Äntligen färdig! Tyvärr så blev det ingen ...

2011-11-30 18:11:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2921 (MMS)

Äntligen färdig! Tyvärr så blev det ingen "pyramid" som jag velat men men man kan inte få allt ;). Blev så himla nöjd faktiskt! Och som ni kan gissa har jag en liten tjej med stora ögon här hemma när hon fick veta att hon skulle få alla dom paketen :D. Den här kalendern är ett bra alternativ då leah inte äter godis. Vad tycker ni?


Tack skorpan

2011-11-30 08:20:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vill passa på att tacka min lilla lilla skorpa som gav mig hela fyra timmars sömn inatt dvs att hon har en väldigt mosig mamma idag. Det är tur att jag är "ledig" så att jag kan ta igen någon timmes sömn nu på förmiddagen. Men inte mer än en timme för sedan måste alla askarna dekoreras och vissa askar ska slås in då de inte är gjorda av moi utan jag gav upp igår och hittade en massa kartonger runt om i lägenheten som fick användas till en del av paketen.

När paketen är klara ska jag försöka mig på att torka citrusfrukter som jag tycker är så fint att ha som dekoraton. Ska även försöka hinna med att kolla ut lite recept som vi kan baka på lördag har en del jultidningar med både pyssel och baktips. Så jag får bläddra lite sen under eftermiddagen.



Vi var och handlade julklappar igår eftermiddag och nu har vi bara 2 paket kvar, vilket känns helt underbart! Så dessa paket ska slås in men det är ju ingen vidare stress med de, fast Leahs julklappar måste nog slås in ganska snart eftersom vi bara har ett ställe att bevara dom. Och ett av hennes paket är väldigt stort de vill säga svårt att gömma så de paketet måste jag slå in här i dagarna :)


Nu ska jag passa på att vila lite i soffan innan alla to do´s ska bockas av!








Fyra askar gjorda (dvs 4 botten askar och ...

2011-11-29 19:32:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0319 (MMS)

Fyra askar gjorda (dvs 4 botten askar och 4 lock) "bara" 19 (dvs 38) kvar.. Äskar mig själv när jag är så överambitiös...


snart december

2011-11-29 08:28:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tänk att det snart är december och sen innan jag vet ordet om det är så är de januari och skrutten är här. Känns lite läskigt att det gått så fort men självklart skönt, men som jag och ida pratade om igår vart tog september,oktober och november vägen? Känns som om man knappt kommer ihåg att sommaren var här. 
Vet inte hur jag kom och tänka på det här men men :)

Frukosten är precis avklarad och snart bär det av till dagis. Leah sa att hon ville vara hemma med mig idag men när jag frågade om hon inte ville leka med sina kompisar och sa deras namn var det en madam som ändrade sig väldigt snabbt ska jag säga. Självklart får hon vara hemma med mig om hon vill men jag vet att efter 2 timmar hemma har hon tröttnat på mig och vill gå till dagis. Så hon får vara en på dagis en liten stund innan jag hämtar henne så kan vi mysa hela eftermiddagen och kvällen.

Vet inte riktigt vad som ska göras idag eller jo Leahs adventskalender MÅSTE bli klar idag! Men annars har jag ingen aning vad som ska göras idag, men det finns ju alltid något här hemma att göra det är bara att se sig omkring så hittar man alltid något att göra...

Kvällen igår var super mysig, älskar verkligen att umgås med mina tjejer och bara få vara jag. Och konserten var helt super bra och super mysig. Rekomenderas :)
Tack tjejer för att ni finns!

Nu vänner väntar påklädning och dagis. Ha en underbar dag <3







Melissa Horn

2011-11-28 11:42:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Biljetterna bokades i mitten av juni och månaderna har passerat i en väldans fart för idag är dagen här. Jag, Ida & Therese ska på Melissa Horn på Cirkus ikväll och oj vad jag längtar! Jag hade sådan tur när jag bokade att vi fick superbra platser, hoppas verkligen att dem är så bra som jag tror.
Inte ens sömnbrist,förvärkar, sammandragningar och en hel del liv i magen kan inte stoppa mig och mitt humör. Har ni fortfarande inte lyssnat på henne så förseslår jag att gå in på youtube och lyssna på hennes underbara låtar! 






Nu ska lunchen fixas innan jag ska hoppa in i duschen för att sedan hinna till bussen och MVC :)










God morgon! Här börjar vi veckan med en my...

2011-11-28 07:28:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_6911 (MMS)

God morgon! Här börjar vi veckan med en mysfrukost innan vi ska bege oss ut i stormen till dagis..har en ganska lång lista på småsaker som måste göras idag mer om den sen. Nu mysfrukost!


En liten tripp

2011-11-27 08:53:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Första advent idag och när jag tittar ut genom fönstret så regnar det (!?!) hmm nej ingen vidare julstämming här inte. Om man inte tänker på julstjärnorna i fönstret, adventsljusstaken och vår lilla "minigran" som Leah är mest stolt över eller nja stjärnan i hennes fönster kommer nog först men direkt efter kommer granen :).

Ingen uppdatering igår men det var en ganska stressig morgon och när man väl är i hallen så är det bara matcherna man har i huvudet. Det gick super bra för Ken och man kan inget annat än att bli stolt :) 3 vinster,1 oavgjord och 1 förlust. Leah sov 4 av 5 matcher och den matchen hon fick se tog 18 sekunder innan Ken vann på ett armbar (armlås). Men hon var nöjd ändå hon fick se pappa brottas och det är de bästa.


Skorpan med alla stora killar :)

Idag väntar en tripp ner till Eskilstuna där vi är bortbjudna på adventslunch hos en av Kens jobbarkompisar. Efter lunchen väntar husvisning hos deras grannar. Nej vi har inga planer på att flytta dit egentligen men Kens jobbarkompis har tjatat ett bra tag och huset(villan) är tydligen i toppskick och ätt titta på det är det inget man dör utav eller hur? :)
Ett besök på IcaMaxi är ett måste då kyl,frys och skåp börjar eka tomma. Måste handla en massa bakingredienser till nästa helg då det vankas pyssel/bakkväll tillsammans med en liten skara vänner. Jag skulle ha velat bjuda in ett helt kompani med vänner MEN vi bor i en minikartong så man måste tyvärr minimera till ytterst få...Men oj vad mysigt vi kommer att ha :) Ska kolla ut en massa roliga pysselsaker och recept som ska göras. Ett eget pepparkakshus i år igen är ett måste och inte tala om att göra rockyroads mmmmm GOTT!



Nu ska frukosten plockas undan för att sedan göra oss iordning för färden mot Eskilstuna. Ha en super mysig första advent idag och mys mycket med era nära <3






Gissa om det är en överlycklig tjej vi har...

2011-11-25 19:51:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_1403 (MMS)

Gissa om det är en överlycklig tjej vi har ikväll efter att vi satt upp hennes "skrivbord" som egentligen är en hylla men passar utmärkt i både längd och djup i hennes rum. Ett tips till er som bor compact living som vi gör :)


Bad kombo!

2011-11-25 09:02:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Idag får det bli en hemmadag för skorpan. En orolig natt för hennes del och en natt fylld av förvärkar och sammandragningar för min del resulterar i en otroligt trött mamma som inte orkar någon stress överhuvudtaget. Så att stressa till dagis uteslöts när vi fortfarande satt vid matbordet fem i halv nio och åt frukost. Har lovat Leah att hon ska få hjälpa mig med alla adventsstjärnor och adventsdekoration idag och därför måste vi på en promenad ut i skogen för att hitta lite smått å gott innan vi hämtar allt från förrådet, så vi kör en riktig MYSDAG idag, bara Leah och jag <3

Igår var det dags för klädauktion igen men den här gången var det inredning och damkläder som gällde. Jag gick dit å tittade lite hittade ett par mammabyxor men inget mer. Så anna fick pengonar av mig så fick hon köpa dom åt mig så att jag kunde gå hem för att sova. Var helt slut efter min lilla dagsutflykt till Sickla..

Imorgon väntar en hel dag i en svettig hall någonstans där vi ska hejja på Ken som ska tävla hela dagen. En sak som är säker jag kommer aldrig kommer att tillåta honom att banta igen! Karlar vettu, jösses säger jag bara och framför allt min karl som är småätaren själv. Nu får han inte äta några kolhydrater alls och bara äta typ sallad och protein å dricka vatten vilket gör att han går under..Han har ätit såhär i tre dagar och han är ett vrak haha nej nu ska jag inte hänga ut honom men jag säger då det låt aldrig era karlar "banta", ett tips bara ;) och framför allt INTE när man har en 2 ½ åring som är i supertrotsen så otroligt dålig kombo!!


Nu väntar påklädning och skogen!
Ha en underbar FREDAG <3










Naturen tror att våren är på väg..snacka o...

2011-11-24 14:54:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8301 (MMS)

Naturen tror att våren är på väg..snacka om att den kommer få en chock när snön väl kommer att komma..


vecka 34

2011-11-24 13:32:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Gravid vecka 34

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.


Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.










Väntar på bussen för en snabbis i sickla. ...

2011-11-24 10:00:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_1751 (MMS)

Väntar på bussen för en snabbis i sickla. Finns inget bättre än att gå för sig själv och slö titta i affärer :). Måste även fixa lite saker som vi kommer att behöva snart då vi planerat ngt speciellt för vissa ;)..


God morgon! Ska precis klä på oss så att v...

2011-11-24 08:35:34 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


img_5869 (MMS)

God morgon! Ska precis klä på oss så att vi kan gå till dagis. Här har ni min sockersöta lilla tjej i sina nya kläder <3


ingen matlust

2011-11-23 18:19:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Har precis gjort en super god sallad med alla tillbehör som jag tycker så mycket om (vattenmelonen saknas men blir ersatt av honungsmelon) men efter att jag tagit 3-4 tuggor är jag "mätt"..har ingen vidare matlust och har inte haft de den senaste tiden. Kan inte komma ihåg att jag hade såhär med Leah? Därför har jag satt mattider till mig själv så att jag får i mig tre bra mål om dagen iallafall, alltid något ;).
Efter maten får det bli en vända här hemma igen då det ser ut som om en tornardo svept förbi.....







Hon är så duktig min lilla tjej! Hon har n...

2011-11-23 16:14:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_6133 (MMS)

Hon är så duktig min lilla tjej! Hon har nästan gjort pusslet alldeles själv, bara lite stöd från oss som säger vems bokstav som kommer näst.


1 par termobyxor, 4 par byxor och 3 par tr...

2011-11-23 15:43:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_6241 (MMS)

1 par termobyxor, 4 par byxor och 3 par tröjor. Jag som inte gillar tryck på tröjor föll pladask för tröjan längst fram på bilden, den fanns i andra färger med olika djur på SUPERSÖT på vill jag lova och jätte mysig. Nu ska det pusslas  alfabetspussel med skorpan :)


God lunch?

2011-11-23 12:16:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Ja lite senare än vanligt men har varit i "farten" hela förmiddagen och har helt enkelt inte hunnit :). Jag fick nog efter att ha försökt få på Leah 3 olika tröjor och 3 olika par byxor och alla är för små. Så det fick bli en tripp till centrum för att handla byxor och tröjor så nu har hon lite kläder som hon kan använda utan att jag behöver skämmas ;). Fyndade även ett par täckbrallor som hon kan ha som extra om hennes overall blir blöt av all lek i snön.

Ken ska tävla i helgen och är lite panikslagen av att han inte kommer komma ner i matchvikt så den här veckan kommer att bestå utav olika sallader, vilket i ju för sig är bra och jag skulle ha handlat allt i centrum. Men insåg att jag inte skulle ha orkat bära kassarna så det får bli matshopping i vår närbutik istället då jag har en barnvagn som avlastng. Nu väntar Project Runway, Oprah och vila innan skorpan ska hämtas och jag lovar att bilder på hennes nya kläder kommer upp å självklart bilder från sovrummet. Vill bara att rummet ska vara helt klart innan ni får se det, så lite får ni hållas ;)






Måste tipsa er om världens bästa deo just ...

2011-11-22 08:19:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2291 (MMS)

Måste tipsa er om världens bästa deo just nu. Rexona shower fresh som verkligen håller det den lovar! Ett tips så här på morgonen ;)


Inga måsten idag :)

2011-11-22 07:56:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Trots att jag totaldäckade igår mitt på dagen och sov i 2 ½ timme(!) så jag okej jag höll mig vaken längre än halv nio men har sovit som en gud hela natten och blev väckt av skorpan kvart över sju, UNDERBART!
Idag kommer en venteltaionkille hit någon gång under dagen då en hemsk röklukt från grannen som röker inne har börjar tränga sig tillbaka in i vår lägenhet och det är inte okej!

Annars så ska det plockas lite här hemma så att Ken kan hjälpa mig ikväll med dammsugningen och skurnignen. Måste även få in lite saker i våra nya skåp så att det inte ser ut som ett bombnedslag här hemma..Nej sen har jag inte så mycket mer att göra idag då alla samtal gjordes igår så det är bara plocket och kanske någon maskin tvätt som ska göras :) Ibland är det skönt att inte ha några måsten!


Hoppas att ni får en lika bra start på dagen som vi fått <3










Pysseldax!

2011-11-21 15:30:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_7732 (MMS)

Pysseldax!


Det var "bara" sex små paket som fattades....

2011-11-21 11:55:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det var "bara" sex små paket som fattades. Så paket och klädfix är målet för den här veckan alltså ;)


Kläder och askar

2011-11-21 09:49:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





God morgon måndag!
Hade en liten tjej som kom intassandes till mig vid halv sju imorse och kom fram till mig och sa:
- Mamma jag är vaken nu, kom vi går upp nu!
Och jag har faktiskt sovit som en stock inatt men ville ligga å dra mig lite i sängen men de ville inte lilla madame. Så hennes slappa mamma fick ta arslet ur sängen och kicka igång dagen, å ja jag hade världens energi när jag väl kom upp :) Tack skorpan för att du drog upp mig!
Leah är redan lämnad på dagis och hon har varit en solstråle sen hon vaknade imorse inte en endast "trots"konflikt på hela morgonen HALLELULJA(!). Det tyder på att hon fått i sig rejält med sömn och tycker att livet leker :)

När vi skulle klä på oss imorse så fick jag verkligen svart på vitt hur mycket hon har vuxit den senaste månaden...Hon har varit en lite 86/92:a & om hon har haft byxor som var enbart i strl 92 så har de varit en aning för långa. Idag fick jag sätta på henne ett par jeans som hon fått sedan lång tid tillbaka i strl 98 och de satt perfekt inte ett dugg förstora. Hon har alltså vuxit ur alla sina byxor och tröjor som var lite för stora på knappt en månad. Så kläder till skorpan står högst upp på listan den här veckan!


Idag ska lite samtal ringas innan jag ska ta tag i Leahs adventskalender. Måste kolla hur många presenter som är kvar att köpa, sedan ska kartonger göras där alla presenter får en varsin ask med lock. Ni vet en sådan kalender som jag ville att hon skulle få förra året :)




Såhär kommer den att se ut ungefär :)





Dags att sätta igång om jag ska hinna med allt!









Full rulle!

2011-11-20 08:22:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Ja igår var det full rulle hela dagen lång till åtta på kvällen. När Leah somnat så var det en mamma å pappa som låg helt utmattade i soffan, men fint blev det :) Nu är det bara lite spotlight och dioderskenor som ska upp i skåpen innan det är färdigt. Sen är det självklart dags för piffet (tavlor,bokstäver etc) och skåpen skar  fyllas med skrutts saker så slipper de ligga i kassar i garderoben, blir mer verkligt då när han saker kommer mer fram och man får se dom mer å mer. Åh vad jag längtar efter dig min lilla skrutt!



Idag har jag lovat Leah att pyssla lite. Vi skulle ha gjort de igår men min hjälp behövdes i sovrummet. Så nu på morgonen ska det pysslas lite innan vi kanske åker ner till centrum för att klippa skorpan? Skulle behövas iallafall och då ska vi inte ens börja tala om vad mitt hår, jösses amalia! En slingning och klippning skulle göra susen på det fågelbo till hår som jag har för tillfället :)



 


Grabbarna jobbar på medan jag, skorpan å s...

2011-11-19 16:46:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0681 (MMS)

Grabbarna jobbar på medan jag, skorpan å skrutten "pärlar" och lyssnar på barnsånger :) Passar mig utmärkt då skrutten trycker på lungorna..


Good morning!

2011-11-19 08:44:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Här har vi en utvilad mamma som väckte skorpan vid kvart i åtta, lika bra att hålla i tiderna som hon annars
har. För det jag har märkt är att hon somnar vid åtta på kvällen, sover till halv åtta/åtta på morgonen och är tar sig en nap vid 12-13 och är glad som en nyponros hela dagen. Varför förstöra det liksom? :)

Idag är det fixar dag här hemma för grabbarna (ken och robban), då alla skåp ska skruvas ihop och sättas upp på väggen. HOPPAS HOPPAS på att det blir som jag föreställt mig för då kommer det bli fabolous!

Vad jag och Leah ska göra under tiden? Hm vara så lite i vägen som det går, jag har en del pyssel saker som jag måste göra och Leah brukar inte vara sen att hänga på när det kommer till att pyssla.

Först ska vi åka iväg på en lite hemlistripp innan vi sätter igång med allt här hemma. Men innan vi drar iväg måste jag duscha, hann inte göra de igår då städningen tog längre tid än jag trott..


Ha en underbar lördag, för det kommer vi att ha tillsammans <3







Pedantiskt monster..

2011-11-18 11:38:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Innan man kan pyssla lite och göra mys måste miljön man ska göra mys i var ren och fräsch. Så det är just vad jag har gjort (i den mån jag kan själv..) Skurning av golven får min käraste hjälpa mig med sen för det kommer bli för mycket för min mage och rygg tyvärr. Jag hade nämligen gjort det själv den pedant som jag är, för även om Ken gör det och gör det bra så är det aldrig riktigt så pass bra som man själv vill ha de..någon som känner igen sig eller är det bara jag som är hemsk :)?












Överlycklig liten tjej som fått likadan mö...

2011-11-18 08:59:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2283 (MMS)

Överlycklig liten tjej som fått likadan mössa som mamma :)


-Mamma jag vill ha den och den bebisen

2011-11-18 08:26:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Hämtade en överlycklig liten tjej igår på dagis och då släppte lite av dåligmammaångesten. När jag står och pratar med Leahs pedagoger ang morgonen så kommer hon och frågar om vi ska gå hem till Anton en liten stund och leka. Anton och hans mamma hämtade nämligen samtidigt igår och ville de bjuda hem oss för lite fika och bus. Så där busade vi fram till att Ken kom hem och vi drog till Ikea..Jag har ju sett fram emot denna vistelse ett bra tag nu men skorpan var INTE på sitt bästa humör vilket förstörde halva vistelsen..men men vi var hemma 3 timmar (!) senare och nu är halva vardagsrummet överbelamrat med en massa kartonger. Håller tummarna för att allt är med nu så att vi slipper åka tillbaka för att komplettera.
Ken blev lika chockad som vanligt att mitt "krimskrams" kostar "så" mycket..det sa han ja tusen gånger på vägen hem men ni ska se vem som uppskattar det sen när allt "krimskrams" är på plats. Haha och ni skulle sett hans min när jag kom med alla blockljusen (kostade 5:- för sådana jätte stora vita blockljus) haha, han skakade på huvudet och sa att jag är det mest lättlurade konsumenten i världen!

Så idag ska jag piffa lite idag och bara göra mys :)

Leah står i detta nu och kollar i sina leksakstidningar å säger:
-Mamma jag vill ha den och den bebisen!
Och pekar på två riktiga bebisar som "visar" hur sakerna används. SÖTNÖT
- Vill du att lillebror ska vara en sådan söt bebis?
-Jaha!


Nu är det som vanligt dax att klä på sig och göra Leah iordning för dagis, själv får mjukisdressen åker på för att en dusch när jag kommer hem är ett måste! :)

Ha en UNDERBAR fredag!






Ont i mammahjärtat

2011-11-17 13:04:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Imorse när jag skulle lämna Leah så var inte "hennes" pedagoger närvarande och jag såg att de hade utbildning, vilket jag tydligen missat(?). I vanliga fall brukar det inte vara några problem snarare tvärtom, brukar vara roligare med deras inhoppare men inte idag...Hon var jätte jätte ledsen när jag gick att jag inte ville gå, då det inte var någon som kunde ta "hand" om henne utan hon fick bara stå där..usch vad jag vilken dålig mamma jag är var min tanke när jag stängde dörren och hörde hur ledsen hon var..USCH USCH USCH!
Hon har aldrig tidigare varit ledsen vid lämningen inte ens i början och därför känns det ännu mer, framför allt när man själv bara ska gå hem...OCh ja jag vet att det slutar så fort man gått därifrån men de känns så otroligt hårt i hjärtat och speciellt nu när man har så extremt mycket hormoner i kroppen som gör så att man är som en bergochdalbana gör inte livet enklare.
Men så fort jag har ätit upp min försenade lunch så ska jag gå upp å hämta henne för att sedan bara pussa å krama henne! 




 


Ja nu börjar det att bli väldigt tungt...

2011-11-17 08:03:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 33

Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.


Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.

Pappa/partner

Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också göra att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten.







Japp som ni förstår så gav Ken upp efter d...

2011-11-16 20:51:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2588 (MMS)

Japp som ni förstår så gav Ken upp efter den här 205 poängaren ;). Nu väntar sängen för det är en otroligt trött mamma här hemma.


Lycka!

2011-11-16 08:26:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Tänk att få vakna med ett hormonöverflöd och känna lycka för allt, hur UNDERBART är inte de!?!
Fick en liten tjej intassandes till oss inatt (ja jag skulle inte ha skrivit att hon sov själv hela nätter ;) vid två tiden och som tur var hade jag ställt klockan på halv åtta så att vi ska ha tid på oss att äta frukost m.m. För när Leah kommer in till oss på nätterna så kan hon sova länge, hon tycker det är supermysigt att få sova över hela sängen och låta sin tjocka mamma ligga på kanten haha!

Igårkväll fick dom jobba grabbarna och det kommer nog bli bra till slut. Byrån som skulle stå i vardagsrummet blev otroligt stor därute men den får stå där så länge..Sänggaveln ska Ida & Jonas ha men så länge får den stå uppe hos min farmor och "linneskåpet" tog Robban och det blev skitbra :) Så nu är vårat sovrum nästan helt tomt, bara sängen och en provosorisk tv hylla. Och imorgon väntar undebara IKEA men allt kommer inte komma upp förrän i helgen då Ken får hjälp av min bror då hans tjocka sambo inte kan hjälpa till med tunga skåp osv. Så jag får sitta på fredag och skruva ihop så mycket som möjligt (små skåp som ska byggas ihop) för då är det bara för grabbarna att montera upp allt på väggen på lördagen. Det här blir kanon hörrni :)

Idag ska jag träffa de nya ägarna på jobbet men innan dess så ska Leah lämnas och sedan ska jag ta å göra mig iordning. Kan vara trevligt att vara fräsch när man träffar sina ev nya arbetsgivare eller vad säger ni? Om jag hinner ska jag ta mig ned till centrum för att kika lite i lugn och ro efter lite adventskalenderpresenter. Vi får se :)


Ikväll är det baktajm för vår del, hade lovat Leah att baka igår (hon ÄLSKAR att baka) men det blev för sent så idag ska jag göra en mördeg så att den får ligga i kylen några timmar innan vi tar oss an den!




Hoppas att ni är lika lyckliga den här morgonen som jag är <3






Till och med Kens collagetröja börjar bli ...

2011-11-15 13:56:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0306 (MMS)

Till och med Kens collagetröja börjar bli för liten för oss :)


Nästan som ny :)

2011-11-15 13:45:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




2 ½ timmars sömn blev det och oj nu känner jag mig nästan som en ny människa :) Nu är lunchen uppäten och jag ska lägga alla lakan och kläder i olika kassar då "linneskåpet" och byrån ska ut ur rummet. Och för att göra det lättare för karln att förflytta byrån från sovrummet till vardagsrummet och "linneskåpet" ska min lillebror ha och idag ska dom få jobba lite efter jobbet ;) Så det får vara dagens to-do. Jag hann inte kolla igenom allt som ska handlas på Ikea igår så det får jag göra ikväll när skorpan somnat.



Tog en bild häromdagen på vår underbart fina matta och min underbart vackra rosor som jag fick av världens bästa :)
Mattan ser faktiskt grå ut på den här bilden men den är inte de utan mer mullvadsfärg som min mamma sa. MEN fin är den det lovar jag! Man känner att det är mycket bättre kvalitet än de mattor vi tidigare köpt på Ikea.. 






Köpte även lite stjärnarnis på Granit när vi var i Sickla & för er som inte vet hur dem luktar så luktar det extremt stark hostmedicin. Och för en gravid näsa så är det inget man föredrar just nu så de har fått ligga i påsen (både utomhus & innomhus). Så förhoppningsvis har de slutat att lukta när det är dags att dekorerar med dem. :)








fyra timmars sömn blev det inatt..

2011-11-15 08:09:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Blev inget mer bloggande igår då det inte fanns någon tid till de, så blir det ibland..
Och idag är det en TRÖTT mamma & det är inte tack vare skorpan utan först var det ett par extrema sammandragningar när jag lagt mig i sängen som släppte något tack vare att Ken hämtade min värmedyna. När jag väl håller på att somna så börjar min jobbiga rethosta att sätta igång (den kom iförgår..) och jag låg å hostade fram till klockan två då jag gav upp. Så jag gick upp och bäddade om i soffan och gjorde en sittande "liggplats" å sedan en stor kopp thé. Vid tre tiden när theét är uppdrucket och hostan börjat lägga sig så provar jag att stänga av tv:n och lägga mig i sängen igen å somnar..klockan är då halv fyra och Leah kommer in och väcker mig vid sju. Så en zombie är mitt namn idag! Struntar i att bädda sängen nu på morgonen så kan jag krypa ner igen efter att jag lämnat Leah. För lite mer sömn måste jag ha om jag ska överleva dagen :)
Så jag återkommer sedan efter vilan så får ni se vad dagens to-do´s är för något!














the list

2011-11-14 12:13:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Nu är jag hemma igen. Tanken var att jag skulle ta en mysig solig långpromenad men ja kroppen sa ifrån...Så jag passade på att gå upp till min farmor för att umgås och prata lite med henne, min söta lilla farmor.

Den här veckan ska vi som sagt göra en massa roliga saker enligt mig kanske om ni frågar Ken så tycker han nog att den här veckan och allt som ska göras vara överstökat :P
På torsdag (som det ser ut nu)  ska vi äntligen till IKEA för att inhandla allt som ska inhandlas till vårat rum och skrutten. Så den här veckan ska vårat rum fixas innan vi åker dit dvs flytta på byråer,skåp och sänggavel. När allt är utflyttat från sovrummet och till nya ägare så ska min fina tavel"fond"vägg flyttas och lite annat. Så ett total makeover av vårat sovrum kommer ske under veckan, japp nu börjar jag "boa" inför lillebror känns det som :). Ni kanske förstår varför jag tror att Ken vill att den här veckan ska passera haha...
Ska även kolla på ett litet skrivbord till Leahs rum också, hon sitter gärna i sitt rum å ritar,"skriver",bakar och klipper. Hon har ett litet bord i sitt rum men det är oftast proppat med tallrikar och matsaker som hon dukar ut så fint 3000 gånger om dagen. Å jag tycker att de ska kunna få stå där utan att hon ska behöva plocka undan varje gång hon bara vill rita en stund emellan.



 
Ja som ni märker har jag många tankar och ideér som jag måste gå igenom innan vi åker dit så att det verkligen blir bra i slutändan. Det får göras idag så får jag beta av resten av listan i veckan.

Måste ju lägga på ett kol med Leahs adventskalender också, ligger lite efter med den med. Det är ju trots allt 1 december ganska snart och då ska den vara färdig :)

Måste även posta vissa sker, möte med mina (förhoppningsvis) nya arbetsgivare, ringa min fastighetsskötare, fixa med lite papper, boka tid hos frisören för mig & Leah osv..

Ja ni listan kan bli ännu längre men någonstans måste jag hinna att bara vara också, passa på att njuta lite. Sen blir jag så otroligt besviken om jag inte hinner med allt som jag vill och måste skjuta upp. Så en lista som känns uppnårbar är bättre än en lista som känns omöjlig. 

 

Nu ska jag passa på att vila lite och ta en kopp thé och hoppas på att halsen blir bättre!







Tittar bara in en snabbis!

2011-11-14 08:21:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Då frukosten är precis avslutad och nu är det dags för att göra oss iordning innan det är dags att bege sig till  dagis med Leah.
Efter en helg med mycket värk i magen, hosta, halsont och negativitet från min sida så har jag en enorm lista som jag bara vill sätta tänderna i. Den här veckan känns som en positiv vecka med en massa roliga saker som jag ska försöka göra under dagarna :) Det enda som kan stoppa mig är skrutten i magen men då får jag göra allt med min karls hjälp istället..Men jag hoppas att om jag tar lite i taget så kommer det att funka :)
Mer om den listan sen, nu påklädning!




Världens finaste present

2011-11-13 09:34:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_4487 (MMS)

Världens finaste present


Farsdag

2011-11-13 08:52:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Vet inte om jag ska nämna det här för då slutar hon väl men men får väl ta risken :) Sen i torsdags har Leah sovit minst 10 timmar i sträck utan ett endaste uppvak eller intassande till oss och sedan har hon som sagt sovit 10-12 timmar! Hoppas att detta är här för att stanna..Leah har varit jätte duktig på att sova sedan hon föddes och självklart har olika växtperioder/sjukdomar stört henne. Men bortskämda kan man säga att vi varit och bara därför så kommer skrutten vara helt tvärtom. Så därför passar jag på att sova allt vad jag kan nu för att förbereda mig med ett liv utan någon sömn överhuvudtaget.. Det var här ni hörde det först!




Världens bästa pappa <3

För tillfället sitter vi och äter upp det sista av frukosten innan paketinslagning och väckning av pappan med frukost på sängen å en massa världensbästapappa pussar <3


I eftermiddag är vi bjudna på farsdagsfika hos min pappa. Måste komma på något att köpa till honom, är jätte svårt då han har allt som han vill ha..hm får bli en tripp till centrum och kika lite där nu på förmiddagen :)











Lördagsmys! Leah får parta på popcorn och ...

2011-11-12 19:02:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_3058 (MMS)

Lördagsmys! Leah får parta på popcorn och lättdryck, hon är överlycklig :)


hormoner+trots=dålig kombo

2011-11-12 14:32:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Hela förmiddagen gick åt trots trots trots, fy TUSAN vad jobbig ungen är när hon får sina utbrott. Och ja jag vet att det inte kommer bli bättre om några veckor men just nu när man känner sig sjuk,trött, en mage som är överallt och ingenstans + alla hormoner så blir inte livet lättare. Som tur är släpper denna trots-anda efter stund och livet kan fortgå.

Vi har inte gjort ett jota idag och är så otroligt uttråkade så vi försöker komma på något att göra. Under tiden vi tänker tänkte vi gå ut på en promenad för att få i oss lite frisk luft.
Tips på vad man kan göra en dag som denna?







Härliga underbara trots....

2011-11-12 09:18:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2387 (MMS)

Härliga underbara trots....


ändrade planer

2011-11-12 08:37:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Alla mina planer jag hade tänkt att utföra igår från soffan blv inte av..Min kropp var helt slut och jag valde att sova istället, men när det var dags att gå upp så var det som om något klistrat ihop ögonlocken för det tog mig cirka 20 minuter innan jag ens kom upp ur soffan.
Kvällen var en lugn fredagskväll med lite fredagsmys såklart! Jag hade köpt isglassar (kors itaket) innan jag hämtade Leah på dagis och det första hon ser när vi går hem är kartongen och säger:
- Åh mamma, köpt ett paket till mig?
Och så pekade hon på glasslådan som syntes igenom påsen..Hm kanske måste sluta med alla spontana presenter till skorpan ;)
Leah somnade vid halv nio och kvart över nio låg även karln min och snarkade i soffan. Åh eftersom jag sovit på dagen så var jag trots min värkande mage superpigg och fick titta på allt strunt som visas en fredagskväll innan jag fick tvinga mig själv att somna.

Idag skulle vi ha fixat allt som behövt fixas till middagen ikväll men tyvärr fick dom lämna återbud då en av dom kanske hade fått svininfluensan eller något liknande :S LÄSKIGT! Så vi har faktiskt inga planer alls för idag och det känns jätte skönt. Jag hade velat åka till Ikea idag då alla mina ljus är slut, hur de nu kommer sig..jag tänder ju bara ca10-20 ljus varje kväll ;) Sen så måste vi köpa allt som ska in i vårat sovrum, så det får bli i veckan då jag efter X-antal samtal till försäkringskassan kommer att få mina pengar för förra månaden i veckan som kommer. Jag har sagt det och säger det igen INKOMPETENTA människor/företag!!!!
Det som är positivt är att lönen kommer även nästa vecka så det blir dubbelt upp, ngt positivt i allt ;)

Nu ska vi klä på oss lite kläder och ta en promenad till affären så att Ken också kan få lite frukost då både brödet och mjölken tog slut nu på morgonen :)










No more!

2011-11-11 08:34:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Jag skulle INTE ha städat igår! Igår kväll trodde jag helt ärligt att jag skulle behöva åka in till SÖS och få ut ungen...Somnade med smärtor och vaknade som tur är helt smärtfri, men jag kan säga att dagens to-do lista får strykas helt då jag inte orkar en kväll till med de smärtorna. Så jag får komma på något som kan göras sittandes eller liggandes i soffan, jag kan redan komma på en handfull alternativ och skäms inte för de ;)

Vi hyrde en film igårkväll och Ken fick bestämma som vanligt..Det blev en svensk film "Gränsen" hette den och denna film rekomenderar jag absolut inte. ´Otroligt dåliga skådisar,dålig handling och dåligt slut. Dålig film rätt igenom helt enkelt, så hyr den inte!





Nej dax att klä på sig lite mjukiskläder innan en promenad till dagis väntar :)







 


Vecka 32

2011-11-10 11:29:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 32

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.


Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni har möjlighet att börja ta ut föräldrapenning redan från 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.


Bättre sent än aldrig...hmm..

2011-11-10 10:56:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Har kopplat in min skrivare till datorn (KORS i taket!!) och håller på att gå igenom alla minneskorten. Ja jag är en dålig bloggerska om jag inte visat er bilder från i somras..fy skäms! MEN när jag går igenom alla bilder kan man inget annat än att bara längta tillbaka och ögonen fylls av kärlekstårar till min underbara dotter. Älskade älskade Leah vad skulle vårat liv sett ut utan dig? Tack för att du finns <3



Landet sommaren 2011




Mini-semester i Eskilstuna 





(bilden t h) Leah är redo att träffa elefanterna om man nu frågar henne..



Leah och den där apan hade någon viss dragning till varandra, de tittade på varandra i en evighet.
- Titta mamma! Bä bä vita lamm! (som man FICK klappa) Och kolla hennes söta pose.
Leah tror att små killingar äter torkade löv och stenar. - Bä bä kom, titta e mat e dig!
 

En bild säger mer än tusen ord <3



Leahs födelsedag

Blink skorna från tant Carro slog alla presenter tusen gånger om!








Tillbaka till dagis!

2011-11-10 09:44:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Japp efter sin vila igår så vaknade Leah upp till den vilda och spralliga tjej som hon brukar vara vilket var super skönt. Sedan var det full rulle hela eftermiddagen/kvällen. Därför fick hon gå tillbaka till dagis idag, utan några a röda ögon såklart också :) ÖVERlycklig kan jag säga att hon blev när jag sa att vi skulle gå dit, värmer i hjärtat att hon tycker det är så roligt där och att hon längtar till alla sina kompisar <3

Det som är skönt när hon är på dagis är att jag kan lämna allt här hemma tills hon är lämnad och ta tag i det sedan i lugn och ro när jag kommit hem. Hade fakiskt tänkt försöka städa lite idag och hoppas på att det går :) Men först ska jag kolla lite julklappar till skorpan och något gott efterrättsrecept tills på lördag då vi ska ha middag här hemma. Så om ni har något unikt/speciellt recept och gott såklart får ni gärna dela med er för just nu står det helt still. Och det får inte vara kladdkaka eller panacotta så vad som helst utom det.



För er som vill njuta av fyra grabbar som sjunger gudomligt, klicka på länken nedan och njut. Jag får gåshud varje gång jag hör den här:


( http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM&feature=related )


Åh nu kom solen fram också, dagen kan inte börja bättre! NJUT








Hemmadag igen

2011-11-09 08:49:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 




Här har vi haft en jobbig natt med många uppvak och en ledsen tjej..När vi går upp nu på morgonen så är ögonen alldeles kladdiga och svullna, så det får bli en hemmadag för henne idag med. Leah skulle egentligen gå på sin första maskerad idag på dagis men eftersom hon är hemma så får vi köra en lite maskerad här hemma (om hon orkar).

Var hos läkaren igår och eftersom jag börjar närma mig BF (beräknad förlossning) så ville inte läkaren att jag skulle jobba även om det nu går bättre men eftersom jag har extrema sammandragningar på kvällen så är risken större att det sätts igång nu än förut...Så det är bara att acceptera och passa på att vila så mycket som det går och hoppas på att det blir ännu bättre!

Så idag väntar lite samtal så att allt är fixat redan nu och att alla är medvetna om vad som händer, så slipper man tråkiga överraskningar sedan.
Måste börja göra oss iordning snart då ett besök hos MVC väntar och lyssna på skrutten <3 Sen är det vila för oss båda på schemat det behövs verkligen en dag som denna!


Fick ett blombud igår som min underbara karl fixat, en STOR bukett med enorma blodröda rosor och ett superfint kort. Tack älskade du!










Förevigt din

2011-11-08 10:27:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..







Fyra år tillsammans & kärleken till dig växer för varje dag som går.
Du är lyckan i mitt liv!




Förevigt din









Hemmadag idag

2011-11-08 10:05:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår när jag kom efter jobbet möttes jag av en otroligt rödögd tjej hemma, så idag kör vi en hemmadag ihopp om att hinna stoppa ögoninflammationen innan de bryter ut! 

Vi hade studiedag på jobbet igår och då fick vi träffa vår nya arbetsgivare och idag ser det mycket ljusare ut än vad det gjorde iförrgår. Så det är en enrom tyngd som släppte från mina axlar igår och det kändes som om jag flög på moln när jag gick hem ifrån jobbet. Underbar känsla med tanke på hur det varit den senaste månaden!

På tal om ingenting så ringde jag försäkringskassan igen (bara 512 gången) och frågade när mina pengar kommer varpå tanten i telefonen säger:
- Här står det att beslut fattas efter ditt andra ärende är beslutat och det var det ju redan dagen efter och du har ju tillochmed fått ut din betalning för de dagarna.
Jag: -Ja det fick jag förra veckan.. 
Tanten:- Men då skriver jag ett meddelande till din handläggare på en gång så får hon ringa upp dig omedelbart!

Tror ni hon har ringt upp än? Nej då det kommer sluta med att jag får ringa igen för att något ska hända. Är så otroligt trött på inkompetenta människor/statliga bolag! Så fort dom ska ha några pengar ja då ska dom vara inne på 2-3 dagar men när dom ska betala ut ja då kan det ta flera månader innan man ens får ett livstecken från dem...TRÖTT är vad jag blir!
Så nu fick jag ut mig det också, alltid skönt ;)


Idag har jag läkartid igen och ska kolla så att allt ser bra ut med skrutten. Sammandragningarna har blivit lite lite bättre men vi får se vad läkaren säger. Tänkte lägga mig lite på soffan en liten stund och försöka få lite luft, nu ligger skrutten väldigt högt upp så trycket på lungorna är helt underbart....
Sen väntas det lite utelek i vår sandlåda så att vi får i oss lite frisk luft också, alltid något ;)








 


Fredag,lördag och söndagsmys!

2011-11-06 10:26:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag slocknade som en stuggen gris när vi kom hem igårkväll och jag sov utan en minsta rörelse fram tills min lilla skrutt kommer in och det hade hänt en liten olycka med blöjan så det var kiss överallt. Då var det bara upp torka av henne, hämta ny blöja, bädda ner henne i vår säng och bara försöka somna om. Tyvärr hade inte lillebror samma tanke utan körde race ett bra tag innan det lugnade sig.

Gårdagen spenderades hemma hos svärföräldrarna där vi hade lördagsmys, var otroligt länge sedan så det var super mysigt!

Eftersom söndagar är min sovmorgon sitter jag fortfarande vid matbordet med min stora kopp the´ i handen och andas in lugnet. Ser dock att karln min är otroligt uttråkad där han ligger i soffan så det får nog bli att göra ngt frågan är bara vad?..

Sitter och funderar på om det är något som vi verkligen behöver göra förutom att städa såklart (behövs alltid i detta hem) men annars kommer jag inte på ngt..Ikea är ju alltid lockande i mina öron men dit kommer jag när vi ska köpa alla saker till vårat sovrum som ska göras om och det hoppas jag blir väldigt väldigt väldigt snart :)


Dags för blöjbyte, undan plock av frukosten, ta av alla sängkläder för tvätt innan gör ngt som annat!




Hoppas ni också får en mys söndag som kommer jag att ha tillsammans med min underbara familj <3

















Lika fint som alltid <3

2011-11-05 16:35:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111105260 (MMS)

Lika fint som alltid <3


Utvilad :)

2011-11-05 08:18:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gick och la mig i sängen direkt efter att jag skrev inlägget igår. Jag kan säga såhär att det tog typ 10 minuter innan jag hade slocknat helt utmattad. Vaknar av att karln kommer hem vid ett tiden men somnar om på en gång och har sovit så otroligt bra hela natten, så när Leah kommer in vid kvart i sju ligger vi och drar oss till halv åtta innan vi går upp. Så idag är det en dag med en mamma som kommer ha en hel del energi så vi måste komma på något som vi allihopa kan göra vår energi på :)


I eftermiddag blir jag upphämtad av Carro och vi ska tända lite ljus hos Robin. Hans grav brukar alltid vara överfylld med en massa ljus denna helg, så vackert!!







Vad ska ni göra ikväll?












Finaste Carro

2011-11-04 21:03:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Klockan är snart nio och Carro gick precis utför dörren och Leah ligger å sover snart (hoppas jag!). Ken stack iväg med min bror på lite äventyr och jag ska krypa ner i sängen och bara SOVA! Jag är helt slut i kroppen, det har varit tufft för den idag..mycket lyft, upp och ner å hit å dit ja ni fattar. Så jag tänkte lägga benen i högläge i sängen för att sedan somna in till ngt dåligt på tv:n som typ Idol.

Finaste Carro hade varit i London förra veckan och hittat en massa fina saker till skorpan. Ja jag fick knappt av henne skorna som hon fick men till efter lite övertalning/överrenskommelsen var att hon fick ha dom imorgon och då var det okej :) Tack fina Carro för att du finns i vårat liv!




Hoppas på att ni också kommer att ha en sådan underbar vän i erat liv någon gång, finns inget bättre <3


Sov gott kära vänner!










FREDAAAAAG!

2011-11-04 07:11:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sista arbetsdagen för den här veckan och jag är otroligt glad för det ska ni veta. Och jag antar att ni tycker detsamma?! Det kommer minst sagt bli en kämpardag idag då många av personalen är borta men man får tänka på att det är just fredag och när man kommer hem kan man lägga sig i soffan och pilla sig i naveln hela helgen. För den här helgen ska inte Ken jobba och då får man verkligen passa på att vila när man är två. För nu börjar det bli tungt och otympligt med den här magen och värre kommer det bara att bli jag vet

Ikväll kommer underbara tant Carro hit på middag och fredagsmys, åh vad jag längtar! Känns som det var evigheter sedan vi träffades..Leah är nog den som längtar mest då hon har pratat om Carro sedan jag berättade att hon skulle komma hit på fredagsmys, SÖTUNGE!

Nu hinner jag inte skriva mer då frukosten ska plockas undan, skorpan och jag ska göra oss i ordning innan vi sticker till dagis och jobbet.



Ha en underbar fredag!





Igår innan det var dags att äta & lägga sig för natten, så hade vi en mysig badstund där Leah har upptäckt att man kan sprattla fritt med benen om man ligger på mammas mage :)
Tänk att jag har en sådan här lite skrutt till snart!!!
<3




Lidande

2011-11-03 07:45:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu när jag är igång på jobbet igen så blir tyvärr bloggen lidande och det är så förbaskat tråkigt. Men jag är helt slut på kvällarna och på eftermiddagarna försöker jag ta igen tiden med Leah och Ken.
Leah vaknade vid fem tiden imorse men efter mycket om och men så somnar hon om och nu får jag inte upp henne..I värsta fall får hon välling till frukost istället för yoghurt och macka, känns i mamma hjärtat att behöva tvinga upp henne när hon ligger tvärsöver hela vår säng och snarkar så sött! Själv har jag varit vaken sedan sju med en tung mage och en inre stress ikroppen, så det har varit lite skönt att bara få sitta i sin ensamhet och äta min frukost och dricka mitt thé.

Nej nu måste skorpan väckas så att vi inte kommer försent till dagis och jobb!
Jag lovar att lägga upp bild på min fina matta, nya bilder på Leah och magen. Ska bara hitta tiden och orken, men snart jag lovar!


KRAM!






work

2011-11-01 12:51:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja nu är man tillbaka i verkligeheten igen och inget verkligen inget har förändrats. Allt precis ALLT är som vanligt, ekorrhjulet som jag hoppade av för en månad sen har fortsatt att spinna vidare medan jag sluppit det och nu när man är tillbaka så känns det som att tiden nästa stått stilla ändå. Man disskuterar typ samma typ av problem som fortfarande inte åtgärdats och folk är fortfarande irriterade på samma typ av personer...
Hur det går med sammandragningarna? Hm ja ni same same, om inte mer då stressnivån är extremt hög. Eller jag försöker vara lugn som en filbunke men alla runt omkring är stressade så man bli ju påverkad på ngt sätt i allafall. Men det är otroligt roligt att få vara tillbaka hos alla mina söta små barn som jag saknat så mycket. Tänk vad dom utvecklas bara på en månad, helt sjukt!


Nej nog om jobbet det räcker för tillfället! Idag fick jag mitt efterlängtade sms från posten och vår matta har äntligen kommit! Så när karln min närmare sig Tyresö så ska vi åka ner till centrum och hämta den :) Hoppas verkligen att den är så pass fin som jag har föreställt mig! Men det brukar det inte vara, antingen är färgen annorlunda eller själva stuket på varan annorlunda. Jag hoppas nästan på att mattan är mörkare än vad jag tror. Bild kommer sedan jag lovar!

Tänkte passa på att njuta av den lilla rast jag har kvar för att sedan jobba lite innan jag ska springa upp till min skorpa! Det tar i mammahjärtat nu när man har fått vara så mycket med henne och helt plötsligt måste hon vara på dagis och jag på jobbet igen. Som tur är, är det inte långt kvar tills vi har många dagar att vara tillsammans <3





  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu