Inte många veckor kvar!!!

2011-09-30 09:33:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 26

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.


Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Pappa/partner

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.











Namnförslag och lite svar på frågor :)

2011-09-30 07:53:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Människan som Leah gungar med är självklart Ken mina två stora kärlekar här i livet :) och nja vi har ett namn men vill gärna ha fler förslag från ALLA er som läser bloggen. Vi vill inte ha ett supervanligt namn så som ex Emil, Anton m.m (jätte fina namn men inget som vi känner passar in hos oss:)   och helst inget namn som börjar på L. Lite kräsna kanske men så är det :) So hit us!!!


Var som sagt hos läkaren igår och blev faktiskt sjukskriven heltid i en månad framåt. Så det ska bli skönt och förhoppningsvis så slutar alla sammandragningar så att jag kan jobba den sista tiden :)
Nu ska frukosten ätas upp, Leah ska lämnas till dagis en liten stund och jag ska passa på att vila när jag kommer hem då vi har haft en liten tjej i vår säng halva natten vilket betyder att hon har legat på MIG och sparkat, pratat och puttats....



För det är FREDAG idag, FREDAG idag <3






Med alvedon och halstabletter i kroppen dr...

2011-09-29 11:57:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20110929225 (MMS)

Med alvedon och halstabletter i kroppen drar jag och magen till handen för att träffa läkaren. Får vi se hur det går, sen ska jag hem å sova!


sjukstuga...

2011-09-29 07:31:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





I tisdags var det första gången på mer än en månad som jag inte hade några sammandragningar (max 2-3 stycken) och tyckte att livet kändes super skönt! På kvällen känner jag då att jag börjar få blåsor i halsen..suck jaha då blir jag väl sjuk bara för de var min första tanke. Men när jag vaknade igår kändes det knappt ngt och jag trampade ner till jobbet. Vid lunch börjar det att brännas i halsen trodde att det var för att jag var i en barngrupp som ljudnivån är ngt högre än den jag är van vid och att jag fått ta i lite mer än vanligt. Men när jag kom hem kände jag mig bara sämre och sämre, huvudet kändes tyngre, halsen värker och matlusten var som bortblåst. Så vi tog en lång prommis hela familjen för att få i oss frisk luft innan det var sovdags för mig och leah (20.00) och har sedan dess varit vaken halva natten men värk i huvudet och  vi ska inte ens börja tala om halsen......Blir så otroligt trött!!! Och bara för att det var mer stressigt för min del igår så satte självklart sammandragningarna igång igen och höll på hela dagen/kvällen.
Tur att jag har en läkartid idag så det blir bara tre timmars jobb för mig idag innan det är dags att hoppa på bussen mot handens närsjukhus. Blir med andra ord en MASSA the´ dagen till ära


Men man får se det från den ljusa sidan, imorgon är det fredag och helgen väntar :)

Hoppas verkligen att ni mår bättre!







- Mamma, fråga dig en sak?
-ska du fråga m...

2011-09-28 06:33:32 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


20110928224 (MMS)

- Mamma, fråga dig en sak?
-ska du fråga mig en sak?
- Ja! Får jag mera gingor?
- självklart får du mer flingor :) 
 En helt vanlig konversation nu på morgonen ;)


Mamma,pappa och leah

2011-09-26 19:00:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110926223 (MMS)

Mamma,pappa och leah


Finner bara ett ord och det är KÄRLEK!

2011-09-26 17:50:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110926221 (MMS)

Finner bara ett ord och det är KÄRLEK!


Vecka 25 (24+4)

2011-09-26 06:46:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Gravid vecka 25

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.


Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt






Sist i världen men nu har jag äntligen fåt...

2011-09-25 17:36:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110925220 (MMS)

Sist i världen men nu har jag äntligen fått en BRA telefon, tackar man för :)


Nu drar vi och handlar. Så söt min lilla f...

2011-09-24 09:00:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110924219 (MMS)

Nu drar vi och handlar. Så söt min lilla faschonista ;)


Storhandling

2011-09-24 08:22:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Natten har varit sådär tyvärr mycket sammandragningar,illamående men även en hel del sömn. Ken hade somnat på soffan så jag fick hela sängen för mig själv vilket kan vara ganska så skönt ibland då man kan rulla runt över hela sängen :). Leah kom in till mig vid halv sex tiden och vi somnar om på 2 sekunder å vaknar inte förrän vid halv åtta.

Nu är frukosten uppäten innan vi ska göra oss i ordning för lite storhandling, vi tänkte vara där innan ALLA andra sen ska jag nog hem och vila igen...roligare än så kan de nog inte bli idag för min del i allafall usch tips på vad jag ska göra för att det ska bli bättre?



Ut och njut i höst solen idag!









tjejkväll och sammandragningar...

2011-09-23 22:39:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här är man precis hemkommen från en tjejkväll tillsammans med en massa äldre tjejer men vad gör åldern liksom? Man har exakt lika roligt och exakt lika mycket att prata om :)
Glömde att ta kort med det blev faktiskt en ny klänning dagen till ära får ta en bild en annan gång så ni får se den. Tyckte att jag såg ut som en tant från början men vande? mig vid skärningen och utseendet till slut och var ganska nöjd om man får säga så..
För övrigt så mår jag väl tyvärr inte alls så bra som jag vill..Har ju jobbat halvtid tre dagar nu men det fungerar verkligen inte och framför allt idag har kroppen sagt ifrån. Har sammandragningar och det gör ont så det får bli en otroligt lugn helg för min del, usch nej inte alls roligt hoppas på att det går över SNART!

Ha en fortsatt underbar kväll, nu väntar sängen och vila magen...


God morgon! Här vaknar man innan väckarklo...

2011-09-23 06:11:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110923216 (MMS)

God morgon! Här vaknar man innan väckarklockan ringer men hann säga hej då till Ken innan han åkte till jobbet och det är inte varje dag ska jag säga er :). Idag är det underbara fredag och hormonerna känns som det är i balans. Ikväll är det tjejkväll för hela slanten så när vi vilat idag blir det tripp ner till centrum för att handla ngt fint att ha på sig. Ha en underbar morgon <3


Hormoner...

2011-09-22 14:53:59 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har så extremt mycket hormoner i kroppen just nu att jag vet inte om jag vill skratta eller gråta..usch jo gråta känns det som då stressen har varit extrem idag då hälften av personalen var antingen sjuka eller vabba. Det är sånt här barnmorskor och läkare inte förstår, hur ska man kunna "ta det lugnt", inte stressa, inte böja sig för mycket m.m när man jobbar med detta yrket?!?! Så ja sammandragningarna har ju inte blivit mindre...vet inte riktigt vad jag ska göra men men det får lösa sig hur som helst..Nu får det vara slut på grinmormor och ska ruska huvudet å bara vara glad istället livet blir så mycket enklare då liksom :).

Nu väntas det cykeltur med skorpan innan K kommer hem och jag ska försöka få oss att åka å kolla på kängorna idag. För det är en sak jag definitivt vet att jag blir gladare utav ;)



Kram
Hormonmorsan!


Pysseldax är det nu efter en mysig vila ti...

2011-09-21 15:08:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110921215 (MMS)

Pysseldax är det nu efter en mysig vila tillsammans med mitt lilla hjärta <3


Mvc besöket gick jätte bra och allt såg så...

2011-09-20 21:12:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20110920214 (MMS)

Mvc besöket gick jätte bra och allt såg så bra ut. Kunde tom minska på järntabletterna! Hallelulja :) Men det är en riktig liten fighter där inne, han är inte stilla många minuter...avslutar kvällen med lite läsning, tp den här boken ska du låna av mig! Skit rolig och tar verkligen upp ALLT man behöver veta/få svar på. Sov gott kära vänner och håll tummarna för mig då jag ska jobba halvtid resten av veckan och förhoppningsvis så kan jag jobba igen utan en massa kramper och sammandragningar....


Skoshopping?

2011-09-20 09:54:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Leah är precis lämnad på dagis och jag har precis kommit hem och tagit tag i allt jag lämnade efter frukosten. Tänkte faktiskt ta och vila lite då Leah har legat nästintill på mig hela natten så jag har inte fått mycket sömn...Efter att Leahs hämtats efter dagis idag väntar en tripp ner till centrum och mödravården. Tänkte även försöka få med mig karln att handla höstskor till Leah efter att han slutat jobbet då Leahs superfina skor har blivit alldeles för små och gympaskor är ingen höjdare nu när det börja bli kallare och blötare.


Tyckte att dessa varmfodrade stövlarna var lite söta från Skopunkten, :)



Ankle boot
Eller dessa från din sko, liknar dock hennes gamla ganska mycket..







Baka bullar står näst på schemat. Det fina...

2011-09-19 13:16:52 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20110919213 (MMS)

Baka bullar står näst på schemat. Det fina förklädet är från Lycka Design och det är ingen mindre än "tant" Idas skapelse som Leah fick i present <3


Sovmorgon på en måndag!

2011-09-19 10:22:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Man får passa på att ta sovmorgon när man kan :P Leah och jag vaknade inte förrän nio och när vi drog upp persienerna såg vi till vår fasa hur regnet bara ÖSTE ner och jag beslutade då att skorpan får vara hemma med mig idag. Så det blir en förmiddag som består av tvättvikning och en massa lek :)

Nej dricka upp theét och kolla klart på Madicken innan jag tar tag i ngt annat :)






- Heeej, jag kör bilen! Vi är på Kataach o...

2011-09-18 14:45:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110918211 (MMS)

- Heeej, jag kör bilen! Vi är på Kataach och gör av med lite energi :)


Effektiva familjen :)

2011-09-18 08:59:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var vi väldigt produktiva ska ni veta! Vi har (läs:jag) slarvat bort förrådsnyckeln som jag tror kan ligga på landet..I allafall så har våra två närmsta grannar likadan nyckel som vi har fått låna och skulle då låna igår. Men när vi kommer ut rensningavförrådetklara så är ingen av dessa grannar hemma SUCK! Min första tanke var att vi skulle få skjuta upp det en helg till. Men vi bestämmer oss för att hämta ner bilen ifrån parkeringen och städa ur den medan vi väntar att grannarna kommer hem. När vi är nästan färdiga kommer ena grannen hem och vi lyser upp och nästan attackerar dem för att få nyckeln ;) Men då visar de sig att hans tjej är på jobbet och att hon har nyckeln på sin nyckelknippa.....SUCK!
Så vi fortsätter ngt besvikna med städningen av bilen innan vi bestämmer oss för att åka ner för att tvätta bilen när vi ändå håller på och vi ändå har tid att göra oss av med! Och till vår stora förvåning så är vår andra granne tillbaka när vi kom hem och vi fick låna hennes nyckel med desamma :)
Jag skojjar inte när jag säger att vi återvann minst 15 st färg/spackel burkar, har jag nämnt att jag är en hamster som samlar på allt? Men nu är allt onödigt som jag hamstrat på i evigheter återvunnet och förrådet är "normal fullt" En del saker ska ut till landet men annars kommer vi kunna GÅ in i förrådet och allt har sin plats precis som det ska vara :)

Fick sedan med mig karln och dottern till Ikea för lite ljus/täcke/kudd shopping! Nu måste jag lägga till att vi var färdiga med Ikea på cirka 45 minuter, måste vara rekord om ni frågar mig. Och nej vi stressade inte utan jag fick kolla på det jag ville (nästan). Hade jag åkt själv hade det inte blivit 45 minuter men just igår hade jag inget annat än ljus,täcke och kudde jakt till Leah. Nästa gång blir det betydligt längre då det ska handlas till sovrummet ;) LÄNGTAR!!!

Nu ska jag hjälpa Leah med att sätta in hennes ny ritade teckningar i hennes nya ramar som hon fick igår. Mångar gubbar blir det kan jag lova <3

Juste vår sänggavel ska få en ny ägare, känns superskönt att ge den till någon som behöver den istället för att slänga en superfin sänggavel bara för att...Så idag ska den städas så att den kan flytta ifrån oss så fort som möjligt :)

Ha en underbar söndag!




God morgon! Här har vi en tjej som ville h...

2011-09-18 07:59:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110918210 (MMS)

God morgon! Här har vi en tjej som ville ha sin morgonrock på sig, precis som mamma såklart ;) Ken är påväg för att testa sina nya golfklubbor. Så det blir en riktig tjejdag idag med dusch, ritning och promenad till centrum på schemat. I centrum ska vi handla gubbar till Leahs dockskåp som jag haft i förrådet och som nu fått komma fram. SÖNDAGSMYS!


Tävling!

2011-09-17 15:18:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..






Jag är med i en tävling som bloggen( www.houseofphilia.blogspot.com) och (www.lannamobler.se) samordnar.

HOWARD SVÄNGD

4-SITS SOFFA

Vi var faktiskt förra veckan på just Länna Möbler och tittade lite och jag hittade då soffan som gjorde att mitt hjärta smälte. Den här soffan är soffan med stort S! och nu när jag såg denna tävling och skulle välja en valfri produkt från just Länna Möbler så var valet otroligt enkelt! The sofa of my dreams :)

 Länna Möbler



Gå du också in på  (http://houseofphilia.blogspot.com/)  eller( www.lannamobler.se) och tävla du med!


Ha en fortsatt underbar dag <3




Big S

2011-09-17 09:47:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sovmorgon med stort S. Här var det jag som vaknade först av alla i familjen Fredriksson/Kembel och då var klockan 08.45. Skorpan kom tassandes upp efter en halvtimme och nu har vi precis väckt karln så att han får i sig lite frukost han med :)
Idag är det rensning för hela slanten. Nu ska äntligen förrådet få sig en omgång och allt onödigt ska bort innan det ska struktureras och de nya utemöbler ska sorteras in och lite annat som kan ligga där över vintern.

Sen hoppas jag på att vi blir av med vår sänggavel så att vi kan få åka till Ikea och fixa allt som behöver fixas innan lillebror kommer. Sedan är det skönt att få all den förvaringen som vi kommer att få :) Och att få köpa mera ljus och annat smått å gott som behövs nu inför hösten/vintern! Snälla snälla snälla ingen som är intresserad att få våran sänggavel?
Hör av dig till mig pronto i såfall!


Ha en underbar solig lördag <3







A must have!

2011-09-16 21:32:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Jag hade nästa slagit bort tanken med att vilja ha den här syskonvagnen men det var innan vår fd granne kommer till dagis med just denna lilla skatt med sina små skatter i. Om jag såg att det verkar super eh ja! och därför har mitt begär börjat igen..Jag letar överallt på vart man kan få tag i den till ett bättre pris än 15 papp som den går för i de svenska butikerna..



Åh den är så fin å speciellt i den här färgkombon <3






Vecka 24

2011-09-16 10:06:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

 

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.





God morgon!

2011-09-16 07:44:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Så nu ska jag verkligen försöka hitta orden och börja skriva igen. Har haft en massa ideér som jag vill skriva/visa er men det har bara inte blivit av. Spelar ingen roll att jag har varit hemma hela dagarna den här veckan utan det har bara inte gått så...

Det är fredag och förkylningen börjar släppa på både mig och skorpan och det har varit en långdragen förkylning framför allt på skorpan som har haft en hemsk hosta också..
Idag efter att skorpan har lämnats på dagis så ska jag handla lite och förbereda kvällens middag som blir hemmagjort potatismos, plommonspäckad karré med svartvinbärsgelé, GOTT!!! 



Lite väl över ambitiöst play doh byggande ...

2011-09-15 15:07:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110915207 (MMS)

Lite väl över ambitiöst play doh byggande eller vad säger ni? ;)


Dåligt bloggande jag vet, skärpning på den...

2011-09-14 16:53:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110914206 (MMS)

Dåligt bloggande jag vet, skärpning på den fronten. I detta nu leker vi av oss med Isak innan det är dags föe middag och kvällsbad :)


Bästa fyndet igår på loppisen. Sprillans ...

2011-09-12 17:34:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110912201 (MMS)

Bästa fyndet igår på loppisen. Sprillans ny tupperware quick chef för hundra kr! Självklart ska den provas och idag hackas det lök/vitlök/morötter till zucchinilasagnen :)


Leah huvudfotingar blir bara sötare ocn me...

2011-09-11 10:19:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110911199 (MMS)

Leah huvudfotingar blir bara sötare ocn mer tydliga :)


Älskade du! Du å jag Leah, du och jag <3

2011-09-10 16:35:28 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


20110910197 (MMS)

Älskade du! Du å jag Leah, du och jag <3


Säljes!

2011-09-10 08:43:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Lördag och allt kan nog inte bli bättre eller vad säger ni? Har inte mått så bra de senaste dagarna så jag har fått vara hemma och ligga på soffan..Men nu känns det mycket bättre och känner att jag är full av energi och jag har en massa ideér i huvudet på vad jag vill göra. Känner att jag vill åka till Ikea och handla en massa hem och till en massa andra inredningsbutiker och bara göra mys här hemma! Hm börjar min kropp vilja boa in mig tro? ;)
Våran att-göra-lista är enorm och idag när energin är hög så får det bli att bocka av en hel del. Ikväll väntar kräftskiva hemma hos pappa & Lena, GOTT!! och skönt att slippa laga mat ;)


Juste vi har en sänggavel som vi vill bli av med då vi måste göra om i vårat sovrum tills lillskrutten kommer och då får inte sänggaveln plats tyvärr...
Den köptes 08/09 från Mio och heter Enzo (nypris ca 5500) vår är i ek och alltså inte som på bilden.


Vi har dock inte sängsockeln kvar då den råkade gå sönder under ett rumbyte..
Är du intresserad så är det bara att du skriver och lämna gärna ett pris :)




Nu ska det göras lite armband i skorpans rum innan vi kickar igång dagen ordentligt!









Fick en superfin present av min karl idag!...

2011-09-09 15:17:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110909196 (MMS)

Fick en superfin present av min karl idag!!! Om jag blev glad?, behöver jag inte ens svara på ;)


Efter en del förfrågningar så har jag gått...

2011-09-08 13:35:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110908194 (MMS)

Efter en del förfrågningar så har jag gått med på att lägga upp en bild...så här har ni mig i v 21+6 (v22)...


- Mamma e kort e mig!

2011-09-08 07:52:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110908192 (MMS)

- Mamma e kort e mig!


Underbar natt

2011-09-07 12:09:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


För första gången på länge har jag sovit hur bra som helst! Leah vaknade vid halv ett tiden men somnade snällt om i sin säng efter att hon fått en ny napp. Tillbaka in till min varma säng där jag sedan vaknar 5 ½ timme senare av att klockan ringer och jag är helt utslagen men helt underbart att 1 få sova själv på sin sida för en gångs skull och 2 inte behövt springa på toaletten varannan minut.
På väg till dagis ÖSTE regnet verkligen ner och då är det sådan tur att regnskyddshelvetet går sönder så stackars Leah får piskande regn över hela sig : - Mamam aj, sluta!
Ropade hon och jag med min bjässe mage försökte springa så fort jag kunde samtidigt som jag försökte få regnskyddet att sitt ngt sådär på vagnen.
När vi äntligen kom fram till dagis var det bara att nästan slänga in ungen och slänga sig i stövlarna igen eftersom allt regnskyddfixande hade gjort att vi kom till dagis då jag brukar lämna. Så det var en dyngsur och svettig tjockis som kom inklampandes på jobbet :)



Sparkar!

2011-09-06 20:14:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jösses säger jag bara. Om man tycker att de första tidens sparkar känns så kan jag bara meddela att de blir starkare för varje dag som går. Hur underbart som helst, men man blir alltid lika chockad så fort man får en kick i kistan! Älskade lilla skrutt som bara ligger där inne å bakas till den lille buse du en dag kommer att bli <3
Nu vankas det en snabbdusch och fix av ögonbrynen då det tyvärr vankas fotografering på jobbet imorgon och då kan det vara bra att visa sig från sin bästa trollpackesida ;)


I väntat på bussen ner till doktorn som st...

2011-09-06 14:25:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110906191 (MMS)

I väntat på bussen ner till doktorn som sticka mamma i fingret och lyssna på lillebror :)


Jobbig mamma...

2011-09-06 06:41:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här har det snurrats halva natten..har gått och blivit irriterad på en sak med Leahs pedagoger och känner att jag kommer vara den där jobbiga föräldern som jag själv verkligen hatar. Men just nu känns det som om jag har försökt att acceptera allt och lite till och igår var det sista droppen...usch och jag som hatar sådant här, gillar absolut inte adet här men om rätt ska vara rätt så måste jag...

Idag blir det en tidig dag då jag får sluta redan vid 14 tiden då jag ska springa upp till Leah och hämta henne så att vi kan springa till bussen och åka till MVC.
Men nu kan jag inte sitta här och snacka en massa skit utan nu väntar påklädning och borttagning av lakan i Leahs säng då en olycka hände i natt.

Ha en underbar tisdag i det "underbara" regnet!


Leah har ritat sin pappa <3

2011-09-05 19:00:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_3286 (MMS)

Leah har ritat sin pappa <3


Det bästa leah vet är tomat eller matimat ...

2011-09-05 18:42:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110905189 (MMS)

Det bästa leah vet är tomat eller matimat som hon själv skulle säga :)


En helg har gått

2011-09-05 16:38:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


och jag har inte alls känt för att skriva och har därför struntat i det helt enkelt! :)
Vad har vi gjort i helgen? Jag och Leah lekte med Anna & Isak medan grabbarna spelade golf. När gubbarna kommit hem bjöd min pappa oss på middag och jag beställde den godaste tournedos med kantarellsås jag ätit på länge. Lördagskvällen spenderades med en massa mys i soffan med tända ljus i hela lägenheten, det tackar man inte nej till!


På söndagsmorgonen vakna Leah vid sex tiden men det var på tok för tidigit för vår del så efter mycket om och men somnar hon om. Jag vaknar sedan vid halv nio av att Kens chef ringer på hans mobil och eftersom det blev en tidig kväll kvällen innan så var vi två utvilade medan skorpan fortsatte att sova till kvart över NIO! Så det var en pigg liten tjej vi hade hela dagen :)



På eftermiddagen lämnade vi skorpan till sin farmor medan jag och Ken åkte på tu man hand till Sickla där vi åt middag och gick på bio. Finns inget bättre än att bara få vara vi två tillsammans i några timmar men inte får inte gå för lång tid för då kommer saknade efter skorpan smygandes och man vill bara vara tillsammans som den lilla familj vi är, MIN älskade familj <3







 


Saftkalas och chokladbollar eller riskaka ...

2011-09-02 15:33:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


20110902188 (MMS)

Saftkalas och chokladbollar eller riskaka för leahs del då dom inte var nå goda (enligt henne)


Huvudfotingar

2011-09-02 07:45:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vi har en sk. sovmorgon idag med men Leah vaknade samma tid som igår kvart över sex..Hon har alltid varit sådan, om hon kommer in i en att-vakna-tid så är det jätte svårt att bryta den..Och när man själv mår som en påse hundskit då hela huvudet känns som en endaste slemklump så hade inte den där extra timmen suttit fel + att gravida jag ligger och vrider å vänder på mig nätterna i enda. Det är ju så när man är gravid är man inte kissnödig 1000 ggr på en natt så ligger man och snurrar istället eller så ligger man i en total koma. Jag har tyvärr inte kommit in i komastadiet än men hoppas hoppas hoppas att det stadiet kommer snart för jag behöver all energi jag kan få!
 
Härom dagen så satt Leah för sig själv och "skrev" med mammas penna då hon helt plötsligt skiner upp som en sol och springer till Ken för att visa att hon ritat en gubbe. Och till vår stora förvåning så var det en nästan en huvudfoting, man såg cirkeln (huvudet) och ögonen och munnen. Men igår så ville hon att jag skulle rita en gubbe och jag gjorde då en huvudfoting med armar,ben och fingrar också. Sedan satt hon hela kvällen och gjorde små huvudfotingar!! :)
Har tagit bilder som jag ska visa er sedan, japp stolt är jag! Men för tillfället har jag inte tid då jag tänkt att sminka mig lite så att jag kan lura mig själv att jag mår bra. Funkar för mig, funkar det för dig?


För det är FREDAG idag, fredag idag, måndag tisdag, onsdag, torsdag, FREDAG IDAG!!!
(denna lilla rad sjunger jag på jobbet varje fredag, för fredagen är den bästa dagen i veckan!)






A new must have!

2011-09-01 20:07:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Den här fina från Kappahl skulle sitta superfint på lill skrutten i vinter när han kommer till världen, måste ner till centrum för att klämma och känna lite på den :)


Från Newbie serien såklart, vad annars ;)?!


Den här har redan inhandlats som lillebrors första plagg och den är bara hur mysig som helst!


När vi..

2011-09-01 07:28:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


..för en gångs skull har sovmorgon så slår Leah självklart upp sina vackra små ögon kvart över sex. Så då var det bara att gå upp och gå direkt på toaletten för det har varit ytterligare en natt utan kiss i sängen :) Det som är underbart med att ha sovmorgon är att slippa stressa och ha mysfrukost tillsammans, det som är mindre underbart är att man slutar senare..och idag känner jag att jag inte ens vill gå till jobbet då huvudet känns som bly men i med lite alvedon och en massa vatten så hoppas jag på att jag kan ta mig igenom dagen. Nej nu frukost, sen en snabb dusch innan dagis och jobbet kallar!

Ha en underbar september dag så ska jag visa er ikväll allt fint som inhandlades igår :)!


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu