Leahs..

2011-10-31 20:34:35 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


..eller rättare sagt min önskelista med saker jag vill att Leah ska få...Ja ni fattar



Alla dessa UNDERBART fina saker har jag hittat på ( www.blaelefant.se)



Har även en liten önskelista på denna sidan (www.http://lillatussilago.se/ )
Men den kommer jag lägga upp en annan dag ;)

Nu måste jag hoppa i sängen, jobbet väntar imorgon...










En hosig natt natt natt

2011-10-31 08:31:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Natten har varit lite bättre för Leahs del men inte mycket bättre. Vid tvåtiden tassade hon in till vårat sovrum för att få i sig lite mer vatten, ligga på pappas höga kudde för att sedan somna om sött. Men det var en hel del uppvak under resten av natten och Leah ville ha mycket vatten vilket man kan förstå då man själv har rethosta så vill man inget annat än att få i sig ngt att dricka. Tur hade väl jag som tydligen inte ska sova på nätterna längre utan ligger där i halvdvala bara och känner mig oerhört pigg, vilket jag INTE gör på dagarna. Åh då måste jag poängtera att jag inte har sovit på dagarna den senaste tiden men det verkar ju inte hjälpa..okej att kroppen ska förbereda sig för att vara uppe på natten men vet inte kroppen om att man kanske inte kommer att få sova en hel natt på ett år eller två..!!!! Och varför förbereda sig 10 veckor innan ungen ens har jäst färdigt??! Det är en gåta för mig.....

Idag får skorpan stanna hemma då natten inte varit som sagt så hon får följa med mig och svärmor på en liten  shoppingtur. Måste ju passa på då det är min sista lediga dag :)


Nu ska theét drickas upp, ansiktet ska sminkas, skorpan ska fixas iordning och väskan ska packas med film, snacks m.m.

Ciao!


SMS-inlägg

2011-10-31 07:53:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_3043 (MMS)


Lite egentid tillsammans...

2011-10-30 20:12:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag hann bara ta ner våra gardiner i vardagsrummet och de i Leahs rum för tvätt så kom min karl instampandes genom dörren. Ni kan ju gissa på hur glad jag blev av att få hem honom tidigare idag! Eftersom han jobbar så otroligt mycket och går upp så tidigt så är han jätte trött på kvällarna vilket man kan förstå så mycket ensamtid tillsammans har det inte blivit och plus att han jobbat ihelgen gör att den lilla tid vi brukar ha tillsammans inte funnits alls. Åh när vi pratar om trollen så ser jag hur han har somnat i soffan precis, tusan jag som bara skulle skriva ett snabbt inlägg för att sedan krypa ner brevid honom i soffan. Det får bli att väcka honom istället och bädda ner honom i sängen istället.
Det fick bli en tripp till haninge och Jula för att inhandla en pressening till våra utebord som inte får plats i vårat miniförråd. Så nu är det inlindat i pressening och det sista är instoppat i förrådet så nu kan det snöa hur bäst det vill för nu är vi så gott som förberedda inte mentalt kanske men rent praktiskt ;)

Leahs hosta vill inte ge med sig och om det blir en sådan natt som inatt så får hon stanna hemma imorgon med för hon var helt slut på förmiddagen inte så konstigt med tanke på hur mycket hon vaknade inatt stackarn...
Imorgon är min sista vilodag innan det är försök till jobb igen på tisdag, får se hur det går..


Nej om man ska väcka karln dåra...


Ha en underbar söndagskväll!



Dagens planer

2011-10-30 09:24:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter och funderar på vad vi två ska hitta på idag..jag hade en hel del planer men nu har alla gått åt skogen. Min första tanke (i veckan) var att vi skulle åka och å bada men nu när Leah är dunderförkyld & hostig så får den saken strykas. Min andra tanke var att åka och kolla på bio men idag visades inga "roliga" filmer så det också strykas..Sen hade jag tänkt att åka till Junibacken men det vet jag att jag inte skulle orkat  själv och att Ken skulle velat följa med så vi stryker det med.
Självklart finns det tusen saker jag skulle vilja göra (läs: SHOPPAAAA!) men jag orkar inte göra dem själv då jag vet att Leah hatar dessa saker och att göra de själv då med henne är ingen bra kombo..
Har du något roligt förslag så HIT ME! 

Nej om man ska plocka undan frukosten och få tyst på min lilla tjatmoster här brevid som vill att vi ska läsa boken tillsammans. Så hopp i soffan och läsa lite innan vi göra oss iordning för ja gud vet vad..usch uttråkad är namnet..:)



 


God morgon! Här fick vi sovmorgon till hal...

2011-10-30 08:47:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2252 (MMS)

God morgon! Här fick vi sovmorgon till halv nio (ny tid). Vilket behövdes då Leah har hostat hela natten, stackarn. Men hon vakna glad som en duracellkanin och här är hon superlycklig för att allt runt omkring henne har barbapappa på sig. Japp hon får leva ut det där i pyjamaser och tallrikar/glas, så slipper jag klä henne i sånt till vardags ;)


Happy halloween och lucia...

2011-10-29 09:10:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dålig uppdatering igår jag vet men eftersom jag hade Leah hemma så är inte bloggen prio ett vilket ni kanske förstår. Vi åkte ner till cetnrum på förmiddagen iallafall för att att leta efter en sak som ni kanske minns men vi hittade inte den saken. Men precis innan vi skulle gå så gick vi in på Lindex för att leta efter ett pannband som Leah kan ha på sig ute, fast det verkar som om man inte gör sådana till små tjejer..Väl inne i butiken gick jag förbi de olika Lucia-utsyrslarna och scannade av lite lätt. Förra året var Leah en supersöt tomtegumma så i år vill jag att hon ska vara ngt annat och bestämde mig för att om det fanns ett lucialinne i hennes strl så skulle hon få vara lucia/tärna. Men till min stora förvåning fanns det inget lucialinne under storleken 110, så fram till kassa för att kolla när de mindre storlekarna kommer in varpå hon tittar förvånat på mig och säger :- Jag hängde ut hur mycket som helst igår! Är dom redan slut?
Som tur var så hade hon några linnen kvar på lagret och hon tyckte att jag borde passa på att köpa ett linne här och nu om det nu var så att de redan tagit slut. Så sagt å gjort fick ett lucialinne följa med oss hem igår även fast det känns alldeles för tidigt men då behöver jag inte stressa med den saken iallafall ;)

Min lilla tomtegumma förra året <3

Idag är det lördag och solen skiner helt underbart! Karln min jobbar vilket känns oerhört tråkigt men men måste man så måste man eller hur?! Vi ska iallafall ta en promenad till mitt jobb där det vankas loppis och Leah ville leka på mammas dagis också så vi passar på att slå två flugor i en smäll!


Är det idag som alla barnen ska gå utklädda och knacka dörr? Hoppas på att det är idag då vi köpte 1 ½ kilo godis när vi storhandlade och om dom inte kommer idag utan nästa helg så är det frågan om hur mycket godis det finns kvar...
En till fråga ska man handla pumpa den här helgen eller är det nästa helg? Jag har verkligen nollkoll...













Nu kan man verkligen börja räkna ner!

2011-10-28 08:17:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Gravid vecka 30

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.


Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.










I´m back

2011-10-28 08:14:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Jag har skakat av mig alla negativa känslor och nu bubblar bara positiva känslor i kroppen å tur var väl de så slipper man tänka på allt det andra jobbiga!
Leah har tramsat en hel del nu på morgonen men hon somnade om så att jag fick väcka henne för att hinna till dagis. Men hennes förkylning som började komma lite smått igår är värre plus att hon har lite slemhosta, så hon får stanna hemma med mig idag istället.

SÅ ingen stressmorgon utan en mysmorgon!


Ikväll får vi finbesök av Anna,Richard å co för lite middag och bus för ungarna. Eftersom jag inte dammsög häromdagen så står det högst upp på listan, tänkte även passa på att åka ner till centrum för att handla en liten present :) 









Arg som ett bi!

2011-10-27 11:50:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är jag just nu..usch så arg så arg att jag smäller av men nu är mötet med min chef över så nu kan jag lägga mig det bakom mig och ringa några sista samtal för att sedan hoppas på att resten löser sig..!

För att dämpa mina stora känslor så ska jag äta lite mat, titta på tv:n och koppla bort allt för att bara var nu. Så återkommer jag senare när jag lugnat ner mig, det låter väl bra?









(bild av Sofia Wrangsjö för Visio bildbyrå)





Vardagslyx! Det blev morotsmuffins som vi ...

2011-10-26 18:37:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20111026257 (MMS)

Vardagslyx! Det blev morotsmuffins som vi bakade och nu inväntar vi Anna & Isak för lite lek och fika såklart!


Dagens bakning och middag!

2011-10-26 14:05:55 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är samtalen gjorda och det mesta är förhoppningsvis löst, får bli ett till samtal imorgon bara för att göra en extra check. Passade på att vila en stund och det skulle jag inte gjort för nu är jag ännu tröttare men men får skylla mig själv helt enkelt! Leahs fröknar ringde för en timme sen och berättade att skorpan inte somnat vilket jag antog eftersom vi sov så pass sent imorse. Därför gick jag upp och hämtade henne så att hon kan förhoppningsvis somna in en stund till Alfons eller vila en stund iallafall så att hon orkar vara vaken till åtta åtminstone. 



Sen blir det en omgång med dammsugaren, plocka ur disken och förhoppningsvis bakar vi också. Är sugen på att göra morotskaksmuffins, åt nämligen en igår när jag fikade med Sofia och blev helt frälst. Kanske bjuder upp några på lite fika också ;) 


Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl finrivna morötter (cirka 4 stycken)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl rapsolja

Frosting:
200 g smör, rumsvarmt
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 citron, skalet
1/2 liter jordgubbar

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Skala och riv morötterna.
4. Blanda alla torra ingredienser. Vänd in i äggvispet tillsammans med olja och morötter.
5. Fyll smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt för att få bättre stadga.
6. Baka mitt i ugnen cirka 15 min.
7. Vispa smöret vitt och fluffigt med elvisp. Vispa snabbt in ost, florsocker och finrivet citronskal. Ställ i kyl (fyll eventuellt i en spritspåse med stjärntyll.
8. Låt muffinsen kallna och spritsa eller bred på frostingen.
(bild + text tagen från expressen)



Juste jag kom på vad jag ska servera för mat ikväll och det blir inget annat än pasta carbonara. Har aldrig gjort en själv men det verkar inte alls svårt så de ska jag ge mig på :)





Stressmorgon

2011-10-26 09:45:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Morgonen startade med att jag vaknar vid 08.08 och får då snabbt väcka Leah för att försöka hinna i tid till dagis. Framför allt på onsdagar då Leahs avdelning går på promenad vid nio och då vill dom att man är där senast nio. TUR att jag hade lagt fram Leahs kläder redan igårkväll och en flaska välling fick agera frukost idag så vi hann precis :)

Idag blir det en jäsapåsoffandag efter att jag ringt ett samtal vid tio tiden, eller okej när jag hittat energi ska jag ta tag i hemmet lite och förbereda middagen. Har dock ingen aning om vad som ska serveras så om du har ngt gott annorlunda recept so HIT ME!
 
Ska även börja kolla runt på datan efter lite julklappar och småpresenter till hennes blivande julkalender. Åh vad jag längtar till att få göra julmysigt, baka lussebullar och just göra Leahs första adventskalender! Inte så långt kvar som man kanske tror..om en månad så är det redan första advent så att börja fixa saker till kalendern nu känns inte alls så tidigt ändå ;)




Puh!

2011-10-25 21:22:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


åh nu är de sista varorna instoppade i skåpen och vi pustar ut en stund på soffan så att vi kan samla lite krafter för att göra oss iordning för sängen. Leah slocknade helt utslagen när vi kom hem, tror att racet i affären tillsammans med Aurora gjorde sitt å vi andra i familjen är bara rent av slut så en tidig kväll för oss alltså ;)

Idag fick jag en del gjort på min lilla lista iallafall och snart snart kan jag pusta ut och klumpen i magen kan släppa. Håller tummarna på att min chef är frisk imorgon så att vårat möte kan bli av så att jag kan lämna allt och bara vänta..mer behöver jag inte säga men ni kanske förstår vad jag menar.

Jag och Sofia (& Astor) fick till en fika idag (KORS i taket!! :) Alltid lika mysigt och självklart blev det lite shopping som det alltid blir med min shoppinggalna kompanjon och därav mitt jack-kap. Hoppas på fler dagar som vi kan träffas på så att det inte går ett år innan nästa gång!

Nu ska tänderna borstas å sen hopp i säng!



 


Redo för storhandling! I mitt senaste jack...

2011-10-25 17:24:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_1147 (MMS)

Redo för storhandling! I mitt senaste jack-kap, 100:- på hm inte illa ;) Det är tur att jag har ngn att klä på fina kläder utan att den ser ut som en stoppad flodfäst!


Vardag

2011-10-25 07:57:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Man märker när det är vardagar för då öppnar Leah sina ögon nästa på samma tid varenda dag dvs 06.45. Vilket inte gjorde ngt för min del då jag för en gångs skull kände mig utvilad och Leah kom in till mig glad som en solstråle och när hon kommer in sådär glad kan man inget annat än bli varm i hela kroppen och pallra sig upp :)

Jag vet att jag lovade att läggg  upp bilder igår men gårdagen var ingen bra dag kroppsmässigt. Jag fick sammandragningar så fort jag tog ett steg och kroppen var allmänt slut. Så när Leah lagt sig så passade jag på att hoppa ner i sängen men en värmedyna som faktiskt fick magen och kroppen att slappna av vilket den verkligen var i ett stort behov utav!
Hoppas på att kroppen är på sin bättre sida idag då jag har en hel del som måste bockas av och att ligga å jäsa på soffan kan jag tyvärr inte göra nu när vi har en speciell situation på jobbet. Hoppas på att allt blir klart idag för då kan jag passa på att jäsa de sista dagarna innan jag ska försöka återgå till jobbet på tisdag.

Nu måste jag ta en snabbdusch, ringa ett samtal, hjälpa Leah, packa ner allt som ska med till dagis innan vi går dit. Sen ska jag ner till jobbet och ev till arbetsförmedlingen om jag hinner...


Ha en underbar tisdag !



När Leah fyllde år fick hon detta av sina ...

2011-10-24 19:28:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111024254 (MMS)

När Leah fyllde år fick hon detta av sina kusiner och idag blev det invigning i badkaret, vilket var superpopulärt! Ett litet tips till er från oss :)


Mina fina vänner lär mitt barn en del sake...

2011-10-24 16:08:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111024253 (MMS)

Mina fina vänner lär mitt barn en del saker..För tillfället ska det händerna och fötterna målas av jämt, tack älskade Therese ;)
Nu är vi skyldiga Leah en docka i ett paket då hon överkom sin bajsapåtoanrädsla idag :) Hoppas på att den rädslan släpper nu så slipper vi blöjorna helt i en månad eller två iallafall.


Jäsningen pågår ;)

2011-10-24 10:42:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8883 (MMS)

Jäsningen pågår ;)


Jäs-dag!

2011-10-24 10:16:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skorpan är lämnad på dagis och hon var överlycklig att få gå dit och leka av sig med alla kompisarna :) Mammas lilla dagistjej!
Jag påbörjade min vardagliga promenad men fick avbryta då sammandragningarna blev för jobbiga..Har knappt haft några sammandragningar alls under helgen men jag antar att morgonens stress satte sina spår och kanske storstädningen igår. Så idag bestämde jag mig för att bara "vara" dvs ligga å jäsa på soffan och inte ha några måsten, så ser min plan ut ;).


Kommer senare idag att lägga upp en massa nya bilder från den senaste tiden, hoppas att det är ngt ni vill se!




Så var det söndag igen..

2011-10-23 13:59:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


och jag ska verkligen passa på att njuta av att få spendera tid med min karl idag då han kommer att jobba VÄLDIGT mycket framöver..Så en massa extra pussar och kramar ska han få idag <3
Gick in på mailen imorse och där hade jag fått ett mail från Ellos som i helgen hade en superbra kampanj! 50% rabatt och fri frakt, kan ju inte bli bättre :). Så jag passade på att beställa en ny vardagsrumsmatta då vår billiga från Ikea sjunger på sista versen.
Vi har så länge jag kan minnas alltid haft en benvit eller beige matta och kände för någon ny färg men inte en färg färg, då man inte kan flytta kuddar/filtar m.m hur man vill utan måste då tänka på att färgerna ska matcha. Så det fick bli en gråfärgad matta som kommer passa super då vi har allt i svart/vitt/grått i vardagsrummet/köket. Passa på ni med, erbjudandet gäller dock endast tills idag!


Jag hade velat ha den här lite metallicfärgade från Zara home men den var ju självklart slutsåld...


Kan passa på att fråga er om det är ngn som sett eller vet vart man kan köpa "metallic"färgade gardiner? Gråa eller svarta funderar jag på..



går långsamt.....

2011-10-23 13:44:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Gravid vecka 29

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.


Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Pappa/partner

Har du och din partner börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med. Bilbarnstol är ett måste om barnet ska färdas i bil.

Boandet innebär kanske också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar, bygger ut eller renoverar? Städar i källaren? Målar om och tapetserar? Eller kanske syr gardiner och vårdar kläder. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva





Är på maskeraden,kan ni se vem jag är? Och...

2011-10-22 00:45:24 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


20111022252 (MMS)

Är på maskeraden,kan ni se vem jag är? Och nej det är inte speciellt roligt med alla berusade människor...


halt halt halt

2011-10-21 17:10:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


För att göra en lång historia kort så har jag varit med om en liten cykelolycka idag och har därför befunnit mig på närakuten halvatiden..Turen i oturen så slutade det med en handskena för handled och tummen som fick den största smällen. Men jag säger som ambulanspersonalen sa "jag skiter fullständigt i din tumme nu och fokuserar bara på magen". Åh allt var som det skulle med magen och lillebror har rört sig en hel del efter olyckan så dom var inte oroliga, tackar vi gud för!
Leah är nu lämnad hos sin morfar och Lena där hon ska sova för första gången medan vi roar oss på maskeraden. Känner mig något mördbultad i kroppen men passar på att vila nu i den helt tysta lägenheten innan det är dags för oss att åka till Ida å Jonas där vi ska fixa oss. Och där har jag också tur att Ida å TP är då jag kommer behöva ha hjälp med allt från att sätta upp toffsen i håret till sminket då hela höger handen gör ont...



Hoppas att eran fredag och helg har börjat bättre än min ;)




-Mamma, köpt Lillagubben e mig? - Ja jag k...

2011-10-21 08:28:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111021248 (MMS)

-Mamma, köpt Lillagubben e mig? - Ja jag köpte den igår. -Åh tack mamma!


Detta är bara kläder till lillebror, en he...

2011-10-20 10:39:26 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20111020247 (MMS)

Detta är bara kläder till lillebror, en hel del är från isak och lite från leah och en del har jag köpt .... jag tror att jag har tre väskor till hemma hos svärföräldrarna med ännu mer av leahs kläder, så jag behöver inte ha panik av att ha för lite kläder när bebisen kommer ;)


Rensning av Leahs ”gamla” kläder, nostalgi...

2011-10-20 09:18:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111020246 (MMS)

Rensning av Leahs ”gamla” kläder, nostalgitripp för min del..Ikväll är det klädauktion och hoppas på att ngn behöver fina kläder till sin lilla tjej, det som inte blir sålt går till barn som verkligen behöver det :) Om det är ngn av er som är intresserad av fina kläder/ytterkläder så har jag en HEL del som sagt i strl 50-86. Hör av dig rätt så fort i såfall. Kram!


hejkomochhjälpmig!!

2011-10-20 07:53:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag ser jag ut som hejkomochhjälpmig!! Jag somnade inte alls till Efterlyst och inte till efterkommande program å inte ens till mitt i naturen..han körde race i magen och stressen gör att det är många tankar i huvudet så det gör det inte lättare att somna. Men efter mycket om och men så somnar jag och hinner sova i en timme innan Leah börjar hålla på och till slut kommer hon in i vårat rum för att sova. Tror ni ungen somnar? Nej då vid halv 4 snåret somnar hon och jag somnar strax efter halv fem och nu var det dags att gå upp. Leah får ligga kvar och sova en stund till innan jag måste väcka henne..
Idag är listan över saker som ska göras lång och måste verkligen följas till punkt och pricka för att allt ska bli så bra som möjligt.

Hoppas eran dag börjar bättre än min :)




Mammas trollunge som är stolt som tusan öv...

2011-10-19 21:29:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111019246 (MMS)

Mammas trollunge som är stolt som tusan över sin pyjamas och bok :)


Inhandlat!

2011-10-19 21:03:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Så nu är allt förutom svarthårspray inhandlat, för det fanns inte på Åhlens vilket vi trodde å vi orkade inte springa runt för att hitta det. Åh vi har ju sådan tur att vi har en frisörsalong precis brevid vårat Ica så där vet jag att det har haft sprayfärg förut :) Jag höll mig till det jag tänkte förut att jag skulle vara, men vad det blev får ni se på fredag när jag har alla saker på mig, en cliffhanger med andra ord!
Leah var så otroligt duktig hela kvällen så hon fick en efterlängtad Barbapappapyjamas, till pyjjamasen fick man även en Barbapappabok. Så när Leah kröp ner i sängen så fick mammavalross också ligga brevid och läsa hennes nya fina bok. SUPERmysigt att ligga där tillsammans och läsa lite innan hon ska sova <3
Ska hoppa ner i sängen och somna till Efterlyst om det nu går för lillebror verkar leva loppan där inne (som vanligt ;)

Sockerkick!

2011-10-19 08:28:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Från regnrusk och storm hela kvällen till att vakna upp till solsken :) UNDERBART!
Hela familjen var helt däckade strax innan nio, och jag ska säga er att jag aldrig med kommer att ge Leah fruksallad (och en liten bit glass) efter maten dvs efter klockan 18. Hon får ju knappt äta ngt socker så hon får ofta matkickar istället för sockerkickar å ni kan förstå hur hon då blir med lite frukt och socker oj oj oj. Hon bada nonstop i en timme, till att komma upp och köra race i soffan å sedan i sängen. Så nej aldrig mer ;)

När Leah är lämnad på dagis så får det bli en promenad i den underbara solen innan jag ska fixa lite andra saker här hemma. Sen i eftermiddag tror jag vi får fixa allt till maskeraden på fredag då kvällen är fullspäckad för vår del imorgon och jag vill inte stressa runt på fredag för förhoppningsvis hitta de rätta sakerna. Nej nu måste frukosten stoppas in och morgonrocken slängas av för Leah väntar otåligt på mig nu..

Tips på utklädnad och affärer som man kan handla rekvisita i?





Fruktsallad

2011-10-18 16:55:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hittade inte så mycket saker till det som jag behöver på maskeraden. Kom på vad Ken skulle vara iallafall och köpte en mask för det ändamålet så nu när han kom hem så har det målats för fulla muggar. Sen får vi se om han kommer vara detta eller inte det är ju frågan, han är ganska velig av sig redan nu så jag är inte riktigt säker på honom än :)
MVC besöket gick smidigt, allt såg och lät jätte bra ut med lillebror. Han växer så att det knakar ska jag säga er och det känns. Nu börjar det trycka en del på lungorna så att de börjar bli jobbigt när man sitter upp och ja nu blir det bara jobbigare för varje vecka som går...Men man får ju ngt underbart i slutet och det är de som får en att orka med alla sammandragningar,tryck och kramper.

När vi var och handlade efter dagis så blev jag extremt sugen på fruktsallad så det kommer få bli efterätten idag. En bomb av en massa färsk frukt, synd bara att vattenmelonen och jordgubbarna inte finns kvar för det skulle verkligen vara pricken över i:et!
Nu ska jag plocka undan lite här innan det är dag för att göra iordning kvällens middag som blir tråkig korvstroganoff men det är ett säkert kort för då vet jag att vi har en som äter massor iallafall ;)



Ikväll kommer vi stanna inne och inte röra oss en centimeter utanför dörren då det blåser och regnet piskar ner i backen. Å varför tvinga sig ut i det vädret i onödan när man kan stanna inne och äta fruktsallad med tända ljus överallt?!








Tända ljus

2011-10-18 08:13:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tisdagsmorgon och jag har sovit NOLL i natt, men vad gör väl de? Jag är tydligen hur pigg som helst ändå så det är ju skönt när det för en gångs skull händer ;) Vi började morgonen med att tända ljus i hela lägenheten och mys i soffan tillsammans.
Gårdagskvällen spenderades hemma hos Leahs farmor och farfar å vi kom inte hem förrän vid halv nio tiden. Så de var bara för Leah att hopp i säng och för oss andra väntade upphängning av tvätt och i med en ny tvätt, å jag börjar se botten av den förbaskade tvättkorgen!!!

Leah är nu lämnad på dagis och jag har tvingat mig ut i spåret och känner mig nu efter en underbar dusch helt slut. Inte alls lika mycket sammandragningar som när jag gick i spåret igår så det är en positiv sak ;). Om en liten stund ska jag göra mig i ordning för att åka ner till centrum där lite maskeradsaker ska fixas innnan jag har tid hos MVC. Men nu ska jag vila kroppen lite innan jag gör mig iordning.








Jag å Leah har pysslat efter dagid. Leah g...

2011-10-17 17:36:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111017243 (MMS)

Jag å Leah har pysslat efter dagid. Leah gjorde present till farfar som fyller år idag! Själv försöker jag få ordning på resten av huset. Idag fick hallens och badrummets korgar skyltar så att det blir övertydligt, hoppas på underverk kan man alltid :)


Dagens lunch ser kanske så god ut men det ...

2011-10-17 11:58:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111017241 (MMS)

Dagens lunch ser kanske så god ut men det blir tonfiskröra på mörkt bröd och en stor kopp the! Tvätthögen är borta så jag ska passa på att vila en stund innan Leah ska hämtas :)


4 grader!!

2011-10-17 08:18:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


brr när Ken gick upp imorse för att gå till jobbet så var rummet alldeles iiiiskallt, trots att det var på 20-22 grader. Så under mitt gigantiska varma täcke bad jag honom att höja elementet så det sjöng om det med det tog sin lilla stund innan rummet blev vaarmt och skönt igen! När vi gick upp kollade jag på termometern som ensdast visade FYRA ynka grader och ett tjockt lager frost på taken..Snart mina vänner så tar vintern verkligen över hösten och jag tycker inte om den här mellanperioden mellan oktober och december. Antingen ska det vara lite kyligt men med en massa sol eller så ska det vara snö, antingen eller liksom ;)

Eftersom jag får sammandragningar så fort jag gör ngt så har karln min fått ta över "mina" vardagssysslor så som dammsuga,skura golv, plocka i/ur disken osv. Så det som finns över för mig är att plocka i/ur tvätten och att vika den å jag har inte tagit min uppgift så bra den senaste tiden så i detta nu är soffan proppad med en massa tvätt, torkskåpet är fyllt med ren tvätt och tvättkorgen är fylld och måste tvättas. Så idag när skorpan lämnats på dagis så är det tvätta,torka,vika tvätt dag innan något som helst annat ska fixas. När jag ändå håller på med tvätten så måste det bli en utrensning av Leahs garderob för den senaste tiden har hon vuxit som jag vet inte vad. Men kruxet är bara att hon är smal som en pinne så strl 92 i byxor är alldeles för stora (jeans ej leggings) vid magen och bara ramlar av..men strl 86 är alldeles för korta så det får nog bli en massa leggings för hela bunten nu när nya kläder ska inhandlas. 


Vad roligt att det är så många som är här inne och läser! Ni får jätte gärna säga till om det är något som ni vill läsa mera om. Ska även fixa batterier till min kamera så att ni får se nya bilder på oss :)

Ha en underbar måndag!


 


Tjejkväll och vagnköp :)

2011-10-16 20:35:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tjejkvällen började hemma hos TP med en underbar middag innan vi tog tunnelbanan med en ovetandes Ida :) Det var inte förrän vi kommer till globen som hon fick biljetten till Ladies nigh! MEN vi (läs tp ;) hade läst fel på tiden och vi var där två timmar för tidigt så vi tog tunnelbanan till medborgarplatsen och fikade innan istället för att sitta i globen på en hård stol. SUPERkväll från början till slut!
Tack tjejer <3

Idag har vi gjort av med galet mycket pengar då vi spontant åkte till mässan för att kolla på barnvagnar och hittade en som vi tror verkligen kan funka för oss. Fick vagnen för ett kanonpris men jag är en sådan person som inte tycker om att handla saker för en stor summa bara sådär utan vill tänka, klämma och känna. Men efter två timmar var tänkebetiden ute och det var dags att bestämma sig och ja nu är den vår och kommer hem till oss i början av december. Så det syns bara på kontot än så länge....

Såhär kommer den att se ut:


En iCandy blossom
Fast verkligen inte i dessa färger! Utan i brun/grå :)




LADIES NIGHT för hela slanten!!!!

2011-10-15 21:08:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111015239 (MMS)

LADIES NIGHT för hela slanten!!!!


Lördagsmorgon

2011-10-15 09:38:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Leah fick stanna hemma igår efter att hon kollat på mig med sina vackra blinkande ögon och frågat om hon fick vara hemma med mamma och mysa. Eh tror ni jag tackar nej till det? Hon är en av få saker som känns positivt i livet just nu så blev jag bara överlycklig när hon ville vara med mig!
När Ken kom innanför dörren så hade jag precis lagt ner datorn och telefonen å styrkt det sista på superviktiga-att-göra-listan. Känns så otroligt skönt när sådana saker blir avbockade en efter en då känner man att man verkligen utfört något viktigt om ni förstår vad jag menar ;)

Kvällen avslutades hemma hos Anna & Richard, där de små somnade halv nio och jag somnade halv tio i deras soffa, UNDERBART! Vaknade dock av att jag hörde ngt konstigt ljud varpå killarna var snabba på att kommentera att det var jag själv som låg och snarkade(?!) Vad hände där liksom? har aldrig snarkat i hela mitt liv! haha jaja inte så mycket att göra åt den saken tycker bara synd om min karl som kommer få ligga brevid en snarkande flodhäst i 12 veckor till innan det förhoppningsvis försvinner i och med att ungen kommer ut.

Den här helgen är det UNDERBARAbarn mässan och jag vill verkligen verkligen dit! Men i såfall får det bli imorgon då den här dagen känns ngt späckad med städning,match tittande (på niklas) och göra mig i ordning innan en helkväll med tjejerna väntar ÅH vad jag längtar!!

Nu får det bli en dusch med min smutsiga lilla skorpa innan vi väcker pappan i huset, annars kan han sova till tre på eftermiddagen om ingen väcker honom och lite vill vi umgås med honom när han är hemma och ledig <3
En promenad måste hinnas med också i det underbara vädret :)








Tar tag i en del av livet..

2011-10-14 08:05:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var det en deppdag hela dagen och jag betsämde mig redan då för att ta tag i livet idag, så det är bara att sätta igång! Samtal till bank,f-kassan, fack.
 Efter att Leah har lämnats på dagis så får jag cykla ner till jobbet för att hämta lite papper som eventuellt ska lämnas in till facket. Anmäla mig till arbetsförmedlingen... Posta brev till f-kassan, förhoppningsvis få hämta ut ett paket...
Sen när allt det är klart så kan jag slappa lite men jag skulle behöva ta tag i hemmet också men vi får se hur mycket magen orkar. För igår var det ingen bra dag med extremt mycket sammandragningar och extremt mycket rörelser, är ökad rörelse tecken på att bebisen är stressad? Får nog lägga in ett samtal min barnmorska också när jag ändå håller på!


När allt detta är gjort så kan man förhoppningsvis slappna av lite och bara invänta resten..Längtar tills på lördag då vi (jag å tp) ska fira vår älskade Ida och ha en massa mys!  Grabbarna passar då på att vara hemma hos oss för att ha en riktig killkväll med tv-spel, slippa tanternas tjat ;)

Nej om man ska ta tag i dagen!



depp...

2011-10-13 09:22:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Idag ska jag ligga i soffan och deppa hela dagen, har skrivit upp allt som måste göras men det tar jag tag i imorgon för då tar jag tag i allt igen...




Vecka 28 (27+0)

2011-10-13 08:13:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 28

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.


Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar


Onsdag tror jag?

2011-10-12 08:17:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här fick vi sovmorgon och jag fick tvinga oss upp vid kvart i åtta så att vi hinner äta frukost och göra oss i ordning innan Leah måste vara på dagis. Idag blir det ytterligare ett möte på jobbet, så får vi se hur det  går! Men innan jobbet ska jag hem för att ta en välförtjänt dusch och vila magen och huvudet så att jag är tokladdad när jag kommer till jobbet...
Har även en gigantisk att-göra-lista som måste börjas betas av, började faktiskt lite smått igår. Har skjutit upp en hel del ett bra tag nu så därför är det skönt att kunna bocka av dom i lugn och ro nu när man är hemma.

Nu måste jag rappa lite för annars hinner vi inte och jag kan verkligen inte ta med Leah till mitt jobb idag när det är såpass viktiga möten :)




Såhär ser min tisdagskväll ut,roligare har...

2011-10-11 21:35:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111011237 (MMS)

Såhär ser min tisdagskväll ut,roligare har man ju haft det..håll tummarna för mig nu å hoppas att allt löser sig till slut..


Min lilla ”spanjorska” lyssnar på musik me...

2011-10-11 16:53:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111011236 (MMS)

Min lilla ”spanjorska” lyssnar på musik medan mamma lagar mat :) Vi tycker även att vår stora spanjorska (moster malin) får komma och bli svenska snart!!!


Negativt och positivt

2011-10-11 14:51:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har varit på jobbet vid lunch för lite möte och ska tillbaka dit igen ikväll. Kommer inte bli många timmar dom här två dagarna som jag kommer hinna umgås med min familj...Så efter mötet fick det bli en snabbis hem innan jag cyklar vidare till dagis för att hämta skorpan. När jag kommer in på hennes avdlening så står hon och fem av hennes andra kompisar på varsin stol och ropar :- HOPPA HOPPA HOPPA!
Två av hennes andra kompisar står med två kastruller och bankar med skedar å ropar ikapp dom med. Leahs fröken kollar skrattandes på mig och hon har ingen aning om vad dom håller på med men roligt hade dom söta små liven!
Mitt i allt negativt så är jag så otroligt tacksam över att ha någon som gör mig så otroligt lycklig och positiv bara genom att titta på henne. Älskade lilla skorpan! <3

Tänkte passa på att gå ut i det undebara höstvädret och lapa i oss dom sista värmande solstrålarna som snart kommer att försvinna för ett bra tag framöver. Måste bara hinna börja med maten också innan jag ska ner till jobbet igen men det är en annan historia i värsta fall så får fiskpuddingen vänta tills imorgon och så får det bli köttbullar och makaroner idag ;).



Bad update!

2011-10-11 08:09:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag vet men igår var det många bollar i luften och när jag kom hem på kvällen så hade verkligen all jäkla luft gått ur mig...När allt ser ut att bli helt underbart med jobb, hus,vagn och allt så känns det som att allt går käpp rätt åt h-vete..Ja så ni förstår att det inte var så roligt att skriva igår.

Idag väntar lämning av skorpan på dagis innan jag måste handla lite och åka hem för att lämna allt innan ett nytt möte på jobbet väntar..Så nu måste vi lägga på ett kol för att hinna :)


Hoppas ni får en bättre start på veckan!


<3



Vår helg

2011-10-10 09:18:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här har vi börjat veckan med 12 timmars sömn, vilket vi båda verkligen behövde efter helgens bravader som slutade i alldeles för lite sömn. Så Leah får stanna hemma från dagis idag då hennes dagis vill att man är där senast klockan nio och eftersom vi vaknade kvart över åtta så såg vi ingen anledning till att stressa dit utan vi stannar hemma tillsammans och myser istället!

I lördags var jag helt upp och ner, var länge sedan jag var så trött. Där märker man att man inte fungerar som människa när man inte får sova. Men eftersom vi skulle på kalas var det bara att bita i det sura äpplet ta sig till Nacka forum för att handla present men även passa på att kika lite innan det var dags för lunch och hemgång. Skorpan somnade som en klubbad säl i bilen och sov i kanske en kvart innan vi var hemma och var tvungna att ta ur henne ur bilen i hopp om att hon skulle somna om hemma (vilket hon brukar) men inte denna dag inte...Så det var bara att göra sig i ordning innan vi gick ner på kalaset. Men efter en timme kände jag hur hela kroppen gav upp så vi gick hem med en ledsen tjej som inte alls ville följa med hem utan leka med bästa kompisen Ellie. Kvällen slutar med att jag får i mig en timmes sömn innan vi åkte ner för att kolla på fia som hade turnering (som hon vann) innan det blev en lekkväll hemma hos stefan & Chrisse. Och ni kan förstå att vi då hade en liten tjej som blev HELT till sig och överlycklig :)

Gårdagen spenderades utomhus. Den här dagen var det Niklas som hade turnering som vi självklart ville se på. Tanken var att vi skulle se en match, men det blev två innan Sofia, Aurora och Astor kom ner för att äntligen leka! Vi har försökt att träffas huur länge som helst och igår funkade de för oss allihopa :). Vi gick hemifrån vid halv 12 och var inte hemma igen förrän halv 6, helt underbart att vara ute och man känner verkligen hur mycket tröttare man blir för att man inte är van att få i sig så mycket frisk luft :P


Idag är vädret sisådär och jag skulle behöva ringa lite samtal och göra lite nytta. Men jag tror att det får bli lite utelek först så att skorpan får springa av sig lite!



En liten pluttjej för ett år sedan :)






 





4 timmars sömn check...

2011-10-08 09:15:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det kom inga bilder igår på lillebrors kläder då batterierna till kameran var kaputt och självklart hade vi för en gångs skulle inga batterier hemma. Så då tänkte jag att jag skulle fota med min nya telefon och blogga via den men de gick inte såklart...SÅ bilderna är på väg och kommer upp så fort som möjligt!

Idag är det lördag och jag sitter som en zombie vid köksbordet med en gigantisk kopp thé och datorn framför mig. Det blev en spontan middag hemma hos Ida & Jonas med egen gjorda pizzor och fotboll såklart! Vi var inte hemma förrän vid ett snåret och Leah har verkligen piggnat till på den lilla bilvägen hem och efter mycket om och men gav vi upp och hon fick gosa in sig i vår säng. Och jag säger det återigen jag ska aldrig mer sova med henne brevid mig. Hon pillar,sparkas, pratar och rullar på mig i ett! Och om hon tog sovmorgon? Nehej du här vaknade hon kvart över sju..så jag har väl fått i mig 4 timmars sömn totalt.....
Tänkte lägga mig i soffan en stund och vila lite innan vi kickar igång dagen med en varmdusch och pakethandling. För i eftermiddag ska vi på kalas hemma hos Chrisse m. familj, Leo fyller nämligen 1 år om några dagar.
Kanske får med mig familjen till Nackaforum istället för vårat åketråk centrum?!?

Det återstår och se...;)




 


Vi hann precis hem innan himlen öppnade si...

2011-10-07 13:39:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111007235 (MMS)

Vi hann precis hem innan himlen öppnade sig! Så vi kan räkna med att få hem en dyngsur pappa om några timmar..


Hämtning nästa

2011-10-07 12:33:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Ska när som helst ska jag upp och hämta Leah innan det blir för sent :) När hon väl har somnat så ska jag fota lite av lillebror-kläderna som jag lovat. Har vilat hela förmiddagen och nu har jag verkligen den energin jag behöver att göra en hel del. SÅ hämta skorpan innan det är dags att sätta igång med andra ord!





Vecka 27 (26+1)

2011-10-07 09:12:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 27

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.


Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Klåda

Det är inte ovanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist.
I allvarliga fall kan klådan bero på förhöjda levervärden orsakade av graviditeten. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.

Pappa/partner

Graviditeten blir än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna ner tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.


FREDAAAAAG!

2011-10-07 08:03:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja men god morgon! Solen skiner och marken börja torka upp utanför fönstret. Det var ingen liten regnskur vi bjöds på igår, och självklart var jag tvungen att cykla till affären  för att handla. Eller jag kunder ju gått men då skulle jag bli dubbelt så blöt än vad jag blev igår och jag blev DYNGSUR. När jag kommer hem och visar Leah hur blöt jag är så är hennes kommentar: - Mamma måste ha kallonisar e rengrar!
- Jag vet men mamma har inga gallonisar måste köpa de. :)

Om jag var trött inatt/morse, jag hörde inte ens när Kens klocka ringde imorse och jag brukar vakna så fort den sätter igång. Och Leah var också extremt trött eftersom hon höll på länge igårkväll med en massa trams innan hon äntligen kunde somna. Så idag fick vi en underbar och välförtjänt sovmorgon till halv åtta! Leah har själv fått bestämma om hon vill vara hemma med mig och leka eller om hon vill leka en liten stund på dagis och ja när det gäller dagis blir allt annat utkonkurrerat..Så hon får gå en liten stund för att leka men hon får sova hemma idag då hon sover längre här hemma och ikväll är vi bortbjudna så det passar bra att Leah får sova lite längre då det brukar bli lite sent vid läggningen när man är på bortaplan :)


Nu gäller det att puscha Leah lite i frukostätningen som vanligt!

<3



 


Heelt slut som människa!

2011-10-06 19:37:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Fötterna dunkar och huvudet snurrar då tröttheten är en gigantisk bidragande faktor..Karln har legat överallt i sängen i natt och skorpan har  haft en massa mardrömmar dvs en ledsen tjej..Skulle ha passat på å vila med skorpan var p dagis men jag passade på att åka ner till centrum för att inhandla tre pärmar för lite bättre organistation här hemma. När jag är klar med det här hemmet kommit jag att känna sinnesro kan jag säga er. Allt kommer vara i pedadinsk ordning precis som jag vill ha det :) Imorgon ska de sista papprerna in i de olika pärmarna och sedan är det endast ett endast lite skåp kvar innan köket är i tipptopp. Sen ska jag börja bocka av en del saker på den gigantiska listan som jag skrivit upp.
Nu är jag slut som människa så nattning av skorpan innan lite soffmys med mitt hjärta väntar :)

Imorgon tänkte jag visa er lite kläder som vi(läs:jag) köpt till lillebror, låter de intressant?


Ha en underbar torsdagskväll & imorgon är det FREDAG igen ÄLSKADE underbara fredag!!!! 









När man vet att magen växt en aning? Det ä...

2011-10-06 08:32:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_9766 (MMS)

När man vet att magen växt en aning? Det är när myströjan slutar vid naveln....


Jag började rensa i köksskåpen igår och bl...

2011-10-06 07:40:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111006233 (MMS)

Jag började rensa i köksskåpen igår och blev inte riktigt färdig så matbordet är fylld med saker..så frukosten äts framför tvn idag. Så får det bli ibland ;)


TROTS!

2011-10-05 08:16:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har en halsont och förkylning som vägrar att släppa så varje morgon är det att sätta vattenkokaren som är det  första jag gör för att jag ens ska kunna öppna och ha en dialog. Skorpan är också lite snorig och hostig men full med energi som vanligt :) Och om hon är trotsig? Eh det är bara förnamnet EXEMPEL: Vi är inne på toaletten och Leah sitter på pottan å börjar slå i väggen varpå jag jag säger : - Leah slå inte i väggen.
L:- Joho (slår 20 ggr till i väggen) och tittar med en fullifanblick på mig..
jag går iväg och räknar till tio!
2 minuter senare är vi i Leahs rum och bäddar, Leah tar då fram sin hammare och börjar att hamra i väggen.
Jag: - Leah sluta hamra i väggen kompisarna (grannarna) sover nog nu klockan sju på morgonen.
Leah tittar på mig och slutar..Jag går ut ur rummet och hör då hur hon börja hamra på sin gigantiska PLÅTbil ungefär 10 ggr innan jag hinner komma in dit till en skrattande liten djävulsblickslycklig tjej...
Ojojoj säger jag bara detta är bara början jag vet men tänk er dessa situationer plus en trött/snorig/HORMONfylld mamma.


Nu måste jag lägga på ett kol så att vi hinner till dagis i tid!



Smörstekt svamp på surdegsmacka får bli da...

2011-10-04 12:52:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111004232 (MMS)

Smörstekt svamp på surdegsmacka får bli dagens lunch då all matenergi går år långkoket som stått på spisen i snart 2 1/2 timme, det doftaf ljuvligt vill jab lova!


Kanelbullensdag

2011-10-04 08:20:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Är nog det alla bloggar kommer att skriva om idag och även jag :P Hade tänkt att baka bullar men har verkligen ingen lust (KORS i taket!!), men det var ju inte länge sedan jag och skorpan bakade just bullar. Så vi har en hel del kvar i frysen och därför tänker jag fuska genom att ta fram dessa så skorpan får i allafall en bulle :) 


Liten skorpa som hjälpte till att baka för evigheter sedan känns det som...<3

Idag har frukosten gått mycket snabbare än igår och Leah är inne på sin macka vilket är det sista i hennes frukost. Så vi kommer inte behöva stressa en massa för att komma i tid idag hoppas jag man vet ju aldrig vad som händer på vägen! 

Igårkväll var vi förbi en sväng vid träningslokalen och OJ vad jag ville hoppa in och köra gärnet jag med. Men om man knappt kan gå efter en timmes lugnt svampletande i skogen så är nog ett MMA pass inte den rätta medicinen. Men efter att Leah har lämnats på dagis så ska jag försöka komma på en liten promenad innan jag får gå hem för att fixa lite och vila framförallt.  





Dagen till ära så har en bunt med fina sni...

2011-10-03 17:44:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111003230 (MMS)

Dagen till ära så har en bunt med fina snittblommor handlats. Tänk vad lite färg kan göra!


Från att aldrig hittat svamp förutom flugs...

2011-10-03 10:52:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111003229 (MMS)

Från att aldrig hittat svamp förutom flugsvamp så slutade dagens promenad i en del svamp. Blir nog en middag med svamp som innehåll ;) Nu blir det en vilopaus i soffan med en kopp the innan skorpan ska hämtas.


God morgon kära ni!

2011-10-03 08:39:26 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..


Här fick jag tvinga oss upp vid halvåtta så att vi hinner komma till Leahs dagis innan nio..men det verkar som om jag har en snigel till dotter då hon har suttit och ätit en liten yoghurt m flingor och en macka på 40 minuter och klockan tickar bara närmare nio. Hotar med att hon får stanna hemma med mamma idag och då ska ni se på en som äter sin macka först, för här längtas det till dagis vill jag lova!
När skorpan är lämnad så ska jag ta cykeln ner mot nyfors för att försöka ta mig en liten promenad, håller tummarna för att inte sammandragningarna sätter igång så mycket.
Har en liten to do list i huvudet men sen kommer jag på att jag inte behöver ta allt på en gång då jag har all tid i världen att fixa iordning allt och det känns skönt ska ni veta.
Nu ska jag puscha skorpan lite så att vi kommer iväg någon :) Mer om helgens äventyr kommer senare!


<3


Vi avslutar kvällen med discobowling och m...

2011-10-02 18:23:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111002228 (MMS)

Vi avslutar kvällen med discobowling och mat ute. Och jag kan säga så mycket som att jag ligger sist.....


Svampjakt! Vi hittade våra första kantarel...

2011-10-02 10:41:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20111002227 (MMS)

Svampjakt! Vi hittade våra första kantareller någonsin!!!


Inredningsinspiration

2011-10-01 08:44:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Var inne på tintinstyle.se och är helt frälst i DAY Home, dvs superfina inredningssaker. Skulle vilja ha ALLT men det har jag inte kosing till för tillfället men något skulle man kanske kunna köpa ;)






bilderna är tagna ifrån www.tintinstyle.se 

Eftersom man inte vill köpa allt för mycket kläder nu när man ser ut som en flodhäst så pirrar det i inredningsfingrarna istället :) Allt är det något som man vill ha eller hur!?!






Early morning :)

2011-10-01 08:27:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Det är alltid lika roligt att bli väckt klockan sju en lördagsmorgon, att man inte har vant sig än ;P? Och att börja morgonen med att byta bajsblöja är inte heller ngt jag kommer att vänja mig med haha glamorösa mammalivet! Det positiva är att man får ännu fler timmar att göra saker på :)
 Ken är sedan en timme tillbaka på jobbet och kommer vara där hela dagen så jag å skorpan får leka tillsammans utan pappa idag. Kusin Niklas har fotbollsmatch idag och tanken är att vi ska ner dit för att hejja på honom lite. Hoppas på att mina extrema sammandragningar som jag har haft sedan igår eftermiddag kommer att ge med sig snart så att det kan bli en skön promenad eller cykeltur ner istället för äckliga bussen..

Det ser ut att bli en lika underbar dag som det var igår och jag håller tummarna för att värmen håller i sig ett tag till, hösten och vintern är så extremt långa i allafall så lite extra värme klagar inte jag på iallafall :)







  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu