny dag nya äventyr

2010-07-04 09:00:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Egentligen är det min sovmorgon. Men när man fått över 8 timmars sömn själv och skorpan vaknar så går det bara inte att somna om..inte för mig i alla fall. Så Ken fick somna om och jag gick upp med skorpan och sitter nu i skrivande stund och äter upp de sista på frukosten. Har ingen aning om vad vi ska göra idag men något roligt tillsammans alla tre vet jag säkert att det blir!

Blev en snabbis hem till Sebban igår kväll efter att Ken kommit hem. Men vid nio tiden var skorpan mer än trött och även jag & Ken var helt slut så vi åkte hem. På vägen från sebban ser jag Sanna & Jimmie som skulle kommit hem till Sebban för att visa upp det fina tillskottet. Men de hade hunnit dit förrän vi åkte och sådan tur att jag såg dem på bänken ammandes (nöden har ingen lag!) så vi fick kika på skönheten.

Men som sagt dagen får visa vad vi ska hitta på för roligt!


För alltid <3

2010-07-03 09:57:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sovmorgon till 09.00, det tacka man för! Ken är på extra jobbet så idag är det en mamma-dotter dag. En dag som alla andra med andra ord :D
Solen sken när vi steg upp och termometern visade 25 c*, inte illa pinkat om du frågar mig.


Idag är det den tredje juli, vilket är den jobbigaste dagen på hela året. Att det redan gått fem år redan... När den här dagen kommer så känns det varje gång som om det var igår allt hände..Men i år är det skillnad, skorpan ska vara med oss denna minnesdag, vilket ger mig styrka och lycka. Jag och Leah åker inte in till grönalund som vi alla brukar för det kommer bli alldeles för varmt för henne. Så vi åker till Sebban sen efter att de kommit hem från grönan för att bada & grilla lite.


Älskade vän..
Alltid älskad aldrig glömd!
*1987.05.24- + 2005.07.03





Go´ morron

2010-07-02 09:19:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här fick vi faktist en sovmorgon till halv 9, inte fy skam om du frågar mig. Men den var behövlig eftersom skorpan vaknat några gånger under natten vilket gör att man blir groggy om man ska upp tidigt :)
Idag skiner den underbara solen igen och den ska vi ut till vill jag lova. Vad vi ska göra idag är oklart men jag tror att vi kanske går till Krusboda badet på förmiddagen, innan Leah ska sova middag.
Nu sitter vi och äter det sista av frukosten sen ska vi kicka igång dagen.

Ikväll blir det tjejmys hemma hos Ida, där bruden själv och nästan alla tärnor ska dit för lite planering. Gud måste börja komma ut i spåret och äta ordentligt nu när man ska stå framme vid altaret och ha ögon på sig. Kanske hinner powerwalka i eftermiddag om nu inte Ken ska träna innan jag åker.

Kommer inte ihåg när det här var men jag tror att det var två helger sedan efter att Ken gått och jobbat lite extra och Leah följer honom till dörren och sedan hör jag bara hur hon skriker av ilska.

 
Ungen har klättrat in under vagnen och blir skit förbannad när hon inte kommer ut ur andra änden :D
Var bara tvungen att ta kort på den hysteriskt roliga situationen hon satt sig i!


Mammas stora tjej!!!

2010-07-01 23:02:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Hej hej!!
Blir en liten snabb sammanfattning såhär sent på kvällen, klockan är mycket och jag måste försöka sova. Bara för att skorpan sov till 10.10 (!!!) imorse sätter jag allt jag äger på att det inte kommer bli så imorgon. Så om hon ska få en pigg mamma så måste det bli sängen snarast :)

Igår efter skorpans sovning så bar det av tillsammans med Chrisse & Ellie till Bauhaus för att kika på lite blomlådor och blommor. På Bauhaus hade de en vagn med en bil på ni vet som barnen kan åka i. Har inte tänkt så långt att min lilla skrutt kan sitta i en sån, men Ellie hade fått en att åka i och Leah kollade avundsjukt så vi bytte kundvagnen mot en bilvagn. Kruxet var bara den att det inte gick att få bort kedjan när man väl stoppat in en femma..så in till informationen för lite hjälp, men även då gick de inte. Så de fick turas om istället att köra vagn eller sitta i den tråkga kundvagnen. Och jag ska säga er att Leah var HELT lyrisk när hon fick sitta i bilen. Hon stog upp och skrek åt allt och alla av lycka + att hon lät med munnen som man brukar göra när man härmar en bil. Det värmde i hennes mammas hjärta då ska jag säga er!

När vi kom hem var det lite lek hemma tills pappa kom hem efter att han varit tvungen att jobba över. Men av all värme och stoj som hänt under dagen var hon supertrött så de fick bli att hoppa i säng med välling och sova.

Idag fick jag som sagt sovmorgon till 10.10. Eller Leah sov tills dess medan en själv låg vaken halva morgonen av en förbaskad fluga som vägrade ge sig. Självklart ska man väckas den dagen man får sova haha jaja sånt är livet :).
Blev lite fix och samtal efter frukosten. Vi satte på oss skorna och promenerade med gåvagnen runt kvarteret, sen gick vi in för att plocka ur diskmaskinen som alltid är full av en massa disk. Hade så tråkigt under dagen att jag till och med städade ur skåpen mot min vilja haha :D
Efter att vi städat klart så bar det av till Ica och sen hem till Anna & Isak för att lämna lite 4 månaders matburkar som Leah fick i doppresent. Men tyvärr så åt hon inte de då så dessa har blivit kvar i skåpet. Så varför inte ge de till någon som inom snar framtid kommer att få smaka?
När vi väl var där hemma så passade vi på att försöka då Leah att ta det där steget man ser att hon vill ta men inte vågar. Och vips som det är så tar hon de!!! Asså jag har nog aldrig känt mig så stolt på sista tiden som jag gjorde då. Ett litet steg som gör att hon går från liten bebis tjej till en stor tjej, GUD vad tiden går fort. Får nypa sig i armen ibland för att man tror att man drömmer för så fort går det :)

Hem igen för att öppna dörren och Ken som fick sluta tidigt dagen till ära. När han väl kommit upp ur soffan och hoppat in i duschen så bar det av till Ica Maxi för månadens storhandling. Blev även att vi köpte hem thaimat eftersom ken har varit sugen på de i några dagar nu.
På Ica Maxi köpte vi den nya filmen av Fares Fares "Farsan" riktigt rolig film, den kan jag rekomendera till en regnig dag.

Nej nu ska jag krypa ner i sängen brevid mitt hjärta!



Tänk på att livet går fort så ta hand om varje underbart ögonblick du får <3


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu