05.37

2009-11-30 21:20:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Allt jag bad Leah om igår kväll var att få en enda natt med sömn, vilket hon gav mig inatt. Vaknar några gånger på natten av att hon söker efter nappen, jag stoppar in den och hon somnar om!!! hände inte de senaste nätterna. När jag vaknar av att jag hör hur skorpan sträcker på sig vet jag att det är dags för mat & tittar utvilad på klockan som visar 05.37!! Skorpan får mat och flyttas över till vår säng för lite mys. För om hon nu skulle bli pigg efter 11 timmars sömn så skulle de ABSOLUT inte göra något utan då skulle vi bara kunna mysa i en liten stund. Men hon ligger överlycklig i sängen men slumrar sedan in efter 10 minuter och där ligger jag pigg som en lärka:), men passar på att vila lite till innan det är dags för att gå upp. Det slutar med att jag vaknar klockan 9 och går upp för att göra frukost & Skorpan vaknar en liten stund efter mig. Det var ett bra tag sen de hände ska jag meddela :)

Blev en promenad med Anna runt kvarteren på förmiddagen. Efter promenaden åker jag & skorpan till centrum för att kika på lite olika papper till inbjudningskorten, men hittade inget som föll mig i smaken. Ken har fått välja färg till dopet, hans första svar var:
- Grönt & vitt (bajen...)
                                                     - Absolut inte, var då mitt svar. Du får välja mellan lila eller rosa :D
                                                     - Meh då får jag ju inte välja!
                                                     - Joho mellan rosa & lila!, grönt & vit kan vi ha om nästa barn blir en kille..:)

Mötte upp Chrisse, Ellie, Jill & Vincent i centrum för lite lunch. Första gången Jill åt bulgrur (eller hur Jill uttalade de:)) Vilket hon tyckte var gott, tur var de eftersom det var jag som rekomenderat maten haha..
Begav oss till BVC för vaccinering av deras små liv och mitt lilla liv är för liten så vi passade på att byta blöja så länge.
Blev sedan en tripp till Rusta för lite grangirlanger till uteplatsen, men blev besviken när jag kom hem. Såg inte lika bra ut som jag hade trott att det skulle göra. Ska ge det ett nytt försök imorn i ljuset så får vi se om de åker tillbaka i kartongen eller får sitta uppe.
Det första som händer när vi kommer till Rusta är att Leah har bajsat och inte lite heller. Första gången hon har bajs upp till naveln! Rusta har tydligen inget skötrum så jag ställde mig i ett hörn med ett engångsunderlägg i vagnen (tack Chrisse för det :)) och sedan tog jag servetterna och blötte dom i locket på termosen. Vad gör man inte om man har glömt våtservetterna. När jag klätt av både bajsblöjan och bajskläder på skorpan och satt på nya så var hon nöjd som en solstråle igen. Folk stirrade på mig när de gick förbi och min kommentar blev:
- Rusta har som sagt inget skötrum!!
När jag var klar med skorpan och packat ihop allt bajs så ser jag mina nyinköpta våtservetter ligga så prydligt i väskan, SUCK!
När vi kom hem var skorpan otroligt trött efter att hon inte sovit speciellt länge på dagen. Vi försökte med alla trick hålla henne vaken innan det var dags för sängen. Men klockan 18.00 orkade hon inte hålla ögonen öppna,  hon till och med satt i knät och sov  så hon fick sova en liten stund i alla fall. Kändes så elakt att hålla henne vaken när hon var så galet trött :)

Imorgon kanske det blir mamma/baby gympa med Sandra & Anton. Annars blir det en snabbvisit till jobbet för att sedan gå hem för att boka lokal till dopet och börja med inbjudningarna.


Berättade jag att det bara är 15 dagar kvar tills Malin kommer hem från Spanien?! <3



   


Nätternas natt...

2009-11-29 19:23:20 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Natten har varit heelt upp och ner. Får kanske skylla mig själv att jag gick och la mig sent men skorpan vaknar kvart i 3 som vanligt denna vecka. Hon får mat och sedan somnar hon om en liten stund. Sen har det varit oroligt hela natten fram till halv 8 då hon verkade somna helt och sov till halv 9. Min sovmorgonsdag så Ken tog upp henne, men sovmorgon blev det inte..Var tvungen att gå upp vid 9 för att hinna äta frukost innan vi skulle åka till bandyn & sedan till julmarknaden. Så idag har det känts som om jag drack en flaska av något som gör en extremt bakis, för precis den känslan har jag haft i kroppen dvs illamående, trött & svimfärdig..
Har hållt skorpan vaken nu mellan halv 5 till kl 7 då hon däckade efter maten. Hoppas på att hon kanske bara vaknar för käk och sedan somnar om inatt..Hoppas kan man i alla fall göra..

Nej nu blir det till att laga mat för att sedan bänka sig framför El clasico om jag nu inte somnar i köket..






Tack & God natt!


Total kollaps..

2009-11-28 13:19:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen slutade med att jag fick mjölkstockning och feber pga det. Så jag gick och la mig i sängen runt 21 tiden och kollapsade totalt. Idag känns mjölkstockningen mycket bättre efter urpumpning och alvedon. Skorpan håller fortfarande på att tramsa på nätter, får hoppas att det går över snart.

Från en sak till en annan, igår kväll innan skorpan skulle gå och lägga sig fick hon leka av sig lite i gymet och helt plötsligt vänder hon sig till sidan. Så med lite träning tror jag att hon snart kommer hela vägen runt! snacka om att det bara går från den ena dagen till den andra.

Längtar till imorgon för då är det min sovmorgon :D
Sedan vankas det julmarknad vid Prinsvillan och husvisning!






Byte någon?

2009-11-27 08:52:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Någon som vill byta ut en natts sömn med mig? Nu för tiden har det varit en extrem brist på den varan i alla fall. Vet inte varför hon håller på att tramsa, för om det vore ersättningen som gör att hon sparkar och vaknar så borde väl hon göra de på dagen med eller? Vet inte om jag ska gå och lägga mig med Leah nu eller om jag ska försöka hålla mig vaken under dagen för att lägga mig samtidigt med Leah ikväll. Det återstår och se...Nu är det dags att gå och lägga henne igen..

Tack och Godnatt


Dålig uppdatering...

2009-11-26 10:29:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


  • De senaste nätterna/dagarna har varit helt upp och ner vända. Skorpan har vaknat X antal gånger under nätterna och tramsat riktigt ordentlgt, så på dagarna/kvällarna har jag varit som en zombie och inte orkat uppdaterat.

    I måndags tog vi en promenad (som vanligt nu för tiden :)) ner till centrum för att handla magdroppar på apoteket. Ringer till Chrisse för att kolla vad dom skulle göra och dom var också på väg ner till centrum. Så dagen spenderades där nere och sedan blev det en promenad hem. Så på så sätt var dagens steg samlade.

    Tisdagen var jag så otroligt trött att jag bestämde mig för att gå ut för att inte somna. Halv springer till Koriandergränds busshållsplats för att möta upp Elin och Chrisse som väntade vid Södergården för en promenad till Elins nyinköpta hus. Blev sedan en promenad hem från Gudöån till Chrisse där de vankades mat för tjejerna. När Ken kom för att hämta oss så hade vi en babysitter med oss som vi fick låna av Ellie, så nu har skorpan två!

    I går var jag tröttare än tidigare om de nu går, inte många timmars sömn fick vi i familjen pga Skorpan :). Som tur var hade vi mammagrupp kl 11, så vi tog en uppfriskande promenad till centrum. Hela dagen kan man summera med en övertrött skorpa. Som total däckade kl 19.02!
    Anna fyndade en barnvagn som hon ska ha till landet i sommar och hade då även fått köpa en häng-på-stol för 20 kr. Denna häng-på-stol har vi fått låna eftersom skorpan ska få vara med vid matbordet, och det är inte långt kvar tills hon ska börja lite smått med smakportioner = STORA tjejen :D

    Dagen kommer att se ut som följande:
    *Diska alla nappflaskor
    *Promenad till centrum ca 13.00
    *BVC 14.00
    *Kika lite julpynt 
    *Skriva inköpslista till storhandlandet
    *Skriva matlista
    *Storhandla
    *Dammsuga & skura golv
    *Dammtorka
    *Hänga upp tvätten

    Tacka gud för att Ken inte har träning idag så hälften av sakerna på listan blir gjorda i alla fall.




    Skorpan i sin häng-på-bordet stol!





Måndagen den 23/11

2009-11-23 19:26:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





GRATTIS familjen Johannson/Opazo till lille Astor!
Är otroligt glada för er skull


Stegräknaren är här för at stanna

2009-11-23 09:55:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Förra veckan var överlag en enda stor promenad! Fick en stegräknare av mamma för ett tag sen och nu har jag verkligen tagit tag i saken, för att få bort dom sista gravidkilona. Så i fredags som sagt blev det en LÅNG långpromenad med grannen, fram & tillbaka till centrum och sedan ner till alby för en liten fika och sedan hem. När jag väl kommit hem så sov skorpan fortfarande så jag bestämde mig för att vandra upp till farmor med. Vid dagens slut så stog räknaren på 13470 steg :).

Lördagen spenderades i en trång skåpbil, där Leahs bilbarnsstol tog upp ett säte såklart och då fanns det bara ett halvt säte kvar och där satt jag men det gick bra. Fick uppleva solen för första gången på evigheter! Väl ute på landet bjöds det först på lite the och macka (O´boy för Kens del:)) Sen var det dags att lasta ur bilen in i huset, längtar tills i vår när vi kan börja fixa i det ordning. Tiden rann iväg och plötsligt var det middag. Mamma skulle jobba vid 4 så vi bestämde att åka efter de. När vi väl står i kön till färjan skämtar vi om att skorpan säkert skulle tömma magen bara för att vi hade den bilen vi hade och de skulle bli lite svårt att byta. När vi kommit halvvägs med färjan hörs ett dån i bilbarnsstolen och skorpan ser så där nöjd ut som hon brukar efter ett nedslag. Så det var bara att stanna när vi kommit över till fastlandet och Ken fick hoppa ut ur bilen för att jag skulle kunna byta på henne i Kens säte.
Efter att jag inte fått tillbaka ett sms som jag skickat i fredags (vilket jag brukar :)) av Sofia så trodde jag att det var dags för en liten bebis. Men efter att jag ringt hem till dem och hon svarade så var det ingen bebis på G än..
Vi åker hem och ger skorpan mat och gör våra rutiner för att sedan stoppa ner henne i vagnen för att ta en rask lång promenad (med en omväg pga Ken) hem till Sofia,Jonathan & Aurora. Riktig myskväll!

Söndagen börjar med att skorpan vaknar första gången klockan 7! Hon är jätte hungrig och får självklart mat. När hon vaknar igen kvart över 8 så tar Ken upp henne för att jag skulle få SOVMORGON!!! (första gången på 3 månader) Vilket varade till 9 men det var bara skönt att få ligga och dra sig!
Blev en lång prommis till Rackethallen där Ken skulle spela bandy och dom vinner med 4-1, blir sedan en otrolig snabb prommis hem eftersom jag hade glömt att packa ner nappflaskan (igen) och skorpan var hungrig.
Dagen slutar med att skorpan nästan somnar när hon äter kvällsmålet och somnar bums när vi la henne i sängen. Så de blev en myskväll för mig och Ken, men som inte vara så otroligt länge för redan halv 9 höll jag på att somna i soffan och gick och la mig redan halv 10. Otroligt skönt att promenaderna gör att jag äntligen kan som utan problem igen.


Idag månadag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, måste ner till centrum för att handla magdroppar till skorpan. Sen kanske vi kollar lite på lite olika papper till inbjudningskorten..men men mer om de sen. Nu väntar jag på att jag ska få ett sms om att en bebis kommit till världen :D



Mammas länk

2009-11-20 18:09:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har glömt att berätta att om ni tittar på den här länken så kan man se fler bilder på Leah som min mamma har tagit:
http://pepperonis-boxer.com/galleri-Leah2009.htm 


Onsdag, Torsdag & Fredag

2009-11-20 10:02:10 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Gick otroligt bra på BVC , Leah sa tydligen inte ett knyst på första sprutan men desto mer på den andra. Själv stog jag utanför och fick ont i hjärtat när man hörde hennes skrik fy bubblan!! Dom kunde tydligen få feber och bli kinkiga. Men när vi kom hem så tog vi ett familje bad! i vårat otroligt stora badkar haha..
Sen var det dags för pyjamas & mat innan hon fick leka av sig i gymet och sen hopp i säng :)

I går morse slåg hon upp sina blåa ögon vid 8, så de vara bara (efter några stoppa in nappen försök:)) att gå upp för att göra frukost (Ja jag är bortskämd med att få sova länge). När Leah ätit sin frukost var det som vanligt min tur & hon ville själklart sitta i knät och mysa lite vilket slutar i att jag har en ivrigt mack-stirrande bebis. Den var otroligt intressant tydligen :D

Idag är det REDAN fredag, känns som tisdag, men så otroligt skönt att det går så fort. Ikväll blir det att förbereda inför att åka till landet med allt som ska ut dvs säng, stolar blöjhink kudde & täcke till både Leah och oss. Sen ska kanske Ken gå på MMA galan ikväll, beror på om vi hinner bli klara med lastningen, så då blir det en tjejkväll bestående av Leah & mig själv. Tror att de slutar i en tidig kväll efter hennes nattliga bravader inatt.

Nu blir det en powernap innan hon vaknar och sen på lång promenad med grannen och hennes son Anton (Leahs blivande man :))


Spikat och sprutor

2009-11-17 13:40:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag äntligen tagit tag i min lilla lista som har legat i ca 4 veckor. Så nu har jag ringt Tybo ang. att någon har ställt en jätte bäddmadrass utanför vårat förråd vilket gör att våra utemöbler inte kommer in. Men nu har dom varit så snälla och hämtat den. Sen skulle jag ringa Tyresö kyrka ang. dopet så nu är de spikat= det dags att börja planera allt som hör där till. Ringa och boka präst.. Sedan var de lite små grejjer som skuller fixas, förstår inte varför man skjuter upp allt för. Allt detta kanske tog MAX 20 minuter att fixa.

Idag har skorpan sovit nästan hela dagen, men hon tramsade lite imorse så hon är väl lika slut som jag fast hon tar igen sig och inte jag..att man aldrig lär sig.

I helgen har vi bestämt oss för att fixa i Leahs sk rum som har blivit ett avlastningsrum för allt skit vi äger. Men nu ska allt skit vi inte vill ha hemma åka ut till vårat nya blivande lilla hus på landet och vi ska även byta sängar. Så den 1,20 sängen som står i hennes rum nu åker till landet och vi får fias 90 säng istället. Så får vi lite mer yta i hennes rum. Sen ska vi ställa in utemöblerna nu när jag fixat med förrådet. Ser verkligen fram emot helgen, blir galen på allt som står uppstaplat överallt.

Nej nu är det dags att gå eller åka ner till centrum och BVC för Leahs 3 månaders spruta..har inte längtat efter den här dagen, stackars henne!! Tur att Ken följer med så slipper jag vara i rummet när dom tar sprutorna..





3 månader går så in i bomben snabbt, känns som det var igår du kom till oss.
Vi älskar dig mer än allt annat!




Helgmys

2009-11-16 22:17:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I lördags åkte vi iväg efter att vi fixat lite hemma till centrum för att se om dom hade något att erbjuda till kvällens galej, men icke sa nicke (inte ovanligt)..Åkte vidare till Haninge och hittar lite där som känns okej, det är ju inte mycket som sitter okej nu förtiden så att prova kläderna är ett big NO NO! Mamma kommer runt 4 och vi börjar förbereda maten (mammas mat är den bästa!!). Skorpan är lite övertrött eftersom hon inte sovit så mycket under dagen men hon är glad ändå. Morbror Robban kommer också för att äta middag med oss och han höll Leah för första gången efter att vi nästan tvingat honom :D.


Efter att ha prövat både gåstolen och hoppgungan utan bättre resultat så visade mamma (mormor) hur man skulle göra för att göra hoppgunan lite mer rolig och oj vilket resultat, hoppade så det stog härliga till.


Mätta och belåtna börjar vi fixa oss i ordning och vi fixar i ordning skorpan för läggdags och somnar nästan med detsamma vid 19.30, pep en gång och sen sov hon för natten. Kändes otroligt skönt att kunna åka hemifrån med vetskapen att förmodligen inte skulle vakna nu när mormor skulle vara barnvakt. 
Hade det trevligt ute på malmen med mysigt sällskap, men vid 1 tiden skulle Carro åka hem och jag var snabb att åka med. Höll på att somna vid 12, är inte van att vara upp så sent och sen visste jag att skorpan skulle vakna någon gång mellan 4-8..och hon slår upp ögonen vid 4 och är hungrig och jag är galet trött, men efter amningen och lite trams så somnar hon om och vaknar inte förrän 9. Men jag var heelt upp och ner vänd hela dagen, kändes som jag skulle somna stående :). 




Ken skrattar för sig själv och repeterar samtalet mellan mig och bartendern:
- Jag kan inte göra en P2 i den här baren säger bartendern
varav jag svarar:
- Nehe jaja jag tar en fanta då istället

Min enda drink ute sen blev det läsk resten av kvällen :)

 


Första gången är alltid första gången...

2009-11-13 22:46:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Natten till idag har skorpan sovit hela natten, bara letat några gånger efter nappen som jag stoppar in och hon somnade om. Jätte skönt när hon vaknade 07.11 för att äta första målet och sen somnar vi om till halv 10 :). Det känns som att hennes mage börjar ge med sig (peppar peppar).

Jag hade planerat att fixa och trixa lite här hemma, men efter att Leah blev trött och inte kunde somna själv som hon brukar så stoppade jag ner henne i vagnen för en lång promenad till centrum. Men som slutade med en prommis till Ica krusboden och hon vaknar precis när jag ska betala. Hon somnar om precis när jag ska ta upp vagnen på verandan och hennes blåa ögon lyser ifrån vagnen. Men väl inne och avklädd var det inte mycket som var positivt enligt henne utan var bara övertrött och jag får henne till slut att somna i vagnen inne. Då börjar jag med den efterfrågade köttgrytan som jag sagt att jag ska göra i evigheter, och den blev supergod!(förutom att redningen som mamma sa hur jag skulle göra skar sig när jag blandade samman allt = fick sila bort klumparna och den blev tunn ändå) Ken kom hem tidigt idag, vilket alltid är väldigt uppskattat! Han går vid halv 7 för att spela lite poker och jag tar med mig skorpan in i badrummet för ett bad. Och när blöjan åker av så har hon bajsat och jag blir överlycklig :) har väntat på de sen i måndags haha att något sånt kan göra en lycklig nu för tiden :D!
Efter badet fick vi fint besök av Jennica och Lina, lite idolmys väntade. Skorpan blir hungrig redan vid kvart i 8 och vill sova vid 8 (vilket är hennes gamla tider) hoppas verkligen att hon kommer tillbaka någorluda till tiderna i alla fall.


Måste bara berätta att idag har jag bytt lite av sakerna i babygymet, tagit fram hoppgungan och gåstolen och lite nya leksaker. För Leah börjar tröttna på de som varit nu, vilket man kan förstå. Kan ju inte vara så roligt att stirra på samma saker dag in och dag ut. Så när Ken kom hem provade vi att sätta henne i gåstolen och så här reagerade hon då :



Den var inte så rolig första gången med andra ord...












Dagarna bara flyger förbi..

2009-11-12 21:59:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


...Tack gode gud för det & imorgon är det fredag igen, UNDERBART! Allt känns så otroligt mycket lättare nu när man har en lite nöjd tjej hemma. Det går super bra med maten känns det som i alla fall, lite jobbigt att behöva pumpa efter att hon har käkat flaska...men vad gör man inte om man har en skorpa med otroligt känslig mage :). Och sen har kvällarna blivit heelt upp och ner vända för henne, somnar som en stock för att sedan vakna ca 30 minuter senare. Men jag tror att magen jobbar på helvarv så de kan inte vara speciellt lätt för henne, blir bättre om ett tag får vi hoppas!

Gårdagen bjöd på mysig föräldrargrupp på morgonen så det var bara att ställa klockan för att hinna förbereda allt nu som ska packas ner vilket jag inte är van med! Väl efter gruppen hämtade vi upp Ida och tog en skön och kall prommis hem till oss. Blev mycket prat (som vanligt:)) om allt, men framför allt om det stundande bröllopet :). Sedan somnade skorpan vid 14 tiden efter att ha varit vaken hela förmiddagen så då passade jag på att skriva ut lite bilder till hennes scrapbook. Så otroligt roligt att sysselsätta sig med de, kolla tillbaka på gamla magbilderna och BB-bilderna..Tänk att det redan gått 12 veckor sedan hon kom, det går fort när man har roligt :)

Hinner inte skriva mer, skorpan ropar :)

2 timmars promenad

2009-11-10 18:20:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse skickade vi iväg ett sms till Chrisse & Ellie och frågade om dem var sugna på att ta en långpromenad, vilket dom var. Mötte upp dom på de vanliga stället och började vandra mot centrum och gick förbi masten, under tunneln och förbi golfbanan in i skogen. Efter ett tag funderade vi vart vi kommit någonstans men tänkte inte mer på de utan fortsatte att gå. Sedan kommer vi till ett villaområde och vi kollar på busshållsplatsen och det visar sig att vi är i Älta, haha ingen dålig prommis. Tog bussen till centrum för att kunna värma Leahs nya mat (ersättning och bröstmjölk) efter att hon i söndags bestämt sig att hon inte vill amma mer. Men dessa två dagar har hon fått så mycket mat hon orkar så har hon varit en sådan superglad tjej hela tiden, vilket är så otroligt roligt! Hoppas för hennes skull att det kommer att funka :).

En supernöjd sovandes tjej
 


Ellie myser under filten







Mina underbara blommor som jag fick i söndags






Farsdag & 2 år <3

2009-11-09 10:09:52 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..




För att vara första gången att fira farsdag så måste nog Ken fått den sämsta. Leah hade tramsat hela natten och morgonen så han fick till slut ta henne så jag fick några timmars sömn..Vi går sedan upp tillsammans, hade ingen frukost hemma så Ken fick ingen på sängen. presenten han skulle få av oss hade jag inte hunnit slå in så han fick den i påsen (jag skäms, gjorde allt man inte ska göra på farsdag). Men han blev glad ändå när han fick en jätte fin t-shirt och två varmare strumpor till vintern då han jobbar ute hela tiden. Och i 2 års present fick han att vi ska äta middag och sedan gå ut nästa lördag, mormor ska sitta barnvakt (någon gång måste vara den första)..hoppas att Leah har slutat tramsa då och gått tillbaka till sitt gamla jag på nätterna.. Själv fick jag fem otroligt fina röda rosor med ett litet kort i, där det stog att jag skulle gå in på hans mail oc väl inne på mailen fanns det 2 biljetter till Whitney Houston!!! Herregud, är så otroligt glad för den presenten, TACK älskling!!


Efter 2 klunkar...

2009-11-09 09:59:41 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..




I lördags hade vi en trött liten skorpa (som vanligt:)). Ken behövde köpa snus så vi bestämde att gå ner till centrum för att handla så slog vi två flugor i en smäll. Väl där nere gick vi runt en snabbis i vårat otroligt lilla centrum åt på sushin (vilket jag inte skulle ha valt, inte alls bra mat där) tills skorpan tröttnade. Hon hade självklart vaknat när vi kommit till centrum. Så vi tog rulltrappan upp och bestämde oss för att promenera hem. När vi kom hem var det middagsdags för skorpan och som på senaste tiden har börjat tramsa under eftermiddagens amningstillfällen var det självklart trams denns gång...hällde upp ett bad till oss båda med skum i för första gången riktigt tjejbabd :D. Efter att Leah lagt sig och jag hade pumpat för kvällen tog jag fram mina 2 cider som stått i kylen i evigheter känns det som och bjöd ken på den ena och mig själv på den andra. Tv-spelet sattes på och nu var det friidrottstävling som gällde, jag vann 1 av typ 7 grenar sämst med andra ord. Men eftersom jag kände av cidern efter ca 2 klunkar så skyller jag min dåliga instats på de :P. Att inte ha druckit alkohol på över ett år och gått och suktat så var det en enorm besvikelse. Smakade mest okej innan den starka efter smaken kom då den smakade pyton...


Peter Biplutt

2009-11-06 22:27:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen börjar kalas bra, skorpan är glad som en solstråle. Vi tar fin fina kort och har jätte mysigt, det här kommer bli en bra dag tror jag..Skorpan somnar som vanligt vid halv 11 och vaknar sedan vid halv 12 redan, hm okej hon får vara vaken ett tag för att sedan bli trött igen tänker jag. När skorpan blir trött igen vilket hon blir typ på en gång, så stoppar jag ner henne i vagnen för att lugna ner henne och gå och posta posten (två flugor i en smäll). Men hon somnar bara om i 2 minuter och är klarvaken igen, min första tanke var: - inte en till dag utan sömn på hela dagen.
Hinner bara komma hem innan det var dags för mat och precis då ringer Ken och frågar om jag inte ska ta en promenad ner till han (som jobbar i Tyresö för första gången på 2 år) i Trollbäcken. Plockar ner skorpan i vagnen igen och raskar på en långpromenad och när jag väl kommer ner så somnar hon precis och vaknar när jag stannar (som alltid!). Ken var ändå inte klar så jag tar en extra runda runt området och skorpan somnar om, tack gode gud.

Kvällen har spenderats hemma hos Anna & Richard och kusinerna, otroligt mysigt! Sofia hade skrivit en otroligt bra historia som var sjukt rolig : Sagan om eländiga majskorven Peter Biplutt :)


Leah Maria Kembel

2009-11-06 11:13:27 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..




Är bara tvungen att lägga ut den här bilden, söt som SOCKER!









Inte värda att nämnas egentligen...

2009-11-05 20:36:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag lagt ner för mycket energi på tanterna som verkar inte få någon mat hemma eftersom dom är så otroligt otrevliga på Babyland. Ska inte nämna dom mer i dagens inlägg mer än att jag aldrig mer kommer att handla en vagn hos dem, dom förtjänar inte de och så var det med det.





Övrigt har dagen varit trevlig , den spenderades väntandes (på vagnen) i Haninge centrum med Sofia. Hon har inget bra inflytande på mitt köpberoende :). Och enklare var det idag när plånboken glömts i svärmors bil och Sofia fick betala så länge. Då är det svårt att se vad summan av kardemumman blir och man handlar ännu mer.. Det är inte förrän man kommer hem och kollar på kvittona och konstaterar att man inte kanske skulle handlat allt. Men men gjort är gjort och gud så fina saker det har inhandlats till skorpan (såklart) och lite till pappa (i present)


Längtar till skorpan verkligen är en 62:a då åker de nya kläderna på :)


Förutom allt negativt idag så har skorpan varit på superhumör förutom skrikattacken på Mc´donalds när det tog lite för lång tid att fixa så att hon fick mat. Och Leah är inte den som är den utan säger ifrån om det behövs för att få de som krävs..hm egenskap från pappa tror jag :)


Nu HÄNDER det mycket

2009-11-04 13:31:06 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


För drygt 2 veckor sedan upptäckte Leah att hon hade två händer & för varje dag som går så upptäcker hon att man inte bara kan dregla och slicka på dem utan även ta tag i saker. Och idag på sin 11 veckors (!) dag så tog hon ut och in nappen (antagligen inte riktigt medveten att hon gjorde detta men ändå). Hon träffade munnen 1 av 30 gånger men kul tyckte hon att det var och när jag berömde henne såg man hur "stolt" hon blev :). Så allt slit som Ken har gjort genom att "träna" & "visa" hur man gör börjat ta sin form haha. Även när skorpan sover så är händerna med överallt, den ena håller om Kompisen medan den andra håller i nappringen eller nappen eller mammas/pappas finger.
 


Mys i Sickla

2009-11-03 20:49:12 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har Leah sovit ungefär 1-2 timmar mellan halv 8.30 och 19.30 en inte så vanlig dag för den unga damen. Övertrött för det mesta men glad vissa stunder. Speciellt när jag och Sofia fixade liggvagnen till en sittvagn med hjälp att Sofias nya fina väska. Leah blev superglad och vi fick äta lite av vår lunch innan det blev sura miner och jag fick ta med Leah på toaletten för lite matning. Vad gör man inte om man inte orkar att ungen ska skrika sönder sig till amningsrummet utan man tar för hennes och sin egen skull den snabbaste vägen till mat :).



Vi har verkligen haft en supermysig dag i Sickla förutom sömnlösheten, hoppas vi kan göra om snart igen fast med en till liten som har kommit till världen :).









Så här glad är skorpan på morgonen, en riktig solstråle :D












Blåsigt värre

2009-11-02 20:39:06 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen har tillbringats i en blåsig promenad med Chrisse & Ellie till centrum. Men vårat centrum är helt sämst så vi blev inte speciellt långvariga utan tog en blåsig promenad hem igen. Ken åkte på sin måndagsträning så efter sin lilla powernap fick Leah ligga i sitt babygym och slå på djuren lite medan mamma ringde och fixade 2 års present och farsdagspresent :). Och eftersom Ken är på träning så är det min dag att ge kvällflaskan och natta skorpan. Vilket har gått förvånadsvärt bra för att de är jag som lägger (peppar peppar), men allt kan ju hända på några sekunder.




Nej nu är det dags för lax med pesto & fetaost och ris äntligen :)


Ingen brist av sömn i natt

2009-11-02 11:16:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Efter att Leah blivit jätte ledsen igår kväll efter att hon sovit 1 1/2 timme så tog vi upp henne i sängen och hon fick lägga sig brevid oss. De tog ett tag men när Ken stängde av tv:n som vi precis satt på så blev det mörkt & hon kände vår närhet så somnade hon och vi med (klockan 20.45 :)). Sedan var det dags för mat vid 4.10 och vid 8.15 och jag vaknar av mig själv 10.40 & skorpan ligger fortfarande och sover, hoppas hon vaknar snart vill bara mysa. 


Galej

2009-11-01 12:05:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen blev oerhört lyckad! Jätte trevligt med tre små töser som kunde underhålla varandra, Leah har äntligen upptäckt sin bästa vän Ellie och tycker att hon är extremt intressant. Och duktiga Ellie har lärt sig krypa, vilket hon inte hade gjort i TISDAGs så himla häftigt att de går så snabbt. Ellie blev underhållen av världens sötaste Aurora som var så otroligt snäll mot småtjejerna, hon kommer bli en väldigt bra storesyster hon!

Fick världens finaste filt och örngott av Sofia, Jonathan & Aurora, & en hel IKEA kasse fylld med kläder som Leah kommer kunna ha i framtiden. Allt var så fint att jag vill använda allt NU, men får dock vänta tills Leah kan ha innan lite av kläderna som var i strl 62.
 

Idag var skorpan så här trött efter gårdagens galej :)





  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu