Hemmadag

2012-01-31 08:34:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Blev ingen uppdatering igår då vi hade en lite kille med otroligt ont i magen, usch gör så ont i mammahjärtat när man ser smärtan..Men efter lite bad med mig så började han att slappna av och tokdäckade i Kens famn i soffan och eftersom han inte sovit bra alls på hela dagen så ville vi inte väcka honom, men när det gått fyra timmar och klockan var natt så fick han läggas i sängen istället och vaknar såklart för att sedan sova sådär men som tur var fick han ut lite av det onda och kunde somna om i tre timmar iallafall (tackar man för!)

Leahs dagis ringde precis och berättade att de hade haft barn som kräkts nu på morgonen så Leah får vara hemma idag. Men imorgon får hon gå (om det inte eskalerat) då den tråkiga vardagen börjar imorgon dvs Ken jobbar och jag ska försöka få ihop vardagspusslet. Men vi får se hur det blir :)

Nu ska frukosten ätas upp innan vi ska göra oss iordning för en tripp till SÖS och hörseltest.










Det blev semla! :-)

2012-01-30 17:27:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_7022 (MMS)

Det blev semla! :-)


YES!

2012-01-30 12:33:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här är vi precis hemkomna efter ett besök på BVC där vi skulle kolla om skrutten börjat att gå upp & tack å lov hade han det! Nu är han tillbaka på födelsevikten och förhoppningsvis fortsätter kurvan bara uppåt nu :). Natten har varit hemsk så man känner att man lever idag kan jag ju säga så vi passar på att vila en liten stund nu innan vi packar ner Kean i vagnen och tar med oss snowracern (på Leahs begäran) för att hämta henne på dagis och en mys promenad i solen hem. Funderar på om vi ska köpa med oss semlor hem idag till mellis hm time will tell..
Bilder och lite sådant från igår kommer upp förhoppningsvis ikväll, ska verkligen försöka ladda upp lite bilder från de senaste två veckorna!


Nu vila och pumpning innan det är dags att gå :)










Grattis!

2012-01-29 09:22:44 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..







Grattis älskade moster Malin på din födelsdag!

















Söndag!

2012-01-29 09:14:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Blev ingen uppdatering igår då min kropp tyckte att det inte räckte med mjölkstockning i torsdags utan slog till på det andra bröstet också. Så min dag bestog av feber dock inte lika hög som tidigare (skönt!) och en massa matning av Kean varannan/var tredje timme. I och med att vi fått börja mata honom så tätt mellan målen är att han är oförskämt nöjd med livet och säger tillochmed  till själv på vissa mål att han är hungrig och äter som en liten häst. Så imorgon får vi se om detta har gett resultat, hoppas hoppas!


Idag skiner solen och det ser ut att bli en underbar dag. Våra planer för dagen är att åka ner till ishallen så att Leah får prova att åka skridskor för första gången! Hon har sett fram emot den här dagen i en veckas tid nu då hon & Ken var å köpte hennes första skridskor förra helgen :).
Efter åkningen ska vi ner till Anna & Richard så att Leah får leka av sig lite med Isak och Anna ville mysa med Kean. 
En underbar verkar det bli med andra ord!


Ut & njut av solen man vet aldrig när den visar sig igen :-)   














Ingen viktökning...

2012-01-27 15:25:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Lägenheten är så otroligt tyst, det enda man hör är tv:n som är på svag volym och skruttens små andetag. Leah sa gladeligen hej då till oss så fort morfar kom och hämta upp henne, hon har inte alls längtat ;). 
Kean tokdäckade efter sitt första BVC besök som gick sådär...Han har inte ökat i vikt sedan vi var på sös i måndags, så nu blir det att pumpa utav bara h-vete plus ersättningstillägg och ge honom mat var tredje timma så att han börjar att lägga på sig. Han har även varit röd i sin ljumske de senaste en -två dagarna som vi smörjde imorse, men när vi kom till BVC så hade även de blossat upp. Så det får bli att ha en liten nakenfis så fort han är vaken samt att torkbadda honom så att det kan läka fint. Min älskade lilla skrutt! 
Nu ska jag passa på att vila lite och bara njuta av lugnet/egentiden :) Sedan väntar fix med fredagsmyset och idag har skorpan beställt hamburgare så det är bara att börja med när hon kommer hem. 



Ha en underbar fredag!




 









God morgon! Här sitter jag och myser med m...

2012-01-27 10:08:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8137 (MMS)

God morgon! Här sitter jag och myser med min mysrumpa medan jag äter upp min frukost. Leah pysslar på sitt rum å karln står i duschen. Skulle fått besök nu på av therese & Jonas men Jonas kände sig dålig så det får komma en annan dag. Så lite baciller som möjligt i vårt hus nu! Efter lunch väntar Keans första BVC besök och till Leahs stora lycka ska hon få åka till leklandet med morfar och kusinerna! Överlycklig är bara förnamnet :-) Ha en underbar fredag 


Natten från h-vete...

2012-01-25 21:21:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Pizzan smakade skit tyckte vi alla tyvärr men det var roligt att kavla, hälla ut sås och lägga på alla tillbehör om ni frågar skorpan. Efter maten fick det bli familjebad eller alla badade utom jag såklart, och Kean älskar att bada lika mycket som Leah gjorde när hon var lika liten. De senaste dagarna har han inte varit allt för nöjd när han varit vaken men efter badet idag så var han hur nöjd som helst i nästan 40 minuter (!) inte illa :).
Natten har tyvärr varit ett helvete då han vaknar vid ett tiden och skriker fram till halv sex då han efter mycket om och men somnar..Under natten började jag själv känna hur febern kröp sig på och mjölkstockningen var ett faktum...Mycket pumpande, värme, massage har gjort att det börjar släppa nu (peppar peppar) Nu är det bara amningen som ska komma igång så att jag slipper pumpa hela dagarna. Det är nämligen så att min lilla kille inte har rätt "grepp" och det har gjort att jag inte kunnat amma. Så nu har såren börjat läka och förhoppningsvis kan vi komma igång med ammingen.

Känner att jag bara skriver en massa blaj så jag lägger av nu :)













"en sockerbagare han bor i staden..." hemm...

2012-01-25 18:00:28 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_1674 (MMS)

"en sockerbagare han bor i staden..." hemmagjord pizza står på födelsedagsmenyn :-)


Ken tränar, Kean sover och Leah leker med ...

2012-01-23 18:07:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8247 (MMS)

Ken tränar, Kean sover och Leah leker med sitt dockhus i sitt rum (för en gångs skull den här veckan..)Tack älskade mormor Sonja för den fina "Pippi" tröjan, har en liten tjej som är oerhört stolt ska du veta :-). Jag lagar mat,fixar tvätt och njuter som sagt av lugnet!


Skrutten

2012-01-22 21:13:26 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Ken tränar och leah sover sedan 1 timme ti...

2012-01-21 21:32:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0709 (MMS)

Ken tränar och leah sover sedan 1 timme tillbaka. Trodde att jag skulle hinna plocka lite tills skrutten vakna för mat, vilket blev 2 minuter efter att jag släckt Leahs lampa. Han käkar i en kvart och har sedan dess skrikigt pga den dumma magen. Så vi har gått såhär nu i drygt en timme nu, träningspass för mig med andra ord  ;-)


En massa sömn

2012-01-21 08:41:11 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Här har vi haft en helt UNDERBAR natt, så idag känner jag mig verkligen som människa igen :) Tänk att fem timmars sömn i sträck kan göra så mycket och att skorpan sov i sin säng hela natten gjorde att jag fick också njuta av att få sova i min säng och inte i soffan med skrutten.

Morgonen började med frukost på sängen till Ken då det är hans födelsedag idag!!! HIPP HIPP HURRA på min älskades födelsedag <3




Tyvärr så har jag inte hunnit med att köpa en present till honom pga omständigheterna så det är något som jag får kika på idag när han och Leah åker iväg för att köpa skridskor. Idag står städning på schemat då lägenheten har förvandlats till ett hem som kan vara med i tv-serien "Rent hus" och eftersom det vankas kalas imorgon så kan det vara trevligt om det är dammsuget och lite undanplockat :)


Ha en underbar lördag nu ropar skrutten på mjölkmaskinen..













Idag har vi börjat att öppna båda ögonen o...

2012-01-20 17:04:28 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8503 (MMS)

Idag har vi börjat att öppna båda ögonen ordentligt   :-)


Hej hopp! Här ligger vi och myser. Ken å l...

2012-01-20 09:03:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2037 (MMS)

Hej hopp! Här ligger vi och myser. Ken å leah är påväg till dagis då leah ville leka med kompisarna en stund så så fick det bli. Vi hämtar henne efter lunch så att det bara blir ett besök och inte en hel dag..Mitt andra lilla hjärta har haft en ontimagennatt-inatt, så jag känner att jag lever om jag säger så. Ska därför passa på att vila en stund nu innan det är dags för amning igen ;-) . Kram!


En bild säger mer än tusen ord!

2012-01-18 10:34:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_5803 (MMS)

En bild säger mer än tusen ord!


Första natten har varit lång..vi har haft ...

2012-01-18 07:55:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_9811 (MMS)

Första natten har varit lång..vi har haft en liten kille som inte alls ville komma till ro förrän vid halv sex tiden imorse då han äntligen vill amma igen och så fick jag stoppa in nappen en liten stund så att han kom till ro. Och sedan dess har vi sovit fram tills nu då min telefon ringde och det var min bror som berättade att min lilla tjej måste åka till närsjukhuset för att sys i pannan då hon ramlat. Stackarn! Usch gör ont i mamma hjärtat när man inte kan vara där... men som tur är Ken med henne nu. Japp vi börjar tvåbarnslivet med en gång. Håll tummarna för skorpan nu..


Välkommen till världen älskade son!

2012-01-17 10:52:18 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..


img_6419 (MMS)

Välkommen till världen älskade son!


det var tur!

2012-01-16 08:53:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Att skrutten inte bestämde sig för att komma inatt då min karl drabbats av någon form av magsjuka..Så ja vi har varit vakna mellan 01-06, konstigt att man ändå känner sig hyffsat pigg iallafall. Tröttheten kommer komma om några timmar men då kanske Leah vill vila lite och man kan passa på att ta en powernap ;-)

Till Leahs glada förvåning så har det börjat snöa igen och hoppas innerligt på att det kommer mycket snöre (snö) så att vi kan åka pulka och förhoppningsvis komma in i förrådet för att rota fram snowracern. När vi skulle ta fram den förra veckan så hade låset låst sig så vi kom inte in då. Så jag & Leah får försöka innan vi går till affären för att inhandlat saker till födelsedagskalaset som vankas nästa helg.

Tänkte vara ute i god tid och (TYVÄRR) frysa ner dessa saker så att det bara är att ta fram, allt i förberedande syfte ;) Men skulle egentligen inte behöva förbereda då jag inte tror att skrutten kommer ut förrän nästa vecka...Fast eftersom Leah är ledig idag så måste vi komma på en massa saker att hitta på & bakning är alltid något som ligger högt på vår lista :)

Nej dags att kicka igång dagen med en lång & varm dusch!


Skorpan för ett år sedan då hon vågade sitta i pulkan för första gången. Innan hade hon världens "fobi" för den där blåa saken..konstigt hur det kan ändras bara sådär :)












Skickade med leah på Kens bandy så att jag...

2012-01-15 16:50:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_9634 (MMS)

Skickade med leah på Kens bandy så att jag kunde få en 45 minuter bara för mig själv! Helt underbart att bara slö kolla på tv/datorn och vila en stund. När mina små energiknippar kommer hem väntar middag, dammsugning och golvskurning :-) slut med lugnet med andra ord..


Åh vilken natt, denna magiska natt!

2012-01-15 08:42:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon underbara söndag!
Natten har varit FANTASTISK när det kommer till sömn :) Kan inte komma ihåg när jag sov såhär bra helt underbart så idag är det en pigg och superglad mamma i huset! Åh nej ungen har ingen som helst lust att komma ut och nu kan den lika gärna få komma senare om jag nu får nätter som denna ;)

Idag är planen att vi måste hitta present till Leahs morfar som fyller år imorgon & vi var i centrum igår medan Ken tränade åh försökte komma på något som han skulle vilja ha men kom inte på ett jota. Allt han tycker om och vill ha köper han så det är inte lätt alla gånger som ni förstår att handla present till den karln..
Har även lovat mig själv att vi ska ut på promenad idag och få i oss en massa frisk luft, känner verkligen avsaknad av just de...inte bra så det står också på agendan idag!
Nu måste jag försöka få upp mitt barn ur soffan där hon ligger och myser till Bolibompa, hon vill gärna ligga och dra sig på morgonen men inte allt för länge om ni frågar mig. Så frukost till skorpan innan vi hoppar på pappan som fick sovmorgon även idag, japp ibland är jag bara för snäll ;)



En liten skatt som fick hjälpa oss att ta sönder vårat gigantiska pepperkakshus  & framför allt smaka på det!





















-Mamma kan jag få en sån där snöre man kan...

2012-01-14 15:39:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_8477 (MMS)

-Mamma kan jag få en sån där snöre man kan dricka ur? Översättning: leah ber om sugrör ;-) SÖTNÖT


Välförtjänt paus!

2012-01-13 15:34:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter i detta nu och pustar ut och tar en välförtjänt paus. Lägenheten är nämligen dammsugen, skurad och dammtorkad. Disken är i & ur plockad, allt klart hos hyresgästföreningen, lunchen gjord och uppäten för länge sedan och sist men inte minst så avslutade vi allt med en målar stund så ja jag passar på att vila mina stackars fötter! Vad Leah gör? hon sitter i sitt rum framför sin lilla dator och lär sig bokstäver/siffror samtidigt som hon knaprar på äppelbåtar.
Har även inhandlat allt som behövs till helgen och förberett allt inför middagen som blir inget annat än schnizel,hasselbackspotatis,citron & en fräsch sallad mm mumma!



Nu återstår bara att mitt stora hjärta ska komma hem så är dagen fulländad eller nej mitt minsta hjärta får också komma då är de fulländat ;-)









Ledig skorpa

2012-01-13 08:59:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon! Här startades morgonen med att min elefant till sambo röjjde runt i halva lägenheten halv 6 (!!!) på morgonen. Vid sex tiden var han äntligen ute ur huset och allt är tyst igen = man kan somna om. Hinner dock bara somna om känns det som innan skorpan kommer intassandes vid kvart i sju. Så de vara bara att kliva upp då en av hennes biljarder snuttar hade kommit bort i sängen, som vanligt hittar jag den med desamma och vi kan krypa ner i den nytvättade soffan för att titta på bolibompa och jag kan ligga i dvala i en timme. Denna lediga dag är rätt skön då man slipper all stress till dagis, Leah tycker dock inte samma sak då hon gärna vill vara på dagis och busa runt..

Nu efter frukosten måste vi ner till vår hyresgästförening för att lämna in ytterligare en blankett om att vi vill få våra skåpsluckor och innedörrar spacklade och slipade, samt byta ut handtagen. Ni minns väl att dessa otroligt irriterande människor tappade bort vår beställning i år. Beroende på hur jag mår sen så kanske vi får lite leksällskap av Leahs man Anton, japp dom gifte sig häromdagen när vi var hemma hos Anton och Leah säger att hon är kär i honom ;-) ska börjas i tid!
Men eftersom jag var sängliggandes hela dagen igår och hade i ju för sig en allmän skitdag så vill jag inte säga något till Leah ifall att det inte blir av vill inte göra henne besviken på grund av att jag är gravid och otymplig/trött/kramper ja ni förstår..




Ha en underbar dag och glöm inte att vara lite extra försiktiga då det är fredagen den 13:e!














Fick hem en trött liten tjej idag...

2012-01-12 15:10:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_6914 (MMS)

Fick hem en trött liten tjej idag...


Do date..

2012-01-12 08:09:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Jaha så har man vaknat denna dag som man gått och väntat på i X-antal dagar och så har det inte hänt något och det känns precis som alla andra dagar. Kommer ihåg när jag väntade Leah hur jobbigt det var att gå två veckor (12 dagar för att vara exakt) över tiden. Då man gick och lade sig varje kväll och var lite nervös och tänkte "Inatt/dag kanske det händer" så blev man lika besviken när kaggen fanns kvar där när man vaknade och inte en endaste liten känning. Fast känningar har jag haft den här sista veckan så det är lite skönt ändå man märker att kroppen förbereder sig på något sätt och att det kommer igång när kroppen är helt beredd. Men väntan är skitjobbig ändå, vilken dag som helst kommer jag att genomgå en extrem smärta som bara gudarna vet hur det känns (och alla mammor därute)..
Självklart kommer ni att få reda på när allt sätter igång men än så länge så är det lugna fisken :) 



Påklädning och ut i regnrusket står närmast på schemat. Leah får bara gå 20 timmar nu på dagis då jag inte blev fortsatt sjukskriven och är därför tjänstledig. Så idag måste hon hämtas vid två istället för halv 3 och vara ledig fredag och måndag. Blir lite arg på mig själv som frågade om hon var tvungen att gå 20 timmar eftersom hon har gått som senast 9-halv 3 varje dag sedan jag blev sjukskriven. Fast att hon kunde ha gått 7-17 om jag så velat, varför kan hon då inte få gå 9-halv 3 varje dag då det gäller max 10 dagar? För hennes skulle såklart, så att hon får träffa kompisarna en liten stund innan hon måste vara hemma med sin tråkiga mamma..men men bara att acceptera..





Ha en underbar torsdag och håll tummarna för att ungen kommer ut snart!














en dag kvar....

2012-01-11 20:33:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gravid vecka 40

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.


Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen.



















Det blev inte röj i Leahs rum utan det fic...

2012-01-11 17:13:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_3329 (MMS)

Det blev inte röj i Leahs rum utan det fick bli på leklandet istället inte leah emot :-)


Receptet

2012-01-11 11:36:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Maten vi provade att äta igår hittade jag på bloggen houseofphilia.blogspot.com och där kan ni se mer grundligt på hur man ska göra :)

Inte alls många saker som man behövde inhandla bara:

Goda Kycklingfileér
Spenat/Babyspenat
Soltorkade Tomater
Chiliflakes
Bacon
Matlagningsgrädde
Pasta

Men som sagt ta det lite lugnt med chiliflakesen så att den inte blir FÖR stark som vår blev :)
















Mardrömmar

2012-01-11 08:06:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Natten har varit bättre med tanke på antal sömntimmar men den har kantats av extremt mycket mardrömmar istället..alltid är det något ;)
Så det är tur att jag planerat för en pilla-i-naveln-dag idag då jag inte har några som helst måsten bara det här vanliga ni vet, plocka in disken, hänga tvätt och dammsuga. Sen när Ken kommer hem ikväll har vi bestämt att ha en riktig myskväll med skorpan och bara röjja gärnet i hennes rum! Vi har båda känt att allas prat om lillebror med henne har gjort henne låg och vi vill därför vill vi göra lite saker nu innan han kommer som vi vet att hon älskar.




Världens älskade lilla skorpa, vi älskar dig mest av allt glöm aldrig det!



















Dagens middag blev test av ett nytt recept...

2012-01-10 20:04:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0750 (MMS)

Dagens middag blev test av ett nytt recept. Skulle varit godare om jag inte kryddat för mycket med chiliflakesen, Ken älskade den och Leah sa att den gjorde ont i munnen ( dvs för stark..) Receptet kan jag lägga upp imorgon men nu väntar äntligen min lååånga och varma dusch!!


Back to reality

2012-01-10 08:04:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Åh som jag längtat! Jag älskar dagar med ett upplägg och struktur, vilket man inte har när man är ledig. Vilket i sin tur är ganska skönt men nu har det varit så ganska så länge. Har verkligen älskat att jag haft extremt mycket egentid med min älskade lilla tjej men även hon som jag klättrar på väggarna och vill inget annat än att komma tillbaka till alla sina kompisar!

Trodde att jag skulle få gå hem efter lämingen och ta en lååång och varmdusch för att sedan bara ligga i sängen för att somna till en film å bara pilla sig i naveln. Men ack så fel jag hade innan allt det där måste jag ner till centrum och tillbaka till MVC för att träffa läkaren för att sedan åka tillbaka till jobbet för att lämna lite papper och prat med chefen. Sen kan jag gå hem och göra det jag vill innan skorpan ska hämtas :)










Fullmåne?

2012-01-09 13:18:53 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Här har ni en som somnade vid nio-tiden igårkväll men vaknade pigg som en lärka vid tolv igen för att sedan och vrida å vända på mig till klockan tre. Vid den tiden bestämde jag mig att jag inte fick ligga och snurra runt utan bestämma för en sovställning för att sedan "tvinga" mig själv att sova. Kruxet var bara att skorpan kommer intassandes och var kissnödig. Så upp på toa innan jag bäddade ner henne igen vilket jag inte skulle gjort eftersom hon bara efter fem minuter kommer in och är törstig...Efter lite dricka fick hon krypa ner mellan oss istället med alla snuttarna å somna om, trodde vi ja...Vid femtiden somnade hon lyckligtvis och sov till nio. Så min fråga till er är om det varit fullmåne inatt och ev. i förrgårnatt? För ja jag påverkas av fullmåne och brukar sova extremt dåligt när det är det och antagligen så har väl skorpan ärvt detta av mig. 

I detta nu sitter vi och får i oss lite lunch efter att vi varit på MVC och lyssnat på skrutten. Alla värden var superbra och hjärtljuden var uppe på 145! Har alltid legat runt 130, men barnmorskan höll på att klämma å känna på magen innan så han blev väl lite stressad. Han ligger tydligen ganska högt upp fortfarande och rörlig men det var tydligen vanligt när man är omföderska och att dom inte sjunker ner förrän värkarna sätter igång. Så vi får väl se om hon har rätt! Fick tid nästa vecka fem dagar efter beräknad förlossning (dvs 17/1) och hon trodde inte att vi kommer träffas då även där får vi se om hon får rätt. Själv tror jag att han just kommer den 17:e och har haft det datumet för mig själv ganska länge. 
På julafton fick släkten satsa 100:- på det datumet dom trodde att skrutten kommer på och nu efter den 10:e är det nästan någon som satsat varje dag. Och om han nu kommer på en dag som ingen har bettat på så åker alla pengarna in på hans sparkonto :)


Efter lunchen väntar lite fiskspel, dammsugning och pulkaåkning! Nej jag vill inte alls att skrutten ska komma ut ;)






Kanska att vi bakar lite sen också beroende på vad vi hinner med!












 


Hög koncentration när det nya spelet från ...

2012-01-08 19:24:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_9145 (MMS)

Hög koncentration när det nya spelet från kusiner invigs såhär på kvällskvisten. Kommer ni ihåg det här klassiska spelet?


Gårdagen i bilder

2012-01-08 10:07:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..






















Efter ytterligare en natt utan sömn så får...

2012-01-08 09:26:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_9700 (MMS)

Efter ytterligare en natt utan sömn så får ungen antingen komma nu eller så får gärna någon av er ställa upp sista tiden :-) skulle vara super snällt så att jag kan få en eller kanske två nätters sömn..


-KOM IGEN LILLEBROR! Kom ut nu! Mamma han ...

2012-01-07 20:08:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_1803 (MMS)

-KOM IGEN LILLEBROR! Kom ut nu! Mamma han måste städa sitt rum först, sen kommer han.


Pulkaåkningen varade i kanske fem minuter ...

2012-01-07 14:13:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_2433 (MMS)

Pulkaåkningen varade i kanske fem minuter sen ville skorpan inte mer...Så det fick bli korvgrillning istället och det var mer populärt. Får bli en promenad med pulkan istället för att åka i backen. Kommer nog att uppskattas mer ;-)


Pulka!

2012-01-07 10:45:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tänk om man fick vakna upp med skinande sol och ett tunt lager snö över hustaken varje vinterdag då skulle verkligen ingen kunna klaga på vintern, för oj vad vackert det är!
Om du frågar Leah så ska vi gå iväg långt bort för att åka pulka vilket vi ska göra. Funderar på om vi ska ner till Alby och åka för att sedan grilla korv till lunch precis som man gjorde när man var liten. Men först har vi några måsten som tyvärr måste göras och det är att åka iväg till vår återvinningstation och slänga en massa skräp. För nu har jag tröttnat på att ha vår gamla matta ihoprullad in mot väggen i vardagsrummet så nu ska den äntligen bort! Bättre sent än aldrig ;-)



Har äntligen laddat upp alla bilder på datorn från vår ledighet och ska sitta å fixa med dom ikväll är planen, så snart snart får ni uppdatering på de med!



Nu ska vi göras oss iordning så att vi slipper frysa rumpan av oss när vi åker pulka :)
Ha en underbar lördag!!















ÖVERLYCKLIG!

2012-01-06 12:24:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_9842 (MMS)

ÖVERLYCKLIG!


Krispiga tulpaner

2012-01-06 09:34:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Hela förmiddagen igår bestod av att städa städa städa, ja vi städade till kroppen sa stopp. Men alla julsaker är nedpackade, granen är utkastad och all barr är upp dammsugat ja nu är det bara att bära ut allt till förrådet igen. Allt utom Leahs tomtetjej som jag försökte smussla ner i julkartongen men som hon självklart såg när hon gick förbi. Hennes kommentar var:
- Tonten va gör du här? Sitter du fast? Åh nej kom så ska jag hjälpa dig.
Och så tog hon upp tomten igen och jag försökte få ner den i lådan X-antal gånger under dagen men icke sa nicke. Får försöka övertala henne annars får vi ha en tomtetjej resten av året, tur att den är vit å grå och inte en lysande röd iallafall för då tänker man inte lika mycket på den ;)

När vi städat "klart" så fick de bli en promenad upp till affären för att få i oss lite frisk luft och handla en massa massa frukt som jag varit sugen på i några dagar. Två buntar med vita tulpaner fick även följa med mig hem och de utblommade hyacinterna har fått åka i sopen medan tulpanerna står alldeles krispiga i fönstret. Fick en smyg-vår-känsla i kroppen enda tills det började falla snöflingor stora som femkronor, för då kom en överlycklig skorpa och påminde mig om att vi ska åka pulka om det nu kom mycket snö.Så det står på vår agenda idag + att jag måste få med mig familjen på att handla vinterskor till mig. Kan inte gå runt i mina joggingskor hela vintern.
Tips på snygga men självklart varma och praktiska vinterskor mottages! :-)





















Vi börjar denna dag med att städa ut julen...

2012-01-05 10:24:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_4663 (MMS)

Vi börjar denna dag med att städa ut julen. Leah gav oss lite extra jobb genom att slå sönder en lampa i sitt rum men men tur att dammsugaren var framme ;-) idag har vi en lyxdag då Ken bara jobbar halvdag och kommer hem efter tolv! Sen tar vi helg och då väntar en massa mys <3


Nu är vi på bion och ska kolla på happy fe...

2012-01-04 11:55:44 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


img_9500 (MMS)

Nu är vi på bion och ska kolla på happy feet 2. Vi får se om Leah orkar kolla på hela :) just nu är hon lyrisk iallafall, framför allt för sina popcorn som hon fick fast det inte är fredagsmys, GULLUNGE!


segstartad morgon

2012-01-04 09:00:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här fick vi sovmorgon till kvart över åtta, helt underbart! Jag skulle kunnat sova en stund till kände jag (kors i taket) Har faktiskt sovit nästan hela natten utan en massa snurrningar i sängen. Vaknade bara vid halv fyra tiden då Ken fick ett sms (?) ja jag ska hans jobbarkompis på moppo nästa gång vi träffas. Åh ni som är eller har varit gravida vet att så fort man vaknar måste upp på toaletten för att sen snurra en stund innan man kan somna om igen. Men jag tror att kroppen kände på sig att den var tvungen att sova så mycket som den kan då jag hade VÄRLDENS tryck neråt och småvärkar när vi gick och la oss igårkväll, så förhoppningsvis är det inte långt kvar nu. Men jag kan säga oavsett hur mycket man vill att ungen ska komma så gör det så otroligt jäkla ont när det börjar att man inte vill på samma gång. Så både jag och Ken sa igår oavsett när ungen kommer så är det nog dags att börja packa våra väskor nu då det är en hel del som ska packas för både oss tre och leah.
Leah har legat i soffan sedan hon gick upp och vill bara kolla klart på bompa först innan hon ska äta sin frukost om ni frågar madam själv ;) 
Så ja vi båda är otroligt segstartade denna morgon!


Planen idag är att frukosten ska ätas upp innan en varm underbar dusch väntar! Ska även kolla vilka olika barnfilmer som går på bio idag och överraska skorpan. För i det här vädret vill man vara ute i så lite som möjligt! Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag vill kolla in slutrean också ;) Men jag ska inte lova för mycket måste först och främst hitta en film som Leah skulle kunna tänka sig sitta stilla till :)
















Dagens städuppdrag: göra rent den extremt ...

2012-01-03 16:14:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_0965 (MMS)

Dagens städuppdrag: göra rent den extremt äckliga fläkten och spisen (utsida). Försöker mig även på mammas lasagne har dock en känsla på att den inte kommer vara lika god..betyg på mig själv kommer sen om jag hinner ska på slutspel ikväll och hejja på tjejerna!


Så mycket bättre

2012-01-03 09:30:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon!
Idag känns livet bättre, tack vare mer sömn och en underbar dag igår. Jag och Leah hade en riktigt mysig dag tillsammans igår och hennes humör var på topp hela dagen HELT underbart!. Tänk om alla dagar kan få vara sådana dagar :)
Planen idag är att fixa lite här hemma på förmiddagen. Sen får vi se om fias lag gick vidare till slutspel för då ska vi självklart åka dit och titta. Annars funderar jag på om Leah och jag ska åka till Sickla för att gå på bio och ha en mys dag. Har nämligen lovat Leah att gå på bio och titta på dom dansande "fåglarna" (Happy feet 2) men som sagt det kanske får bli imorgon beroende på om det är matcher eller inte. Funderar även på att åka till ett stort lekland som finns här i Tyresö som Leah verkligen älskar. Ska nog få in de i kalendern också!
Gäller att planera in så mycket saker som möjligt nu så tänker man inte lika mycket på hur mycket man vill att ungen ska komma ut, då den gärna får komma ut idag inte mig emot. Så idag börjar även operation få-ut-ungen-nu dvs mycket städande,promenader och allt där emellan. Allt som jag inte fått göra på ett halvår ska göras nu ;)

Nu ska vi ta tag idagen, hoppas att den startat lika bra som vår <3





Vi är och hejjar på Fia. Åh det är lång vä...

2012-01-02 18:51:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


img_1707 (MMS)

Vi är och hejjar på Fia. Åh det är lång väntan mellan matcherna så det var tur att jag stoppade ner dvd:n så att de kan sitta å mysa tillsammans!


hitta energi

2012-01-02 08:51:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




De sömnlösa nätterna,graviditeten och den här långdragna förkylningen tar rent ut sagt kål på mig. Det enda jag vill göra är att krypa tillbaka i sängen och ligga där hela dagen...Så jag ber så hemskt mycket om ursäkt till alla er som jag inte hört av mig till den senaste tiden...
 Ska försöka hitta energi och positiviteten igen för att sedan komma tillbaka. 
Ska vila en stund på soffan nu innan duschen väntar och då har jag förhoppningsvis samlat på mig dagens energi iallafall så att vi kommer utifrån den här lägenheten och hittar på något skoj för skorpans skull!












 


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu