Julskinka

2010-11-30 20:57:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag när jag kom hem efter en slitsam dag så stack jag upp till ica för att fylla kyskåpet lite eftersom vi inte hunnit storhandla än. Då köpte jag en koktjulskinka och när jag å Leah ätit upp våra pannkakor började vi garnera och griljera skinkan. Självklart ville skorpan vara med och pensla stora tjejen som hon är och var superduktig!




Förklädet (från Ikea) kom vi på att ta på efter att vi geggat ett tag men men :)


Nu ska jag fixa med bilder till Leahs trygghetsbok så att min käre mor kan skriva ut dom så att även min dotter får en bok på dagis..Får inte bli en allt för sen kväll då jag ska upp i ottan för att lämna på dagis vid kvart över sju. Håller tummarna för att vår skorpa har en bättre natt än natten som var, så håll tummarna för vår skull.


<3



Mormor,farmor, moster..

2010-11-30 20:40:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


..ja hela Leahs tjocka släkt som tjatat på mig i evigheter om Leahs önskelista så ni andra ber jag om ursäkt för tråkig läsning :)




1. Rutchkana (helst rosa/lila. Finns 1 i HelloKitty som jag hoppas att man kan ta bort märket på:)
2. Docksäng (vit)
3. New born baby docka/babyborn docka/docka som kan badas
4. Playdooh tillbehör
5. Plocklåda
6. Byggklossar
7. Docksulky
8. Babypulka
9. Knoppussel
10. Play2learn garage
11. Fåtölj

12. Vinterskor strl 21-22
13. Leksaksdator
14. Utklädningskläder,skor,halsband



Mer än så har vi inte kommit på och Leah har inte visat mer än en del av detta i sina leksakstidningar :)




Adventstjärna

2010-11-29 20:32:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen börjar lida mot sitt slut och jag ska snart krypa ner i sängen, eftersom jag har en stark känsla att det inte kommer bli en "sovmorgon" till klockan sju som vi fick äran att sova till imorse. Dagis tar suger verkligen musten ur skorpan och är ingen solstråle när hon kommer hem utan ett vrak som bara vill gå till sängen och sova. Det kommer bli bättre så fort hon kommer in i det mer och när de dumma tänderna slutar att störa henne.

I helgen har jag även satt två adventsstjärnor i vardagsrummet och två stjärnor i en lite mindre skala ska upp i våra sovrum. Men det får bli när jag hinner ta mig ner till centrum för att handla 2 hållare till gardinstången så att jag både kan sätta upp nya gardiner och en stjärna:)


Dom är cremevita med silverglitter detaljer. Tidigare år har jag haft två helt underbara svarta stjärnor men eftersom det i år går i vitt/grått så fick dessa skönheter inhandlas. Jag har letat länge men har inte hittat några som fallit mig i smaken innan jag såg dessa på inget mindre än rusta för 129:- tror jag att det kostade.
Vilken färg har era adventstjärnor?










Halloj!

2010-11-29 12:17:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Förmiddagen har bara rusat förbi vilket jag gillar extremt mycket en dag som denna. Fick nämligen precis veta att vi ska ha avdelningsmöte 2 timmar efter jobbet. Ska blir skönt att få sätta sig i lugn och ro för lite planering m.m.
 Så när mötet är färdigt ska jag springa hem och mysa sista timmen med skorpan innan hon ska sova.  

Nu ska jag njuta lite av min rast innan det blir fullrulle igen!
Ha en underbar dag i det kalla soliga vädret <3


Leahs byxor sitter bakåfram idag men de få...

2010-11-29 07:55:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img37607 (MMS)

Leahs byxor sitter bakåfram idag men de får doom göra eftersom hon tagit på sig dessa alldeles själv!!! Så ni förstår varför jag inte byter håll :-) stolt mamma är bara förnamnet


Adventsmys

2010-11-28 21:54:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi verkligen haft en riktig mysig familjedag ochen massa adventsmys. Vi har hunnit med både julmarknad, pepparkakshusbak och "pulka"åkning :).
Skorpan är inne i en period som innehåller mycket missnöjdhet och många tårar. Den nya tanden som är på g tror jag är ngt som besvärar henne väldigt mycket..Men en massa skratt har det blivit också såklart, speciellt nu på kvällen då hon fick flyga flygplan med pappa, titta på det fina pepparkakshuset, borsta tänderna på dockan å mycket mycket mer :)

I år har jag gjort ngt jag aldrig tidigare gjort, nämligen ett pepparkakshus från grunden. Jag började med att rita ut mönster till väggar,gavlar, tak och dörr:



Jag kavlade sedan ut degen och skar ut efter mallarna. In i ugnen med alla pepparkaksmallar för gräddning. Under tiden smälte jag socker i stekpannan. Ett bra tips är att smälta sockret på folie så slipper man förstöra pannan.

Sen var det bara att doppa de olika sidorna i det smälta sockret och sätta dessa samman.

Jag tog sedan nougatkex och fäste dem på taket innan jag började med glasyren. I vanliga fall brukar jag göra en egen glasyr men i år köpte jag faktiskt glasyr och slapp allt kladd + att den här tuben och glasyren hårdare.


Vi köpte vit glasyr eftersom vi hade rosa och blå hemma som jag tänkte använda. Men är jag stog och höll på så fick det bara bli vitt. Men nästa år tror jag att jag har en madam som vill vara med och bestämma vilka färger som ska vara på så därför passade jag på att do it my way :)


Tyckte det blev ett charmigt litet hus som är lite snett här och där men det är de som är hela charmen. Nästa år funderar vi på att avancera med att göra ett hus med torn m.m.



Pulka har vi ju även premiär åkt idag..det gick väl sådär måste jag säga. Skorpan ville absolut inte åka efter att hon fått sätta sig i pulkan och åkt 2 meter. Men hon och Ken åkte två gånger tillsammans i den lilla backen för att visa att det inte var farligt utan roligt. Fast Leah höll inte med oss och varje gång vi har frågat ikväll om hon vill åka pulka säger hon med en bestämd ton -Nej! och skakar på huvudet.





Vår advents"ljusstake"

Första ljuset är tänt och nu saknas bara granris, siffrorna på ljusen och lite pynt sen är den helt komplett :)


Nu är det dags för sängen och en nya arbetsvecka väntar.
Ha en underbar första advent <3











Försök 1 med att baka ett eget pepparkaksh...

2010-11-28 16:33:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img37606 (MMS)

Försök 1 med att baka ett eget pepparkakshus..


sovmorgon

2010-11-28 10:08:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här har jag fått sovmorgon och är superpigg å gla´ :) Skorpan vaknade endast en gång i natt och det var klockan 05.17, gissa om jag höll tummarna för att hon skulle somna om och inte vilja gå upp. Som tur var ville hon bara ha nappen innan hon blev nedbäddad med snutten och snuttefiten för att sedan somna om till 07.00!!!Min karl är lyckligt lottad han ;)

Snart ska vi ta på oss vintermunderingen för att leka ute i den underbara snön, undrar hur vår lilla dam kommer att reagera. Självklart kommer bilder!


Fullspäckad dag :)

2010-11-27 22:49:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen har varit fullspäckad med både däckbyte,kalas, "bak", adventsfix och början på julkorten. Under kalaset försvann mitt onda mer och mer å nu känner jag mig som en människa igen. Tänk vad lite extra sömn (som jag fick på fm) kan göra mot elaka baciller :). Leah tokdäckade i bilen på väg mot morfar (min pappa) & Lena, vi bar ut henne i bilen och hänger som en liten trasa på Kens axel. Vi bäddade ner henne i deras säng och hon sov vidare, så vi åkte hem så att hon kunde få baka med kusinerna när hon vaknat. Men när hon vaknat var hon fortfarande inte med i matchen tydligen och ville absolut inte baka. Vill hon inte baka så vill hon inte baka, hon var bara glad att få vara hemma hos morfar & Lena och leka lite med sia (fia) och isa(niklas).
Eftersom skorpan sov senare på dagen blev det en senare läggning och PEPPAR PEPPAR har hon inte vaknat upp ngt vilket hon gjort den senaste veckan. Så här hoppas vi på en super natt med en massa sömn, för imorgon vankas det julmarknad och loppis samt en massa annat som fortfarande står på att-göra-listan! Om det inte snöar för mycket imorgon ska det även premiär åkas med pulkan :)

Tror att jag ska gå och krypa ner i sängen snart för att då lite extra sömn, det behövs måste tilläggas!

Imorgon är det första advent och kommer då visa lite bilder på hur julmysigt det börjar bli här hemma. Ha en underbar lördagskväll <3


Stiliga ett åringen :-)

2010-11-27 14:16:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img16547 (MMS)

Stiliga ett åringen :-)


Nu är vi på kalas för underbara Astor som ...

2010-11-27 14:15:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img16546 (MMS)

Nu är vi på kalas för underbara Astor som fyllde 1 år i tisdags. Mycket barn är bara förnamnet :-)


Vi gav upp,..

2010-11-27 08:32:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag kan inte säga god morgon då mornarna fortfarande inte är goda..vid kvart över fyra vaknar skorpan, men somnar om igen och vaknar en timme senare men har då ingen tanke på att somna om. Jag & Ken bestämde oss för att ge upp med att hon ska sova i sin säng. Eftersom hon ändå inte somnar om i vår säng längre då kan hon lika gärna ligga i sin säng, men det ville inte Leah och efter cirka en timmes kämpande gav vi upp och hon fick vila hos oss. Hon somnar inet om men ligger stilla i allfall ett ganska bra tag innan jag gick för att plocka undan allt som kan tänkas vara farligt för henne samtidigt som jag tände upp hennes rum, en lampa i vardagsrummet och barnkanalen såklart. Där satt hon i nästan en timme på kudden och tittade vilket betyder att jag kunde halvsova fram till hal åtta då hon inte ville vara själv mera :)

Idag är dagen fullspäckad, måste åka iväg byta däck på bilen innan vi handlar present till Astor som har 1-års kalas idag. Efter kalaset så ska Leah baka en liten stund med sin morfar och sambo & kusinerna Sofia oc Niklas. Kommer hon nog tycka är superroligt bara att hon inte blir för trött efter 1-års kalaset :)
Sen får vi se hur vi mår här hemma,eftersom ingen av oss 3 är helt hundra, tror att det lutar mot en lugn vilolördag.

Ha en underbar snövit lördag <3


Jag mår inte helt hundra för tillfället. K...

2010-11-26 22:06:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img16545 (MMS)

Jag mår inte helt hundra för tillfället. Känns som jag har lite feber,ont i halsen från och till plus att det gör ont ner mot lungorna när jag andas..välkommen tillbaka till jobbet kära Anna. Från och med att jag blev gravid har jag kanske varit sjuk 3-4 ggr och nu är man tillbaka i bacillernas värld och efter fem dagar mår jag dåligt. Men med massa sömn,vatten,vila och frisk luft ska jag försöka motarbeta bacillerna. Nu är det dags att inspireras med tidningar innan jag somnar. Ha en fortsatt mysig fredagskväll!


Här lagas det mat både på spisen och på go...

2010-11-26 17:55:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img65732 (MMS)

Här lagas det mat både på spisen och på golvet :-). Dockan ska självklart vara med och smaka. Väntar på att Ken kommer hem så att vår mat kan bli klar och så att vi kan börja med fredagsmyset. Kram!


Go morgon underbara fredag! Leah sov för e...

2010-11-26 07:22:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img58544 (MMS)

Go morgon underbara fredag! Leah sov för en gångsskull inte till halv sex utan idag blev det härliga halv fem..suck..välling,bajsblöja,somna om 5 minuter innan hon börjar igen. Så är det att ha barn,sovmornar får man när dom blir äldre om man nu ska se det positivt. Det är bara att lägga sig i bra tid så att man orkar gå upp så tidigt. Nu ska vi äta upp vår frukost och sedan göra oss iordning :-)


Tomtegummor

2010-11-25 20:35:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Go´ kväll!
Här sitter jag i soffan helt själv..Leah sover och Ken fick jogga till sin mamma & pappa för att låna hennes bil till jobbet imorgon. Så kan det gå när man ännu inte har bytt till vinterdäck..hm alltid ute i sista sista sekunden!?!
Samtidigt som jag har datorn i knät så är tv:n på i bakgrunden där "the last bounce" visas. För er som inte vet så är det en av Sveriges grymmaste dansgrupper som hade sin sista föreställning i våras. Ångrar såhär i efterhand att jag aldrig gått för att se dem för det är ngt jag alltid velat göra men det är bra att vara efterklok.

Dagen på jobbet gick galant tack vare min underbara kollega! Har mått halvpyton hela dagen, börjar få ont i kroppen, halsen och nu gör det ont när jag andas..TUR att det är fredag imorgon så jag kan vila upp mig i helgen.
Imorgon börjar jag inte förrän nio och håller alla tummar och tår för att skorpan inte slår upp sin vackra ögon halvsex som hon gjort typ hela veckan! Jag slutar inte förrän 17 tiden och Ken har inte varit hemma tidigare än så den senaste tiden så istället för att skorpan ska få behöva gå supersent så har snälla farmor lovat att hämta henne vid två tiden TACK.

Nu ska jag klippa tomtegummor till barnens pyssel imorgon och invänta att karln kommer hem.

Ha en underbar kväll <3


Julinspiration

2010-11-24 20:16:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är det inte långt kvar tills man får börja mysa till det hemma med all julinredning. Har handlat lite hit och dit den senaste tiden och nu ligger det bara och väntar på att få komma upp :)
Temat för i år är i allafall grått och vitt, det är bestämt sedan länge.


Ett sådant här pepparkakshus hade jag tänkt att jag skulle ge mig på, får se om jag klarar av de..




När Leah blir större ska jag göra en sån´ här adventskalender, bedårande!!

Sen hade jag faktiskt tänkt att göra lite julgodis som jag aldrig tidigare gjort och en massa mer. Måste bara planera in när jag ska hinna göra allt, plus att jag vill ha Leah oh Ken med mig när jag gör det roliga :).







Tändstickor..

2010-11-24 20:08:42 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


till mina ögonlock TACK! Dagen har varit minst sagt krävande och nu somnar jag nästan stående..Barnen var inte alls på min sida på eftermiddag TUR att jag har underbara kollegor som ställer upp när situationen är som den är. Men imorgon hoppas vi på en bättre dag och nya tag, måste se det positivt.
Skorpan hade knappt ätit eller sovit på dagis så det var en trött tjej som jag fick med mig hem. Tur var att det fanns äpple hemma som jag kunde locka med ;)
Måste rekomendera er om världens smartaste grej om man nu äter mycket äpplen m.m. Saken är en äppelskärare från IKEA (finns på andra ställen med) och gör att man slipper sitta och skära båtar efter båtar. Nu kan man göra båtar på 2 sekunder :)


Ken drog på träning så för att hålla Leah på humör och vaken så satte vi oss vid hennes bord och ritade lite innan det var dags för pyjamas,borsta tänder och hoppa i säng. Hoppa i säng ska även jag gör efter Arga snickarn & jag lovar jag kommer total däcka!




Juste såhär blev hyllan vi satte upp ihelgen, blev riktigt nöjd faktiskt. Nu är det bara spisens färg som jag vill ändra på :)






Och i veckan har Leah tittat i alla lekkataloger som kommit och fått sitta å peka vad hon vill ha dvs ngt på varje sida. Så det blir att man väljer ute lite av de hon pekar på :P






snöstorm

2010-11-24 12:59:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter på jobbet och snön bara vräker ner eller nej en kommer ner i stormen..fötterna har tinat upp efter att jag suttit sovvakt ute. Då är det tur att man har en jacka som ska hålla upp till -40c¤ och täckbrallor på är ett måste.
Idag är det verkligen personalbrist på jobbet så det får bli en kvarts rast för mig idag så att jag kan hjälpa att ta upp barnen som sover ute i sina vagnar.
Vid halv fyra blir det att springa i snöstormen upp till Leah innan dagis stänger, sen ska vi pulsa hem för att mysa, mysa, mysa :)


När man jobbar..

2010-11-23 19:37:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


..så hinns det inte med att uppdatera, speciellt inte när det är en massa av personalen som är sjuka. Dagen kändes bättre idag om jag ska vara ärlig men i mina tankar är riktade på klockan och nedräkning till att jag får träffa skorpan. Klockan är bara halv åtta men Leah fick krypa i säng tidigt idag eftersom hon slog upp sina bruna/grå/gröna ögon halv sex imorse "pigg" men ändå trött. Som en liten ål med myror i rumpan och ville absolut inte somna om, men i sängen fick hon vara tills halv sju för hennes mamma orkade inte gå upp förrän då :).

Imorgon kommer det bli en tidig morgon och skorpan ska lämnas kvart över sju och jag ska vara på jobbet halv åtta, tur att man har nära! Som tur är så är det min tidiga dag imorgon och slutar halv 4, då gäller det att springa upp till dagis som stänger kvart i 4 pga APT. Ska bli mysigt ha få vara hemma lite tidigare så att det inte bara är middag,bad och sen sova utan att man hinner leka lite också.

<3


Bästa i livet & hennes namn är Leah <3

2010-11-22 17:11:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img38328 (MMS)

Bästa i livet & hennes namn är Leah <3


Nu har jag varit på jobbet i några timmar ...

2010-11-22 12:34:59 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag varit på jobbet i några timmar och allt jag tänker på är bara leah leah leah..jag vet att hon har det jätte bra men när man själv inte känner att allt är på topp vill man bara vara hemma med familjen för att bara vara..försöker se det positivt men just för tillfället är det jäkligt svårt. Sitter för tillfället ute och vaktar alla sovbarnen, så jag passar nog på att läsa i min bok och andas lite. Mycket att ta in såhär första dagen..


nu börjas de

2010-11-22 06:59:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Klockan slår snart sju och vi sitter fortfarande vid bordet i våra pyjamaser...
Måste lägga på ett kol men det tar verkligen emot! Har inte mått sådär världsbra under helgen och har därför inte uppdaterat som jag brukar. Nej nu måste vi plocka undan frukosten, borsta tänderna och göra oss i ordning för att sedan gå till dagis och jag till jobbet...där jag ska vara hela långa dagen ända fram till halv fem...

nej inget positivt med denna dag måste jag säga


Saturday

2010-11-20 08:21:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här är jag tröttare än tröttast men det har jag mg själv att skylla. Var hemma hos min arbetskollega igår och hade det jätte trevligt! MEN ett glas blev både två & tre...fast duktiga jag drack självklart varannan vatten så tröttheten är av att jag kom hem slirandes vid halv ett-ett tiden och skorpan vaknade första gången 5 och andra gången vid 6 tiden. Men eftersom hon inte somnar om jag kommer in vid sex tiden så jag fick sparka upp karln som självklart får henne att somna om till underbara sju!!!
Om en timmer eller så tänkte vi göra en frukostbricka så att Ken får frukost på sängen, innan jag kilar ner till fsk Karlavagnen som har loppis idag. Efter loppisen så ska det sättas upp hyllor upp här hemma och så ska jag kollar vilka bilder som jag ska ha i mitt collage :)

Ha en underbar snöig lördag <3


Inspiration

2010-11-19 09:54:47 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är som besatt av inredningstidningar och bloggar, framför allt är det inredningsbloggar med lantlig inredning som jag fastnar för mest. Det har blivit extra mycket nu när man har fixat lite här hemma och tänkte dela med mig lite av det som jag inspireras av just nu till Leahs rum framför allt :)


Titta vilket urfint minikök!

Två sådana hyllor kommer att sättas upp nu under dagen, perfekt för Leahs porslin och kastruller.

(Bilderna är tagna av  http://spetsochsnor.blogspot.com/ )

Sen till vår vägg i vårat sovrum blev jag inspirerad av att göra ngt sånt här:

 

Ett litet kollage med bilder m.m.

(bilden är tagen från: http://maritsvitaskrin.blogspot.com/)


Måste bara vänta tills min lillebror kommer hem med skruvdragaren så kommer jag att sätta igång. Under tiden åker jag en snabbis som tidigare sagt ner till centrum för att sedan åka hem och börja förbereda.





Klockan sex..

2010-11-19 07:33:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Klockan 06.10 är tydligen nya 08.00, tiden är i och för sig jätte bra inför nästa vecka då vi typ måste gå upp då. Men den här veckan har vi vår sista sovmorgonvecka och tycker därför att skorpan borde anamma de ;)
Sitter och tittar i detta nu på "Evas funkarprogram", Leah äter sin macka samtidigt som hon är hel inne i programmet.
Idag är det ju sista dagen på inskolningen och då tänkte jag gå hem för att vila lite innan jag nog drar ner till centrum en snabbis för att handla inför ikväll. Ska ner till en jobbarkollega för lite knytis så jag måste handla lite tills dess.
Har en liten inköpslista men den får betas av i helgen då karln min kan hjälpa mig :)

<3



Slutresultatet!

2010-11-18 20:29:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Efter jag kommit hem från min lilla tripp till Bygma så sattes målarkläderna på och fick vara på fram tills skorpan skulle hämtas. Nu har jag så ont i min stackars kropp att det ilar från höfterna och ner till lilltårna, ryggen har stelnat och huvudet har jag lämnat på något annat ställer..så känns det att heta Anna just nu, men fasiken vad snyggt det blev!
Det är nu när allt är klart man känner hur värt allt varit, så jäkla nöjd är jag :)
Under:

Slutresultatet:

Och JA jag är avundsjuk på min dotters nya rum!

Så ikväll mina vänner ska jag återigen få sova i min underbara säng. Inte för att det har varit ngt fel på min otroligt sköna soffa men sängen är ändå alltid sängen. UNDERBART


Leah älskar sitt nya rum men det kommer nog ta ett tag innan både hon och vi vänjer oss med att bytt rum.
Imorgon är den enda dagen den här veckan som jag bara ska njuta av att få vara själv ett par timmar medan Leah är på dagis och leker.


Såpbubblor och att klä ut sig är det senaste som ligger på delad första plats på Leahs topplista:





Sötare än såhär kan man inte bli!


Att "hjälpa" pappa när han spelar sitt nya tv-spel är också super roligt!



Ändring det tog exakt en timme fram och ti...

2010-11-18 09:58:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ändring det tog exakt en timme fram och tillbaka till bygma men men. Nu är tejpen köpt och nu ska det målas, håller tummarna för att det blir så fint som jag föreställt mig :-). Bilder lovar jag kommer att komma upp. Kram!


God morgon! Jag och den uppstoppade korven...

2010-11-18 08:50:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img36468 (MMS)

God morgon! Jag och den uppstoppade korven är påväg till dagis i detta mindre roliga vädret. När korven äe lämnad så måste jag åka ner till bygma för att handla maskeringstejp så att jag kan bli klar med det där förbaskade rummet idag! Så ner dit för att sedan åka hem och måla det sista..dessa dagar önskar jag att jag kunde ta bilen. Då skulle de ta mig 5 minuter istället för ca halvtimme, beror på hur bussarna matchar. Ha en härliga dag i snö/ slasken


Uppe med tuppen!

2010-11-17 07:24:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här är vi uppe med tuppen, vilket i och för sig är bra för då kommer Leah vara lite extra trött till vilan idag. Hon ska ju lämnas vid nio, leka utan mamma, äta lunch utan mamma och sova utan mamma..Vilket jag tror hon kommer att klara galant, bara hennes mamma som vill vara med henne 24/7!
När jag har lämnat henne ska jag hem för att vila lite innan jag hämtar upp ett speciellt stativ. Får se om jag orkar måla ngt idag under dagen annars får det bli ikväll.
Måste packa allt som måste med idag + ta fram lite kläder till oss båda så att vi kan göra oss i ordning.

Kram!


Tisdag

2010-11-16 12:44:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Jag hann måla en sista vända i rummet innan det var dags att hämta skorpan. När jag kommer dit leker hon för fullt med sina nya kompisar och hon såg mer vild än tam ut haha. Ena toffsen var borta så håret spretadeåt alla håll på ena sidan, hårspännet satt på sniskan ja ni förstår mammas söttroll. Det hade gått hur bra som helst för henne idag, hon hade haft täten på promenaden tagit en massa kontakt med de andra barnen och varit en solstråle :). Imorgon ska hon även sova där så hon kommer vara där mellan 9-14 helt själv, spännande och se hur det går.


God morgon! Här ska vi börja klä på oss fö...

2010-11-16 08:39:20 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img45091 (MMS)

God morgon! Här ska vi börja klä på oss för att gå till dagis. Dagens outfit: batmantröja,leggings & gummistövlar såklart om ni frågar Leah. Dessa har hon haft på sig hela dagen igår och nu hela morgonen :-). Jag ska lägga upp en ännu sötare bild från igår, men det får bli när kaoset här hemma är borta så jag kan få fram sladden. Kram


Zucchini

2010-11-15 15:58:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Att jag lämnat skorpan för första gången hade inte varit några problem, hon hade frågat efter mig en gång och då hade hennes fröken sagt att jag hade gått men kom tillbaka till lunchen varav Leahs svar var: -aah, och sedan hade hon lekt vidare :) Mammas duktiga tjej!
Försöker att städa i det stundande kaoset medan Leah leker me lego så fint för sig själv i sitt rum. Väntar på att karln kommer hem så att jag kan börja med middagen som idag kommer att bli zucchinilasagne. Istället för pasta plattor så har man hyvlat plattor av zucchinin, supergott!

Sen ska jag även köra en vända i rummet ikväll, men då får Ken hjälpa till så att det går lite fortare. Imorgon ska jag lämna Leah i 3 timmar och hade då tänkt att börja måla fondväggen på det speciella sätt som vi ska göra, men bror min hade råkat glömma verktyget vi behöver. Så det får bli på onsdag istället! Sen är det dags för att inreda :)


Skulle tydligen börja lämna på inskolninge...

2010-11-15 10:50:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skulle tydligen börja lämna på inskolningen idag. Så jag gick hem utan skorpan vilket kändes jätte konstigt! Hem och måla en andra vända. Nu är jag på väg tillbaka för lite lunch och vila, ska bli spännande och se hur det gått :-). Kram!


Måndagsmorgon.

2010-11-15 07:48:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det var otroligt länge sedan jag sovit så bra som jag gjort i natt, soffan is the shit! Sitter i detta nu och äter upp det sista av frukosten, sen måste vi hoppa in i en snabbdusch innan vi drar till förskolan. Hoppas på att det sluar regnar eftersom jag antar att de ska gå ut :S
Jag ska verligen njuta den här sista veckan av frihet, from måndag är det inte längre ligga och dra sig hur länge man vill göra vad man vill är man vill..Så till alla er mammalediga, ta dagen som den kommer och njut njut njut av era små kottar!

Nu måste vi skynda oss! 


Söndag

2010-11-14 22:20:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen har varit fullspäckad minst sagt. På förmiddagen började jag med att röjja ut allt frå vårat rum till garderoben och vardagsrummet. När det var klart började jag med att spackla alla små hål som blir av tavlor,hyllor och stora hål från tv:n. Ken åkte på bandy medan jag och Leah passade på att slänga i oss lite lunch innan det var sovtajm för skorpan. För min del blev det ingen vila utan mer spackling för att sedan göra mig iordning. När Ken kom hem var det dags för farsdaglunch tillsammans med min pappa, Robban, farmor & Richar m familj. Eftersom jag tagit lite lunch samtidigt om Leah blev det bara vitlöksbröd och tzatisiki för mig :). 
Sen bar det vidare hem till Kens nya chef för lite fika, jätte mysigt. När vi väl var hemma började jag slipa innan jag började måla längs lister och sedan rolla första lagret. Måla är bara roligt det första penseldraget sen är det fan inte roligt mer, då vill man bara vara klar så att man kan börja med det roliga dvs inreda! Men men det får ta sin tid huvudsaken är att det blir snyggt..Eftersom sängarna står på varandra i vardagsrummet så blir det till att sova i soffan de kommande dagarna, tur att vi har köpt en stoor soffa :D

Nu ska jag krypa ner i soffan för imorgon vankas det inskolning igen och då måste man vara på alärten! 


Kliar i fingrarna

2010-11-14 08:57:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är uppe trots att det är min sovmorgon, inget ovanligt om du frågar mig. Det blev en tidig kväll igår vilket var superskönt eftersom vi haft fullrulle sedan klockan 06.10.
Okej jag vet att det är farsdag men karln valde att få sin present igår i förskott så han fick faktiskt gå upp med skorpan. Det blev ingen frukost på sängen men vi ska ha farsdaglunch/middag efter Kens bandy så. Nu efter frukost så ska jag börja röjja i sovrummet så att jag får börja snart, det KLIAR i fingrarna ska jag säga er. Jag kan ge er en liten liten ledtråd, jag kan säga så mycket som att det är två färger varav den ena är vit, den andra färgen hette Rasmus i butiken...Mer är än så avslöjar jag inte än! Nej nu ska jag dricka upp mitt thé och sen sätta igång.

Pussa på era pappor extra mycket idag, det är dom värda <3 !


color

2010-11-13 16:11:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har precis kommit innanför dörren efter att vi har varit och handlat färg till Leahs blivande stora rum. Vad det blev för färg kommer jag inte avslöja än men när rummet är klart och fint förhoppningsvis så lovar jag att bilder kommer att komma upp. Nu är jag så sugen på att börja fixa fint i rummet som verkligen kommer få sig ett ansiktslyft!

Tv:n är självklart på då bajen spelar final och de kan vi (läs:Ken) inte missa.
Vad som sker ikväll är inte bestämt men eftersom både jag & Ken har lite smått ADHD i våra kroppar så känner båda för att hitta på något iallafall :). Ska kolla i kyl och frys efter vad som serveras till middag ikväll.

Nu blir det nog ett glas vin för min del, underbara lördag!


Tidig kväll

2010-11-13 07:33:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag skippade filmen igår och gick å la mig i sängen för att läsa min tidning. Jag är inte van att vara igång från klockan kvartöver sex och sen hålla igång med dagis,besök hosmin farmor, besök hos kusinerna å allt där emellan. Inte konstigt att jag däckade i tio tiden och det är jag glad för då skorpan kommit in i dagis tider och vaknade kvart över sex denna morgon med. 
Idag måste vi städa här hemma, ner till centrum för att handla paket för att sedan gå på Kens nya chefs dotters 3års kalas. Sen så ska jag ta med karln för att titta på färg, spackel & allt vi behöver för renoveringen/bytarummedskorpan :).
Men nu ska det bytas blöja innan vi hoppar in i en varm dusch.


Underbara lördag!


Vår förskole/dagis dag

2010-11-12 20:26:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Dagen på dagis(förskolan) har varit super förutom vädret och tydligen går denna förskola ut i ur & skur! Alltså blåsten och regnet stog diagonalt och marken var täckt med is så barnen halkade för varje steg dom tog. Vi gick kanske en runda på 500 meter, denna runda tog oss 1 timme (!!!) att gå...Barnen var minst sagt trötta när vi kom tillbaka för att värma oss och leka lite innan lunchen. Första dagen skorpan sov på där och hon är ju inte alls van att jag ligger brevid henne när hon ska sova. Men efter en liten brottningsmatch så somnade hon iallafall :) Hon blev dock väckt efter 45 minuter av grabben på madrassen brevid och hon somnade inte om och trött är bara förnamnet var hon har varit nu på eftermiddagen, men men sover hon förhoppningsvis gott inatt.
Så har vår dagis(förskole)dag sett ut, nu ska jag njuta lite av min ensamhet och titta på filmen innan jag kommer tokdäcka :)


Leah har precis somnat & nu ska jag ha fre...

2010-11-12 19:54:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img14076 (MMS)

Leah har precis somnat & nu ska jag ha fredagsmys alldeles för mig själv, UNDERBART :-)


Good morning

2010-11-12 07:36:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Här har vi precis ätit upp frukosten och ska ta tag i disken innan vi börjar göra oss i ordning. Natten har varit sisådär för min del, hade lite svårt och somna igårkväll, antagligen efter en så händelserikdag så hade hjärnan lite att jobba med. Men nu har jag börjat att vakna till liv och redo att starta denna dag.
Måste hinna städa lite innan vi drar till dagis, ska komma lite folk med Ken idag efter jobbet och jag skäms om det inte ser någorlunda okej ut då :)


Ha en underbar dag så uppdaterar jag er efter dagis, KRAM!


Okej vart ska jag börja?

2010-11-11 20:16:45 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Vi börjar med att vi åkte ner till centrum som sagt men var hemma på 30 minuter, en snabbis var det! När vi kom hem så tänkte jag vara duktig och fixa vårat lås som alltid varit trögt. Så i med låsolja för nu skulle det fixas! Det funkade bra med öppen dörr så jag stängde dörren för att se om det var lika lätt, och vad tror ni händer om inte att dörren går i baklås!!! Det hade inte varit en stor sak om vi inte behövde gå in för att äta lunch, sova och klä på oss för att gå till inskolningen..Jaja tänkte jag och skulle ta upp mobilen för ringa bovärden. Tror ni inte att jag låst inne min väska!?!
Så där stog jag med en hungrig skorpa, ingen mobil i skinnjacka och frös arlset av mig. Men jag gav inte upp, stog med nyckeln och låset i säkert en 20-30 minuter.Tillslut kommer ett par tantgrannar förbi efter deras dagliga stavpromenad och erbjöd mig komma hem till dom för att låna telefonen för att ringa bovärden. Får inte tag i bovärden men får lämna ett meddelande och telefonnummer men jag hade ju ingen telefon så jag fick lämna Annas nummer och gå ner till henne för att ge Leah lite mat och vila lite innan vi skulle gå igen.

När inskolningen var klar vid halv 4 så fick jag gå hem till Anna för att se om bovärden ringt. Hinner bara parkera vagnen utanför så kommer hon ut och säger att han är hemma hos mig om 5 minuter. Så upp till lägenheten möta bovärden som som trodde att det skulle vara lätt som en plätt att få upp låset men tji fick han! Låset hade fallit ihop totalt så vi bestämde att han skulle få plocka isär hallfönstret och sen öppna dörren. Han sa att han kunde ringa när han var klar, så jag går ner till Robban för att värma mig. Hinner bara komma in och sätta mig i soffan så ringer Anna och säger att han är klar och ville att jag skulle komma upp. När jag kommer upp har han krossat rutan i hallen efter atthan insett att det inte gick att plocka isär fönstret. Så glasmästaren fick komma hit för att säkra fönstret och mäta samt att bovärden fick sätta in ett preliminärt lås tills imorgon då vi får ett nytt lås. Det positiva i historien är att jag tappat en av våra 3 nycklar till de gamla låset och den dagen vi flyttar måste man lämna tillbaka alla 3 nycklar annars debiteras man med ca 2000:-. Och om jag hade orsakat så att låset förstörts så hade jag även då debiterats dessa pengar.Men det behövde vi inte utan bovärden sa att vi fick nycklarna och kolven om vi ville helt gratis (han kände sig väldigt snäll såg man på honom när han sa de).


Inskolningen gick super och det känder mycket mycket bättre idag! Leah lekte som bara den och hade superduper roligt. Imorgon är det första gången vi ska sova där, får se hur det går att ligga på en madrass tillsammas med en massa andra barn runt omkring. Nu på kvällen har jag märkt allt Leahs kläder,vantar, mössor och overaller. Skulle ha gjort det igår men jag var som sagt inte på bästa humör och därför struntade jag i det helt enkelt :).
Imorgon ska även Ken ut med jobbet, sista dagen för honom och på måndag börjar han på ett nytt. Så morgonkvällen ska spenderas i soffan framför tv:n för att titta på min splitternya film. Fimen jag faktiskt har lyckats att inte höra vad som händer i den, ingen annan film än:



Ni förstår att jag är exalterad!
Så våga inte skriva något om filmen för då blir jag verkligen besviken ;)



Ja så händelserik har vår dag varit, förstår ni att jag är heelt slut nu...Sängen nästa säger jag bara.


Magkänslan..

2010-11-11 08:40:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här är de positiva tankarna fortfarande som bort blåsta..Nu ska jag vara ärlig mot er och berätta varför. Efter att jag kommit hem från förskolan igår så hade jag en konstigt magkänsla. En känsla som inte alls var så positiv och roligt som jag trott att jag skulle ha. Ja jag vet att det bara gått en dag och självklart måste jag ge det här stället en chans. Ska ju dit idag också fast på eftermiddagen och självklart ska jag se det positivt.
Nu på förmiddagen måste vi ner en snabbis till centrum innan vi åker hem för lunch och vila för att sedan gå till dagis (förskolan). Nu ska det duschas och göra oss iordning så att vi hinner komma iväg innan vi ska hem igen! 


Påmåndagpåmåndag

2010-11-10 20:06:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


På måndag mina vänner på måndag, på måndag, på måndag ska jag börja med mitt hälsosamma liv igen! Jag har ingen ork i kroppen, musklerna jag byggde upp känns som de har försvunnit och jag känner mig nere..Allt är tecken på att jag måste göra det här för att må bättre. Så i helgen ska jag fixa mitt friskiskort och sen ska det boxas som bara den!
Nej nu tror jag att jag kryper ner i sängen, bli lite positiv och pigg.


Beställde namnlappar till alla Leahs dagis...

2010-11-10 13:05:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img17747 (MMS)

Beställde namnlappar till alla Leahs dagiskläder och saker, så det kommer jag sysselsätta mig själv med ikväll :-).


Dag 1

2010-11-10 12:34:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag var det första inskolningsdagen på Leahs dagis (förskola). Vi har pratat om att vi ska gå dit hela veckan för att förbereda henne på vad som ska hända. Men som alla vet så vet man inte riktigt vad hon förstår ;). Vid halv åtta tiden började Leah ta fram sina ytterkläder och skor för att hon ville gå ut. Men eftersom vi inte skulle vara där förrän vid nio så fick hon faktiskt vänta. När vi kommer dit så ser hon lite fundersam ut och vet inte riktigt vart hon var någonstans. Men så fort vi kom innanför dörren och fått av oss alla kläder så ser hon till sin stora förtjusning en docka och då var stället godkänt :). De hade redan fixat en hylla till Leah:

Fullpackad redan från första dagen.

När vi klätt av oss alla kläder möts vi av ena Leahs fröken som var påväg ut med några av barnen så att det inte skulle bli fullt med barn på avdelning när det kommer nya.
Vi går in på avdelningen och man ser verkigen hur Leah lyser när hon ser alla olika leksaker. De andra barnen tittar lite konstigt och undrar var det var för filurer som kom in. Men efter några minuter släpper fundersamheten och alla fortsätter att leka. Leah busade i myshörnan, ritade, kollade i böcker, utforskade avdelningen och ser att de hade en kana! Den åkte hon på nästan hela tiden. Vi åt lunch där också "fiskgryta,potatis,morötter & aioli", aiolin fick Leah skippa eftersom hon har varit dålig i magen. Men hon glufsade i sig all mat och tittade på alla spännande kompisar runt omkring.

Kana och laga mat till dockorna

En trött tjej efter första dagen


Summan av kardemumman så tycker jag att det har varit en rolig dag och det tror jag Leah tyckte med. Nu är hon helt slut & har däckat i sängen.

Nu ska jag titta lite på datorn för att få lite ideér till våra nya blivande rum :)



Nu är vi färdiga att gå på inskolning. Får...

2010-11-10 08:34:48 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img58878 (MMS)

Nu är vi färdiga att gå på inskolning. Får gå lite långsamt dock eftersom vi inte ska vara där förrän klockn 9. Men Leah är otålig och började plocka fram sina ytterkläder redan vid halv åtta. Ha en underbar dag i slasken!


Allmäntillståndet är som hon alltid brukar...

2010-11-09 13:52:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img24556 (MMS)

Allmäntillståndet är som hon alltid brukar vara. Dock krånglar hon men maten och dålig i magen. Men de sistnämnda kan hon vara länge. Hon har alltid varit skeptisk mot glass, den är ju superkall. Men efter lite om och men så gick hallonisglassen ner :-)


sjukstuga....

2010-11-08 19:41:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är jag trött på sjukdomarna som dominerar i vårat hem. Ken kom hem och totaldäckade i soffan, han hade haft dubbla fleecetröjor plus två tröjor til men ändå frös han. Leah blir inte bättre i magen, får knappt i henne vätskeersättning eller mat. Men ändå är hon sitt gamla vanliga pigga jag, vad ska jag göra? Ska jag bara ge henne mild välling alla mål?
Nu börjar iallafall jag bli bättre, illamåendet är inte så farligt, halsonten är borta och tröttheten finns inte. Så nu jäklar ska jag ner å köpa mig mitt träningskort så jag kan ta tag i mig själv. Har varit allt för dålig med mat & träning under den senaste månaden mycket tack vare sjukligheten. Det sista jag vill är att gå upp i vikt igen när jag kämpat at gå ner, ne nu jäklar!!!

Ska underhålla(/trötta ut) Leah nu så att hon sover lite i natt i allafall..wish me luck

Hoppas att ni håller er friska och fräscha! När allt med feber,förskylning och magdålig försvinner ska lägenheten SANERAS! Sen blir det in med bra kost och träning så vi slipper alla sjukdomar :)

God natt <3


3 år idag..

2010-11-08 14:38:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




För tre år sedan träffade jag kärleken i mitt liv, tack för att du alltid finns vid min sida.




Du & jag
Då, nu & för alltid




Vi tittar på barnkanalen och tar det lugnt...

2010-11-08 13:10:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img16794 (MMS)

Vi tittar på barnkanalen och tar det lugnt. Leah fick i sig lite mat å en massa blåbär, hoppas på att magen ska bli bättre. Om ni tittar på Leahs vänsterfot så ser ni hur hon satt på en gigantisk tejprulle haha ja knasig är bara förnamnet :-)


Hembesök

2010-11-08 10:29:25 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


För en timme sen gick en av Leahs blivande fröknar ut ur dörren efter hembesöket. Leah visade sin bästa sida och skulle visa hela sitt rum :) Fick en massa papper och så blev det självklart en massa prat om verksamheten m.m. Så när Ken kommer hem ska det handlas pärm,2 örngott, nappar, märkningspenna och en till snutte om det nu finns någon som ser likadan ut som den hon har. Måste även handla färgpatroner till skrivaren så att jag kan skriva ut bilder till Leahs (trygghets)bok som hon ska ha på förskolan. Har redan beställt namnlappar så att vi kan märka alla Leahs kläder. Så det känns verkligen jätte spännande måste jag faktiskt säga.

Tyvärr så mår Leah fortfarande inte bra, hon är super snorig, hosta och allmänt trött. Så i detta nu sover hon faktiskt i sin säng vilken hon inte brukar göra förrän på eftermiddagen som ni vet. Men om hon får vila tillräckligt mycket så hoppas jag på att hon blir frisk snart.

Det kommer bli en väldigt lugn dag i dag med en liten promenad iområdet, mer tror jag inte att Leah orkar. När vi går ut får vi sätta på oss massor med kläder då termometern visar -8c¤.



Städa städa varje söndag...

2010-11-07 21:30:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi gjort saker som man är så tråkiga men som måste göras dvs tvätta,tvätta,städa,rensa,kasta, handla,laga mat, sätta in räkningar/försäkringar i pärmar, plockat i & ur disken. Ja ni förstår bara åketråk saker som man skjuter upp tills det inte går att skjuta upp längre. Men nu är det äntligen gjort och en lättnad har släppt. Kände mig tvungen att städa lite extra då dagis kommer på hembesök imorgonbitti och då är det alltid trevligt om man har städat.

Gud känner mig jätte nervös för den här och näst kommande vecka, vet inte riktigt varför..Eller jo det är för jag är ett kontrollfreak och i en sådan här situation så har jag inte en aning hur det ska gå m.m. Jag vet ju hur en inskolning går till eftersom jag själv jobbar på förskola men nu är det omvända roller och man vet aldrig hur Leah kommer att reagera. 

Nästa vecka ska jag vara med på förskolan på måndag och på tisdagen ska jag lämna henne där och bara vara tillgänglig (dvs vara hema och vänta om något händer) så jag sitter och funderar om jag ska passa på att fixa/måla i vårat sovrum då hon ändå inte är hemma.
Vi har även tänkt på om vi ska byta rum med Leah då vi har ett mycket större rum men som vi inte uttnyttjar mer än att sova i. Leah däremot leker i sitt rum konstant och eftesom hon bara blir större så kommer det bli ännu mer saker, därför funderar vi på detta. Men då kommer nästa tanke, vilken färg ska jag måla i hennes blivande rum då? Vi kommer ju få ett ljusrosa rum vilket inte gör mig ngt får bara lägga till en "manlig" accentfärg så att det inte blir allt för tjejigt. Men det känns lite mycket att ha två rosa sovrum i en 3:a eller hur?!? Hmm svårt det där, tur att jag har lite tid att tänka. Får nog titta runt lite i mina inredningstidningar/bloggar för att få lite ideér :)


Ha en underbar fortsatt kväll så uppdaterar jag er efter hembesöket!




 


Frukost i soffan

2010-11-07 09:59:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här gick jag till slut upp vid nio tiden..vaknade först vid halv åtta men tvingade mig att somna om. Så trots barnledigheten så kan jag inte sova länge. Men men bara skönt att sitta för sig själv i soffan och äta frukost. Snart ska vi klä på oss och ta en underbar höst/vinter promenad till farmor/farfar och hämta upp vårat lilla hjärta. 

Går kvällen var rolig, men förfesten var roligare än de som kom efter. Eftersom vi var 13 personer varav 4 tjejer & resten grabbar så är det inte många stureplansklubbar som släpper in ett sådant stort sällskap. Efter mycket om och men hoppar Ken och jag in i en taxi och åker hem.
Bion tar vi en annan dag och det kommer verkligen bli snart då båda två verkligen vill se den.

Idag ska som sagts skopran hämtas sen har Ken korpen match vid halv 2 men förutom det har vi inga planer och det känns skönt!


Det blev grabbkväll hos denny, blir nog ut...

2010-11-06 21:28:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img38119 (MMS)

Det blev grabbkväll hos denny, blir nog utgång på det. Lika bra att slå på stort när man ändå kan ;-). Kram!


Juste har glömt att visa er vår pumpa vi (...

2010-11-06 17:49:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img38118 (MMS)

Juste har glömt att visa er vår pumpa vi (läs:jag)gjorde idag. Jag köpte den igår och ken suckade när han såg den. Han vill varken ha pumpa,gran,påskris you name it. Larvigt och onödigt säger han men innerst inne vet jag att han tycker att det är mysigt när väl sakerna är framme. Tror inte ni de? Att det är en grej killar bara säger för sägandes skull? Nu sitter jag på bussen och magen börjar kurra (den vet att den ska få mat snart;) kram!


Dance!

2010-11-06 16:48:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ken åkte in till stan vid 13-14 tiden, då passade skorpan och jag på att vila lite :)
Sen efter en tvåtimmars vila så kickade vi igång musiken och Leah stod självklart för dansen!

Händerna från sida till sida och rumpan guppar upp och ner. Ja vi lyssnar på musik dagligen och självklart blir det dans till :)

Nu har farmor precis hämtat skrutt och jag har musiken på max, vinglaset är fyllt och naglarna ska målas Sen bär det av in till stan för en mysmiddag. Vi har bokat bio (Saw 3D) men vi blev även bjudna hem till Denny (en av mina underbara killkompisar) som sedan ska gå ut. Om jag känner mig och Ken rätt så tror jag bion skippas och vi drar dit istället :).
Uppdaterar er senare så får ni se vad vi valde.

Ha en underbar Alla helgons dag och tänd ett ljus för era nära och kära som inte längre finns med oss, det tänker i allafall jag göra.

<3



Efter en hel natt med skorpan i sängen är ...

2010-11-06 08:20:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img44018 (MMS)

Efter en hel natt med skorpan i sängen är jag helt slut. Har fått både armar,händer och fötter i ansiktet..Fick i henne all vätskeersättning i natt och nu verkar hon piggare (peppar peppar). Hon fick i sig lite frukost nu så det återstår och se om den får vara kvar eller inte..


Skorpan är som tidigare sagts förkyld. Hon...

2010-11-05 23:38:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skorpan är som tidigare sagts förkyld. Hon ville knappt ha maten vilket vi trodde var pga förkylningen. Men när vi ätit färdigt ställer sig hon vid min sida hostar rejält och spyr 2 ggr. Efter ett bad så verkar hon bättre och vi lägger henne. Hon dricker bara 20 ml och vill inte ha mer. Efter ca en timmes sömn hör jag henne låta och hosta lite (inte samma slags slemhosta som förut). Jag går in och känner att hela hon är nerspydd igen..så det verkar som om magsjukan är här! Nu sussar hon sött mellan oss i sängen och vätskeersättningen står på sänggaveln. Håll tummarna för en lite bättre tjej imorn. Sov gott


Utflykt

2010-11-05 21:13:25 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Igår gick vi på en liten utflykt efter vilan, Leah såg lite fundersam ut, men helt plötsligt ropar hon -ovva och hon kommer väl ihåg att det var här vi gick varje dag när vi var hundvakt. På vägen hittar hon ett brunnslock som man självklart måste provsitta på :) 

Flygplan är något som är väldigt fascinerande. Sen har sötnöten lärt sig att säga heej när mamma tar kort så man får ett leende, man får inte vara dum!

Självklart åt vi mellis ute i naturen på skorpans lammskinn (igonrera albinon i högerkant!) Melliset idag fick bestå av risifrutti, ngt Leah inte brukar få i vanliga fall. Men någon enstaka gång dör hon inte av..

Den här fina bilden tog jag idag när vi väntade på bussen. Hon är så söt att jag inte finner ord, tänk att jag (och ken såklart) har skapat denna vackra skapelse!



 


Kula/klocka

2010-11-05 16:13:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här är vi precis hemkomna från en heldag i Sickla eller ja vi kom hem för 40 minuter sen. Lika mysigt som vanligt om ni frågar mig och Astor är den sötaste ungen i världen. Han säger -Hej jämt och ständigt och ser så där söt ut som han gör, så sött att man bara dör!

Astor i början på hösten :)

Hittade superfina julgranskulor & klockor på Åhlens, men de kostade ca 55-70:-/st och jag vill inte bara ha en eller två. Får därför vänta lite tills jag har råda att köpa mig ett par :)


(bilderna är tagna från www.ahlens.se)

Snart ska vi ner til centrum för att handla tills imorgon då Leah ska sova hos farmor. Måste även lämna tillbaka flmen vi hyrde igår dvs "Beck-levande begravd" klart sevärd.
När vi kommer hem blir det nog fredagsmys för hela slanten :)




Vi är på väg mot en mysdag i Sickla tillsa...

2010-11-05 09:56:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img69904 (MMS)

Vi är på väg mot en mysdag i Sickla tillsammans med Sofia & Astor. Kan nog inte bli bättre :-) Det är superfint väder ute så passa på att njuta!


Varken eller..

2010-11-04 14:32:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej hej!
Har varken haft tid eller ork att skriva förrän nu. För morgonen har bestått av ändringar i skolportalen, anmälan av Leahs schema, våra inkomster m.m. Sen tog vi cykeln till Ica för att ta ut pengar till Chrisse, förbi jobbet en sekund innan vi fortsatte till Chrisse och lillebror. Skulle bara lämna över pengarna men det blev att vi stannade en stund och jag fick mysa lite med lillebror. Efter mystunden väntade lunch hemma och sen fick Leah hoppa ner i sängen.
Nu hör jag hur hon pratar i sin säng så jag sa hämta henne för lite mys :)
Vi kommer att gå ut så fort vi kan för att få i oss lite sol.


Vår kväll

2010-11-03 20:54:17 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Mysmiddag med lilla familjen, mamma & familjen Fredriksson (Anna& Richard) och nu är vi hemma å tittar arga snickarn sen blir det sängen eftersom förkylningen/hostan är tillbaka på skorpan och de brukar resultera i en dålig natt. Jag känner att jag redan ligger på minus när det gäller sömn så ett par extra timmar skadar inte.


Vi hann inte hem för vilan utan skorpan so...

2010-11-03 13:02:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img16582 (MMS)

Vi hann inte hem för vilan utan skorpan somnade i vagnen efter lunchen Så nu passar jag på att vila lite på en bänk i centrum. Leah hade super roligt på ö.f och röjjde järnet. Hon lärde sig att åka kana helt själv. Det kanske hon kunnat ett tag med hennes hönsmorsa har inte gillat de. Ikväll kommer mamma/mormor hit för lite mysmiddag! Funderar på om jag ska gå in på hm för att kolla efter ngt att ha på sig på lördag då vår årsdag ska firas. Skorpan får stanna hemma hos farmor å mysa där istället :-).


Borttappat...

2010-11-03 09:27:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nehe ingen kryddhylla idag, personalen på Bygma hade tappat bort 10 st! Hur nu de kan hända...Det blir en tripp centrum och öppna förskolan ska bara göra oss i ordning så sticker vi ner för lite underhållning. Sen blir det en snabb runda in på Hemtex då jag inte hann de i söndags. Ska försöka vara hemma innan sovdags så att skorpan inte blir samma tröttmonster som igår.

Kram!


Sängvätare..

2010-11-03 08:08:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Natten har väl varit sådär med X-antal uppvak som började redan vid halv nio tiden..När klockan var runt 1 och Leah vaknat för tredje/fjärde gången så tar jag upp henne för att ta in henne i vårat rum. När jag lyfter upp henne är hon alldeles blöt och iskall, blöjan hade läckt. Inte så konstigt att hon var ledsen! Leah sover på täcket och vill bara ha en fleecefilt på sig när hon sover så var självklart hela täcket dyngsurt. Så in med Leah i vårat sovrum, av med pyjamasen på men ny blöja in  för att prova att lägga henne i sin säng och somnar om till klockan 6 då hon vill gå upp..suck..men jag fick henne att kolla lite på barnkanalen innan vi gick upp.
 
Vi måste snart göra oss i ordning då bovärden kommer hit klockan nio för att installera en ny kryddhylla och ny packning till kökskranen. Efter årsskiftet får vi en ny toalett, slipning och polering av vårat sovrumsgolv, omlackering av köksluckor & dörrar. Detta är en av de positiva anledningar till att på i en hyresrätt, man ringer bara så får dom fixa allt som behövs fixas. Nackdelen är att dom  inte gör som man helst vill eller man får göra som man vill men man måste kunna återställa allt den dagen man flyttar ut..



Ha en underbar dag!


Fyra julklappar handlade och inslagna. All...

2010-11-02 18:46:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img68422 (MMS)

Fyra julklappar handlade och inslagna. Alla fyra är självklart till skorpan vem annars ;-). Årets julpapper har jag blivit helt frälst i och dum som jag är handlade jag bara en rulle när jag var på Ikea typiskt..Just i detta nu är det maratonlopp här hemma och leah sträcker armarna i luften och ropar -Jaaa! När hon vinner, underbart


Om jag är besatt av skor så är det bara fö...

2010-11-02 10:09:40 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img12203 (MMS)

Om jag är besatt av skor så är det bara förnamnet av vad Leah. Hon fixar och trixar med våra skor jämt framförallt så går hon i vår skor som är ca 17-20 storlekar förstora. SÖTNÖT!


God morgon..

2010-11-02 08:27:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen har börjat väldigt dåligt, den började kvart i 5! Det har den aldrig gjort i skorpans ettåriga liv. Pigg som en lärka vägrade hon ligga i sin säng utan bara skrek. Så hon får krypa ner i vår säng där hon absout inte somnar om, hon ligger där och tittar. Hon försöker även några gånger att krypa ner för att leka men nej nej det fick hon inte Det jobbiga för mig i kråksången är att jag inte somnade vid 1 tiden, kunde verkligen inte somna. Så en sömn på sisådär 4 timmar kommer sätta sina spår men men så är det att ha småbarn :). Hade velat haft lite hjälp av karln min men han tyckte att det tydligen var viktigare att snooza i en halvtimme..suck!

Vad som sker idag är som vanligt, vi har inga planer. Hade tänkt att åka ner till öppna förskolan men jag tror att de har stängt eftersom det är höstlov. Sen funderade jag på att åka in till stan men det är inte roligt för Leah. Det jag fundear på är att ringa Chrisse. Som sagt många funderingar men inga planer :D


julklappar

2010-11-01 22:10:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har precis spenderat ca 2 timmar framför datorn för att hitta fina och bra julklappar till Leah. Hittade en del men har inte bestämt mig riktigt än..
Men en sak är säker när jag väl sätter igång så kommer jag bli ruinerad ;). Måste även börja kolla vad alla kusinerna önskar sig så att jag inte står där sista veckan och akut handlar. Sen måste jag tänka på att jag börjar jobba och då kommer det inte finnas samma tid som jag har idag..åh nu kom den där börja-jobba ångesten tillbaka! Nej nu ska jag tänka positivt :).

Dags för sängen!
Kram <3


From 13 augusti...

2010-11-01 17:16:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev en sovstund på 2½ timme så solen hann försvinna och mörkret hade hunnit komma fram. Å det fick bli lite mellis innan Leah och Ken gick upp till träningslokalen för att säga hej. Det betyder att jag har lite ensamtid och jag njuter att bara få vara själv. När de kommer hem är det dags för middag innan vi ska bege oss ner till centrum för att hämta ut jackorna och en snabbrunda på bla hemtex :).

Juste mätte mig idag för att få lite pepp till att köra helhjärtat med GI/LCHF igen. Inte så lätt att träna m.m när man mått halvdåligt en längre tid. Men så fort jag blir frisk så är det box-pass & yoga på friskis för hela slanten, nu ska de sista 6 förbaskade kilona bort. Sen har jag nått min drömvikt!

Sedan jag började den 13 augusti så har jag sammanlagt gått ner:
4 kg
21 cm
!

Lite stolt måste jag säga att jag är iallafall med cm, blev lite chockad själv när jag räknade :)
Sen ivår ska jag göra en sak som jag aldrig trodde om mig själv, jag ska nämligen anmäla mig till vårruset den 24 maj. Så om du vill springa/jogga/gå med mig så får du gärna säga till så kan vi anmäla oss tillsammas.

Nu ska middagen förberedas, KRAM! 






Check!

2010-11-01 13:20:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Promenad CHECK, mysstund hos kusinerna CHECK, lunch CHECK, skorpan sover CHECK!

Nu blir det att slappna av lite till Oprah innan det blir fullrulle igen. Solen skiner ute så det blir nog att vi går ut en stund efter sovstunden. Nu är reklamen slut :)


Det fick bli en promenad efter badet. Själ...

2010-11-01 10:25:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


mms_img75056 (MMS)

Det fick bli en promenad efter badet. Självklart är dockan och vagnen med oss :-).


Måndag morron´

2010-11-01 08:27:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Igår somnade vi vid nio tiden åh ud så skönt det var. Inget uppvak inatt och skorpan vaknade vid sju. Så utvilade måste jag säga att vi är :).
Skulle behöva städa idag men jag har verkligen ingen lust, får bli imorgon istället!
Idag är det bara en vecka och två dagar kvar tills skorpan börjar sin inskolning och jag börjar känna mig lite panikslagen. Om 21 dagar börjar jag jobba och får då inte vara med mitt lilla hjärta längre. Hon kommer få vara med alla nya kompisar och jag kommer vara på jobbet hela dagen lång och bara längta. Ja de är jätte roligt att Leah ska börja på dag is och ja vi behöver lite tid från varandra. Men lite panikslagen är jag ändå! Inga sega mornar, inget gå i pyjamas till tio tiden ja ni hajjar.
Så den här veckan är det tänkt att vi ska hitta på en massa skoj!

Vad vi ska göra idag är inte riktigt bestämt men kusinerna har höstlov så det blir nog en signal till dom för att se vad de ska göra. Men först blir det en varm dusch och göra oss i ordning innan vi bestämmer oss!

Ha en underbar dagen allesammans <3


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu